Laʻau

Mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailogaina o fugalaau pateta

I taimi uma, o pateta na faʻaaogaina e avea ma fualaau aina autu. E manatu e le gata o aganuu sili ona faigofie, ae sili foi le manaia. O le mea e lelei ai, i le faaopoopo atu i le tofo, o pateta e lauiloa mo aoga aoga ma togafitiga o lo o aofia ai fugalaau.

Fugalaau fugalaau

Ina ia faatea ese le tele o maʻi, toetoe o vaega uma o le laau e faʻaaoga. O le taatele ma le aoga o le faʻaaogaina o fugalaau.

E talitonuina e mafai e vailaau togafitiga ona suia se fale falemaʻi fale

I fafo atu, o faʻalavelave laiti o ni tamai laʻau i le pito i luga o le meaʻai, i le i ai o se ipu o peti e lima. E i ai fugalaau papaʻe, piniki ma le lanu violē ata.

O meaʻai o le patato e matagofie tele e faʻaaogaina i fugalaau e fai ai falaoloa, faʻaopoopoga, e faʻaaogaina fugalaau i totonu ma e oʻo lava i le matagofie o salons e fai ai laei.

Ae e le tatau ona e ave ese nei fugalaau fesuisuiai, aua e aofia ai mea vevela ua taua o le solanine. O lenei mea oona i vivo fesoasoani i le laau e faʻaumatia toatele iniseti ma faʻamaʻi.

Mo tagata, o lenei mea e matautia tele pe afai e le talafeagai le faʻaaogaina o le laau. Solanine vaʻa e mafua ai le vomiting, dizziness, ma le malaise lautele.

I le faaopoopo atu i le oona, o mea e aofia ai mea e aofia ai mea aoga, mo se faataitaiga, o se vailaau, lea e mafai ona faamalosia ai vaʻa toto ma maua ai le toe faafouina o le tino.

Mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailoga

Fugalaau fugalaau mo le tele o tausaga faʻaaogaina mo le gaosiga o faʻamaumauga faafomaʻi i vailaau masani. O le poto masani e faaalia ai le lelei ma le aoga o le faʻaaogaina o pateta mo oloa e tele.

O se vaifofo saunia lelei o le a fesoasoani i le tiga

O le tapenaga o fualaau faasaina e le faigata, ma o taunuuga mai le talosaga e sili atu i mea uma e faamoemoeina.

Vailaau o loʻo iai i fugalaau fesoasoani e faamāmā le tiga ma le mumuSolanine, lea o loʻo i ai i itu uma o le pateta, e fesoasoani i le faʻaleleia o le cardiovascular system.

O le suamalie e maua mai le laau e faʻamalolo ai manuʻa, ulia ma mumu.

O fugalaau fugalaau o se vailaau lautele ma taugofie lea e togafitia lelei mulimuli i faʻamaʻi:

  1. Paga ootia.
  2. Sprains.
  3. Bruises.
  4. Suafa.
  5. Ui.
  6. Papillomas.
  7. Lagona tiga.
  8. Gastritis
  9. Hemorrhoids.
  10. Faʻamaʻi o nifo ma ni tui.
  11. Toto toto.
  12. Fibroids.

E le o le lisi atoa lea o faʻamaʻi e mafai ona faʻamalolo.

E ui lava i le tele o manatu lelei, ei ai le numera o faʻailoga:

  • Totollitis tonsillitis
  • Toto
  • Fafagaina susu
  • I lalo o le 12 tausaga
  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi i le solanine

Faʻafefea ona faʻaaoga fugalaau pateta ma pe faʻafefea

O faʻamalologa faʻatagaina e faatagaina e faʻaaoga latou mo le faia o mea faʻaleagalea e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le toto maualuga, togafiti faʻamaʻi ma le gasegase, tonsillitis, o le afaina ma isi faʻamaʻi.

E mafai ona e faia se fusi o fugalaau fou ma mamago. O fualaau faasaina e afaina ai, o lea e taua ai le maua o se fomaʻi i se vailaau maʻoti.

E le gata i lea, latou te saunia le suka, lea e fesoasoani e togafitia ai le tele o faʻamaʻi tuga.

Togafitiga ma fugalaau ma pateta: o le eseesega

Faatasi ai ma le faʻaaoga lelei o vaega o pateta, e mafai ona e kukaina togafitiga faʻavae mo togafitiga o faʻamaʻi. O le tele o taimi latou te faia totogo ma fugalaau. O le eseesega i le va oi latou, o loʻo i ai a latou faʻasologa o togafitiga faʻapitoa, i se faʻaopoopoga, o recipes mo le tapenaga o tupe faʻapipiʻi foʻi.

Mo le sauniuni o le tincture, totogo mai papaʻe paʻepaʻe i se tasi tulaga ma mea fou poʻo le susu i se isi tulaga e manaʻomia. O le maualuga o le aoga i lenei mataupu e faalagolago i le aofaiga o mea amata.

E tusa ai ma le poto masani o fomaʻi faʻapitoa, e talitonuina e sili atu le aoga o aʻafiaga nai lo aʻafia.

O faʻamanuiaga o mea faʻaleagaina e ese mai le va o pateta

O le a le mea e fai i le taimi e fuga ai ma pateta

I le taimi o le fugalaau, o le pateta o le patipati e faʻaalia ai fatu ma e manaʻomia le tele o le faʻamaina ma le faʻasusu. Ae o le faʻaleagaina oi latou lava, o le mea lea i le taimi lava lea latou te malolosi ai mauaina o meaʻai, lea i le lumanaʻi o le a mafai ona fofoina le tele o maʻi o le tino o le tagata.

E fautuaina le aoina o fugalaau mo na o le 5-6 aso o le fugalaau, i le taimi na tupu ai le palota ma faʻagasolo le faʻaogaina o le fugalaau. O se filifiliga lelei o le a fai pe a fai e te saunia se fusi poʻo se tincture i le taimi lava e maeʻa ai.

I le taimi lea, o le laau e sili ona aoga elemene.

O le umi e teuina ai patipati pateta, o le itiiti ifo le manuia e tumau pea i totonu ia i latou.

Fomaʻi

I luga o le faʻavae o inflorescences, infusions ma tinctures ua saunia i luga o se vai ma vodka faavae.

Faʻatau i luga o le vai

E faʻaaogaina le vai mai mea nei:

  1. Se sipuni sipuni o fugalaau.
  2. Se ipu vai inu.
O le a fesoasoani le thermo e taofi ai le kuka kuka ma le vevela lelei

Faʻatau kuka i totonu o se vevela ma tumau ai ia le itiiti ifo ma le 3 itula. Faʻaaoga i totonu i ni nai taimi i le aso ao leʻi 'ai. E mafai ona teuina le oloa i se nofoaga malulu mo le 3 aso, pe a maeʻa le taimi e manatu le mea ua faaleagaina ma le talafeagai mo le faʻaaogaina.

Vodka infusion

Ina ia saunia lenei vaifofo, e manaʻomia le 20 kalama o inflorescences ma se lita o vai inu. O le vaifofo e faʻaaogaina mo le tele o itula, ona faʻafefiloi ma fefiloi ma le 100 kalama o vodka poo le ava malosi.

E mafai ona teuina se ituaiga mea faapena mo le 14 aso, ona o le vodka o se vailaʻau lelei.

Vodka tincture

Vodka tincture saunia mai oloa nei:

  1. Se lima lima o fugalaau pateta fou.
  2. 0.5 lita o vodka.

Fugalaau e tuʻuina i se pusa tioata e ¾ ma tumu i vodka i le au. A mavae ni nai itula o le faʻamalosi, ua saunia le oloa mo le faʻaaogaina. E mafai ona e teuina le oloa i le pusaaisa mo le 12 masina.

O le faʻaaogaina e tatau ona faia i vasega, talu ai o le solanine o loʻo mafai ona faʻapipiʻi i le tino o le tagata, ma o le faʻaauau pea ona faʻaaogaina e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga oona.

O le umi o le aʻoga o le 1-2 vaiaso, o le malologa i le va oi latou e le itiiti ifo ma le 10 aso.

Vaimato

E maua foi le aoga o le patato juice. E mafua mai i fatu ma fatu, o ia foi mafai ona fofo faʻamaʻi pipisi, faʻasaʻo le tiga ootia. O le fua o le suamalie e teuina mo le sili atu ma le aso ma i se nofoaga malulu.

O le mea lea, e le aoga le saunia mo le lumanaʻi.

Faʻaaogā i vailaʻau masani

O auala e saunia mai fugalaau pateta e masani ona faʻaaogaina i le lalolagi atoa i fomaʻi faʻapitoa mo le togafitia o faʻamaʻi ma mo le faʻamalositino.

Cosmetology

O vailaʻau o loʻo faʻaaoga i pateta mo le faia o masikama mo foliga. O ia tupe e fesoasoani e faamaluluina ai le paʻu, elasticity ma le aveeseina o le tino.

E mafai ona faia le masini i le fale. E manaʻomia ai fugalaau fou, susu ma se moa mata. O oloa e gaosia i totonu o se mea e gaosia ma faʻaaogaina mo ni nai minute ile mata, ona fufulu ile vai mafanafana

O mata mata e masani ona aofia ai vaega e le masani ai

Suafa

O vai faʻavae vai e fesoasoani e faʻafefe ai le mumu i luga o le paʻu. Lava mo lenei mea faia ni meaʻai mai le afaina i luga o le vaega ua afaina o le tino. Toe faia le faʻataʻitaʻiga i ni nai taimi seʻia maeʻa ona faʻaumatia le mu.

E faʻamalieina ai le tiga, faʻaititia ai faʻamaoniga ma vave faʻamalolo.

Faʻasologa o meaola

I vailaau masani, ua faʻaaogaina e faia ai fualaau faasaina e feteenaʻi ma le gataifale. Ina ia faia lenei mea, ave le afa afa o le faʻafefeteina vai i le tolu taimi i le aso ao leʻi 'ai.

E taua e tatau ona tuʻuina atu togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻaopoopo ma i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi.

Paga ootia

O auala e mafai ona faʻasaʻo ai le tiga ma faʻamalolo ai sooga.

Mo nei faʻamoemoega, ia faia ni meaʻai ma ni mea e faʻaaogaina i vailaʻau vodka poʻo vodka-vodka tinctures.

Lagona tiga

I le angina, e fautuaina fafagu i le tele o taimi i le aso vai faʻafefeteina o pateta pe a uma le taumafataga.

Faatasi ai ma se malulu, fufulu ma le faʻafefeteina o le a fesoasoani e faʻaumatia faʻafitauli i le faai.

Auro

O tagata o loʻo mafatia i le faʻamaʻi o le a fesoasoani i le faʻasolosolo o vodka ma fugalaau. E sisi i totonu o sooga ua aʻafia. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faia ni faʻamaufaʻailogaina e faʻavae i luga o taʻaloga mo le po.

Hemorrhoids

O faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o vaega o pateta ma inflorescences faapitoa e faʻaaogaina mo otaota. O le meafaigaluega e faʻateleina ai le faʻamalolo o manua ma le faʻaaogaina o fuʻa, faʻamalolo le tiga, sosogi ma le susunuina.

Gastritis

O elemene nei e faʻamamāina ai le susu, mea e fai ai le stools, ulia ma gastritis:

  • Pule
  • Vitamin B
  • Vitamin C
  • Carbohydrates
  • Potassium
  • Omea

O le mea lea, o sauniuniga e faʻavae i luga o fugalaau pateta e masani lava i togafitiga o faʻamaʻi pipisi. A maualalo le avanoa o allergies pateta ua avanoa i le tele o tagata.