O le togalaau

Fugalaau e le masani ai fugalaau: meaola e iai ata, fatuina o fatu, tausiga

E le gata o le matagofie o fafo ile Amaranth, ae e tele foi mea taua. E faʻaaogaina e fai ma vailaʻau ma manulele lanumeamata, falaoamata, vailaʻau matarante ma le fafagaina o lafumanu. E oʻo mai i le taimi nei, ua atiae e le aufaifaʻatasi ituaiga o mea matagofie, e teuteu ai fugalaau i totonu o fale mafanafana.

O le laau e le lelei, e pei ona molimauina e le igoa o le fugalaau, lea e faaliliuina e pei o le "fugalaau e le muta." E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i foliga o le tuputupu ae mai fatu ma tausi i le laufanua mai le tatou tusiga.

Faamatalaga Amaranth ma se ata

O se tausaga taʻitasi e mafai ona maua mai i le 30 cm i le 2-3 mita le faʻaogaina i luga o le siʻosiʻomaga. Ana laʻau e teuteuina ma e mafai ona lanumeamata, lanu viole ma le mumu. O le pito i luga o le laupeʻa e itiiti lava le faʻamalosi ma le notch, o le pito i lalo ua faʻaloloa i le petiole. Apical spikelet panicles of violet, lanumeamata, lanumumu po o le lanu auro e aofia ai fugalaau axillary.

I le natura, e tusa ma le 900 ituaiga o meaola, e le sili atu i le sefulufitu tausaga ua tupu aʻe i togalaau Rusia. O i latou uma e le lelei ma tutupu i le toetoe lava o soo se tulaga o le tau ma luga o soo se eleele e le gaogao.

Amaranth: ituaiga, ituaiga, ata

Ua faʻatautaia Amaranth. I le natura, o se laau totoa ma malosi, e amata ona tupu i luga i le Amerika i Saute, Asia ma Aferika. I le maualuga, e mafai ona oʻo i le tasi ma le afa mita. Green po o le lanu viole lapoa lapopoa o loʻo i ai le foliga o le ovoid eloni. O faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le glomeruli, lea e aoina mai i fugalaau poʻo fugalaau lanumeamata. O fugalaau e amata mai ia Iuni ia Oketopa. O ituaiga sili ona lauiloa o:

  • Grünschwartz o se vailaʻau mamana ma faʻaogaina o se lanu lanumeamata.
  • Rothschwanz o se togavao e oʻo i le 75 cm le maualuga, i luga o pupuʻa ua faʻaaoga ai mumu mumu.

Amaranth e tolu-lanu. O le laau teuteu-deciduous o se vao vao, o ona tupua e oʻo atu i le 70-150 cm. O laʻau e pei o ni fasi pepa e valiina i le taimi nei i ni lanu se tolu. E foliga mai e ese le matagofie ma susulu i luga o se ipu laulau se tuufaatasiga o le lanumumu, lanumeamata ma le samasama. E fuga mai i le amataga o le taumafanafana ma fuga seia oʻo i le malulu. Fiafia ituaiga:

  1. Airlie Splendor - o se vailaʻau faʻamalama lanu meamata, toetoe o le pito i lalo o le lanu maualalo ma le fugalaau susulu i luga;
  2. Aurora - o se laau o se togavao o ona lau e lalagaina i laʻau matagofie o lanu samasama auro;
  3. Malamalama - o le ituaiga e iloga mai i laulaau mamana tetele, lea e laʻititi i le lanu mumu samasama i le talavou, ma a maeʻa ona avea ma mumu-lanu moli.

Amaranth e faanoanoa pe pogisa. Laʻau laiti laʻau faʻauʻu e oʻo i le 1.5 mita eseese lanu violē-lanu meamata poʻo lanu meamata lanu meamata foliga faʻafeʻesea. O le lanu o le spiky vertical panicles e faalagolago i le eseesega:

  • Green Tamb - o se laau laʻititi e eseese ona siʻosiʻomaga o le emerald hue;
  • Pygmy Torch o se vao e oo i le 60 cm le maualuga ma lau lanu lanu moana, ma o le mea muamua ei ai se paʻu enaena uliuli, ma iu lava ina avea ma pusa.
Amaranth


O le Amaranth e ulaula pe faʻanoanoa. O se laau ua i ai le pito i luga o le pito i luga ma le lanu mumu-lanu enaena e oo atu i le maualuga o le 75-150 cm. O fuga o mea e aofia ai ni fugalaau lanumumu mumu e fuga mai ia Iuni. Fuga e faaauau pea seia oʻo i le malulu. O le vaaiga e faʻaaogaina e teuteu ai togalaau faʻatoʻaga ma faia ai ni fala. Faatasi ai ma faifaatoaga, o le sili ona lauiloa o ituaiga eseese o le panicled amaranth:

  • E ui lava o le Biscuit o le laau pito i luga lea o laʻau e oʻo i le tasi le mita le maualuga, lanu lanumeamata ma lanu mumu lanu-moli.
  • Grunefakel - laʻititi laʻititi ma faʻalavelave lanu meamata;
  • O le moli e sili ona maualuga e 35 cm ma inflorescences, e aofia ai fuga lanu viole;
  • Rother Dam o se laau tele-50 cm le maualuga, i luga o pupu vine o lanu lanumumu lanumoana ma olaola fugalaau fugalaau.

Amaranth: totoina o fatu

O fatu o Amaranth e ulu mo se taimi uumi, o lea ua tupu ai le laau i luga o fualaau aina po o le totoina i le tautoulu i le eleele tatala.

O le a le taimi ma pe faʻapefea ona totoina fatu mo fatu?

I totonu o vaipanoa ma le malulu ma le taumafanafana o fualaau e tatau ona amata ona tupu i le sefulu tausaga muamua o Fepuari. Talu mai aso e pupuu i le tau malulu, e tatau ona faamamafa atili.

E mafai ona e faʻatau eleele uma mo le totoina poʻo le faʻafefiloi o le paluga o le apa mai vaega tutusa:

  1. humus;
  2. peat;
  3. turf land.

E tatau ona maua se faʻafefiloi palapala palapala mama. Ina ia fasia le microflora pathogenic, o le eleele e muamua faʻamaligiina i se vaifofo o le paluga oona poʻo vai inu.

O pusa e seleseleina ma se maualuga o le 10 cm e tumu i le palapala susu, lea e totō fatu i le loloto pe a ma le 0.5 cm. Mai luga latou te fufulu mai le pulumu vai ma vai vai vevela ma ufitia i le tioata poʻo le polyethylene. I totonu o sea fale laufanua ma i le vevela o le ea e le maua lalo ifo i le 22 ° C o le a totogo fua i 4-5 aso. Latou te manaʻomia le tuʻuina i totonu o se nofoaga lelei ma aveese le ata tifaga. O togafitiga o fualaau aina e aofia ai le faʻafeinuina ma le vevelaina o le totogo, pe afai e tele na totoina.

O le lapoa o ipu o le a totoina ai laau talavou e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 cm. O le pine o le pito i luga o le a fesoasoani e faʻamalosia ai aʻa ma amata ona fufulu le laau pe a totoina laau.

Afai e le pa'ū ifo le maualuga o le vevela o le ea i lalo ifo o le 44 tikeri, e mafai ona totō laau i luga o le fugalaau o le togalaau.

Faiga o le totoina o le pupuʻu i luga o le eleele

O le a leai se aʻafiaga o laau totō ma o le a tupu toetoe i soo se mea. Ae ina ia maua ai le sili ona matagofie o laulaau ma le fugalaau umi, Fuafuaga Amaranth e filifilia e tusa ai ma fautuaga nei:

  • I totonu o se nofoaga malamalama lelei, o le a sili atu ona lanu lanu o lauulu ma laulaau.
  • E le fautuaina le totoina o vao i luga o eleele eleʻele, talu ai ona amata ona pala le tino o le vale. E fautuaina e totō i oneone papaʻe mafiafia po o eleele palapala.
  • O le fugalaau o le a lagona lelei ma ola matagofie i le vaiaai ma isi aganuu.

Fautuaina e saunia le eleele mo le totoina o fatu i le tautoulu. E tatau ona eliina, fufulu otaota ma vao ma faʻafefiloi ma le potassium, phosphorus ma humus.

Saunia ni fatu mo le totōina ile eleele tatala e amata ile vaiaso. O nei aso o lo latou faʻainuina o loʻo faasolosolo malie lava ona faʻaitiitia ma ua faʻamaʻaina fatu. Mo lenei mea i aso uma ipu ma laau laiti faia i luga o se faapaleni po o se togalaau. I le aso muamua, mo le tasi le itula, ona oʻo ai lea i le taimi e faʻaleleia ai le televave ile itula e tasi i aso uma. I aso mulimuli, o laʻau o loʻo totoe i le togalaau i le po.

O laau o Amaranth e totoina ile 40-50 cm mai le tasi i le isi. Faatasi ai ma le totoina o se vaega, le mamao i le va o laina e tatau ona itiiti ifo ma le 80 cm mo le tele o laau toto ma pe a ma le 50 cm mo le faʻaogaina. O taʻavale e totōina i vaieli e saunia lelei lelei.

I le lumanaʻi, e le manaʻomia e le fale le tausiga faʻapitoa. O le a lava le tele, ae le o le faʻasusuina, aveeseina o vao, vavalalata taimi o le palapala ma mea taumafa. Mo lenei tasi i aso uma 7-10 Ua faʻamamaina Amaranths i le faʻafefeteina o fafie po o mullein.

Amaranth pe a uma ona fuga

I lalo o le natura masani, o le valea o se laau faʻalauiloa, ae i totonu o tatou latitudes e le taliaina ai soʻo se manumalo. O le mea lea, i le tautoulu, o se laau na leiloa lona foliga teuteu ua malepe ma ua lafoaia. Afai e le aʻafia i so o se faʻamaʻi, ona mafai lea ona gaugau pito i totonu o se lua faapalaga. O le vaega eleele o le laau e aofia ai le tele o vitamini C, carotene ma le polotini, o lea e mafai ona fafagaina ai i moa po o puaa.

Fatuina fatu

Ina ia aua le faatauina ni fatu i le tausaga a sau, e mafai ona e aoina oe lava pe a uma le fugalaau fugalaau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. Filifili ni nai laau malolosi ma tuu laulaau i luga o latou.
  2. O le taimi lava e amata ai le paʻepaʻe o le meaʻai, ma o laʻau pito i lalo e magumago ma paʻuʻese, tiʻosiʻesea mea leaga mai le togavao. E fautuaina e fai lenei mea i le timu ma le toʻa.
  3. O le tipiina o inflorescences ua tuu mo ni nai vaiaso i totonu o se potu malulu, mago.
  4. I totonu o le lua vaiaso poʻo le taimi mulimuli ane, pe a maeʻa le vevela, o le a manaʻomia ona faʻamamaina i ou lima. I lenei faagasologa, e amata ona sasaa fatu mai pusa. O le a manaʻomia ona faʻasolo i luga o se faʻalavelave.

O fatu Amaranth e mafai ona teuina i totonu o se tagapepa po o se pusa. Latou te leiloa lo latou germination mo le lima tausaga.

Talu ai ona o laau teuteu teuteu teuteu e matagofie, le lelei, aoga ma e faigofie ona tutupu aʻe mai fatu, ua amata ona latou maua atili le lauiloa i le au faifaatoaga. Latou teuteu fugalaau fugalaau ma moega mo fugalaau, e faʻaaogaina e fai ma faʻamatalaga mo laau toto, poʻo le faia o se lanu pupula i luga o le mutia. O Amaranths o le a fiafia ia latou mea teuteu e oo lava i luga o nofoaga e le taua i le la i le taimi o le taumafanafana.