Laʻau

Schlumbergera poʻo zygocactus tausia fale

Masalo, o le toʻatele o tagata latou te iloa se laau e pei o Decembrist poʻo Schlumbergera. Ae le o tagata uma e iloa o le cactus, ma o se tasi o upu tutusa o lona igoa o le zigocactus.

O sui o le genus Schlumberger o ni faʻataʻitaʻiga na oʻo mai ia i matou mai le vailaʻau. Latou te faaigoaina o "Decembrist" poʻo "Kerisimasi" ona o le mea moni e fuga mai ia Tesema ma e masani ona fuga i le Kerisimasi i le aso tuai.

Schlumbergera ituaiga ma ituaiga

O lenei ituaiga e le tele, e aofia ai na o le ono ituaiga o meaola, o igoa o loʻo totoe o le tele lava o fomu poʻo fesuiaiga eseese.

Suluina Schlumbergera Tulu e iai elemene elemene, i luga o itu e lua poʻo tolu nifo oona. E maua e se tasi le manatu o elemene o loʻo aofia ai le laupepa, e faʻapitoa, o le mea lea e taʻua ai le manatu. O fugalaau e tetele - e oʻo i le 8 cm le umi, e mafai ona eseese leo.

Schlumberger Kautsky i le taimi ua tuanaʻi, na faʻavasegaina o se vaevaega o le Truncated, ae mulimuli ane tuʻu ese i se isi ituaiga. O vaega o le cladodia (vine ua teuteuina) e laiti. O fugalaau e lanu violē, laititi laʻititi i le umi ma le lautele. O fua e lanu samasama ma mumu.

Schlumberger Orsichian i luga o vaega o lenei Decembrist, o nifo e iloga lelei. O elemene ia i latou lava e sili atu le telē nai lo i latou o le au. O fugalaau e lanu piniki. O fua e samasama-lanumeamata, lipine. E taua tele i le au faifaatoaga ona e fufui faatolu i le tausaga: i le amataga o le tautotogo, i le tau mafanafana ma le faaiuga o le autumn.

Opuntia Schlumbergera elemene o le cladodia e tele foi, ma o le matua ua amata ona amata. Fugalaau e oo i le 6 cm le umi, ma le lapoa e oo i le 5 cm. Fuga i le ogatotonu o le tautotogo. O fua e lanumeamata, lapotopoto ma lipine.

Schlumberger Buckley

O ituaiga uma o le zygocactus e matua faigata lava i tulaga o le taofia ma e faigata ona tupu i totonu o se potu; afai e solia tulafono o le tausiga, vave vave ona oti ia laau. O le mea lea, o le taua tele mo le au faifaatoaga, aemaise lava le amata, i lenei mataupu, o Zigocactus Buckley, o se ituaiga o foliga ma e sili atu le faʻalelei nai lo ituaiga meaola.

Talu ai e toetoe lava o ituaiga uma lava o loʻo i ai a latou lava uiga i le tausiga, o le toto lea e tupu tele lava i le faʻatoʻaga.

E tele foʻi ituaiga faʻatoʻaga eseese e iai lanu eseese o lanu, ma o loʻo i ai faʻasologa.

  • Aspen - fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe tetele.

  • Pasila - o le ogatotonu o le petal e paʻepaʻe, ma o pito e samasama.

  • Frances Rolanson - i le ogatotonu e alu mai papae i le samasama, ma o pito o petals e mumu.

  • Toa Ata - petals lanu lanu.

  • Salsa dencer - o le ogatotonu o le fugalaau e papaʻe, ma o pito e lilac.

  • Polka siva - lanu lalac malamalama mama.

Schlumbergera tausia fale

E pei ona uma ona taʻua, i le tulaga o le tausiga, o Decembrist o se laau toto. E ui lava o lona ituaiga fugalaau e masani lava ona totoina e le au fai togalaau, ae e tau le manaomia, ae e tatau foi ona tulimatai ma le faaeteete.

E tusa ai ma le malamalama, e manaʻomia e le zigocactus le paolo o le paʻu ma le faʻagavalaina o le malamalama. O faʻamalositino faʻamalosi e mafai ona afaina. Afai o le a amata ona mumu moli, ona foliga mai lea o se faailoga o le moli tele. E taua le taulaʻi atu i le mea moni e faʻapea, o le susulu atu i ala e leai ni mea e sili mo Decembrists.

I le tau vevela ma le taumalulu, e tatau ona teu i le vevela latalata i le 19 ° C. O lenei laau e le o iai se taimi e moe ai.

E olaola Hybrid Schlumberger i le taumalulu ma le lanu piniki mafiafia (ae o le lanu atonu e fesuisuiai e faalagolago i le eseese) fugalaau o loo i pito o le cladodia. A oʻo ina tupu aʻe i totonu o le potu, e le mafai ona fai le palota, talu ai ona o le natura o loʻo faʻafefeteina e manulele.

Pachypodium o se mea manaia ma se laulelei matagofie, ola ae pe a alu i le fale e aunoa ma se faalavelave, ae o nisi tulafono e tatau ona matauina. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le tuputupu ae ma le tausiga i lenei tusiga.

Faʻamanatuina Schlumberger

I le mafanafana, o le suāsusu e faʻatatau pe tusa o le tasi i le 4 aso, faʻatasi pe toesea le tasi, e fuafua i le vevela o le ea. Aua nei faatagaina soʻo se faʻamagoina o le eleele, poo le iai foi o le masamu sili atu.

Amata i le ogatotonu o le autumn, faʻamaʻa amata muamua i aso uma 7. Pe a amata ona tupu, ona toe faʻafefeina lea o le vai i le tau vevela. A maeʻa ona tupu, o le tele o le faʻamaʻi e faʻaitiitia i le tasi mo le 14 aso.

Soo mo Schlumberger

O le tuputupu ae o Schlumberger e manaʻomia le eleele ma le tele o le agamalu. Mo le faʻafefiloi oe lava ia, ave eleele palapala, humus leaf, peat ma oneone paʻu tutusa tutusa.

E le gata i lea, aua nei galo e uiga i se alavai lelei. O le fagu mo le tuputupu ae ua filifilia laiti, a leai, o le mana uma o le togavao o le a alu i aʻa ma o le a vave ona tupu.

Schlumbergera totoina

O le gaosiga e faʻatino pe a maeʻa pe i le amataga o le tautotogo mo le 2-4 tausaga, faʻalagolago i manaoga.

O le faʻatinoga, e pei o se tulafono, e le mafua ai ni faʻafitauli ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa, e tatau ona e faʻaeteete e le faʻaleagaina le aʻa. O se ato faʻafeiloaʻi e naʻo le 1-2 cm le maualuga e sili atu nai lo le muamua.

Fertilizer mo Schlumberger

O le Zigocactus e tatau ona faʻamaʻaina ile tasi i le 20-30 aso e ala ile laei pito i luga mo le teuteuina o fugalaau ile laʻau poʻo le cacti.

Mea sese mo le tuputupu aʻe Schlumbergera

  • O nisi taimi e mafai ona e maua ai fautuaga faʻamalosi atoatoa mo le tausiga o Schlumbergrera. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fautuaga e taofi le palapala e masani ona susu, e le faʻapenaina ai, ae o le pala o le aʻa.
  • O le faatumauina o le Decembrist mo se taimi umi e aunoa ma le fafagaina o le a le fesoasoani e faʻateleina ai le faʻatauina o fatugaʻo.
  • E le gata i lea, ina ia mafai ai e le laau ona tupu, o nisi taimi e fautuaina ai e tuu i totonu o le pogisa - e sese foi lenei mea, talu ai e aunoa ma le malamalama o le zygocactus faapea ma lona tele.

Schlumbergera fausiaina

O le toe gaosia o le zygocactus i le fale e mafai ona mafai e ala ile tipi.

E faigofie ona maua aʻa, e tusa lava pe na o le tasi lea o elemene o le papa. Mo le mauaina o se afifi, e tele ni vaega e vavae ese ma le faaeteete mai le isi vaega o le fana, e le mafai ona vavaeeseina.

I totonu o le fitu aso, ua mamago le mea, pe tusa o le taimi lea, e tatau ona i ai le igoa i luga o le tipi, mulimuli ane e mafai ona totoina mo le aʻafia o peat mixing with sand.

Pe a tupu le vavae, ona totoina lea i totonu o ipu eseese ma eleele mo laau matutua.

E le gata i lea, e mafai ona aʻaʻesea i totonu o se palugala, ua uma ona pipifana polo i totonu o se tamai fagu ma faʻaofiina i le va oi latou. O le anufe, pe a talafeagai ai, o le a susu ai le susu mai le malulu. O le gaoioi e faʻatino pe a tutupu aʻa.

Maʻi ma meaʻai

E ui lava i le maualuga o le lagona i tulaga o le taofia, o faʻamaʻi ma faʻamaʻi e seasea faʻalavelave le Decembrist.

O nisi taimi e osofaia se osofaʻiga apogaleveleve mite - i lenei tulaga, ua fufulu fuālaau i vai paʻu poʻo se nofoaga i iniseti, faʻataʻitaʻiga, Actellik. E tutusa ma faatasi mealybug - o lenei meaola e aoina ma le lima, ma le tele o osofaiga latou te faʻaaogaina i sauniuniga faʻapipiʻi.

O le tele o taimi, o faafitauli e amata ona saʻo ona o le le talafeagai lelei.

Vaʻavaʻai vao i le tele o tulaga, ona o le tele o le susu, atonu e foliga mai ua mamae le togavao, ae, o se tulafono, e le o lea. Ina ia siaki lau matematega, faigofie ona tosoina le vao - afai e vaivai le taofiofia i le eleele, ona le mafai lea ona teu. Sili atu le lelei o le vao i luga o le meafaitino mo le vavae.

Lanu mumue pei ona uma ona taʻua, o loʻo faʻaalia ai le tele o le malamalama. Tuu le laau i totonu o se paolo ma o mea uma o le a faasolosolo malie lava ona toe foi i le masani.

E i ai foi se fesili e uiga i leai se fua o le zygocactus. E sili atu le lelei o laʻau i le vevela mai le 11 i le 17 ° C. Afai o le potu e sili atu i le 23 pe lalo ifo o le 10 tikeri, o le a le tupu le fugalaau. Ina ia sili atu le totoina o pusa, ia faaitiitia le vevela i totonu o le potu ma le Decembrist i le 16-18 tikeri ia Oketopa, po o lalo ifo foi pe afai e le o se faafitauli mo oe. E le gata i lea, ina ia faʻaleleia ai le fugaina, e fautuaina e togi le pito sili ona mamafa i luga o pupuʻa ua fuga i le taimi ua tuanai.