O le togalaau

Laʻau totogo totogo

O aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo faʻaaogaina e faʻaleleia ai le alualu i luma ma le atinaʻe, faʻapea foi ma le faʻavae moni o le aʻa i le taimi o le faʻaleleia i lenei auala. O le mea moni, o aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga e le mafai ona taʻua o na sauniuniga matagofie e mafai ona "toe faʻatuina" le faʻapipiʻiina o laʻau ma taʻitaʻia ai aʻa i luga, fai mai, pe a vaeluaina i le ogatotonu o le taumafanafana. Ae afai e te mulimulitai i le taimi o le tipiina o tipu, tipiina i le vavaeina ma totoina i totonu o se kiona, ona aʻafia ai lea o aʻafiaga o mea e faʻamalosi ai. O le mea moni, o loʻo i ai aganuu e pei, mo se faʻataʻitaʻiga, leopardisa o le kiona, hawthorn poʻo le fugalaau, o aʻa e matua le lelei pe leai foi se aʻa e aunoa ma le faʻaleleia o aʻa.

Faʻapipiʻiina o laʻau e faʻaaoga ai se aʻa e faʻaleleia.

I le faaopoopo atu i le faatupuina o le aʻafiaga o aʻafiaga o le seleselega o se fualaau faapitoa, o nei meaʻai e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o aʻa faaopoopo pe a suia le toto o laau i se nofoaga tumau, mo se faataitaiga, pe a vavae ese se vaega o le aʻa mai se fatu laau, faatasi ai ma manuaga matuia o le aʻa, ma o le a fesoasoani foi i aʻa fetuunai vave i tulaga fou o eleele.

O a aʻafiaga o aʻa?

E masani lava, o mea nei e ola i meaola, pe, e pei foi ona taua, o le penekolomoni, lea e faia i totonu o laau taʻitasi i le natura natura, ma o le tele o le popolomones e faaputuputu i pupu, o le faigofie lea po o le totoina o lena laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele naua i latou i currants, e tele i viburnum, chokeberry ma isi laau.

Masalo o le sili atu lauiloa o le perotomones o ni mea-alolyl-3-acetic and naphthylacetic acids. O nei mea taua e lua o loʻo aofia i le tele o fualaau oona e pei o le tuputupu ae o le tuputupu aʻe, i le tasi laasaga po o le isi, o Charkor, faʻapea foi le Hetero-Auxin poʻo Kornerost, e ui o le β-indolylacetic o le vailaʻau oona. O nei vailaʻau e mafai ona faʻaleleia ai le vavaega ma vavalalata, e mafua ai le faʻavaeina ma le tuputupu ae o aʻa.

Mea moni fiafia: β-indolylacetic acid, e pei o le faavae o le fualaau faasaina a Cornerost, na aveesea e saienitisi toetoe lava selau tausaga talu ai mai le gaosia o aganuu. E pei o lenei: e le gata ina afaina, ae fesoasoani foi i tagata.

A e ui i lea, o loʻo i ai se isi ituaiga o penelotomones, poʻo aʻafiaga o aʻafiaga, ia e le faʻavae i sauniuniga masani, ae i luga o latou vailaau gaosi, faʻamaoni, indolyl-3-butyric acid, o se vailaʻau o se isi fuafuaga ma e valaʻese valaʻau - Kornevin, poʻo lana soa mai fafo Clonex (gel).

O le gaioiga a Kornevin e manaia, lea atonu e foliga tutusa ma isi fualaau tutusa. A maua e Kornevin (faʻagogo pe i se vaifofo) le 'otiʻoti o le tipi (faʻapitoa, le vaega pito i lalo), o lona mea o loʻo galue malosi e amata ona afaina ai le tino ma faaosofia ai le fausiaina o sela fou. I le palapala, ua liliu Kornevin i le Hetero-Auxin, lea e faʻaleleia atili ai le atinaʻe o aʻa.

O le a se isi mea i le tuufaatasiga o mea e faʻaleleia?

I le faaopoopo atu i le autu autu, lea e na o le faʻamalosia ai o le faʻavaeina o le aʻa ma faʻavaveina ai lona tuputupu ae, sauniuniga o ausilali, e pei o, mo se faataitaiga, vitamini masani, o loʻo i ai i le tuufaatasiga o sauniuniga. O nisi auala e faʻatupulaʻia ai le tuputupu ae o le gaioiga, e ui lava e manino e na o latou, o le, vitamini, e ui lava o le a aʻafia ai le aʻa, e le mafai ona faʻaaoga. E masani lava, vitamini C ma le thiamine o vaega o ausilali o toetoe lava o soo se aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga i aso nei.

Aveese mea e faʻamalosi ai

E masani lava, o fualaau oona e maua i luga o le faʻavaeina o mea eseese faalenatura e faʻaaogaina e avea ma mea e faʻamalosia ai le tuputupu aʻe o gaioiga. Mo se faataitaiga, o fualaau e pei o le Zircon, Epin (e mafai ona aveesea mai le pollen), Radifarm (polysaccharides, steroids, polypeptides, amino acids, zinc, vitamins, nitrogen), Ribav (o le tuufaatasiga o amino acids) ma o loʻo i ai foi se aafiaga faatosina i le fausia o aʻa, lona tuputupu ae ma le atinaʻe, ma faateleina ai le puipuiga o laau toto, o lona uiga o lo latou tetee i ituaiga eseese o meaola faalafua ma faamaʻi ma le vevela o le vevela.

E ese lava, ou te fia tautala e uiga ia Zircon, o le mea lenei e na o le acid hydroxycinnamic e iloa e le tele, lea e maua mai le echinacea purpurea. Zircon, e pei o ona sui, ua manatu o se immunomodulator moni, ma i le taimi lava lea e faaosofia ai le fausia o le aʻa o le tipi.

Lueina o ni meaʻai i le vai e faʻaaoga ai aʻafiaga aʻa.

Pepa o le tuʻuina atu o fualaau faasaina ma metotia o togafitiga

E mafai ona tele ituaiga o faʻasaʻoina o vailaʻau e faʻaosofia ai le tuputupu ae o le aʻa ma lona foliga vaaia i luga o le tipi - o se pau (e ese, ae masani lava na o le paʻepaʻe), ma papaa e solo lelei i totonu o le vai e aunoa ma le gaosia, ma le vai ampoules, droppers poʻo sikrewdrivers. O le filifiliga lona tolu o le mea e sili ona talafeagai, aua e mafai ona e sasaa saʻo le tele o fualaau oona pei ona e manaʻomia, ona faaseʻe lea o le fagu ma tuʻu ese mai le mea e mafai ona maua e tamaiti. O le mea autu iinei o le tausisia lea o tulaga e teu ai ma fale ola. E masani lava, o vailaau faʻasaina o loʻo maua foi i foliga gel (Clonex).

Faʻafefea ona faʻaaoga aʻafiaga aʻa?

E masani lava o lenei faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i faatonuga, o loʻo taʻu mai ai foʻi le fua o le vailaʻau, ma o nei faʻamaumauga e tatau ona taʻitaʻia. Aua e te manatu faatauvaa pe faʻamaonia le fuainumera i luga o le igoa: o nei mea uma e lua e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o aʻa e maua i le le lava o le aofaiga poʻo le ono aliali mai.

Afai tatou te talanoa e uiga i le masani masani o aʻafiaga o aʻafiaga o aʻa, o lona uiga o lenei mea o le faʻavaivaia o le vaʻaia po o le aʻa i se vaifofo ua faʻamamaina e tusa ai ma faatonuga (masani i le po), poʻo le tosoina o le vailaʻau i totonu o le palapala vevela, pe a tatou talanoa e uiga i le vavaeina o fualaʻau. taliaina faʻatagaina faatonuga i luga o le afifiina).

O le tele o taimi, o vaifofo mataʻutia o loʻo faʻapipiʻiina ai ni vailaʻau e pei o Heteroauxin ma Kornerost (pe a fai o loʻo i totonu o le vai, o le 0.5 g po o le 4-5 papa e manaʻomia ile pakete vai); E masani lava ona faʻasaʻa Kornevin i le vai i le gram pe 10 kalama i le pakete vai, Radifarma ma Ribava e na o le lua pata i le lita o le suavai poʻo le lua lua pata ile pata, Zircon - 4 otaota i le lita poʻo le 40 pata i le pakete vai, ma Charcora - o le milliliter per lima lita o le vai pe faalua pe sili atu - sefulu.

I le faaopoopo atu i le galo i se vaifofo o se mea e faatupuina ai le tuputupu aʻe, e faʻaaogaina, e pei ona uma ona tatou taʻua, faʻatoʻateleina le tipi i se mea faʻagogo poʻo le pefu pepese faʻatasi ma lenei sauniuniga e faʻaaoga ai se pulumu. O le filifiliga lona lua e sili atu le tamaoaiga. Ina ia mafai e le fualaau faasaina ona "pipii" i le tipi, o le mea mulimuli e tatau ona toto i totonu o le vai, ona togiina lea pe tusa ma le centimeta i totonu o se sauniuniga malogo.

E masani ona fai lenei mea pe afai e te faʻaaogaina le vailaʻau o Cornevin poʻo Clonex.

E le gata i lea, e mafai lava ona e saunia se paʻu e faʻaolaina ai aʻafiaga o aʻa, e faʻaaoga ai isi fualaau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafefiloi le fofo e faʻamoemoeina mo le aʻafia i le kulimi faʻamalosi masani, lea e faʻatau atu i soʻo se falemaʻi, poʻo talc, pe a fai o nisi mafuaaga na le mafai ai ona faʻaaoga le carbon. A maeʻa lena mea, o le faʻafefiloi e faigofie ona faʻagogo i luga o le eleele. I lenei paluga, e mafai ona e faʻalauteleina le tipi mo le lua sikimita.

Taua! A maeʻa pe tuʻuina i se faʻavave sauniuniga, e tatau ona totō vave ona vavae i totonu o se lauʻeleʻele i totonu o se eleele faapitoa, e aofia ai le humus, le vaitafe o le vaitafe ma le eleele elemene. O le vailaʻau faʻasaina e tatau ona suia e le isi, o lona ola, e pei o se tulafono, e tasi le aso.

Lueina o le vaʻaia ma se aʻa e faʻaleleia.

Laʻau faʻaleleia e faʻaleleia ai le natura ma metotia o latou faʻaaogaina

Mo i latou e le mananao e gasegase ma fualaau oona i totonu o afifi ma totogi tupe mo i latou, matou te ofoina atu ni auala, e faʻaaoga ai, e mafai foi ona e taumafai e totoina mea e sili ona lelei mai le seleselega na tipi i le taimi e tatau ai.

O le filifiliga muamua o le o le fugalaau fugalaau lenei; latou fai mai o vine vine e maua aʻa i totonu. O le meli e sili atu lona malosi e faʻaleleia ai lona aafiaga, ioe, pe afai e le laʻititi le fua. E taua le fausiaina o le meli i totonu o se vai malulu ma mafanafana, e lelei pe a faʻavaivai pe timu. I luga o se pakete vai e tatau ona e liligiina se lua laulau punetini ile fagu, faʻaleleia mea uma ma o le mea e maua ai le fofo e mafai ona faʻaaogaina mo le aʻafiaina o laʻau ma mo le faʻavaivaiina o le aʻa o laau aʻo lei totoina i se nofoaga tumau.

Afai e te fufuluina vine i se vaifofo o le meli, ona e faatofuina lea o lana chubuki i lenei fofo atoa ae le mo le po, ae mo le lua aso.

Uu suavai E taua foi le malosi o aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻamalosia o le tuputupu ae o le gaioiga pe a totoina fatu i luga o le 'upega tafaʻilagi. Ina ia mafai ona maua se vai o le vai, e tatau ona e tipiina le selau lala o lala o le seleselega, e tusa ma le mita, ma tuu i totonu o le vai. E tatau ona faʻatali ina ia faʻafefiloi i luga o le vai lala o le willow, o mea o loʻo aʻafia ai, ona tatau lea ona aveesea mai le vai, ma o le mea e tatau ona maua ai le suavai e tatau ona faʻaaogaina ai aʻa ma faʻaleleia fualaau faatoa totoina i luga ole laupepa. Ua lauiloa o le vai paʻu o loʻo aofia ai le tele o le perotomoni ma ua faʻailoaina e mafai ona tauva ma fualaau faʻatau ma sili atu ona taugata e tusa ai ma le lelei.

E mafai ona e faʻaoga tonu i le auala tutusa. lala o le poplar pyramidal, naʻo se pakete vai, e pei o le laulaau, e te le manaʻomia ni taʻi selau, ae na o le lima sefulu o latou.

O se tagata lauiloa ma sili ona manaia o le tuputupu ae ma o se "fualaau faasaina" lea e mafua ai le tuputupu ae o le aʻa o le tipi aloe sua. Ina ia saunia le fofo pito sili ona aoga, e tatau ona faʻaumatia tolu sipuni tele ole sua o le aloe i le afa lita o le vai, ona tuʻuina lea o le vaifofo i se potu pogisa ma mafanafana mo le tusa o le vaiaso. O lenei mea o le a taulai mo le mauaina o se vai e talafeagai mo le tosoina o le tipi i totonu, ina ia maua ai ni laau totō fou ma aʻa, ma laau toto, mo lo latou vave oso i se nofoaga fou: e tatau ona faʻaitiitia le mea na tupu mai i se pakete vai.

Yever, masani, taofi, o se mea e sili ona lelei le faaosofia o aʻafiaga o aʻafiaga. Ina ia saunia le mea ofoofogia, ia mautinoa ia faʻaaogaina vai ua uma ona kuka. I se faʻafefete o le fefete, e tele le vaitamini B ma le tele o elemene taua. Ina ia saunia se fofo, e tatau ona e faʻafefe 500 g le fefete i le lima lita o vai. Ma le isi, i le fofo, e tatau ona e tosoina le tipi mo le aso, ona vave totoina lea oi latou i totonu o se fale kati. I le auala, o le vai o loʻo totoe e sefulu taimi e mafai ona faʻapitoa (faʻa-tasi i le vaiaso) faʻaputuina mea e seleseleina e totoina i totonu o le kiona.

Le maualuga o le atinaʻeina o le aʻa o le pepa suamalie. Agavale e aunoa ma aʻafiaga aʻa. I le itu taumatau, pe a togafitia togalaau ma aʻafiaga aʻa.

O aafiaga faʻapitoa e fesoasoani foi.

E i ai foʻi metotia o gaioiga faʻataʻitaʻi i luga o vavaega, lea e mafai ona faafaigofieina ai aʻafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o meaʻai o le hawthorn ao leʻi faʻaaogaina i soʻo se meaola o loʻo taʻua i luga, e laʻititi lava ona faʻapalapalaina i se samala, ma i luga o fusi laau ma daisies e faʻaaogaina ai se naifi mafiafia po o se afaina matautia, e faʻapupulaina ai le fua o le aʻafiaina o 25-30%.

O le mea lautele, ia nofouta o le faʻaaogaina o aʻafiaga o aʻafiaga, lea e mafai ona avea ma mea e sili ona lelei e faʻaleleia ai le tuputupu ae o le aʻa o le toto, e faʻamaonia ma fua mai. Ae na o mea e faʻamalosi ai, ia avea ma sili ma sili ona taugata, e aunoa ma le matauina o le puleaina o le vevela, pulega o le manogi, taimi o le tipi ma le totoina o togalaau ma fualaau, naʻo mea e faʻamalosi ai e le mafai ona faia se vavega. O le mea lea, e manaʻomia ona latou manatu na o se vaega o se faʻalavelave tele o fua faatatau e faʻatatau i le toe gaosia ma le totoina o laau totō o ituaiga eseese, mai le tauagafau ma le agavaʻa i le mamalu lanu.