O le togalaau

Faʻatoʻagaina o le Cineraria ma tausia i le malae vaʻai faʻaleleia le faʻaleleia

O le genus Cineraria o le aiga o Astrov ma e aofia ai le tusa ma le limasefulu ituaiga. E masani ona faʻaaogaina i le togalaau, lea e vaevaeina ai i ni vaega se lua - o le pala, o le tuputupu ae, o se tulafono, i le togalaau, ma le fugalaau, e masani ona tupu i totonu. E ui lava o nei laau totō o ni meaʻai, i lo tatou tau e faʻaleleia e avea ma tausaga taʻitasi.

Cineraria momo ma ituaiga

Cineraria Sami maua foi igoa gataifale, siliva poʻo siliva. O laau laʻau lanu meamata o loʻo faia ai se togavao lanu meamata ma se ipu siliva ua faʻaleleia.

E tele ituaiga eseese e eseese i le tele o le vao poʻo foliga o le laʻau:

  • Paʻu siliva,

  • Cirrus,

  • Paʻu Auro,

  • Candicans.

O vailaʻau faʻapitoa poʻo toto. O foliga vaaia, ole taua tele mo fugalaau. E i ai se laʻau uumi, lelei e faamamafaina ai fugalaau. E sili atu nai lo isi ituaiga o meaola e ola i totonu.

Fiafia ituaiga:

  • Fiafia,

  • Faʻafiafia,

  • O se mea sili ona ofoofogia,

  • Jester,

Lelei vailaau Toa o lenei ituaiga e maualuga maualuga le faʻalaʻau ma oʻo atu i se maualuga o le 50-60 cm. O fugalaau e faʻaputuina i inflorescences, scutes, e ono faigofie pe faalua. Toto i le tautotogo seia oʻo i le malulu. E iai foʻi le tele o le 30 cm le maualuga.

Cineraria fatu toto

O le tele o taimi, fugalaau fugalaau, fia manaʻo e ola i vailaau, maua saʻo le mea o fatu. Ma o se laasaga atoatoa lenei, aua o fatu o lenei laau e maualuga lona toto. O le luluina e faia i le ogatotonu o le tautotogo i le metotia fatu.

E faʻamaʻapeina fatu ile luga o oneone ua faʻafefiloi ma le peat i le fua o le tasi ma le tasi, ma togi sina mea itiiti i totonu o le meaʻai. A maeʻa lena, o le eleele o le a lueina i se pulu moli ma ufiufi le ulo i le tioata poʻo le ata.

O le suālaʻau e tausia i lalo o le faʻasalalauina o le moli, mai lea taimi i lea taimi e faʻaauau ma vaʻaia le eleele.

E foliga mai e 7-10 aso talu ona toto. A tupu lenei mea, e aveese le ipu. Faatasi ai ma le faʻavaeina o se paʻu o lau moni, o le totogo o loʻo totogo i totonu o fafie, e tatau ona faʻataʻaveina faʻasolosolo faʻatasi ma se paʻu omea.

Cineraria totoina o togalaau ma tausiga

I totonu o le laufanua, e totoina ai laau talavou i le tautotogo o le tautotogo, o le a alu ese le malulu o le po. Mo le totoina, e tatau ona e filifili lelei nofoaga, ae e manaʻomia le puipuia o laau mai le la o le aoauli. O le palapala e tatau ona i ai le alavai, e leai se mea e le faaituau pe fai sina sao, ma e lelei foʻi.

O le totō i le eleele palapala e le ese mai i isi laau totō. O loʻo tuʻuina le vaʻa pe a ma le 20 cm le tasi mai le tasi, o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ma se eleʻele eleʻele, o le mafuaaga lea na fautuaina ai le suavai i totonu o fagu. A maeʻa ona totōina, ona nutimomoia loa lea o le saite ma faʻafefe.

O Dahlias foi o sui o le aiga o Astrovian, pe a totoina ma tausia i le eleele, e tatau ona latou tausia nisi o tulafono tausi. O le tuputupu ae o fautuaga ma le tausiga e mafai ona e mauaina i lenei tusiga.

Faʻasalaina o vineina

O le tausiga o le falemaʻi e manaʻomia ai le leai o se taumafaiga. I le avea ai o se tulafono, e afaina mai timuga masani, e le gata i lea, o lenei laau e masani ona faapaleniina le malulu.

Afai ei ai se vevela tele i le auala ma e leai se timu mo se taimi umi, ona oʻo lea i le afiafi pe a oʻo i le goto o le la po o le taeao, e le tatau ona faia le suāvai, ma a maeʻa (pe a uma le timu), faʻamalo le palapala ma faʻaumatia vao mutia.

Fertilizer mo cineraria

E tasi i le 15 aso uma, o laei pito i luga e tatau ona faʻaaogaina i le tulaga o se faʻamalaina atoatoa. O meaola teuteu-fugalaau i le taimi o le atinaʻeina o faʻamaʻi e faʻafefeteina faʻatasi i aso uma e fitu, faʻafeiloaʻi ma mea faʻalaʻau ma mea e faʻaleleia ai minerale.

Cineraria Pruning

Fugalaau e amata ona vevela o le a vavae ese vave lava, ina ia umi le taimi e ola ai. I meaola e tutupu mo laau teuteu, e fufulu vave pusa pe a foliga mai.

Talu ai ona o la tatou vaʻafeʻafeʻe ua totoina ai lenei laau e pei o le tausaga, ona faʻaumatia ai lea o le togavao, ma faʻataʻapeʻape ai le saite.

Cineraria i le taumalulu

O meaola teuteu ma le faʻaaogaina e mafai ona faʻataʻitaʻiina e teuina e ala i le ufiufi i lau o le lauʻeleʻele mo le taumalulu. Ae o lenei mea e le faʻamautinoa ai o le fugalaau o le a ola - e faʻalagolago lava i le mamafa o le taumalulu.

I le tautotogo, e aveese le fale ma vavae ese vaega na aafia i le malulu. I le taimi foi o le tautotogo, e mafai ona eliina ma totōina i totonu o fagu, ma alu mo le taumalulu ma se mea manaia ma se malulu vevela, ma i le tautotogo toe toe totoina vao i totonu o le togalaau. O le mea lautele, o nei mea uma o manaʻoga mo le tausiga o falemaʻi.

Faʻalauteleina o le Cineraria e ala i le tipi

O le faʻaleleia o fatu e na o le pau lea o le auala e maua ai laau fou mo fugalaau teuteu teuteu. E mafai ona faʻaleleia ituaiga o meaola eseese e ala i le vaʻaia.

O le tipi 10 cm le umi e tipi i le taumafanafana. Ina ia totoina, e tatau ona e ave se atigi pusa ile alavai, faatumu i le 10 cm o le fanua togalaau ua tuufaatasi ma le oneone, ona sosoo ai lea ma le 5 cm o le oneone. A maeʻa lenei mea, e faʻamaligiina le eleele ile vaifofo o le potassium.

O togafiti e togafitia ma se auala e faʻaleleia ai le aʻa ma faʻapipiʻi le latou mea, ona ufiufi ai lea i se fagu paʻukeke e fatu ai se gaosiga. O le faʻasalaga e faia i aso taʻitasi pe a maeʻa le palapala.

Pe a oʻo le aʻafia o mea, e tatau ona amata ona aveese le fagu i aso uma mo ni nai itula, ina ia fetaui lelei laau talavou i tulaga fou. O le a mafai ona aveese atoa fagu pe a e talafeagai, matauina au laau, ae o le a faia lenei mea i se aso pagatia.

O le a mafai ona toto le vineina i totonu o le togalaau i le tausaga na sosoo ai i le tautotogo, ma i le taumalulu e tatau ona teuina i le lelei lelei ma le malulu o le vevela.

Maʻi ma meaʻai

I nisi o faʻamaʻi, o le cineraria e tele lava ina afaina i meaʻai - lapisi ma paʻu palapala. E masani ona tupu lenei mea i le vevela ma le maualuga o le vevela.

E iloa lelei e le palapala mumu mumu i luga o lau ma laauma fuga palapala paʻu paʻepaʻe paepae i lau.

E faigata tele ona faʻataʻi faʻamaʻi ona o le suamalie i luga o le laʻau, o le mea lea e lelei ai le le faatagaina o le maualuga ma le maualuga o le vai i luga o le laupepa, nai lo le taumafai e aveese faʻamaʻi. Afai e maua pea le afu, ona tatau lea ona vavaeina vaega ole maʻi ma togafitia i le maʻi oona, mo se faataitaiga, vai ole Bordeaux.

Pests e sili ona osofaia cineraria e apogaleveleve mite ma aphids. E masani ona latou aliali mai i le vevela o le tau ma fafaga i sua o laau.

E le faigofie le mulumuluina o laau vavalaʻau i le vai mafanafana, e tele lava ina faigofie ona latou suʻeina i iniseti - actellica poʻo le phytoerm. Faʻalogo lelei i le mea moni e faʻapea o le mea faʻaonaponei e matua matautia tele ma e tatau ona e faʻaeteete pe a togafitia togavao.

I le faʻaopopo atu i vailaau faʻasaina mai faʻamaʻi pipisi, e mafai ona e faʻaaogaina ai le tapaa, sipisi pelati.