Laʻau

Heptopleurum po o le Failautusi?

Talofa fiafia. Ou te fia faasoa atu loʻu faanoanoa ia te oe.

Mo le tolu tausaga ua tuanaʻi, o loʻo ou faʻatupulaia se faʻataʻitaʻiga faʻatau i se faleoloa i luga o loʻu faamalama; e leai ni ou faafitauli i ai. Ae talu ai nei, i se fesoʻotaʻiga ma se tasi o le au faitau o le blog, na matou faia se felafolafoaiga e uiga i le mea moni e le tatau ona sosogi le sulu. O le mea moni e faapea, na ou faamatalaina e faapea, pe a fafaina lau, e amata ona manogi loʻu uamea e pei o le geranium, e tele foi mea e susunuina ma e oo lava foi i se aʻa fou mai le aʻa. O lenei mea na faigata ai ia i matou, ma na ou filifili e saili po o le a le mea ou te tupu

O le mea lea, i le umi o femalagaaiga i ituaiga uma o encyclopedias, faʻapea foi ma le faafetai i la matou uo le Initaneti, ou te fiafia e faʻalauiloa oe.

Heptapleurum (Heptapleurum) - sui o le aiga aralievs (Araliaceae).

O se laau laʻau faʻapitoa-e pei o le ola faʻateleina, faʻalauiloaina le foliga mai o se sulu. O lau o loo i ai le 7-10 oval, tusi i pito, lau lanu meamata e oʻo atu i le 10 cm

O le faatupulaia o le eria e aofia uma ai itu i saute o le kelope.

O le tuputupu ae o Heptopleurum e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga. O se fale e vevela-vevela, o le tulaga lelei o le vevela ole potu ole mea e ola ai le laau e tatau ile 18-21 ° C ile maualuga maualuga. E manaomia e le laau le felauai soo ma le sipuni-solo le lau. Heptopleurum o se laau telefoni, ae sili atu le aloese mai le susulu o le la.

I le tautotogo, vevela ma le tautoulu, e manaʻomia e le fale tele le faʻamautu, i le taumalulu, o le palapala o le laau e tatau ona faʻamamaina tele tele. E tatau ona manatuaina pea lava pea le tele o le palapala ile palapala e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le setete o le heptopleurum. O le laau e tatau ona fafaga faʻatasi i le 2 vaiaso i faʻamalaʻau.

Heptopleurum e mafai ona faʻasalalau e ala i fatuga ma fatu laau, lea e fautuaina ina ia lūlūina i le mafanafana ma le vevela eleele ma totoina i le maualuga ma le vevela. O le faʻamalosiina o laau e tatau ona totō i ni atigi pusa eseese ma faʻapalapala palapala. Mo le vave tuputupu ae, e tatau ona tausia le heptopleurum i tulaga talafeagai.

Faʻamatalaga ono: miti mumu mumu, aphid, mealybug, aʻa; pa'ū laʻau ona o le suavai ma faʻataʻitaʻiga.

Afai o le heptopleurum ua tupu aʻe i foliga o se laau, ua fautuaina e faʻaaoga se lagolago, atonu o le laau e pei o se togavao, lea e tatau ai ona aveese ia mea tuputupu aʻe i luga o le mea autu.