O le togalaau

Spruce Ayansky poʻo le Jesuit

O le ayaska spruce o se ituaiga o laau e ola ai le ola. E mafai ona saogalemu le gaogao nei i laau uumi: o se olaga e oo atu i le 350 tausaga. I foliga vaaia e talitutusa lava ma se solo masani. I le gagana Rusia, e tupu i le 8 mita i le tolusefulu ono tausaga. O loʻo i ai se lanu paʻu enaena uliuli. O laʻau moli e faʻamalamalamaina i lanu lanu samasama poʻo le lanumeamata. O nila e pupuu ma laugatasi, o lona lanu e le masani ai i luga o le pito i luga e masani lava ona lanumeamata, o le pito i lalo e lauulu. E mafai e le nila ona oʻo atu i le 2 cm le uumi, o le pito i luga ole nila e le manava pe puupuu.

E matagofie le matagofie o le vavao aisa: ao lei oʻo, e mafai ona lanu lanu violē poʻo le lanumeamata, ona liua lea i le lanu, pe a ma le 7 cm le umi, faʻatasi ai ma laulaʻa malamalama. O le vavao ayano e fetaui lelei i le taumalulu. E sili lona fiafia i le palapala malulu, ae e seasea lava ona vaaia i vaʻa.

E i ai ni nai vailaʻau eseese. O se tasi oi latou o Canadian Aurea. E i ai le foliga o se pyramid, o le nila e samasama ma susulu.

O le isi vasega o le Nana Kalous. Laʻau afu ma se fausaga teuteu matagofie e aunoa ma se ogalaau tutotonu. O le pito i lalo o nila e le fiafia.

Eseesega na taʻuaspruce yosawa - O se kopi tonu lava lea o se tagata matua ma se pale lautele o le lanu susulu.