Laʻau

Faʻamamaga mo totonu o laau

O se faailoilo e pei o le malulu o le ea e tatau ona taua i totonu o soʻo se mea e tuʻuina atu i totonu o vaomatua ma tausia lelei. O se tasi lea o tulaga autu mo le atinaʻeina lelei o le fale o le fale, o lea o le a tatou mafaufau i ai i auiliiliga. Ua leva ona lauiloa o le malulu o le ea e taua tele mo laau toto e pei ona vevela. O le ea malulu, faatasi ai ma le maualuga le maualuga o le vevela, e le afaina ai meaola, ae o tagata foi. O le mafuaʻaga lea e mafai ai e tagata e ona le fale ona maua se siosiomaga e sili atu ona lelei.

O le auala e ola ai laau e faʻalauteleina ai manaoga o le faʻamamafana - mo se faataitaiga, adiantum, asparagus - e mafai ona avea ma faailoga o le maualuga o le susu i le ea. Afai e matua vevela lava, o nei laau e le fiafia i latou o loʻo i ai fugalaau, lafo ese mailei ma taofi le atinaʻe, tusa lava pe faʻamautu lelei. Ia avea lenei mea o se faailoga ia te oe o le ea i totonu o le potu aoga o le a leai se susu. O metotia eseese o le a fesoasoani e toe faʻaleleia ma faatumauina le maualuga o le susu. O le auala pito sili ona faigofie e faʻatau ai se mea faʻapitoa faʻalelei. Ae o se mea maualuga tele mea e faʻaalu ai tupe, ma atonu e le maua ai le manaʻoga. O le mea lea, e sili atu le faʻaogaina o metotia tuai.

O le mea muamua lava o le totoina. I le taimi e vave ona maua ai le lanu meamata o le laau, e tatau ona togafitia i le taeao ma le afiafi. Ma afai e saogalemu atoatoa le togavao lona lua, ona fai lea o le mea muamua, e tatau ona amanaʻia le taimi ma le nofoaga o le fugalaau i totonu o le potu. Afai o lau laau totino e tu i luga i le taeao e susulu ai le la i luga o le la, faʻamalūlūina aʻo lei oʻo i le la. O lona uiga, ia faʻafefe le lafoaʻi o le vai aʻo leʻi amata ona paʻu mai le la i luga o lau. A leai, aapa atu i le manava manaomia i le ea, e te ono lamatia le fugalaau i se ogaumu mu.

Faʻasalaga, e tatau ona e lūlūina laau ma lau o lalo ifo (gloxinia, senpolia, streptocarpus) ma tagata e ufiufi lelei lau laʻau (alofilima, amaryllis). O le gasegase o le susu atonu e tumau ia i latou, lea e matautia e ala i le pala. Mo le amataina o faifaatoaga, e sili atu ona lelei le usitai i le fautuaga lenei - aua nei e fufuluina uma! O le ea mo ia laau toto e mafai ona susu i isi metotia.

O se tasi o mea sili ona taatele o le faʻaaogaina o se fata vai. Tuu le fugalaau i totonu o se atigi pusa lapoa lea e tumu i le tele o le uamea po o maa. O le vai e tatau ona i lalo ifo o le lua o le faʻavaivai o le ulo. Nai lo o maa, e mafai ona e suʻe masi, manino pe faʻaleleia, ma fufulu lelei. E moni lava, o lenei metotia ei ai se lapisi tele - moa, e ui lava e tausisia atoatoa le maualuga o le susu, ae mafai ona avea ma fale mo pepe iniseti, o le a le gata i se mea lelei.

Ma, ioe, aua nei galo le auala ua leva ona faamaonia o le faatumauina o le malulu o le ea i le taumalulu - o se solo malulu i luga o se afi mafanafana. Faʻafeiloaʻi tele, tuʻuina atu o le tele o fale i totonu o fale e tuʻu i luga o faʻamalama.

Taʻiala tāua mo le tausisia o le maualuga o le faʻamamaina o vaomatua i totonu ole fale:

  • A faʻaleleia se fugalaau, faʻaaoga vai mama i le potu vevela, ma puipuia muamua. O lona uiga, e tatau ona tutusa ma le faʻamaina.
  • O mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei. O le tele o le susu i le ea e afaina ai foi le laau, faapea foi ma lona leai. O le lamatiaga e sili ona taua pe a faʻapotopotoina le maualuga o le toʻimamaʻi ma le vevela maualalo. O ia tulaga e masani ona mafua ai le pala o le laau.
  • Aʻo le tulafono mo le tausiga o se laau e le faʻaalia ai se auala patino e tausisia ai le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suasami, ae na o le fautuaina o le faʻaleleia o le tino, o lona uiga o aso uma. O le totoina, lea e faia i lea taimi ma lea taimi, na o le tausisia o le mama o laau, e mafai ona suia i le soloia o laulaau.
  • O na sui o fugalaau i totonu e manaomia ai le maualuga o le susu i totonu o le ea, ae le fiafia i se tele o vai, e mafai ona tuu i tafatafa o laau toto ua salalau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le streptocarpus ua tuʻu lelei i autafa o azalea poʻo le faʻaaogaina. I lenei tulaga, o le faagasologa o le pulumuina o le pito i tua e tatau ona faia eseese, muamua aveeseina mai le windowsill, ona toe faafoi atu lea. O nei laau toto e le gata ina tumu i le susu, ae o le a tuuina atu foi i tuaoi.
  • O nisi o mea teuteu i totonu o le fale - tangerine, azaleas, lemoni - e masani ona manaʻomia ni laulaau. E lelei le faʻafefiloi ma le pulupulu. Taua! Aʻo faia ni laʻei pito i luga mo laʻau, ia matua faʻaeteete. O faʻataʻitaʻiga e faia i le afiafi, vavaeese nei laau toto mai isi. E masani lava o elemene e manaʻomia e se tasi lanu e mafai ona afaina ai tagata tuaoi.
  • Ma le mea mulimuli, o le isi faʻasologa. I le tau vevela, i le vevela, afai e te le maua le avanoa e toe fetuunai ai laau toto mai le potu i le auala, pe latou te le manaomia, tuu i luga o le fola. O iinei o le a sili atu ona lelei le vaomatua, ona o lalo o le vevela e maualalo. Ma ina ia mafai ona faatumauina le faʻamamafa tatau i le vevela o le tau, faʻafefiloi le vai mai se fagu vali moli - o le a tumau le susu i le va o le fola. O lenei metotia e lelei mo gesneriaceae (streptocarpuses, senpolia).

O le mea taua lenei e tatau ona e iloa e uiga i le malulu o le ea pe a tausi laau. O le mea moni, o loʻo i ai le numera o sui o totonu o laau e manaʻomia ai nisi faʻaopoopoga faʻamamaina faapitoa. I le fautuaga mo le tausia oi latou, o le a mautinoa lava e te faitau e uiga io latou manaoga ma le auala e faʻafetaui ai. E ui o le tele lava o laau e manaʻomia le tausiga o le greenhouse, e sili atu le faʻatali i se tagata tausi fale e leai sona poto masani ma i latou.