Fugalaau

Chlorophytum e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa i le fale

Aʻo leʻi leva talu ai nei, e mafai e atunuu o le USSR muamua ona tauva ma vaʻaia o Asia, Amerika ma Aferika i le numera o chlorophytums i sikuea mita, pe mafai ona maua laau i le natura. E le o se mea e ofo ai, aua o le tausiga o le chlorophytum i le fale e le manaʻomia ai se taumafaiga. E mafai ona maua ni laulaau lanu meamata ma lau o laufanua e le gata i totonu o fale mautotogi, ae faapena foi i le toatele o faalapotopotoga.

O le mea e leaga ai, ona o le tele o foliga vaaia i luga o le maketi o mea totō e le masani ai, o le fiafia i chlorophytums e le mafaatusalia ua faʻaleleiina. Ae ui i lea, o le fesoasoani faifai pea e fesoasoani e toe maua ai avanoa ua leiloloa, ma i le tulaga o lo latou gafatia e faamama ai le ea, o nei laau toto e leai lava se tutusa.

E faapefea ona tausia le chlorophytum i le fale? O a ituaiga o laau e sili ona agavaa e ave se nofoaga i le aoina o se tagata e fugalaau?

O le luaselau ituaiga o loʻo i ai nei, na o nai sui o le ituaiga o loʻo ola e pei o ni fale totō. O i latou uma e le lelei, ae ona o eseesega i le auala masani o le olaga, o tausiga ile tausiga o chlorophytums o ituaiga eseese ei ai ona lava uiga.

Ituaiga o chlorophytum totonu

O le tele lava o potu e mafai ona e maua ai le chlorophytum. O faʻataʻitaʻiga talavou e le manaia tele. E tele lava laʻau lanumeamata lanumeamata, e aoina mai i se taimi e pala ai le tele o taimi. O tamaiti e tautau mai laulaau uumi e fesoasoani i le liua o meaola masani e masani mai le laʻititi.

I luga o nei lava laau e tasi, e mafai ona e vaai i ni fugalaau lanu papaʻe lanu paepae. O chlorophytums i fugalaau fugalaau e faapitoa lava le manaia, e manatuaina ai gaʻo a tamaiti ma solofanua o loʻo tamoʻe i lalo o le ogatotonu.

I aso nei, o tagata e fiafia i totonu o laʻau o loʻo i totonu o latou fale e le gata o lanu meamata, ae faʻapea foʻi le fesuiaiga o pepa.

Faʻafetai i le filifilia i luga o le windowsill, e mafai ona e ola i le chlorophytum ma le lanu meamata-lanu paʻepaʻe pe lelei le gaugau, toetoe lava o le laʻau.

I le faaopoopo atu i ofisa masani, faleaoga, falemaʻi ma fale - o le chlorophytum, o loʻo i ai se nofoaga i luga o windowsills mo winged chlorophytum poʻo le star orchid. O laau toto e vavalalata foliga, ma o le gauai atu o fugalaau fugalaau ua maua le faafetai i moli moli o laulaau.

Latou te tutu manino mai i tua o lanu lanu vavalalata lamolemole ma tuʻuina atu le chlorophyte le igoa "afi mu" poʻo le "moli lanumeamata."

E faapefea ona tausia le chlorophytum i le fale?

Faʻapitoa ona o lo latou le faʻamaoni ma le tumau, e mafai ona saogalemu saogalemu ia chlorophytums e amata ai i tagata e fugalaau fugalaau ma mo i latou e masani ona galo ia latou kalamu lanu meamata ona o le faʻagaloina poʻo le galuega.

Agavale e aunoa ma le suavaia, i le vevela po o le malulu, o laau toto e leiloa le susulu o lau laau, taofi le tuputupu ae, ae ola ona o meaʻai faapitoa o meaʻai i luga o aʻa. E taua le fesiitai o le chlorophytum i tulaga lelei, o le tele o laʻau e toe maua muamua, foliga fou. Ma o mea uma lava, e taumafai e leai se aoga o lau luʻitau!

O a tulaga e manaomia e totonu o fugalaau i totonu? E faʻapefea ona faʻatulagaina le tausiga o aiga mo le chlorophytum orange ma le popo?

O le nofoaga mo le ipu ma le chlorophytum ua filifilia ina ia faʻamalamalama le laau mo le itiiti ifo i le 12 itula i le aso. Mo fesuiaiga o fesuiaiga, o le susulu e tatau ona sili atu le malamalama nai lo o latou aiga lanu meamata. Afai e lagona e le fugalaau se faaletonu o le la:

  • o le laau ua suia ua faasolosolo malie lava ona lanu meamata, ua leiloa lona lanu pupula;
  • lanumeamata lanumeamata, ma le umi o le nofo i le paolo e tau atu i le samasama o laulaau.

Mo chlorophytums uma, o le leai o se malamalama o lona uiga o le faamutaina o le tuputupu aʻe seʻia maeʻa ona faʻagogo le soʻo ua leva ona faia.

O le mea lea, o le faʻatulagaina o fale tausi mo chlorophytum, e pei o le ata, latou te tuʻuina atu ia te ia se nofoaga i faamalama sasaʻe poʻo sisifo. I le tuʻuina atu i le itu i saute, e sili atu le tuʻuina o le fagu i le potu. I le tau mafanafana, e aoga tele fugalaau e alu i le ea fou, ma i le taumalulu e mafai ma e tatau ona faamamafaina. Ae o lenei e taua le aua le faʻaaogaina. Faatasi ai ma le sili atu o le susulu o le la ma laau i lalo o avega tuusao i luga o laulaau, muamua le malamalama, ona vevela ai lea, o foliga mumu o mumu e aliali mai.

O le tausiga faifaipea o le chlorophytum i le fale e faaitiitia i le fausiaina, laeiina lelei ma le totoina, pe a oʻo ina malosi atoatoa aʻa o le laau atoa le atoa o le ipu na tufatufaina atu ia i latou.

O se vevela o le 18-25 ° C ua lava lea mo se olaga lelei. Afai o le taimi malulu e tumau pea le malulu o le ulo, o le laau e tu i le mea i le 10-12 ° C, ae naʻo le eleele vevela. O le faʻasalalauina i sea taimi ua paʻu i le pala o le aʻa ma le oti. I totonu o se potu vevela, o le fugalaau e faʻafeinu i taimi uma, ae faʻatali mo le tele o coma e faʻagogo. I le amataga o le tautotogo ma le taumafanafana, aemaise i le vevela, ua faateleina le suavai.

E alofa Chlorophytum i le malu, e sili ona lelei le suavai, ae aunoa ma le vagavaga e faʻafefe ai le faʻafeinu i vai masani, lea na totoe mo ni nai aso.

Mai le tautotogo seia oʻo i le tautotogo, aʻo fuga e fugalaau le tama teine ​​ma fuga, ua fafagaina i mea faʻapitoa mo totonu o le fale ma laʻau teuteu. O le taimi ole faʻaaogaina o le faʻaaogaina o mea faʻaaoga e eseese mai le 1 i le 2 taimi i le masina, faʻalagolago i le tulaga o le fugalaau. E le aoga le totoina o laau, aua e lamatia ai le faʻavaivaia o latou lava puipuiga ma faʻaitiitia le teteʻe atu i osofaiga o manu.

E le pei o isi mea totō i totonu, o le chlorophytum e le manaʻomia le faʻaleleia poʻo isi auala e faʻaleleia ai le maualuga o le ea. Ae ui i lea, e mafai e le tasi ona faʻalogoina le fesili mai le fugalaau fugalaau: "A faʻapefea pe a faʻamago le laʻau o laʻau i le chlorophytum?" E moni lava, o lenei faailoga e mafai ona taʻu mai ai le tele o le malulu o le ea. Ae o le tele o taimi o lona uiga e le lava le suāvai. Afai e faʻamago le eleele i le taimi ma faʻaaogā le mafanafana mafanafana e pei ona alofaina e le laau, o le laʻau fou o le a malie ma susulu mai i le pito i lalo i le faʻailoga.

Afai o loʻo i ai ni fugalaau fugalaau mamago, e momotu ese le tama teine ​​pe lalaga i luga o le fugalaau, ua aveeseina e aloese mai le faʻavaeina o meaola faalafua po o mea malie. E taua tele le mataʻituina o le tumama o le chlorophytum na toto i le togalaau mo le taumafanafana.

Suiga ma toe gaosia o le chlorophytum

O le chlorophytums o loʻo ola faʻateleina laau toto ma se aʻa malosi. A o latou tuputupu aʻe, e vave ona tumu le aʻa atoa i le aʻa, aveeseina le palapala. I lenei tulaga, e le mafai ona aloese mai le chlorophytum transplantation. O loʻo faia i le tautotogo, ma e mafai ma e tatau ona faʻapipiʻi faʻatasi ma le vaevaega o se matua matua.

Faʻasalaga lelei, fafaga ma luga o laʻei, e le gata o fugalaau le fugalaau, e fai ai fanau, ae o loʻo avea foi ma tamaʻi lau o laʻau mai le togavao. Afai e te le totoina i latou i le taimi, o le pupuni vevela o le chlorophytum, e pei ona i ai i le natura, e mafai ona oʻo atu i le mita mita, ae o le malosi o le fuga e pa'ū malie.

O nisi meaola, mo se faʻataʻitaʻiga, chlorophytum orange, aua neʻi tuʻuina atu ni mea masani masani i pito pito o paʻu tautau. O le mea lea, i lenei tulaga, e mafai ona e maua se fugalaau fou i le fesoasoani a fatu ma vaevaeina le vao.

O fualaau talavou, o se tulafono, ua i ai a latou lava aʻa ma vave ona maua aʻa pe a uma ona suia le chlorophytum i totonu o se fagu fou. E tutusa foi le faaaogaina o laau i ni koneteina lapoa. O pusa mo le tele o chlorophytums e sili atu le lelei e faʻatau ai sima i puipui mafiafia. Paʻu filo i nisi o taimi e le mafai ona tatalia le mamafa o le aʻa, ma faʻalavelave tele i luga o paʻu umi. O laau totő e fiafia tele i fugalaau fugalaau ma i luga o le tumau umi.

Pe a vaevaeina le vao ma faʻalauteleina le chlorophytum rosettes, e le faʻasaina ipu pipi. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona totō i isi aganuu e tutusa ma manaoga ma masani.

Ma i totonu o togatogo e tasi, ma i nofoaga lata ane o isi laau totő, o le gaosia o chlorophytums, ae le o ni tagata fiafia, e faia ile 2-3 tausaga. O le eleele mo fugalaau e tatau ona maloloina, faʻafefe ma faʻamalosia. I le palapala eleelea, o laau e faʻaitiitia le alualu i luma, o aʻa e lemu lemu le maualuga o le ulo, o laʻau e le manaia ma susulu. Mo le gaosiga, e mafai ona e faʻaaogaina se mea e faʻapipiʻi ona faia, faaopoopo ai le humus i ai, pe faia foi se faʻafefiloi oe lava i luga ole eleele, turus ma oneone.

O laau laiti e totoina i le mea lava e tasi i le taimi o le faʻalauteleina o le chlorophytum e ala i le taʻavale. O tamaiti laititi e iai aʻa aʻa e lava mo aʻafia e vave ona faʻafefe i vavae ese. O laititi ma vaivai vaivai e tatau ona vave tuu i totonu o le vai, lea o le a maua ai aʻa i se mea o aso ma ia sauni mo le toe gafa.