Fugalaau

Carissa fugalaau Aiga tausiga. Toe faia o le potu pulu. Ata o meaola.

Carissa grandiflora photo tausi fale

O Carissa o se mea teuteu matagofie, lea ei ai se mea e le masani ai, o se manogi matagofie o le fugalaau, lea e salalau atu i se auala maaleale i le ea. O se laʻau faʻamalo, lala malosi, e oʻo i le maualuga o le 50 cm ma oʻo atu i le 1 mita. E i ai i le aiga o Kutrov, tuputupu ae i vaomatua o Aferika ma Asia. O pepa laiti e faigata, manaia, oval, lanumeamata lanumeamata i le lanu, o loo i ai se taula malosi i le faavae. O fugalaau e paʻepaʻe, lautele, e tusa ma le 5 cm le lautele.

Laʻu moli-lanu meamata-o fualaau aina e foliga tutusa ma foliga ma le tele i paʻu. E mafai ona 'aina fua, e matua lelei lava. O totonu ole palamu o le igoa lauiloa lea mo le susuga.

Auala e tausi ai caries i le fale

O lenei laau e le lelei i le tausiga, ia iloa pe faapefea ona tausi lelei e faigofie. Faʻafeiloaʻi malie e Karissa suiga o le vevela, faʻataʻitaʻiga, e le manaʻomia se humidification faapitoa ile ea, tusa lava pe le lava le malamalama e le afaina tele ai lona tulaga. E oo lava i le amataga o faifaatoaga amateur e mafai ona malamalama i tulafono faavae o le tausiga. Faatasi ai ma le itiiti ifo o taumafaiga, i le tali, o le a lagona e le laau le lelei ma le fiafia i mata ma se vaaiga matagofie.

Le malamalama tele ma le vevela mo le laau

Carissa tele-fua i le fale pe faapefea ona tausi

I nisi tulaga, e mafai ona tuʻuina le suauʻu i le paolo, ae o ia tulaga e le mafai ona taʻua o le mea e sili ona lelei. Mai le leai o se malamalama o le la, o foliga vaaia o le laau o le a faasolo ina leaga, ma o le mea e sili ona taua, o le fugaina ma le fuaina mai o le a faaitiitia. O le mea aupito sili ona lelei, o le susulu malamalama, o le a le afaina ai foi ave avega. Nofoaga tuʻu taavale i le itu i saute, sisifo, matala o le itu i saute sisifo. Fitipa i Matu o le a le lelei. Mai le tele o le malamalama, o le laau na o le sili atu ona matagofie, ma i lalo o le paolo, e ui lava o le a tupu, o le a faalauteleina le internodes, o le a suia le malosi o le tino.

  • O le maualuga o le vevela o le ea o le a i le va o le 18-25 ° C.
  • O le vevela vevela o le a mafua ai ona pa'ū.
  • I le taumalulu, e te manaʻomia se vevela laʻitiiti: ile 14-18 ° C.
  • Carissa e matua malulu lava, e mafai ona faapalepale se lau vevela e oo atu i le + 3 ° C.
  • O le aoga mo le laau o le a avea ma ona nofoaga mai Mati ia Oketopa i luga o se faapaologa mata.

E manaʻomia e Carissa le maua pea o le ea fou. Faʻamamaʻi lelei le potu, ia mautinoa e ave i fafo i luga o le terrace poʻo le fogafale vevela i le taumafanafana, ma faʻaeteete i le vaʻavaʻai i le tautoulu ma le tau malulu - o mea malulu e le lelei mo le laau. Ae o le tele o le mafanafana o le ea o le a le afaina, o le a faʻaalia lelei e le falemaʻi i le vaiaai faʻatasi ai ma masini faʻavevela.

O le tuʻuina atu o se faʻaleleia o le vevela o le vevela, o le malamalama talafeagai, atonu o le faʻaaogaina o le malamalama i le taumalulu, o le a fiafia oe i lau fugalaau ma fualaau lua, pe tolu taimi i le tausaga.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O le mafanafana o le ea e le tumau e toʻafilemu. E le manaʻomia le faʻavasegaina faʻapitoa, ae aua nei mumusu e taele i lalo o se vai mafanafana, lea e fesoasoani e toe faafou ai laulaʻau, mama mai le pefu.

  • E sili le lelei i le vai, ae masani lava.
  • Afai ua e alu mo se taimi umi pe ua galo foi e te vai, e mafai e le laau ona faapalepale le lamala ma le vevela tele.

Liligi lemu, lelei-tausia (a itiiti mai o le aso) vai. O vaeluaga i le va o vai e tatau ona i ai, o le pito i luga o le eleele e iai le taimi e faʻamago atoa ai. O nisi taimi e sili atu le faʻafefe o le vai nai lo le tafe o le laau, ona o le suavai, o le eleele e mafai ona avea ma mea faʻamalolo ma o le a aliali mai. Afai o le matutu o le palapala e sili atu i le masani faatagaina, o le a lafoina e le sulu ni laulaau, ae e le taua tele.

Manaoga o le eleele ma ofu pito i luga

O le eleele ma se tali aliali mai e sili ona lelei mo le totonugalemu o totonu. O eleele lelei ma oneone o le a lelei, aua le fefe i le togafitiga o le palapala. Lime ma eleele alkaline e mafai ona mafua ai le faaletonu ole micronutrient. Faʻafefiloi i le tutusa o laʻau laʻau ma le peat soil, turf, sand and humus - o le ae maua ai le eleele lelei mo le sua. Ia mautinoa ia tuʻuina se alavai i le pito i lalo o le fagu e puipuia ai le suavai.

Ina ia mafai ona fuga mai le kulimi ma fua mai i taimi uma, e manaʻomia le laei. E sili ona lelei le faʻaaogaina o fugalaʻau ma mea e maua ai le phosphorus maualuga - o le a saofaga i le fuga. Nitrogen-e aofia ai ofu, i se isi itu, e faaosofia ai le tuputupu ae o lau laau. Ina ia puipuia chlorosis, faʻaopopo le faʻamalati uʻamea i le fafaga. Afai e te faʻaaoga fomaʻi i le tausaga atoa, o le a totogo foi le laau.

Faʻasoa, teuteuina ma le faʻapipiʻiina o le pale

Carissa bonsai ata

E televave le ola o laau, lea e mafua ai le leai o se foliga lelei. E oo lava i le laasaga o laau totogo, e sili atu i luga o le 4-5 paipa o laulaau. O le teuteuga o laau totō matutua e amata ile vaeluaga o le tautotogo ma faʻaauau pea seia oʻo i le amataga o le taumafanafana, pe a uma le puaʻa.

I se tulaga aoao, o le taualumaga e le faigofie tele. O Carissa ua avea o se tasi o laau e sili ona leaga i le palealii. E faigata ona fai, aua o lala fou e foliga mai i nisi o itu e le manaomia ma e le mafaamatalaina.

Carissa fualaau pe a uma ona faapipii ata

E le fautuaina e tuʻu le faagasologa na o ia lava, aua o le a tupu aʻe caries i se faamalama, ma maua ai le tele o avanoa. Talu ai ona o le i ai o spines, o le faafitauli o le a le lelei.

Afai e te totoina se laau mai le va o oe, o le a mafai ona manua ni lau paʻu i totonu o se vili i luga o se lagolago malosi. E mafai ona e faʻatau se laau ua i ai se pale paleni - i lenei tulaga, o mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae na faʻaaogaina. O lea ituaiga suauu o le ai ai ni nai galuega laiti, o se pusa malosi, ma le tele o lala. I le aluga o taimi, o le a amata ona foliga mai se tulaga faigata, ae o le faatumauina o le tino ma le gaogao o le a sili atu ona faigofie.

Carissa Bonsai

Carissa ata photo bonsai

  • O se tali sili ona manaia o le fausia lea o se pale i totonu o se ituaiga talo: o le laau ua fausia i totonu o le tasi ogalaau, ma ua faapuupuuina uma pupu.
  • E mafai ona e auina atu ni lala i itu, talotalo i luga o le taamilosaga faatasi ma le fesoasoani o loma masalomia.
  • O le palu lava ia e mafai ona faʻamaeina e ala i le ufiufiina o se uaea mafiafia i ona tafatafa ma punou i lou fiafia.
  • A faʻapipiʻiina le pale, e tumau pea na o le vavaeeseina o le mama. E taua le maeʻa le teuteuina vave pe a uma ona fua, ina ia maua ai e le laau le taimi e faʻapipiʻi ai fugalaau ma e leiloloa lona foliga matagofie. A uma mea uma, o le mea sili ona matagofie i totonu o fugalaau ma fua.

E faʻafefea ona palotaina

I latou lava, o fugalaau fugalaau e le faaleagaina. I totonu o le fale, e faia le paʻu i le popo o le nocturnal, moths. I nisi o itulagi e leai ni puluvaga po, e tulaʻi mai faigata, aua o fugalaau e tatala i le po ma tapuni vave i le taeao. I totonu o le fale, e faʻaaogaina ai le faʻafefeteina o mea e faʻaaogaina: e maua ai se pulumu vaivai ma o loʻo faʻaleleia lelei le pollen mai fugalaau o le tasi laau i le isi.

Suiga

E ui lava i le saoasaoa o le alualu i luma vave, e leai se mea e manaʻomia e sui ai se meaʻai ma se ulo e iai le lapisi tele i tausaga taʻitasi. Pe a lauiloa laulaau, e aoga le toe totoina o le laau. O faʻataʻitaʻiga matutua e faʻapipiʻiina i le 2-3 tausaga i le tautotogo; o faʻataʻitaʻiga talavou e manaʻomia le toe gaosia i le tausaga.

Caries fausiaina i le fale

Fatu Carissa

Fuga ma fatu o ata photo caries

E mafai ona e aʻafia e fatu ma vavae. Faaaoga fatu fou, o le a totogo vave vave, ae o le tuputupu ae o le tuai. I totonu o caries, e tupu mai i fatu, o le fugalaau e mafai ona tupu na o le lua tausaga o le atinaʻe.

  • Saunia se atigi pusa faʻavaivai i le pito i lalo, faʻatumu i palapala mo fualaau.
  • Toto fatu i le loloto o le 1 cm, i le mamao e 2-3 cm mai le tasi.
  • A uma ona totō, sasaa mai le pamu moli ma ufiufi le atigipusa ma se ato.

Carissa mai le fatu pipi vine

  • Germinate fatu i luga o se mafanafana mafanafana ma se malamalama e faʻasalalauina (faamalama sisifo ma sasaʻe).
  • O le a tatau ona mataʻituina le susu ma le ea i le greenhouse i aso uma.
  • A totogo fatu ma ola laitiiti, ona aveese lea o le ato.
  • Laʻau faʻatasi ma le maualuga o le 5-7 cm faʻafefete i ni atigi pusa ma ola ae lei totoina i totonu o se ipu tumau.

Faʻapenaina o caries e ala i le vaʻaia

Tipiina ata ata

O se laau totō e tupu mai i le seleselega o le a fuga mai i le tausaga muamua, ae o le faʻaleleia o le gaioiga o le faʻalavelave.

  • Filifili se 'au i luga o le vaega apical o le fana ma le tolu internodes.
  • Fai se faʻasaga le afa o le mafiafia o le aʻa ma tuu i lenei tulaga mo ni nai itula, ona tipi ese lea mai le fale autu.
  • Nofoaga i lauʻeleʻele muamua, mo aʻafiaga, ia mautinoa e faʻaaoga sauniuniga faapitoa - phytohormones.
  • E mafai e le faʻataʻitaʻiga pe a ma le 2-3 masina.
  • I le avea ai o se palapala, faaaoga se paluga o le perlite ma le peat, fausia se tamai fale lauʻeleʻele.
  • O le taina i le vai e le ono tupu.

Maʻi ma faʻamaʻi manu o caries

Carissa e teteʻe i faʻamaʻi eseese. Faʻamatalaga masani i aʻa. O le pala o le afaina lea e masani ona tupu ona o le fausiaina le talafeagai.

Fua, sikuea, pusi vaʻaiapi e mafai ona osofaia le laau. O le taimi lava e te matauina ai tulaga o le faaleagaina, fufulu mama i totonu o se vai mafanafana, ona togafitia lea o togafitiga faapitoa mo iniseti.

E faʻafefea ona 'ai fua

E ui lava i le iai o le tele o fautuaga mo le taumafaina o fualaʻau i meaʻai, e tatau ona mataituina puipuiga saogalemu. Atonu e le saogalemu lenei mea. E mafai ona e 'ai fua muamua, fualaau lanu meamata oona. E mafai foi ona faʻasaʻo le tasi.

Afai e leai se faʻailogaina, lagona le saoloto e faʻaaoga ai meaʻai uma, faʻapipiʻi fua o vine i salati. E mafai ona e kuka kulimi, fualaau suamalie, teuteu paluga ma vine, faia avanoa i siama, jam.

Ituaiga o caries ma ata ma igoa

O le ituaiga e silia ma le 35 ituaiga. I le fausiaina ma le galue e masani lava ona faʻaaogaina na o ni nai mea.

Carissa telefleur grandiflora Carissa grandiflora = macrocasspa tele-fruited Carissa macrocarpa

Carissa grandiflora tele macrocassa tele na totoina i le fale

O fua o fua tele-fruited carissa e mafai ona 'aʻai atoatoa pe a maeʻa. O le laau laʻau e manaia i lanu paʻu paʻu o le foliga lanu, e umi lava le umi ma le pala. Vaʻaʻau faʻasolosolo faʻapipiʻi vao. Ma o le fugalaau tele ma fugalaau uumi ma le lanu mumu-pomegranate ua salalau solo i le togavao e sili atu ona matagofie le fale.

Karissa Two-studded Carissa bispinosa

Karissa Lua e suʻesuʻeina le ata o Carissa bispinosa

O lenei laau toto e le itiiti ifo le teuteuina: o fugalaau i luga o vae faʻapitoa o loʻo i ai ni peti vavalalata, e aoina i mea e tele. Oval-pointlets, o loʻo ufiufi i le waxy sheen. O fua e fua mai i luga, o le lanu i lanu.

Carissa variated Carissa macrocarpa Humphrey Variegata

Carissa macrocarpa humphrey variegata

E masani ona lauiloa, pe eseese ituaiga eseese e tele-faʻafefe pe tetele-fua. O laau toto e aumaia ai se mimilo moni i totonu o totonu.