Isi

Toto i aso taʻitasi i le tautotogo

O le tausaga na teʻa nei, na totoina ai o ia i le aso, i le tautoulu, o le afa o le togavao i le taumalulu. Ou te fia toe faia le faiga, ae i le tautotogo. Tau mai ia te au pe faapefea ona toto i le aso i le tautotogo?

O le totoina o le tautotogo i le aso e sili atu lona lelei nai lo le fugalaau fugalaau. E taua tele lenei mea i itulagi o le vaitau o le autumn ma e vave oʻo mai le taumalulu. O totō totō e totōina iina i le tautoulu atonu e leai se taimi e maua ai aʻa ma ola malolosi, o lona uiga e le mafai ona latou ola i le taumalulu. O le mea lea, o le amataga o le tautotogo o le taimi aupito sili lea ona lelei e vaevae ai le vao tuai poʻo le aʻafia o fatu fou.

I se tasi nofoaga, o le vao e mafai ona tupu e oʻo atu i le 15 tausaga, ae fautuaina e totoina aso i luga o le 5 tausaga, ina ia le tumu le fale.

E faʻapefea ona totō i aso taʻitasi i le tautotogo, ina ia maua lelei ai le togavao ma fiafia i fualaau matagofie? O le mea autu i lenei mataupu o le tausisia lea o fautuaga, e aofia ai:

  • filifili le nofoaga saʻo mo le aso;
  • sauniuniga o le lua e folau ai;
  • saunia o fatu;
  • totoina lelei o le togavao.

O fea le mea sili ona lelei?

E fiafia le la i le la, ae faʻafeiloaʻi foʻi le paolo. Ae ui i lea, a filifilia se nofoaga, e tatau ona e taulai atu i se ituaiga mea eseese:

  • fugalaau e iai lanu uliuli e sili ona totoina i se paolo malulu, a leai o le a vave ona susunuina ma aveesea lo latou manaia ma foliga vaaia lelei;
  • mo mamanu eseese, e sili atu le tuʻuina atu o se nofoaga lanu i luga o le 'upega tafaʻilagi.

E faapefea ona saunia se nofoaga mo le tulaueleele?

E tusa ai ma le eleele, e le o se mea e sili ona faigata ma ola lelei i le eleele masani. Afai o se mea e matua le lelei i meaʻai, e mafai ona faʻatamaoaigaina le tuufaatasiga faʻatasi ai ma mea oona, ma le eleele palapala - faʻaopopo sina oneone e faʻaleleia atili ai le suavai.

O aso e mafai ona ola e oʻo lava i oneone oneone, e masani ona faʻafeinu vai masani.

O le maualuga o le lua tulaʻi e faalagolago i le tuufaatasiga o le palapala:

  • i le palapala o meaʻai, lea e le manaʻomia se faʻaopoopoga faaopoopo o isi vaega, ua lava e faia ai se togi i le 30 cm;
  • afai e iai se manaʻoga e faʻaopopo mea faʻapitoa poʻo oneone, o le tele o le lua e tatau ona lua faaluaina e pei o le faapalaga.

I le lua sauniuni, fai se mea maulalo i le ogatotonu - o le a faʻapipiʻiina se fatu.

A totoina vaega, i le va o togavao taitasi e tatau ona tuu se mamao o le itiiti ifo i le 1 m, a leai o le a ola vave fugalaau, ma o le a leai se avanoa mo i latou, lea o le a aafia ai le fugalaau.

E faʻapefea ona saunia ma toto se fatu laau?

Afai e faatauina le vao i totonu o se faleoloa, e tatau ona tuu i lalo mo ni nai itula i se pakete vai aʻo lei totoina. I le taimi lea, o aʻafia maloloina o le a fuga. O aʻa uumi (ma le pito i luga o le vao) e tatau ona teuteu ina ia oʻo i le 30 cm le umi, ma ia oti (e le o maleu) e tatau ona vavae ese.

Seti le fatuina ua saunia i luga o se faaputuga i le ogatotonu o le lua ma faʻalautele ma le faʻaeteete aʻa i ona tafatafa. Ufiufi le eleele i le afa o le pu ma fufulu lelei i ou lima ile aoauli ma faʻafefeteina tele. Pe a faʻafefe le vai, faʻaopopo le eleele, faʻatumu lelei le pu.

E le mafai ona faʻalauteleina le ū o le ao nai lo le 3 cm ina ia le pala.