Fugalaau

Phlox - naiva faigofie

O popolo o le tasi o mea sili ona lauiloa i totonu oa tatou togalaau. O nei fugalaau e maua mai i aiga laiti o le Sinyukhov, e aofia ai le 18 ituaiga ma le 330 ituaiga. Sui o le aiga e tufatufa atu i le lalolagi atoa. O le phloxy genus e aofia ai le tusa ma le 70 ituaiga, ma oi latou uma lava e aofia ai ni mea e faʻaogaina. O se faʻasesega o le tasi-tausaga o Phloom Drummond. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le phlox panicled - pe faapefea ona totō i le togalaau, o le a le tausiga e tuʻuina atu ma le auala e faʻaleleia ai.

Phlox paniculata.

Faamatalaga o le ituaiga o meaola

Panloled phlox (Phlox paniculata) o se laʻau faʻamalosi e 35-150 cm le maualuga. O le tele o ituaiga e fai ai ni vine 60-70 po o le 80-100 cm le maualuga. E tatau ona manatua e eseese lenei tulaga, e fuafua i le malosi o le malosi. I le susulu o le la, o laau laiti e maualalo, ae o le lua itula o le aoauli o le aoauli e faateleina ai le maualuga. O faʻamau e malosi tele, saʻo, faʻamaonia i le iʻuga o le vaitau tuputupu aʻe.

I le phlox panicle panicle, e leai se lanu samasama. O lenei pigmenti ua le o iai foi i le vaega o mea e taʻua o mumu. I la latou lanu, o le lanu ulaula o le saturation eseese e manumalo, o le mafanafana ma le malulu. O le mea lea, i faʻamatalaga o loʻo i ai faʻamatalaga pei o lanu-mumu, mumu-lilac, moli lanumumu-lanu mumu, lanu viole-mumu, ma isi. O le tulaga e talitutusa lava i le vaega o moli, po o le sau. O nei leo e matua ese lava ma faigata, latou te oʻo mai foi i tulaga eseese ma le faʻaopoopoga o piniki ma carmine.

Filifilia se nofoaga e fau ai

Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o phloxes, e tatau i se tasi ona manatua le tuputupu aʻe o tulaga o latou aiga vavalalata. E maua i nofoaga e iai le mafanafana ma le malulu o le tau, lea i le taumalulu e masani ona leai se kiona ma o le vevela o le vevela e teu faʻatasi ma le 4 ° i le taeao. I le avea ai ma tulafono, o nei laufanua, vaitafe vaitafe po o vaomatua, ma le gaogao, e le sola i luga o le la, eleele malulu ma le lava o mea o meaola.

O se tasi o manaʻoga autu mo le totoina o le phlox i le togalaau o le mafai lea ona tele le faʻamaina o laau. E oʻo lava i nofoaga e latalata ane i le vaituloto o le eleele i le taimi o se lamala faaumiumi, e tele naua mea o le palaloxes e faʻamago ai. O le tulaga lona lua e sili ona taua mo la latou aganuʻu faamanuiaina o le tamaoaiga o le eleele. E mafai ona faʻaleleia laufanua i itu tatala ma i lalo o le paolo. O nofoaga sili ona lelei o le a puipuia pea e laau matuiʻu poʻo laau e le maalofia i sina ata itiiti i itula vevela o le aoauli, aemaise lava mo lanu uliuli. I ia nofoaga, o le kiona e sili atu ona lelei, ma o le a le mafai ona maua mai i le fua o le vevela i le taumalulu.

E manaʻomia le i ai o se mea maulalo i le 'eleʻele, a oʻo i le taimi o le kiona mūlū ma le timuga umi, e le lolovaia le fale i le vai. E leai se lelei mo le totoina, o le eleele e vave faʻafefe ma faʻapala. E le gata i lea, o le phlox e afaina mai le matagi iinei, ma i le taumalulu, pe a afea le kiona mai le mauga, e mafai ona latou malolo. E le gata i lea, o nofoaga i lalo o palealii o laau e maua ai le aʻa (birch, willow, poplar, spruce, vao o le lilac tuai) e le talafeagai.

E iai se togalaau fugalaau e mafai ona faatulaga i le itu i sasae, sasaʻe sasaʻe, itu i sisifo ma sisifo o le fale. Ae sili atu ona taua, o le a lagona e laau latalata ile puipui i matu ma lalo o le malu o conifers. E mafai ona latou ola i ia tulaga, ae o le ausiaina o le fugalaau atoa o le a le mafai.

O lenei aga malulu mausali o loʻo mausali i totonu o vasa malolosi o Rusia i matu ma se vaitau puupuu. O iinei, e tuu ai le phlox i vaega e puipuia mai matagi malulu ma tatala mai le itu i saute, itu i saute ma sisifo ma itu i saute-sisifo, i luga o luga o moega vevela, ma le malu puipuia o le malulu. E tatau ona tuʻufaʻatasiga i ituaiga faʻatasi ma se vaitau puupuu, o lona uiga, vave ma amata ile vaʻaia, faʻateʻaina o le taimi vave ma tuai.

Phlox paniculata.

I totonu o le lalolagi malosi o Siberia, o le Itumalo o Altai, o le Urals i le malulu, e masani lava e itiiti le tau o le kiona, e totoina ai phloxes i le malamalama lelei, e puipuia mai le matagi ma le tele o le aoina o le kiona. Mo le taumalulu, o le fale ma le solo, o se laupepa poʻo ni mea e le o loʻo lalagaina i nisi o maʻalaʻe e talafeagai iinei. I ia itu, e tatau foi ona filifili ituaiga ma taimi muamua o le fugalaau.

I le itu i saute, mo le totoina o phloxes, o le mea sili ona susu, puipuia mai le magoina o matagi mata i le paolo malu, latalata i laau, apaau mai laau maualuluga, fale, ma latalata i vai vai e tatau ona atofa. O iinei, e tatau ona tuʻuina atu i isi ituaiga mea e sili atu.

E sili ona lelei le totoina o Phlox i nofoaga tatala, ae peitai i le vevela o le aoauli o laau e le o iai laau ma laau totogo, lea e avea uma ma puipuiga mai le maalili o le matagi. O luga o le 'upega tafaʻilagi e tatau ona faʻamafola, e aunoa ma ni totoa, ma se malulu laʻitiiti e faʻafefe ai le palapala ma le timu.

Vaega o le galueaina ma le tausiga

Faʻatoʻaga o Phlox

E maua e Phlox le malosi sili ona teuteu i luga o le vavalalata, lelei-faʻafefiloi ma fugalaʻau faʻasaina, eleele lelei susu. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le faateleina o le masima i le eleele e faateleina, e afaina tele ai le atinaʻeina o laau totō: o laʻau laititi ua liu enaena, vave le mago ma pa'ū ese, ua i ai i le togavao foliga faʻaleagaina. O eleele palapala palapala e le talafeagai mo phloxes.

O le eleele e tatau ona saunia muamua: faatasi ai ma le totoina o le toto laau - i le tautoulu, i le tautotogo - i le taumafanafana. Muamua e te manaʻo e eli le eleele i le loloto o le 20-25 cm, filifili ma le faaeteete vao (aemaise lava le faʻalelei). Ona faʻaopopo ai lea o fugalaʻau faʻapitoa (manava, paluga, palu faʻamu - 1-2 pakete i le 1 sq. M po o le 1/4 pakete o le moa moa), fafie ash 100-200 g ma fugalaʻau. Fertilizers e latalata i le loloto o le 10-15 cm, ona o le tele o aʻa o le phlox o loʻo i le loloto o le 15 cm.

O le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o le phlox o le amataga o le tautotogo (Aperila-amataga o Me), talu ai o le maualuga o le eleele ma le malulu o le ea e fiafia i le vaveina o laau ma le ola lelei. E mafai ona e totoina le phlox i le faaiuga o Aukuso - vave Setema. O le totō lelei ma le talafeagai o le totoina o le autumn e maua ai foi le lelei o aʻa ma le tele o fuālaau i le tausaga a sau.

I le autumn, e tatau ona totō le phlox i ni meaʻai, ma teuteuina na o latou pito i luga luga, talu ai e aunoa ma laulaʻau e maua mai ai meaʻai i aʻa, o le a le mafai e aʻa laau ona maua aʻa ma faʻalautele le tuputupu aʻe i rhizomes o le tausaga a sau. E mafai ona selesele faʻamavae pe a maeʻa ona faʻasao le eleele ma e mate lau laʻau. I le avea ai o se tuusaunoaga, e mafai ona suia le phlox i le taumafanafana, ae i lenei taimi o le totoina, o le tuputupu ae o laau e matua faatuai. Aʻo leʻi eliina, e manaʻomia ona faʻafeinu le vao, ma a oʻo i le toe totoina, faʻapipiʻi le eleele i aʻa. E sili atu le vaevaeina o le vao i ni vaega tetele.

O le nofoaga e fafagaina ai ituaiga o phlox e maualalo le tuputupu ae e 35x35 cm, mo le umi o le phlox - 50x50 cm. Faatasi ai ma lenei totoga, latou te ola i le tasi nofoaga mo le 4-6 tausaga. E tatau ona totō i totonu o lua na viliina aʻo leʻi totoina ma faʻamaligi i le vai. O le aʻa e tatau ona tuʻu saʻo. O aʻa i le taimi o le totoina e tatau ona salalau ina ia mafai ona taitaia i itu eseese ma sina lalo ifo. I le faʻatuina o le vao, faʻatumu le pu i le eleele, oomi le palapala i aʻa. E tatau ona faʻalauteleina ina ia oʻo i le togavao faʻatoʻaga o le pito i luga o le rhizome e 3-5 cm i lalo ifo o le palapala.

Phlox paniculata.

Phlox o le faʻafefe o le kiona. Le le lava o le susu e le talia lelei, ae o le puaʻa ua faʻavaivaia, ma o laʻau pito i lalo o le a lanu samasama, faʻagogo ma mou atu. Faʻafoʻi tele i meaʻai ma mea faʻamalolo, faʻamaonia tele. Latou te ola sili ona lelei i eleele lafulemu, lelei ma faʻafefe.

E faʻafefea ona faʻafefiloi le phlox?

Fafagaina i le taimi o le tuputupu aʻe o laau toto e tatau ona faia i le amanaʻiaina o vaega o lo latou atinaʻe. O le taimi lava e paʻu ai le kiona ma faʻapalapala le eleele, i lalo o le 2-3-tausaga vao, 20-30 g o le ammonium nitrate, 30 g o le superphosphate ma le 40-50 g o le fafie laupapa e tatau ona faʻaaogaina i se mea malogo, sosoo ai ma le faʻapipiʻiina i le eleele ma se atigi i le loloto o le 3-5 cm I le afa lona lua o Me, e tatau ona fai le ofu pito i luga ma le faʻafefeteina o mullein 1:15 (moa lapisi 1:25) pe faʻatasi ai ma se vaifofo o le ammonium nitrate 15-20 g i le 10 l vai i le 1 sq. m. I le vaitau o le totoina o laau, fai ia fomaʻi tutusa ma le faaopoopoina o le 20-30 g o le palapala. I le amataga o le fugalaau, ia tuʻuina atu luga o laʻei ma le faʻalauteleina o le minerale: 20-30 g i le faʻagogo.

Fertilizers e tatau ona faaaoga i lalo o le faavae o le vao; Muamua ma pe a uma ona faʻaaogā le laʻei o luga o le vai, e tatau ona faʻafefe le palapala. E le mafai ona faʻasalalauina fulu aisa i laulaʻau e aloese mai le mu. Faʻatauga vao (i le taimi o le taumafanafana) faʻatasi ai ma microelements o se mea sili ona lelei: 2-3 g o le boric acid ma le 0.1-0.2 g o le konatela permanganate (10 l i le 1 sq. M).

E tatau ona lelei le inu

O le totoina lelei ma le fafagaina masani o le a le manuia pe afai e le lava le vai i le phlox. E tatau ona faʻafeinu vaimago ina ia susu le palapala i taimi uma. O Phlox ei ai sona aʻa malosi, e aofia ai lanu mimiti, o lona tele o loʻo i le loloto o le 15 cm. O le mea lea, latou te matua maaleale i le leai o se vai.

I le faʻaopoopoga, i le faagasologa o le tuputupu ae, o le palalosolo e atiina ae se tele o laulaʻau, fatu ma fugalaau latou te faʻaaluina le tele o le susu. A aunoa ma le fafagaina, o le phlox e tupu mai i lalo, e itiiti mea e fai ma fugalaau, e tupu muamua fua ma vave ona maeʻa. O laʻasaga pito i lalo e lanu samasama ma mago.

I le vevela, timu vevela, e tatau ona faʻafeinu le vai ina ia tafe le vai i le laʻau atoa. Fua o le suavai - 15-20 lita o le vai i sikuea mita. m. E lelei tele le taʻavale i le afiafi, ma a maeʻa timuga ma timuga, e tatau ona matala ma mulimulu le palapala i lalo o le vao.

Aua nei galo o vao e le gata ina aumaia ai se foliga le lelei i lau togalaau, ae e avea foi o se sulufaiga mo meaola faalafua ma faamaʻi, o lea e le mafai ona e faia e aunoa ma le veleina.

Faʻafofoga i le tele o ituaiga o phlox: o nisi oi latou o loʻo iai ni gaʻo faʻamalosi, o lea e manaʻomia ai ona nonoa i le lagolago. I le autumn, faatasi ai ma le amataina o le kiona, ua vavae ese mai ai pusi i luga o le fogaeleele. 'Otiʻoti tipi e susunuina pe aveesea mai le saite. Afai e malupuipuia le phlox mo le taumalulu, ona muamua lea e fautuaina le lafoina o ni tioata o le apa memea i le ogatotonu o le togavao mo le puipuia o faamaʻi.

Faʻaleleia Phlox

E aoga le mulch phlox mo le taumalulu. I le totonugalemu o Rusia, ma le ufitia o le kiona i le maualuga o le 50-60 cm, e mafai ai e phloxes ona tafe gutu e oo atu i -20 ... -25 ° С. Ae ui i lea, i le ogaoga ma le mālūina o le kiona, e mafai ona tolotolo ai laau, aemaise lava ituaiga o tagata ese mai fafo.

E le gata i lea, o tausaga taʻitasi e tupu tele pea le vao. Faatasi ai, o lona aʻa e tupu, ma e tupu tele lenei mea. O se aʻa e tupu mai i le mata ma muamua alu agai i lalo i lalo, ona pisapisao lea ma oso i luga. I lalo o le eleele, e fai ai se tulivae, ma mulimuli ane fafie. O aʻa talavou e amata ona ola mai ai, ma i le autumn o le tuputupu ae fou o le a amata ona toso i luga o le tulivae e tasi i luga o aʻa.

O le mea lea, o tausaga taʻitasi e tuputupu aʻe le rhizome i le uumi ile 1-3 cm ma faʻatasi i le taimi lava e tasi le ola maualuga ma le maualuga. Mulimuli ane ua amata ona oso ese mai le eleele. O togavao faʻatasi ai ma rhizomes e afaina ai e mafai ona oti i le taumalulu, ma o aʻa mai lala e latalata tele i luga poʻo i luga o vaega tuai o le rhizome e tupu vaivai. O le togavao o le laau e ola ae, matua, ona amata ai lea ona matua.

O le lignified parts of the rhizome i le ogatotonu o le vaomatua ua mate, i le taimi lava lea e mafua ai le pala ma le oti o aʻa. I le iuga, o le togavao ua malepe i vaega eseese, ma ua pala le eleele, lea, i le itu, e oo atu ai i le luluina o laau, o se faaitiitia o le fuga. Ina ia faatuai le faagasologa o le matua ma puipuia le vao mai le maalili i le taumalulu, e fautuaina le mulch phlox i tausaga uma.

Phlox paniculata.

Phlox Reproduction

Varietal phlox e mafai ona faʻaleleia e ala i le vaevaeina o vao, alalaʻau ma laulaau laulaʻau, fuālaʻau tautotogo, pugālaʻau axillary-taumafanafana, aʻafiaga aʻa.

O vaovao Phlox e vaevae vave i le tautotogo po o le amataga o le tautoulu (i le taimi lea, e tatau ona vaevaeina vao i ni vaega tetele). O le eliina vao e tatau ona lūlūina pe fufulu ese le eleele ma vaevaeina i le lima: muamua, vavaeese saʻo ia plexuses o aʻa, ona faʻasese lea o aʻa e oʻo atu ia i latou. O se naifi e tatau ona faʻaaoga pe afai e le mafai ona vaeluaina le meaʻai i ou lima, ma mea e te manaʻo e tipi i se naifi ua na o le nofoaga o fusifusia o aʻa. I vaega taitasi e vaeluaina e tatau ona tupu i le tuputupu ae - "mata" po o tumutumu o tipu ma se numera itiiti o aʻa.

O le faʻalauteleina o Phlox e ala i le tosoina o nifo e mafai ona faʻatinoina mai i le faaiuga o Me i le afa lua o Iulai. Auā e tatau ona vevela mea e seleseleina, lelei ona totoina mai i laau ola maloloina. E tatau i tafu taitasi ona i ai ni nonoa se 2, ae o le pito i lalo e tatau ona faia saʻo i lalo ifo o le pito i lalo, ma luga e tatau ona 5-10 cm le maualuga i luga o le pito i luga. O laʻau pito i lalo ua uma ona vavae ese, ma taofi le tumutumu axillary. Totoina togalaau i le paolo, faʻalolotoina i totonu o le palapala e latalata i le pito i luga. O le vaiaso muamua, e tatau ona faʻamaʻaina le tipi i le vai mafanafana i le tele o taimi i le aso, ma ia mautinoa latou te le seleina.

Pe a faʻaleleia e ala i laulaʻau, e faʻaaogaina se fatuga faʻailo ma se lau. I le tau mafanafana, i le vaitau o le atinaʻeina o le phlox, mai i le ogatotonu o loʻo i ai se naifi po o se fagu e latou te tipiina le talita 8-10 cm le umi ma se fatu fatu ma se lau. Pe a totoina, e tatau ona tuu i luga le talipupuni, faʻalautele le laʻau axillary i le 1.5 cm, tipi le laʻau tele i le 1/3. E tatau ona sosolo totō ile vai mafanafana ma ufiufi atigipusa i tioata, tuʻu i totonu o le potu ma le vevela ile 25 ... 30 ° C. E tatau ona susu le oneone. E oʻo i le autumn, o se laau e tasi le aʻa e fai mai i le lau laau. Mo le taumalulu, e fautuaina e tuu pusa i totonu o se fale kiona malulu, faʻamalo mai luga. I le tautotogo o le tausaga e sosoo ai, e mafai ona totōina aʻa i eleele matala.

O le toe gaosia o le phlox i vaitau o le tuputupu ae o le tautotogo, o se ituaiga o sosolo e ala i suauu. O togi tuputupu aʻe e mafai ona ave mai vao mamago, ma vaeluaina lelei i le pito i lalo ma se "mulivae". Mo le lelei sili atu, e tatau ona totoina lala laau i totonu o se fale vevela mafanafana poo se fale kiona - latou te le mauaa aʻa mo se taimi umi i le malae vaalele. E tatau ona e faʻafeinu i le vai mafanafana. I le afa lona lua o Me-amataga o Iuni, e mafai ona totōina ni aʻa i eleele matala.

O pati axillary o le taumafanafana-autumn e tupu ai le phlox i le auala lava lea e tasi e pei o le totogo totogo. E talafeagai le faʻaaogaina o pulu e ola i totonu o laʻau.

O le toe gaosia o le phlox i aʻa e mafai ona faia i le amataga o le tautotogo. I le taimi lea, ua vaevaeina vao, e mafai ona e oʻo atu i le 1/3 o aʻa ma faʻaaogaina mo le vaʻaia.

Mo lenei mea, e le talafeagai le faʻamalosia o aʻafia ma le aʻafia o aʻa. E manaʻomia ona vavae ese i le pito i lalo o le rhizome, tipi i ni fasi vaega 3-5 cm le umi ma totō totoa i pusa sailiili e tumu ile palapala. Muamua, e tatau ona tuu pusa i totonu o se potu ma le vevela o le 10 ... 15 ° C, pe a uma le 10-15 aso e tatau ona siitia atu i se isi potu ma le vevela o le 18-25 ° C ma teuina i le paolo.

Pe a tupu mai, e tatau ona aveese le ufiufi ma ia masani ona masani le laau i le malamalama, ona toe totoina lea i totonu o le eleele. E leai ni afaina i luga o aʻa uma, ma o le a tutupu le lava, o le mea lea, e tatau ona totoina totō laau i le eleele tatala aʻo tupu aʻe totogo. O lenei auala e faʻaleleia ai e sili ona taua pe a aʻafia laau ma se nematode, ma e tatau ona puipuia le ituaiga.

Phlox Diseases and Pests

Toto

Malamalama malamalama i luga o laulaau; latou te salalau i luga o le lau laulaau, mulimuli ane e mou ese atu ma e le mautonu. O nisi taimi e naʻo le tuputupu ae o le tuputupu ae e matauina: o nisi ituaiga o vailaau o vailaʻau faʻamalosi (hidden) virus.

O le maʻi e mafua mai i le siama faʻamaʻi po o le faapipiiina o tapaa. E faaopoopo i le phlox, e aafia ai le aster, gerbera, hyacinth, gladiolus, crocus, lily, narcissus, peony, primrose, tulip, cineraria. O le tele o vailaau viral o le 190X22 ma le 45-110X22 nm. O loʻo faʻatinoina e nonmatodes o le genus Trichodorus. E masani ona taatele i Europa Tutotonu.

Feinu

O laulaʻau e faʻafefete, faʻafeiloaʻi, e foliga mai o ni mea e le masani ai o foliga le lelei, e manaia pe ufiufi i mata. Veins turn brown, ona oti ai lea. I isi tulaga, latou te atiina ae se tuaoi lanu uliuli po o se lanu samasama lanumeamata. O le tuputupuaʻe o siaki e tuai ona fai, e fai si pisi ma ufiufi i ni manua se tasi poʻo ni siaki. Ua faapuupuuina ia galuega faatino, o le laau e faʻatusatusa ma e masani ona masani. O le fugalaau e le o matauina pe leai foi. E masani lava, o phloxes ua aʻafia e mamago ma mate. O le faʻamaʻi na mafua mai i le tapaa le necrosis virus, o ona virolite e foliga tutusa, o le lautele e 26 nm. Tufatufaina e le eleele oneone (Olpidium brassicae).

Phlox paniculata.

Faʻailoga o mama

O le faʻamaʻi e aliali mai lava i le amataga o laau totō, o faʻamaoniga e sili ona manino le vaaia ia Me-Iuni. Faʻafeiloaʻi o le malamalama ma le mamanu o foliga mamanu i luga o laʻau phlox. I luga o laʻau lanu o totō taʻitasi, o lanu samasama o lanu eseese ma foliga e mafai ona iloagofie. Faʻasalaga tele, o le mosaic mamanu e puipuia uma ai le laau, e foliga mai e leai se afaina ma e le fuga. O laʻau e vevesi ma pala.

O le mea e mafua ai le sui o le mama mama o le siama mumu pepe. Vailaʻau siama, 28-30 nm le lautele. O loʻo tauaveina e matata o le genus Longidorus.

Faʻapipiʻi leʻi

I le amataga o le fuga o laulaau, o lacrotic lanu enaena lanu moana e 1-2.5 mm i le lapopoa ua matauina i luga ia i latou, o nisi taimi latou te ufiufi atoa le lau lau.

Faʻaipoipolo

I laau mamaʻi, o laʻau laititi e vaapiapi, o nisi taimi filiform, faatasi ai ma pito i tua. O vao vao, o vaovao mataga, fugalaau, e fai ma tulafono, e le tupu.

Vaevaega

E mafai ona iloa i luga o petals, o le malosi malosi o faʻalavelave, o le lanu e sili atu le malamalama nai lo lenei uiga o lenei ituaiga. Ua faʻamautuina e mafua mai le faʻamaʻi mai i le mucus virus. O lenei pathogen e i ai le tele o ituaiga o togafiti faʻatoʻaga ma mai fugalaau e afaina ai cloves, cactus, delphinium, ma tulip. O le foliga o le virions e lautele, diamita 30 mm. O loʻo faʻatinoina e nematodes o le genus Xiphinema.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu

Muamua lava, faʻapitoa ma faʻapipiʻi vave le totoina o laau ua aafia. E le taliaina le aveʻesea mai i faʻamaʻi maʻi. E tatau ona aveeseina vao, i totonu o le phlox plantings ma i le vaiaai ma i latou. O lenei mea e taofia ai le fesiitaiga o siama mai vao leaga i le phlox.

Aʻo lei totoina ni paluga i ni eria fou, e tatau ona faʻavasega le palapala mo faʻamaʻi pipisi e faʻasalalau ai siama phytopathogenic (xyphema, longidorus, trichorus). Afai e maua ni mea e le mafai ona iloa, e togafitia le saite i le 0.2% meta solution.