O le togalaau

Honeysuckle: aoga ma faigofie

E masani lava, o savali i luga o laina maketi, e mafai ona e vaʻai i se pulu lanumoana e faatau atu e matua matutua. O le fatu e pei o se fatu, o ni nai fua faʻauluulu ma e foliga mai e le mataʻina. O se taunuuga, tatou te pasia e lenei "uluai manu" ma o atu e faatau le pusa tioata masani i le faleoloa. Ae e te le masalosalo o lenei tama e taua o le honeysuckle. E aliali mai i le taimi lava e muamua ai lau muamua ma i le ogatotonu o le tautotogo e mafai ona e faʻaaogaina oe lava ma fiafia ia oe lava i se mea manaia matagofie ma fou. E le gata i lea, o le honeysuckle e maloloina lelei lava! O le tino pe a maeʻa le "matelaina o le fiaai" e manaʻomia se tele o le malosi ma vitamini, ma o iinei e fesoasoani ai ia i tatou e maua nei suʻesuʻega le vaitau o vine. O loʻo ola mai Honeysuckle, e masani lava i mamao mamao o Siberia, lea na latou iloa mai aso anamua e uiga i lona faʻamalolo ma le faʻamalolo o meatotino.

Faʻalogo! Vaʻavaʻai i a matou auiliiliga auʻiliʻili i luga o ituaiga, faʻataʻitaʻiga o le totoina, totoina ma le tausia o le suamalie: Honeysuckle o se tagata e fiafia i tua.

Honeysuckle (Lonicera)

O lenei auʻau e tuʻufaʻatasia uma le tofo lelei, ma le avanoa, ma le iai o ia vitamini taua i le tautotogo e pei o le A, B2, B1, P ma le C. E le gata i lea, o le suamalie ile fua o le vitamini C e mafai ona faatusatusa i lemoni! I le faʻaopopo atu i nei mea uma, o loʻo i ai le tele o phosphorus, calcium, iron, copper, manganese, siliki, alumini ma e oʻo lava i mea e le masani ai e pei o strontium ma barium! Honeysuckle e laveaiina ai i tatou mai ogaoga ogaoga, e pei ona molimauina e le i ai o le magnesium i totonu, e fesoasoani ma faatonutonu ai le toto maualuga ona o le i ai o le potassium, lea e aoga tele mo galuega a le fatu ma toto toto. Iodine ma le zinc fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi o le thyroid, ma faʻapena ai foi le gaioiga o le manava ma fesoasoani e faʻatonutonu le fagolaina. O Honeysuckle o loʻo i ai foi mea manaia, aua e afaina tele ai le paʻu, e sili atu le sogasogo ma lelei. Aua nei galo e uiga i mea antipyretic ma anti-inflammatory o lenei vavega - vine.

Fomaʻi fautuaina e taumafaina le 100 kalama o le honeysuckle i le aso e faʻamautinoa ai le faʻaaogaina o le vitamini B ma le uʻamea i aso taitasi. Ma afai e te faʻaaogaina i aso uma, ona e maua ai lea i taimi uma i se uiga lelei, ma le faateleina o le malosi ma le malosi o le a fesoasoani i lou ola malosi!

Honeysuckle (Lonicera)

E le gata i lea, i le faaiuga, ou te fia ofoina atu nisi o fualaau faigofie mai le sulu.

Manaomia se meaʻai suamalie, malulu ma maloloina? E leai se mea faigofie! Ave le suamalie ma le suka i le aofaiga o le 400 g i le 1 lita o le vai. Ia togafiti le tama i le vai ma faʻagogo i luga o se solo solo, faʻatumu apa ma le pusi i le 2/3 o le voluma. O lenei sauni le sipuni! Faʻaopopo le suka i le vai ma aumai i se faʻala, faʻaauau pea ona faʻapipiʻi le siva mo le 10 minute. Ona faatumu lea o le honeysuckle i le vevela vevela, tapuni ia fagu ma ufi ma faapipii i latou i le 80 ° C. Afai e te le manao e faaaoga le suka, e mafai ona e suia i le vai vevela vevela o sua susu suamalie. Tausi lau faleteuoloa o vitamini i se nofoaga malulu e le o alu ai le la. Fesoasoani ia te oe lava!

Honeysuckle (Lonicera)

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e togafitia ai oe lava i le honeysuckle i le taumalulu o le faʻaaogaina lea o suauu paʻu i le suka. Tau lava o le 1.5 kilokalama o le suka i le 1 kilokalama o vine ma faʻauʻuina uma i totonu o se mea e gaosia. Ona vevela lea o le tino atoa seia oʻo ina uma le suka. Maua se masini tutusa, faʻatumu i fagu, vavalalata faʻamau ma tuʻu i totonu o se potu pogisa, i lau compotes. O se taunuuga, e te mauaina se mea matagofie ma le lelei!

Ioe, tatou te fiafia uma lava i le sua, ae a uma ona kukaina lenei mea ofoofogia, o loo i ai ni fualaau aina. Aua e te faanatinati e lafo ese i latou! Saunia se paluga mai le suimui, mo lenei mea, ia faʻafefiloi le o totoe o vine ma le suka 1: 1 ma tuu e tu mo 3-4 itula seia oʻo ina uma le suka i le masini. E tutusa foʻi, e mafai ona e mafanafana mo le 10-15 minute ma malulu. A maeʻa uma taualumaga, ia faasolo le masini i totonu o se keke, fufulu i le suka suka ma faʻagogo i totonu o le ogaumu. Aveese le paluga ma tipi i ni vaega. E mafai foi ona e faaopoopo i ai almonds, launiu, laʻau popo, vine ma isi mea. Fesoasoani ia te oe lava!