Faatoaga

Ava-e-inu-ipu ava mo moa

Moa moa - o se mea le lelei, o se moa susu - e matautia, e mafai ona oti. O se pusa pusa e fai-oe-inu mo moa, na o le pau lea o le filifiliga e taofi ai le palapala mama i le moa moa. O le tagata inu e mafai, i taimi uma ma i le tele, e tuʻu ai i le manulele vai mama fou.

O le a le mea e tatau ona avea ma se tagata inu mo moa

O moa moa taitasi e 2 taimi sili atu le suavai nai lo le fafagaina o meaʻai. E manaomia e le pou le 0.5 lita o le vai i le aso. I le taimi lava e tasi, o loʻo taumafai le manulele e pulea. E alu o ia i luga o se pesini meaai, i totonu o se vai vai. O se taunuuga, ua nutimomoia le fafaga, ma o palapala ma le palapala e tafe i totonu o le vai. O tamaʻi avainu na tuʻuina atu i faatoaga moa, ae o le a le mea e sili ona leaga e uiga i faʻailoga aso malolo? Seʻi o tatou taumafai e faʻapipiʻi i le tumama, sui o pusa masani faʻatasi ai ma pusa pusa mo moa.

O le tulaga autu, i totonu o se mea e fai-ia-oe inu mo moa, e mafai ona e togi lou isu pe maua foi ni tamai susu. O lenei tulaga e tutusa ma:

  • siphon;
  • pepe;
  • masini mimilo;
  • ipu inu.

E le faatagaina e masini ia moa e savali i luga o le vai, ma o le palapala e naʻo naua e ave. O le a le mea e fai i lenei moa! E tatau ona fufuluina le fagu i taimi uma. E iai tulaga manaʻomia mo le inu pusa ipu mo moa:

  1. E talafeagai le tuʻuina atu o le suavai faʻapitoa ina ia mafai ai ona tumu le tagata inu i le aso. E lelei pe afai e faʻapipiʻi le masini i le puipui pe siitia i le tulaga.
  2. O le masini e tatau ona mama ma tumau ina ia i ai se pa'ū e le afaina ai le manulele. O le faʻalagolagoina o le puipuiga o le a puipuia ai le toe faʻafefe ma le sasaʻaina o vai.
  3. Mea mo le gaosiga - meaʻai palasisi-meaai, tusiata i totonu. E le tatau ona i ai ni itu taua.
  4. E tatau ona fufuluina lelei le suāvai mai le palapala i le pito i lalo.

E faʻapefea ona e faia se tagata inu vai inu

1-faletupe; 2- vai; 3 - o se ipu; 4 - fatuina o se avanoa.

E tele masini e faʻavae i ipu tioata o eseese gafatia. O se vaa ua liliu i lalo, o lea e tafe mai ai le vai e pei o le pesini lea o loo faatofu ai ua gaogao. E taofia le vai ona o le eseesega o le mamafa i luga o le saucer ma i totonu o le fagu i le pito i luga. A pa'ū le maualuga o le ipu, e alu atu se moli i totonu o le fagu, lea e mafai ai e le tele o vai ona sasaa atu. E oo lava i se tamaititi e mafai ona faia se tagata inu i ona lava lima. O se pusa pusa e fai-oe-inu mo moa, o le ata o loʻo i ou luma, e le manaʻomia se faʻamatalaga pe faapefea ona fai.

Ae ui i lea, o le moa, o le manulele e fiailoa, e le malolo, e fiafia e nofo i nofoaga maualuluga. O le mea lea, e sili atu nai lo le tasi corydalis o loʻo i luga o se fagu, o le a latou faia taua e aunoa ma ni tulafono, ma o le a le pine ae taoto le fagu i lona itu, e lelei pe afai o le mea atoa. E tatau ona e suʻeina se mea e sili atu ona gafatia e fai-o-oe lava mea inu.

I le faʻaaogaina o meainu inu pipi, e taua le tuʻufaʻatasia o le pito i luga o le pesini pe tuʻuina i luga o le pa puipui o le paʻu. O pou e mafai ona tosoina i luga o se mataʻu, ona amata ai lea o le mimiti.

Soo se mea i totonu o le aiga na faʻaaoga ai fagu vai. E le faigata ona maua, i totonu o lotoā taʻitasi o nisi o nei oloa o loʻo i totonu o le nofoaga faʻatala o le faleoloa. O ipu e mama, manino ma faigofie ona fai.

Tatou faia se meainu mo moa mai fagu palasitika. O se mea faʻapitoa palasitika ma pito i luga e ave. O le a latou i ai i le maualuga o le moa moa. O se pu e faia i totonu o se fagu i le maualuga o le 15 cm mai le pito i lalo, ma i totonu o se pepa faʻatumu ua tuʻuina ifo i totonu o se fagu. O le a tafe le vai, faʻatumu le va i le va o le fagu ma puipui o ipu ma o le a tumau i luga ae o le maualuga o le lua.

Sa latou inuina le vai, o le maualuga i totonu o le pesini ua faaititia, o le pu i le fagu paʻu na faʻaalia. E ala i se pulu-pulufana, o le ea o le a ulufale i totonu o le fagu, o le a suia le eletise a le ea ma o le a tumu le vai i le vai. O le fagu lita e lava mo le aso mo le 10 hens.

O le mea e sili ona lelei mo se fagu fagu inu fagu e lua o le a avea ma se mea e fai, o lona gaosiga e mafai ona maua i luga o le vitio:

O ai e le maua le avanoa e vaʻai ai, faʻamatala le masini. Matou te aveina ni fagu lapoa se lua o ituaiga eseese. E mafai ona e 8 ma le 5 lita, e mafai ona e 5 ma le 3. E tatau ona i ai ni pulu. Matou te tipi se fagu tele e pei o se saula mo le vai, ma se maualuga e sili atu i le 15 cm, ae ia faigofie mo le manulele ona inu. Matou te fafagu le fagu lona lua ma i soʻo se auala matou te faʻafesoʻotaʻi ai kesi na faʻaofiina i le isi. O se pu e puʻe i luga o le tino o se tamai fagu i lalo o le pito o le pesini.

Ua tumu le fagu i le vai, o le palu faatasi ma le ipu ua vili i luga. O le pu o loʻo umia e se tamaʻi lima, ma faʻapipiʻi le tane i luga o le pa. Ua amata le pu, ua tumu le pesini i le vai, ua faia se masini moli i le pito i luga. O se tagata inu mo moa mai fagu palasitika ua saunia. O le faʻamalologa e tatau ona faia i lalo, faʻamau le fagu ma se pipi i luga.

E faʻapefea ona fai se meainu mo moa mai se paipa vavalalata i le ata. O le pusa tele lea o le ava, ma ina ia le taele moa, e tatau ona i ai i tua. O vavae e tipi i totonu o le paipa, pei o pusa, ma tagata osooso. O le mea e faigofie ona vaʻaia ma se naifi vevela. I pito, faʻapipiʻi taʻalo ma pulou - elemene faaopoopo, faʻatau ma le paipa. E mafai ona e aumaia le vai i le paipa ma faʻatumu i se tap. Faʻaaogā faʻataʻitaʻi faʻatasi ma se moli e faʻaaogaina e faʻamamā ai le fagu.

Meainu inu

O se faʻataʻitaʻiga o le fafagaina vave, o le faʻasaoina ma le tumama o ni tagata inu inu mo moa. E mafai ona i ai ni vai i pusa eseese, e aofia ai se pakete, o le mea autu o se lola, galue i luga o se moa. O le mea lea, o le tino sili ona faigofie o le pakete faʻatasi ma ni paʻu e oso mai le pito i lalo. O le masini e mafai ona gaoioi mai se tane e teu ai le vai poʻo se tafega.

E manaʻomia se tomai laitiiti i le mea e faʻaaogaina ma le onosaʻi. Ae o le tagata inu o le a le sili atu le leaga nai lo mea na faʻaaogaina i faatoaga moa. Mai meafaitino ma meafaigaluega e tatau ona e saunia:

  1. Nipples, 3600 e manaʻomia mo manu laiti ma moa, ma le 1800 mo moa matutua, o lenei faʻaaliga o loʻo faʻaalia ai le vaega o auaunaga.
  2. O le paipa o le paopao sikuea po o le taamilosaga, ae i totonu o le pito i totonu ma le puipui mafiafia o le 22 mm.
  3. Faʻaiʻu pulou, faʻapipiʻi mo le fesoʻotaʻi atu i le ogalaau.
  4. Fusi faʻavave mo le eyeliner.
  5. Nofoaga mo paipa paʻu.
  6. 9 mm fofo ma le 1/8 inisi filo filo.

E le afaina po o fea paipa e faʻapipiʻi i luga o le tagata inu, o le faʻatulagaga faʻapipiʻi e faia i le faasologa:

  • paipa paipa;
  • o pu e puʻe mai le togavao;
  • filo tipi ese;
  • toso le nifo;
  • ua tapunia pito;
  • pa'ū faʻafefe faʻapipiʻi;
  • o le mamanu e faapipii i le puipui;
  • vai e tuʻuina atu.

O le a matou fausia se pusa faʻafefe pusa mo moa ma o matou lava lima e tusa ai ma le ata:

E tatau ona e maua ni nifo, ae sili atu le ave faʻatasi o tagata Europa i le taimi lava lea, latou te sili atu ona faʻatuatuaina. Faʻatau se paipa paipa ma faʻapipiʻi mea faigofie. O le paipa e faʻamalo mai pito, faailogaina i lalo o pepe. E tatau ona tuʻuina pe a uma le 30 cm. E tumau pea i le puʻeina o pu, tipi ese filo ma sulu ia nifo ma le faʻamaufaʻailoga poʻo le solo. Siaki le faʻafesoʻotaʻi o fesoʻotaʻiga ma le suʻeina o le vai mai le tane e ala i le vaʻavaʻa.

O fugalaau e mafai ona avea ma saucers mai i totonu o fagu palasitika. O nei ipu mama, pe a pasi atu le lima, o le a tuʻu ai se mea mamago. E pei ona mafai ona iloa mai le ata, e tatau ona i lalo o le faʻata o le vai.

O le tino e manaʻomia ai le masini faʻapitoa pe a fai o le paipa e leai se faʻava. O le faʻatulagaina e tatau ona aofia ai se faʻatonutonuga o le mamafa. Ae o le vai o le a le afaina, fou.

E leai se auala e faʻamatalaina ai mamanu uma mo moa chickpea na faia e tufuga. E naʻo oe e filifili, e tusa ai ma le faʻatulagaina o le moa moa, o le mea inu e sili atu.