Isi

Aisea e mago ma paʻepaʻe ai lauʻau o spathiphyllum?

Spathiphyllum poʻo le "Fiafia fafine" o se laʻau matagofie ma matagofie tele, lea e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. E tosina atu le mafaufau i ona lanu matagofie ma e mafai ona teuteuina soo se potu. O le tausiga o se laau e matua faigofie lava, ae o nisi taimi ei ai nisi faigata ma faafitauli pe a tupu. O le Spathiphyllum e leiloa ona uiga teuteu ona o le faʻamamaina poʻo le faapouliuli o pito o lau. I le iloaina o mafuaʻaga o ia suiga i le foliga mai o le fugalaau, e mafai ona e taulimaina lenei faafitauli.

O suiga le lelei e amata ona tupu faatasi ma se fale toto ma lona atinaʻe, i le tele o tulaga, e fesootaʻi ma tulaga le talafeagai o le taofia. O le Spathiphyllum o se fale vevela, o lona foliga mai o le a le lelei pe afai ei ai le sili atu poo le leai o le susu, susu, poʻo le moli. O le i ai o uiga teuteu o se laau tuusaʻo e faalagolago i tausiga lelei.

Mo le tuputupu ae atoa ma le atinaʻeina o le spathiphyllum, e tatau ona maua ai ni tulaga mafanafana. O faʻamaʻi, o faʻamaufaʻailoga o loʻo faʻamago pe paʻepaʻe lau, e mafai ona tupu mo ni mafuaaga. E taua tele le matauina o le amataina o le faʻamaʻi i le taimi ma ia faia uma auala talafeagai e faʻaleleia ai le toto o le fale, ma mo lenei mea e tatau ona e iloa uiga o le spathiphyllum ma tuutuuga o lona natura masani.

E manaʻomia se fugalaau faʻapitoa i taimi talafeagai ma lelei le faʻasusu, faʻapea foʻi ma se tulaga talafeagai o le ea (pe tusa ma le 70%). O le laau o le a tumau lona matagofie i le fale na o le masani ma masani ai le faasusu ma le suaina o le laulaau. E fautuaina e pipiʻi le susu i se ie manifinifi poʻo se solo pepa. E le tatau ona faatagaina le sili atu o le susu i le palapala, aua o le a mafua ai ona pala o le aʻa ma le oti o le fale atoa.

Aisea e pogisa ai laulaau o spathiphyllum

O le malulu poʻo le maualalo o le susu

O le Spathiphyllum e matua tigaina le ea i le potu. O pito o lau i nei tulaga e amata ona magoto ma faasolosolo malie ona suia le lanu i le pogisa. O le foliga mai o le laau e maua ai se faailo e manaʻomia le faʻamamaina faanatinati i le tulaga o le pulupulu mai se pulumu. O totonu ole vaomatua e manaʻomia se siosiomaga talafeagai lelei. E taua le amanaia o le vevela o le ea i totonu o "vai vai". I tulaga malulu, o le tele o le susunuina e mafai ona oo atu ai i le oti o le aʻa o le laau.

Le lava o faʻamaʻi ma meaʻai i le eleele

O faʻamatalaga faʻavalea o laulaau spathiphyllum e mafai ona taʻu mai ai le le lava o meaʻai ma meaai paleni. O le tatau ma le tele o faʻamaʻi fesoasoani o le a fesoasoani e foia lenei faafitauli. Mai Mati e oʻo atu ia Setema, e fafagaina i totonu o le fale i le tolu i le fa taimi i le masina, ma o le tasi taimi i le tolusefulu aso o le a lava i masina e totoe (aemaise lava i le vaitaimi o loʻo moe). I le avea ai o se vaega o le laei, o meaʻai uma e tatau ai mo le totoina o vaomatua totonu e tatau ona i ai.

Telefoni faʻatau

O se numera tele o laei pito i luga ma lo latou faʻaaoga soo i le palapala, faʻapea foi ma le tele o meaʻai, o le a na o se taunuuga le lelei. Pe a faʻaalia i luga o laulaʻau fautuaga matagogo, e tatau ona faaitiitia le taimi ole laei pito i luga, ma e tatau ona toe iloiloina le tuufaatasiga o le falu. O minerale oona, mo se faataitaiga, e afaina ai totonu o fale ma faaleagaina ai ona uiga i fafo. I le avea ai o se fuataga laveai, e manaʻomia lou faʻanatinati ese o le fugalaau o laʻau uma ua faaleagaina, ma faʻagata mo le taimi le tumau le faʻaaogaina o ofu pito i luga. O le fugafale totonu o le a faasolosolo manuia lava.

Le maualuga o le vai e faʻavaivai ai ma lona siʻosiʻomaga i le taimi o le faʻavaivai

Suavai mo le faʻaleleia o le spathiphyllum e tatau ona faʻaaoga i na o le vevela vevela ma e tatau ona puipuia. E le gata o le tulaga o laulaau, ae o le atinae atoa o le fugalaau atoa e faalagolago lea i le vaivai o le vai.

O suavai vai e le afaina ai e taua foi. O le tele o le vai e tafe atu i lona malo i le eleele ma fesuiaʻi ai aʻa. E fautuaina le isi vai inu o le laau pe'ā maeʻa maeʻaeʻa le pito i luga o le eleele. A maeʻa le 1.5-2 itula pe'ā uma ona faʻamamaina laau, e tatau ona faʻafefe le tele o vai mai le fata fafie.

Le lava po o le tele o le susulu o le la ma le filifiliga o le nofoaga o le galueaiina

O se aafiaga leaga i luga o le laau, ma o se taunuuga, o le pogisa o laulaau, ei ai le filifiliga sese o le nofoaga mo le tuu o se fugalaau i totonu. O le nofoaga sili ona lelei mo spathiphyllum o se windowsill i soo se itu o le fale, sei vagana ai matu. Faʻasalaina le susulu o le la ma le leaga o moli e afaina ai uiga matagofie o se fagafao. E tatau ona puipuia mai le la, ma i le taumalulu-taumalulu e faʻaaoga atili ai faʻamalamalamaga i moli mumulu.

Le lava vai togafitiga

Laʻau e maua ai le tele o le susu i le faʻaleleia masani ma le tele i le mafanafana o le taumafanafana, aemaise lava ile vevela o le tau. Mai i bath baths faapena, o le "fugalaau fiafia" o le a foliga mai e maloloina ma matagofie.

Mafuaaga o le samasamaina o laulaau o le spathiphyllum

Lanu samasama i le spathiphyllum e le gata ona o nisi o faamai, ae o se laau i lenei auala e mafai ona tuu uma atu ai lona malosi i le sauniuni mo le totoina pe toe maua mai. O suiga lava e tasi e tupu mai i le fugalaau tuai, lea ua le toe lava le malosi ona o ona tausaga.

E tatau ona e suʻeina po o lau lau lanu samasama i le fugalaau - toeaina i lona faʻavae poʻo le talavou, na o pine e ola ai. I le samasama o laulaau tuai e leai se mea e popole ai. O le fugalaau e faʻaumatia vaega e le mafai ona faʻaaogaina ina ia mafai ai ona faʻatautaia uma ana malosiaga i le toe faʻafouina ma foliga mai o laulaau fou. A oʻo mai le samasama i luga o weni laʻitiiti, atonu e tatau ona e gauai atu i le moli. O laʻau e mafai ona suia o la lanu pe a faʻaalia i le susulu o le lā. Sunburn e matua lamatia tele mo lenei fale. E aoga le vaʻaia o le spathiphyllum i se isi potu poʻo le siitia atu i se isi nofoaga.

I le aliali mai o suiga le lelei i foliga o se fagafao, aua e te popole. Afai i le taimi e iloa ai le mafuaʻaga o le faʻamago ma le faʻagogoina o le laau poʻo ona vaega, ona mafai lea ona faʻaolaina le fugalaau ma tuʻuina atu i ai lona ola lona lua, ina ia faʻaauau pea ona fiafia i lona fua tele.