Fugalaau

Plantatory predatory plant - Venus flytrap

A tatou mafaufau i tagata taufaasese, tatou te vave mafaufau i se luko, se leona po o se manulele. E faigata lava i se tasi ona mafaufau i se fale matagofie o Venus. E ui lava e manatu i ai o le sili ona lauiloa i sui o iniseti o le fugalaau, e le afaina ai le iloa lelei.

Mo le taimi muamua, na iloa ai se fugalaau i le 60 o le 18 seneturi ma faaigoa ai - o se fionia, e igoa i le atua fafine anamua. I tala masani a Roma, o lona igoa o Venus, o le fugalaau foi e taua o le Venus flytrap. O lo oi ai se fugalaau ese i Amerika, i le itu i sasae o le Iunaite Setete. I le taimi nei, o le fugalaau ua lisiina o laau ua lamatia, o lea ua i lalo o le puipuiga o tagata faasao Amerika. E ui lava i lea, ua totoina le fale i fale ma fale mautotogi, o se taunuuga, ua lauiloa i le tele o vaega o le kelope.

Aloaia ma se tagata taufaaleaga manaia

Venus flytrap o ituaiga ia o iniseti o iniseti o le lalolagi, family Rosyankovye. E oʻo atu i le 15 cm le maualuga. E i ai ni mea e teu ai. O kulumu papae-paʻepaʻe e aoina i mea e tutupu i luga o se fana umi.

Talu ai o le togafiti taufaatoʻaga e tupu i le siosiomaga masani ile palapala lea e le lava le gaʻo, e manaʻomia ai meaʻai faapitoa. O atigi iniseti eseese, slugs ma mollusks e aofia ai le le lava o lenei elemene.

O se ituaiga o kata valaau o se togavao, Venus flytrap, o laulaau ia. O se mea manaia i luga o se tasi faʻataʻitaʻiga latou te o mai i ituaiga eseese, ae taʻitasi e taua tele mo le atinaʻe lelei o le fugalaau. Pe a oʻo mai le tautotogo, mai se vaʻaiga eleele laʻititi 4 po o le 7, e tupu aʻe, lea e avea ma se lanu matagofie. I le aluga o taimi, o loʻo iai i luga o le tele o fuālaʻau papaʻe. I le vaitau o le fugalaau, ua mate le pala ma ua tupu aʻe laupepa lapopoa io latou nofoaga. O latou o se lagolago tele mo mailei i le lumanaʻi.

O le uluai "mailei" mo iniseti e leai ni mea e maua mai i le pito o le laumei o rosette talavou. Faatasi ai ma le latalata mai o le taumafanafana, latou te umi atu, ma tuu saʻo i luga o le laina. O mailei e aofia ai ni papatusi se lua, o loʻo faʻapipiʻiina i manoa maamaa. O totonu o loʻo ufiufi i lauulu lauulu e faʻasaʻo ai le nectar.

O le iniseti e lele i se mea manogi manaia ma avea ma mea suamalie lelei o se fugalaau faʻatau - Venus flytrap. O se moli paʻu i luga o faʻanoanoa mataʻutia e mafua ai le maileia o le mailei. E latalata vaʻa vavave ma o le iniseti e mate tele le taimi. Tului, i le na o le 30 sekone, e fuafua e le laau le ituaiga tagata na afaina. Afai o se lau lauʻeleʻele, lala poʻo le vai, e faʻapipii ai lavalava, ma afai ei ai se mea ola laiti, ua oʻo i le taimi e amata ai se taumafataga.

O le faagasologa o le faʻaaogaina o iniseti e faʻatuai mai ile 5 aso. O nisi e sili atu le mamafa mo le vaiaso poʻo le 10 aso. A maeʻa le saturation o le vaionia - Venus flytrap - faʻaalia lona '' auvae 'eseʻese, faʻatali mo se tagata fou na afaina.

E le toe aoga le mailei pe a fai e tolu faiga failaina na tutupu ai. E mafai e nisi tagata taʻavale ona eli atu i le 7 iniseti i se laina.

O se laau toto tele e tupu i luga o le teritori o Rusia, e masani lava i luga o faamalama o fale i fale e nonofo ai, ma o nisi taimi e maua foi i poloka o le tagata lava ia. I totonu o ituaiga autu, e iai ni eseesega o laau:

  • lanu lanu;
  • taʻiala e fesoʻotaʻi atu i le pusa (i luga po o le taamilo);
  • numera o apaau (lua pe tolu).

E faavae i luga o nei faʻamaumauga, o uluaʻi ituaiga o fugalaau, o le Venus flytrap, na atiaʻe, o le faʻamatalaga e fesoasoani ia i latou e mafaufau ai.

Akai Riu

O lenei ituaiga o vaionia e iloga i lau lanu mumu ma mailei. E le suia le hue e fuafua i le malamalama. E tumau pea le tamaoaiga ma le malie. I luga o fafo o se mailei lelei, e iloa ai se lanumeamata lanumeamata.

Faʻailoa lelei

E le sili atu i le 10 cm le tupu o lenei laau, ae e sili atu i le lua sefulu ma le lua mailei. E tu i luga i le itu i luga o le laulaʻau. O le pito i fafo o le mailei ua valiina i le lanu lanumumu lanumeamata, lea e pasi ai le laina mumu. O totonu e masani ona mūmū.

Fanuel trap

O le faʻamuamua o loʻo taʻoto i le mea moni e faʻapea i luga o le tasi laau e eseese fesuiaiga o mailei. A o talavou pea, o elemene uma o le laau e lanu meamata. Naʻo ni nai tausaga mulimuli ane, o mailei e mumu.

Soofaatasi

O le eseesega e faʻaalia i mailei e oo i le 5 cm le umi. E vave ona vave faia i luga o se togavao. I le taimi muamua, o laei e valiina i se lanu paʻepaʻe, ae mulimuli ane maua se lanu uliuli lanumoana.

Dracula

O le fugalaau e lauusiusi lauusiusi lauusiusi. O le mailei e mumu i totonu ma lanumeamata i fafo. I fafo atu, o se lanu mumu mumu e tafe atu i nai mea laiti. E moni lava o se ituaiga matagofie.

Crocodile

O laasaga o loʻo i ai laulaʻau ma mailei e lanu meamata. O le lotoifale i totonu, i totonu o faʻataʻitaʻiga talavou, e masani lava ona piniki, ae mulimuli ane maua mai se uila mumu.

Niut

O le ituaiga o loʻo i ai se ituaiga masani o mailei. E laʻititi ona faʻaloloa ma e naʻo le tasi itu. E masani ona latou nonofo faʻatasi.

Tulafono mo le tausiga o se laau e le masani ai

Ina ia mafai ona manuia le olaola o se tagata taufaaleaga i le fale, o tulaga lelei e tatau ona faia mo ia. Ina ia faia lenei mea, filifili le nofoaga saʻo. E le masalomia, o le filifiliga pito sili ona lelei o se windowsill, aua e manaomia e le laau le susulu o le la mo le itiiti ifo ma le 5 itula i le aso. Afai e le lava, e tatau ona faatulaga se malamalama faaopoopo. O nisi tagata lanu lanu e faatupuina se "tagata taufaaleaga" i terrariums e fatuina ai le talafeagai o le susu. I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻasalalauga.

O le faamalama e tatau ona feagai ma sasaʻe poʻo sisifo. A leai, e ono maʻi le fale.

Faʻasalaga lelei i le fale, e ola lelei pea le vafefe i luga o le faletupe i le taumafanafana. I lenei tulaga, e tatau ona e pulea le vevela. I le taumafanafana, e mafai ona oʻo i le maualuga o le 30 tikeri Celsius, i le taumalulu na o le 7 ° C. Afai o totonu o le fale laau, e tatau ona masani ona gaoioi, ae aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga. Flytrap e le fiafia i ni faʻafuaseʻi faʻagasologa ma tulaga ogaoga.

E sili atu le suavai i le paionia ma le timu (e mafai ona faʻamaʻi). Suavai masani e aoina i palasitika ipu, puipuia, ona faʻaaogaina lea mo le faʻasusu. O le palapala i totonu o le ulo e tatau ona susu. E leai se mailei e mafai ona oti.

O le filifiliga sili e fai ai le tele o le susu i totonu o le ulo o le tuʻuina lea i se fagu vai. O le fugalaau e aʻafia ai le tele o le manaʻomia o le susu mo le tuputupu aʻe ola.

O le mea e mataʻina ai, e le manaʻomia e le faʻalapotopotoga le faʻaleleia atili o le faʻamaʻiina o meaʻai. A uma mea uma, na te mauaina elemene taua e ala i le 'aina o iniseti eseese. Mo le vaitau atoa o le tuputupu ae, ua lava lea e fafagaina ai le laau ma lua pe tolu ni laʻau ola, namu po o ni tamai uila. O le vavalo o le ata o loo faaalia i le ata e lagona le fiafia pe a maeʻa sea taumafataga.

Fautuaga mo le totoina o laau i fafo

Ina ia tupu le faifeau i le fale, e manaʻomia ona e mulimuli i fautuaga faigofie. Pe a oʻo mai le tautotogo, e fuga mai le laau i le paʻepaʻe papaʻe. Latou te manaʻomia le taʻavale i se auala faʻaaogaina, faia ma le faʻaeteete, ae faʻaeteete. O le masina mulimuli ane, o pusa laititi ma mea totō e totoina i luga o laʻau. 90 aso i le maea ai o le palota, e mafai ona totoina fugalaau i totonu o fagu.

Afai e te iloa le auala e tupu ai se flycatcher mai fatu, o le a tulaʻi mai se "faimalaga" i totonu o le fale i le fiafia o tagata o le aiga. E tatau ona lūlūina i latou i le eleele vevela, e aofia ai le oneone ma le puʻu sphagnum. O koniteina e tuʻuina i totonu o se fale kesi faapitoa. Mo le 20 aso, e fautuaina e faʻamautinoa o le palapala e le mago. Afai e totoina fatu o se vavae vevela, e tatau ona totō fua. I totonu o ipu taʻitasi, e 2-3 laau totō e tuʻuina. O iina latou te atiina ae ai mo le tusa ma le 3 tausaga seia oʻo lava i le matua.

Ina ia mafai e le faifeau ona faʻafiafia le aiga mo se taimi umi, e manaʻomia e ia se malologa masani e tusa ma le 3 masina. O se mea moe e le foliga manaia. O nisi e manatu foi o le a oti. O le faʻataʻitaʻia o le vavave o le vavave e amata i le faʻamutaina o le tuputupu ae o le laau. O laʻau ua pogisa, ma enaena ma iu ai ina mago. E tatau ona teuteuina.

E masani ona tumau le malolo i le taufaʻaiuiuga o le autumn (Novema) e oʻo i le faaiuga o Fepuari. I le taimi nei, o le laau e faʻafefe lelei, ma puipuia le mea e sui mai le faʻamamago. E manaʻomia foʻi le malamalama i le ao, e ui i laʻititi laʻititi. O le vevela i totonu o le potu o loʻo faʻamoe ai le lele e le sili atu i le 8 tikeri. A maeʻa le taumalulu ma toe umi aso, o le laau e oʻo mai i le ola. Vaʻai pine, o le a tupu ae i le faaiuga o le tautotogo. Ma o se fale faʻatoʻaga faʻatoʻaga, o le vavao, o le a toe nofo i le fale.