O le togalaau

Matou te totoina ituaiga o tamato i totonu o le atunuu

O faifaatoaga ma tagata tomai faapitoa o loo aafia i le totoina o tamato ma a latou filifiliga, ua finau faapea i le lalolagi o loo i ai le faitau sefulu afe o ituaiga eseese ma hybrids, ma o le galue i mea fou e le taofia. E le mafai ona maua tamato i lou fiafia ma le tofo i se ituaiga ituaiga?

I le taimi nei i le faʻamatuina o le au mafanafana ma tagata faifaatoʻaga o loʻo iai le tele o laau. O nisi e oʻo atu i le tolu mita le maualuga, o isi e na o le 40-50 cm le maualuga i luga o le eleele. E faaopoopo atu i tomato mumu masani, samasama, fugalaau ma le piniki, lanu uliuli ma fualaau suamalie na totoina i totonu o moega. Tomato eseese i le mamafa, aofaiga o suka, suamalie o le pulupulu, paʻu o le paʻu, fua o le gaʻo ma le taimi matua.

Mo i latou e fiafia i meaʻai a le fale, e taua tele o fua e tumu i tane poʻo ato e le faʻaleagaina ma e le malepe i le taimi o sauniuniga poʻo le taimi e teu ai. O lona uiga, mo le pikiina, filifili le mea sili ona eleelea, o le tikeri lava e tasi o le matua ma le tele o tamato. I se faaopoopoga, e tatau ona suamalie, a leai o le a le toe i ai le meaʻai e pei o le suamalie ma le vevela e pei ona manaʻo ai le talimalo.

E faapefea ona filifili tamato mo le saling?

E faʻapefea ona filifili mai i le tele o tamato e sili atu lo latou lelei nai lo isi i le taumalulu? O le lavelave o le filifiliga e faapea mai le taimi o le faʻatumu i le suālaʻau seia oʻo ina maeʻa fua le fua, 1-1.5 masina pasi. Ma i le tulaga o se mea sese, o le a le maua e le talimalo le avanoa e toe tolaina ai aʻo lei oʻo i le taumalulu.

E faʻapefea ona maua tamato e talafeagai lelei mo le salting mai le faʻamatalaga o le ituaiga? E mafai ona iloga fua o tamato ituaiga o tamato i fua:

  • tele tele;
  • ma le paʻu malosi
  • ma le manogi lelei.

O lenei mea e mautinoa ai foliga matagofie o le meaʻai, toniga lanu ma le lelei o le tofo. O le mea lea, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai ituaiga eseese ma ia amanaʻia foliga o loʻo tuʻuina atu i le faʻamatalaga o ituaiga.

Vaaia o tamato mo le salimali

O fualaau aina suamalie matagofie e le o ese mai le lapoa, e pei o le salati, ae ogatasi ma le lapoa ma foliga. E tāua i luga o le vao latou te faʻataunuʻu.

Salting Delicacy

O lenei faʻatupulaia o le atinaʻe o le matua matua e mafai ona faʻatupulaia i totonu o greenhouses ma totonu o moega avanoa. Busi meter maualuga tulaga faʻalelei stepon. Fua i le foliga o le tele-siʻosiʻomaga, e tusa ma le 100 kalama, o le kulimi e le mafai ona taʻe. O kulimi faʻamafola, paʻu, lamolemole, i le tulaga matua o se lanu mumu mumu, e iloga i se lanu mumu sesega, manaia lelei ma se manogi lelei o le pulupulu.

Gnome fiafia

O le ituaiga, o le vao e na o le 40-50 mita le maualuga, e patino i le vave. O fua lapopoa e pei o pamu e tusa ma le 70 - 80 kalama, i le foliga o le lanu mumu. Faatasi ai ma le tele o fualaau suamalie, e le mafai e le tamato ona taʻe ma e le tupu laitiiti i le faaiuga o le vaitau tuputupu ae.

Le suamalie o tamaiti

Tomato o le vave o le taumafataga e talafeagai e le gata mo le salting, ae faapena foi mo isi ituaiga o le faasaoina ma le taumafa fou. O le vao e le maualuga, e oʻo i le 70 cm le maualuga. Faatasi ai ma le fesuisuiai o le pine i le tele o itulagi, e mafai ona maua se fua lelei. O fua e fua tele, lanu mumu, e fua mai le 50 i le 70 karaka.

Faʻailoga tagata

O le ituaiga muamua o le seleselega ua fuafua mo le galueaina, e le gata i le laufanua ma le greenhouses. Laʻau uʻamea tetele ma nonoa. Toto toto e sili ona lelei uiga tau pisinisi. E manaia i foliga vaaia, fetaui lelei, maua se pulupulu mata ma se manaia matagofie.

O le mamafa o le fualaau aina e maua ai le 50-60 kalama, lea e faigofie pe a 'ai ni pusa fale ma tuʻuina atu le malosi tatau i fua pe a teu meaai.

Pinocchio

Tomato faʻataʻitaʻi faʻatasi ma le isu e fua mai i le 100 i le 150 kalama, tu i fafo mo se suamalie manaia ma le manaia ma se foliga laulelei faʻamalosi. O le faʻaaogaina o ituaiga mo le sauniuni o avanoa i totonu o fale e maua ai mea e afaina ai foliga muamua ma lelei lelei.

Verlioca

O se mea e le lelei, vave vave totoina laau tumato e lelei atoatoa mo le salting, o le taumafa fou ma le sauniuniga o soo se meaʻai. I luga o vao ma le maualuga o le 1 i le 1.5 mita, o fualaʻau manogi e lapotopoto ma faia ma faʻamaualuga. O le mamafa o tamato o lenei ituaiga o le 80-90 kalama.

Faatasi ai ma le lelei o le eseese o le tetee atu lea i faamaʻi masani o le seleselega, lea e faaitiitia ai fua i le faaiuga o le taumafanafana.

Cother

O se tasi o uluaʻi fua ma fualaau aina suamalie mo greenhouses ma fanua tatala. O le ituaiga e le lelei i tulaga tuputupu ae, e faʻaalia i le umi o fualaau suamalie ma e oʻo lava i fua o fua. Tomato e mumu, faataamilo, ma se paʻu paʻu ma se mea manaia suamalie ma suamalie o pulupulu. Fua o le mamafa 100-150 kata.

I le faaopoopo atu i piko, e mafai ona faʻaaogaina mo le fausiaina o salakeke fou, marinades ma sauʻai lelei.

De barao

I aso nei, o lenei ituaiga tumato e masani ona iloa e le tele o faifaatoaga. O laau le lelei, umi ma fua tele e fausia ai le tele o pulumu o fua ova e fua mai i le 70 i le 90 kalama. E tuʻuina atu e le au faʻatoʻa ituaiga o ituaiga o De Barao.

O le mea lea, e le na o mumu mumu e maua mo le veleina ma le gaosi, ae o fua lelei foi o lanu samasama, uliuli, piniki ma e oʻo lava i lanu lanu.

O le maualuga o le vao e 2-2.5 mita. O fua e suamalie, e le o se mea e ono aʻafia ai. O togalaau e puipuia i le tele o faamai o tamato.

E tele ituaiga o salting o tamato, ma o tagata taʻitasi o le mafanafana ei ai le aia e filifili ai i latou e tupu lelei i luga o lona saite ma e fiafia i lona aiga. I le faaopoopo atu i ituaiga o loʻo lisi atu i luga, e taua le matauina o ituaiga: Resin soil, Novichok, Mobil ma Irishka, faapea foi ma hybrids Caspar F1 ma Ira F1, Cherry. Ioe, o tamato faapelepele e faaalia ai i latou lava e le gata i salati, ae faapena foi i soo se ituaiga meaai. E tutusa foi le faatatau i tamato o le pepa, e aofia ai le Pink Icicle, Pepper, ma le tele o isi.