Fugalaau

Laffodils totoina ma tausia i le laufanua i le tautotogo ma le autumn Totoina ma toe gaosia Vaitaimi o ata

E faʻapefea ona toto le daffodils i le tautotogo ma le autumn i le laufanua

"O ia o loʻo i ai areto e lua, 'ia faʻatau e ia se tasi e faʻatau mai ai se fugalaau fuga, aua o le falaoa o le meaʻai mo le tino, ma le daffodil o le meaʻai mo le agaga" - o upu nei a Mohammed e uiga i lenei laau matagofie. O le mea moni, e tele atu tagata e fiafia i faʻatalanoaga nai lo i latou e le fiafia ia i latou. E sili atu le sao i le fai mai e leai lava se tasi. Daffodils, e pei o tulip, o fugalaau tautotogo, e ui lava e le muamua, ae ua leva ona faatalitali i ai. Latou te le mautonu i le tausiga, e tatau ona e iloa ma matauina faʻaaliga o le faʻatoʻaga.

Narcissus (Narcissus) o se laʻau faʻamaina o le aiga matua. O le maualuga o le vao e 25-50 cm. O laupepa laʻau o laina, faʻapipiʻi i totonu o se fagu basal.

Pe a fuga le taffodil

Laʻau fuga i le amataga i le ogatotonu o Mei.

O le fuga o le fugalaau e leai ni laulaau, faʻafefeteina, liʻo i le vaega faʻasolosolo. I luga o lona pito i luga, o loʻo i ai se tafao talipupuni (0.5-1.5 cm le umi) ma se afifi uʻamea e faaiʻu i se fugalaau manaia. Pelo o le logo, pulu poʻo le ipu, e faʻafeiloaʻi ai le meaola. Fugalaau e mafai ona sao pe faʻapala, faatulaga faʻapitoa (sili ona masani) pe aoina i se taamilosaga o le 2-8 fasi vaega, faigofie pe faalua. O le mea la, o le lanu e papaʻe pe samasama, e eseese lanu moli, lua-leo.

Laffodils ma tulip photo

O le fua o se pusa tricuspid tino e tumu i le tele o fatu.

O le ituaiga e sili atu ma le 50 ituaiga meaola masani ma e tusa ma le 60 hybrids. Poetic narcissus (Narcissus poeticus) o se ituaiga masani.

Laffodils numera sili atu i le 3000 ituaiga, tufatufa atu i Europa i saute, Mediterranean ma Asia. O togalaau togafiti na tupu mai o se taunuuga o le fesuiaiga o ituaiga eseese.

O le igoa o le laau e sau mai le upu Eleni "narkao", o lona uiga o le "stun", "mataga." E mafua lenei mea i le manogi manogi o fugalaau. O le igoa o le ituaiga ituaiga (poeticus - poetic) e mafua mai i le mea moni o loo usuina e tusisolo o seneturi uma ma atunuu, e pei o le leai o se isi laau (e le o le faitauina o se rosa).

Tuputupuina le daffodil mai fatu

Laffodil fatu photo

  • Mo le lūlūina, faʻaaoga fatu fou na filifilia.
  • O le aoina o fatu e faia i le taumafanafana po o le tuai o le autumn.
  • E mafai ona e lūlū fatu o le daffodil i luga o le laufanua aʻo leʻi oʻo i le taumalulu poʻo le tipi ma ola i totonu o se lauʻeleʻele.
  • O le loloto o le fatu o le fatu e 1-1.5 cm. Taʻu lemu (mamao e tusa ma le 10 cm) e maua ai se avanoa talafeagai mo le atinaeina o pulu.
  • O totonu na tutupu i se nofoaga pogisa malulu.
  • O le siʻosiʻiti laititi o le a gaosia pe a uma 2-3 tausaga.
  • I le taimi o le tuputupu ae, o le a talafeagai le saunia o le faʻafeusuaʻiga mama ma le toso maualuga, 1-2 taimi i le tautotogo.

Toe faʻaleleia o faʻamaʻi taffodil e tamaiti

Pulufaʻi o le daffodil ma tamaiti photo

E sili le lelei o le faʻaleleia o meaʻai - tamaʻi tama teine.

Faʻalagolago i le maualuga o tekinolosi ma ituaiga eseese o mea tau faʻatoaga, o le tamaʻitaʻi matutua e 3-6 tama teine ​​i le 2 tausaga o le tuputupu ae ile eleele. A maeʻa le taffodils ma laulaʻau lauulu, o le a lanu samasama, amata le vaevaega. Toto se togavao, vaevae lelei ile aniani. Laʻau tele i luga o le nofoaga ua saunia poʻo le auina atu mo se teuina.

O le a manaʻomia le tuputupu aʻe o tamaʻi pepe. Fai laina i se mamao e tusa ma le 20 cm mai le tasi ma le isi, faʻamago lelei, tuu le tumutumu i se isi (6-8 cm) - latou te le manaʻomia se avanoa tele. Fafasa i le pito i luga ma se tamai eleele o le eleele, toe faʻafefe le vai.

Fanua

O Daffodils e sili atu le mafanafana i nofoaga matala lanu, e faigofie ona uila. I lalo o le aafiaga o le susulu malamalama o le la, o le a susulu atu fugalaau, ma i le paolo - e sili atu ona tupu aʻe.

E manaʻomia e le eleele le faʻafefeteina o le susu, ma le faʻafefe o mea. O eleele masani o le togalaau e lelei atoatoa, loam, faʻamaʻaina ma humus poʻo le faapalaga, e talafeagai foi. Afai o le eleele o le alkaline, faaopoopo le falaoamata o le dolomite (200 g i le 1 mita), e tatau ona faʻamamaina le palapala 'eleʻele i le vao (1 cup i le 1 mita).

E sili atu le aua le totoina i le mea na tupu talu ai nei le pupuvaga, faapea foi ma le mafiafia o chrysanthemums, phlox, asters. Fafagaina lelei pe a uma le tuputupu aʻe o legumes, pulu pogisa, pata, kukama ma peonies.

Atinaʻeina o fale ma le tausiga o daffodils

E faʻapefea ona toto le daffodils i le ata o le tautotogo

O le taimi e totoina ai daffodils i luga o le eleele

O le togalaau aupito sili ona lelei o le autumn o daffodils i le eleele, ae o le totoina o le tautotogo ua faatagaina foi. I le tautoulu, e amata ona latou vaʻa mai le amataga o Setema e oʻo atu i le faaiuga o Oketopa, ma i le tautotogo mai le amataga o Mati e oo i le amataga o Me.

E faapefea ona toto

  • Fuʻe se 'upega tafaʻilagi, fai ni pitonuʻu, vai lelei.
  • I totonu o le tasi pu, tuu 3-5 togi i se mamao o le 8-10 cm, ioe, e aunoa ma le faʻafefiloi o ituaiga. I le va o ituaiga eseese, e sili atu ona lelei tele le mamao, aua o le daffodils e tupu lelei - e mafai ona palu faʻamaʻi.
  • O le loloto o le totoina o fofodil bulbs e tusa ma le 10-15 cm (o le moli ma faʻamalo le eleele, o le loloto e mafai ona e totoina).
  • Suavai lelei. Mulch faatasi ma le humus poʻo le pala.

Totoina i le tautotogo

I le tautotogo, o le loloto o le totoina o puluvao o daffodils e le faigata ona iloa: ua lava le na ona faatumauina le tulaga o le totoina o le ua, ma tuu ai ia tutusa. E sili atu le vavaeeseina vave o mea leaga i le taimi nei ina ia le faʻaumatia ai le malosi o laau i luga o le fugalaau ma i le vaitau mafanafana na latou maua ai le malosi tele mo le taumalulu manuia.

O le a le taimi e mafai ai ona ou totoina taffodils i le tautotogo?

E sili atu ona lelei lenei mea aʻo lei fuga, ona maua lea e le tele o avanoa e totogi ai le faʻafitauli pe a uma le faʻavasegaina ma ia aʻafia aʻa.

E ono mafai ona fesuisuiai le daffodils?

Afai o loʻo e totoina fugalaau i tumutumu, tipi le vavae. Ae aua nei faalavelave i fugalaau pe a uma ona mou atu: o le a le pine ae amata ona mou lau laʻau, o le a le maua e le pusa ni taimi e aʻafia ai ma le agavaa.

Toto i le autumn

O le loloto o le totoina o falaoamata daffodil e tusa ma le 10-15 cm. E faʻalagolago pe faapefea ona vaʻaia le eleele. I le eleele malamalama, e mafai ona e totoina loloto: o le a maua ai e le pulufana le tele o susu ma o le a sili atu ona puipuia mai le malulu malulu. I le mamafa o eleele, e faʻaititia le loloto o le totoina. A uma ona totō, e fautuaina e ufiufi le moega fugalaau ma lau paʻu poʻo mulch ma humus.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

  • Laffodils e matua le lelei lava. Suavai i le vaitau o le vavalalata - o le eleele e tatau ona susu i le loloto o le siʻi, faʻaauau pea ona faʻamalosia mo le 2-3 vaiaso pe a uma ona tupu.
  • A uma ona faʻamaʻa, faʻamalo le eleele, mulutula le palapala o loʻo siomia ai le laau o le a faʻaolaina oe mai lenei togafitiga.
  • Aveese vao mai le eria.

Taʻu ma fafaga

O le faʻavaeina o fatu e manaʻomia ai le malosi mai le laau - tipi ese ai faʻalavelave vaivai.

E tatau ona faʻaauau ona fafaga faʻamaʻi faʻamalosi tino. Faʻaalu le uluai fafaga i le amataga o le tautotogo, ae o le faʻavaivai vaivai. O le faʻamaʻi lona lua e tupu i le vaitau o le fuga (faʻatatau i le fua o le nitrogen ma le potassium), lona tolu - i le vaitau o le vavalaʻau (nitrogen, potassium, phosphorus), lona fa - pe a uma ona tupu (faʻapipiʻi le fugalaʻau-phosphorus).

Maʻi ma meaʻai

O le tausisia o tulafono faafoe o tekinolosi mea taufaatoaga ua faateleina ai le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e ono aafia i nisi taimi:

  1. Fusarium - muamua e aafia ai le pito i lalo o le pulufana, faʻatūina le laau. O le pulufana e vaivai, ma lilo i se paʻepaʻe sinasina, o laʻau o laupepa lanu samasama samasama, ona liu enaena ma mago.
  2. Botritis (gray rot) - i lalo o laʻau ufiufi o pulufana o loʻo i ai se lanu paʻu o le lanu uliuli ma togitogisa uliuli, o laulaʻau e ufiufi i lanu enaena lanu enaena, fuālaʻau fugalaau ma pulupulu amata ona pala.
  3. Penicillosis (penicillosis rot) - e puipuia ai pulu mai le totoina i le tautotogo. E tupu lenei mea ona o le maualuga o le maualuga.

Aveese nofoaga ua afaina, togafitia ma le fungicide.

E mafai ona maua faʻamaʻi faʻamaʻi (mosaic, stripe, sulu mama, ma isi). Latou te faʻaalia foliga tutusa: o laʻau, tafe, sulu o lanu eseese, faʻalavelave faʻaleagaina, togi faʻamalo. O laau afaina e tatau ona lafoaia. O le puipuia o faalavelave, ia faia ni togafitiga puipuia, tau ma iniseti e ave ai siama (pipi, cicadas, whiteflies, nematodes).

Mo le puipuia, aʻo lei totoina le pulufana mo le 30 minute, e tatau ona taofi Maxim i se vaifofo o le fualaau faasaina. I le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau, faʻapipiʻi laau i le Bordeaux vai (faʻatonu 1.5%).

I le avea ai o se faʻataʻitaʻiga mo le faʻatoʻilaloina o le taffodil felelei ma le nematode, o le kulupu e teuina i le vai vevela (43.5 ° C) mo ni nai itula ao le i totoina. I le taimi o le vevela, sulu le daffodils ma se vaifofo o le Fitoverm fualaau faasaina (2 ml i le 1 lita o le vai, o le taumafaina - 10 mita).

I le tau faasaga i isi faʻamaʻi, faʻaaoga sauniuniga ole inisetila talafeagai.

O nisi taimi o slugs e mafai ona maua i laulaau o se laau - e aoina ma le lima.

Suiga o daffodils

E faʻapefea ona toto le photo taffodils

I se tasi nofoaga e aunoa ma le toe gaoioi, e mafai ona ola le daffodils e oʻo i le 6 tausaga.

O se faailoilo mo se faʻafeiloaʻi o se faʻalavelave o le fugalaau.

Ae ui i lea, o fai togalaau faʻapitoa e fautuaina le toe totoina o daffodils i le 2, 3, poʻo le 4 tausaga. I kulupu faʻavae i luga o le mutia, e mafai ona e taofiofi mo le 5 tausaga, ao le ogaoga o ogaoga e tanumia e taofi ai le faʻavaveina o le faʻapipiʻi o tamaʻi tama teine. O le masani masani ona faʻaaoga 2-3-tausaga le aganuu. Ina ia tupu ai le daffodils mo le tipiina, e fautuaina le suʻeina i tausaga taʻitasi.

O le a le mea e faʻaaogaina? A maeʻa le fugalaau, e tatau ona eli i luga o pusa ma teuina i latou seia totoina (e faia i le faaiuga o le taumafanafana e sosoo ai po o le amataga o le tautoulu). O nisi o fai togalaau e le mananao e valea ma totō atigi pusa i le taimi e tasi, ae ia manatua: e sili atu le faia o lea mea i le tautotogo, ma o le autumn e totogo lelei ai pamu ma fai ai ni meaʻai.

Lisiina ma le teuina o bulbs

E faʻapefea ona teu le ata o le gaosodil bulbs

  • Pulupili e oloina pe a uma ona fuga, pe a liu lau lanu samasama ma amata ona vavaeese.
  • Fufulu lauʻau, lulu le palapala ma faʻagogo (mo 2-3 vaiaso, teu i totonu o se potu malulu e aunoa ma le la, o le ea vevela e tatau ona i le 22-24 ° C).
  • Ona ave lea o le fufuluina (ave faʻamago, faʻavasega mata) ma vaevaega o ni mea e nonofo ai (faʻaeteete ma le faʻaeteete ina ia aua nei paʻi i lalo).
  • Faʻasaʻo afaina maʻi.
  • Faʻasaga le toʻaga ma se vaifofo o le palatini (taofiofi mo le 30 minute, ona faʻagogo lea), ona tuʻu lea i totonu o se pusa po o se pusa.
  • I le 15-20 aso muamua, ia tumau i le vevela o le ea e tusa ma le 17 ° C, ona oʻo ifo lea i le 12-14 ° C ma tausi i lenei vaega seia oʻo i le taimi o le totoina.

Togi

I se tau le lelei, e manuia ai le taffodils i le tatalaina o le eleele e aunoa ma se malutaga. Afai o se taumalulu e leai se kiona e muaʻi vaaia, i le taufaʻaiʻuina o le tautotogo o le palapala ma le peat, faʻatasi ma lapnik mai luga. Ua maeʻa ona faʻaaogaina pe a maeʻa le kiona i le tautotogo.

Ituaiga ma ituaiga o daffodils ma ata ma igoa

E tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo, e 12 vaega o le daffodils e iloga.

Tubes Daffodils (Trumpet)

Narcissus tubular grade Numera Dutch master

E i ai le pale umi i foliga o se pu, lea e tutusa ma sili atu nai lo le uumi o petals.

Faʻalogo lelei i le vanu o le Mauga.

Lapoʻa tele

Laffodil tele-crowned photo

Paʻu faʻapipiʻi poʻo le faʻalanoaga, 1/3 sili atu nai lo le uumi o petals.

Vaʻaia faʻapitoa: Spring Pride, Daydream, Professor Einstein.

Laititi laitiiti

Nuciti laitiiti-palealii ata

I le isi itu, o le pale o le pale e 1/3 le pupuu nai lo petals.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ituaiga Verger.

Triandrus (Triandrus)

Daffodil triandrus ata

Fugalaau e aoina i luga o faʻamalama o le 2-4 pc.

Eseesega: Thalia, Hawera, Uila.

Terry (Faalua)

Laffodil terry ituaiga ata o Narcissus Tahiti

E aofia uma ai ituaiga ma fugalaau fugalaau.

Eseese: Rosy Cloud, Petit Four, Gay Chellenger, Paradise Parataiso, Yellow Cheerfullness, Rosy Cloud, Gay Kybo, Yellow Cheerfulness, Irene Copeland, Texas, Rip Van Winkle, Lion Lion.

Cyclamenoid (Cyclamineus)

Narcissus cyclamenaceous ituaiga Narcissus Fepuari auro ata

O le pale e umi, o le gaʻo e toe malosi lava.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le eseese o Fepuari o auro.

Jonquilla (Jonquilla)

Jonquilie daffodil cultivar Narcissus Pipit ata

O fugalaau e laiti, e 2-3 fugalaau o loʻo i luga o le tasi puipui.

Vasega Pipit.

Tatsetta (Tazetta)

Laffodil ituaiga Igcissus Scarlet Gem photo

Corollas o le tele o le tele, i se tasi tulaga e mafai ona tu i le 12 pcs.

E maitauina le taua o le Scarlet Gem.

Poetic (Poeticus)

Pepe daffodils photo

Fugalaau nofofua ma se pupuu puupuu, papaʻe-paʻepaʻe.

Split-corona (Split-Corona)

Ata Carnivorous daffodil

O le pale ua vaevaeina i ni sea.

Isi

E tele o latou uiga faʻapitoa i isi vaega na muamua atu.

Daffodils i le faʻaogaina o fanua

Daffodils i le ata tusi ata

O nei fugalaau tautotogo e faʻaaogaina mo togalaau mo togalaau, faʻafefe, totōina i le va o vaovao, nofoaga taʻitasi e teuteuina ai le mutia.

E matagofie i latou i vavaega kulupu: o laʻau laititi e foliga mai e masani lava.

Daffodils i le fugalaau i luga o tulip photo

Ae mo tuaoi, aua nei totoina ni laau lata ane o le a tauva ma le daffodils mo le susu ma meaʻai (aganuu ei ai aʻa malolosi loloto).

Daffodils i le fugalaau ma le photo hyacinths

O togalaau e iai ni aʻa e le talafeagai - o le tiarella, stonecrops, phlox e pei o le gaʻo, ma isi mea faapena. Latou te le faalavelave i le atinaʻe o daffodils, ma o le a latou talisapaia foi laulaau samasama pe a uma ona fuga.

Le tala o le daffodil

O se tala anamua a Eleni o loo faamatalaina ai se alii talavou aulelei e igoa ia Nasika. Na ia teenaina le alofa o le nymph Echo. Na faasalaina Aphrodite ona o lona malulu: o ia na mafua ai ona pau lona alofa i lona lava manatu i luga o le vai. Faatasi ai ma le alofa ia te ia lava, na liusuavai ai i luma o ona mata, ma i le tulaga o se tino ola, o lenei fugalaau matagofie na tupu ae.

Talu mai lena taimi, o le upu "narcissus" ua avea ma upu aiga, o lona uiga o le faaseseina ma le manatu faapito.