Fugalaau

Tropical Beauty - Lafi

E faigata tele ona maua se tagata i le Itulagi i Matu o le a le fia alu e asiasi i latiki latiki o le paneta. O le mafanafana o le tau, fualaau suamalie matagofie, o taimi uma ma, ioe, le kofe. Mo le tele o tagata, o le mea lea o se faʻailoga paipa. Ae aua le faavaivai! O nisi laau totō e maua aʻa i le malulu malulu, pe afai latou te matutua i le fale.

O se tasi o na matagofie o le vevela sa femalagaaʻi solo i le lalolagi mo se taimi umi, seia oo ina sau i Europa. I le taimi nei, ua totoina e pei o se fale e toto ai fale, ae e le o se mea faatauvaa i ona aiga vavalalata.

Uluai fonotaga ma se malolo mai le vailaʻau

O le kofe, lea o lona laufanua ua taʻua o le vaega o le taumafa vevela o Aferika, ua tupu manuia i totonu o fale ma fale o le lanu moni o tagata alolofa. I le siosiomaga faalenatura, e mafai e le laau ona ola e oʻo i le 8 po o le 9 mita, ma i le fale e toetoe lava a oʻo i le lua. O nisi o meaola, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai, e na o le 50 cm.

O le matagofie o le vevela o le aiga o Marenova ma e oʻo atu i le 40 ituaiga eseese. O lona uiga autū o laʻau lamolemole o loʻo i luga o laumei mumu o se tamai ogaumu i totonu. E oʻo lava i le foliga o se ellipse i le pito i lalo, o le tino, pouliuli lanumeamata i le lanu. O le pito i luga o le laupepa e manaia, o le pito i tua e paʻu. O se taunuuga, o le togavao e taamilo i lanu eseese.

Pe a amata le vaitau o le vavao (mai ia Me ia Iuni), e foliga mai i lalo o laupepa laiti i luga o aʻa laiti. E aofia ai le tele o fugalaau paʻepaʻe papaʻe, e tutusa ma le Jasmine. E amata lemu ia tumutumu, o lea e faaauau pea le faagasologa mo se taimi umi. Mai le itu e foliga mai o le laau e lilofia i le kiona, lea e le faʻavaivai i le maualuga o le vevela. I lenei taimi, o le fugalaau e sili ona afaina ai tagata fiafia i totonu o le fale.

O fua o le kofe uamea. I le taimi muamua latou valiina i se lanu samasama, ma mulimuli ane maua ai se lanu lanumeamata lanumeamata. A oʻo ina matutua atoatoa, e avea ma mumu mumu po o le paʻu. O le atigipusa pito i fafo o le tamaititi o se mea eleelea. O totonu o se paʻu suamalie ma suamalie lea e natia ai fatu. E masani lava e toʻalua i latou. O le umi o latou taʻitasi e tusa ma le 13 mm.

E mafai ona saunia se inu manaia malosi mai fua o se faletisi i totonu.

O ituaiga taatele o laau totoa

E ui lava i le mea moni e tele ituaiga ituaiga kofe, ae o nisi o na mea ua ola i le fale.

Arapi

O le ituaiga o laau totō e tupu faʻatasi ma lau ellipsoidal. O latou valiina i se lanu moana vaivai. O le vaega pito i luga o le laupepa lamolemole e susulu i se mea matagofie, o le pito i tua e paʻu i le lanu mūmū. E laiti laʻititi, e tusa ma le 2 cm le lautele. E aoina i latou i falaoloa o ni nai vaega. A maeʻa ona fuga, e na o ni nai itula e tumau pea, ona maeʻa ai lea. Ae, talu ai ua tatalaina i latou, o le fua o le fugalaau e alu mo se masina atoa.

A fugalaau fugalaau, o fua e tutusa ma vine o loʻo i ai io latou nofoaga. A maeʻa le 7 po o le 8 masina latou te matua, maua mai se paolo paʻu. E mafai ona e faia se ipu lelei tele ma se manogi manaia mai ia i latou.

Manatu mataʻutia o "Nana"

O lenei laau e mafai ona ola na o le 85 cm, o le mea lea e manatu ai o se ituaiga o ituaiga. E pei lava o isi kalafi, ua ufitia tele i le kiona i le taimi o le vavao. O laulaau e faʻafiafiaina foi i le foliga o se ellipse mamao i le pito i tua.

Ina ia mafai e le laau ona foliga matagofie, e tatau ona teuteuina i se taimi ma faapipii i luga.

Liberia

O le ituaiga meaola e sili ona maualuga le maualuga, o le mea lea, e manaʻomia ai ona teuteu le pale o le laau. Laʻau lapoa e oʻo ile 40 cm le umi. E i ai sona uiga tino, pouliuli lanumeamata i le lanu. O le pito i luga o le ipu o loʻo manaia. O le pito i tua e paʻu ma le malu malu. O loʻo faʻapipiʻiina i luga o ni nai launiu ni faʻauluʻu papae-paʻepaʻe. O fua e pei o pi tetele ma e lanu mumu pe moli.

Congolese

O sea kofe na tusi i luga o le lapoʻa po o lau elliptic. E valiina i le pogisa o lanu meamata. O le vaega pito i lalo o le ipu e sili atu ona mama, lea e maua ai e le laau se fausaga faapitoa. E le gata i lea, i luga o laʻau laʻau taʻitasi, e mafai ona iloa ai faʻamaʻi malamalama o veins. Fuga i totonu o se laau e paʻepaʻe le kiona e pei o jasmine inflorescences. I le vaitau lenei, ua tumu le fale i se manogi manaia.

Tulafono mo le tuputupu ae o le matagofie o le vevela i le fale

O le mea moni, o tagata fiafia uma o laʻau lanu e fiafia e totoina le kofe i o latou lava lima. Ina ia faia lenei mea, e taua le mulimuli i tulafono faigofie ma e le o toe umi ae ese mai le matagofie o le lalelei mai le vevela i totonu o le fale. E lua auala e ola ai se kofe: mai le tipi poʻo fatu.

Faʻatoʻaina o sikola

O lenei metotia e aofia ai le maua o punaoa totoga. E mafai ona faʻatau mai ia i latou e totoina le kofe i le fale mo ni nai tausaga. E masani lava, o le seleseleina e faia i le faaiuga o le taumalulu poʻo le amataga o Mati. O le lelei o le totoina o se laau totino ma mea e tosoina ai o mea nei:

  • 100% aʻa;
  • taofi meatotino uma a le tina;
  • o fua muamua e tetele.

Muamua, e tatau ona e saunia le eleele, e aofia ai vaega nei:

  • humus;
  • mumu mata;
  • oneone;
  • eleele lanu meamata;
  • laupepa palapala.

O vaega taʻitasi e faia i le tasi vaega, ma lua peat acid. Faʻafefiloi lelei uma ma faʻatumu pusa ua saunia.

Talu ai ona o le laau e sili ona fiafia ile eleele eleʻele i le natura natura, ua faaopoopoina ai le gaʻo sphagnum finau i le faʻafefiloi.

O aʻafiaga na maua aʻa i totonu o le fou fou, i se mamao pe a ma le 5 mm mai le tipi, e tele ni mea e seleseleina. O se taunuuga, o le a ia tuʻuina nisi aʻa. O le faagasologa ua tuʻuina i se faʻafitauli faapitoa e faʻaosofia ai le alualu i luma mo le tele o itula. Ona totoina lea i totonu o se atigipusa ma ufiufi i se pusa paʻu pepa ma pu. E tasi i le aso, e faʻasalalauina le laau ma sosolo i le vai vevela. O se atigipusa e iai se kofe ua setiina i se puipui. O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona maualuga atu i le 25 tikeri. A maua le aʻa o le laau, ona totoina lea i totonu o se fagu matagofie.

Faamamaluina o le tuputupu ae mai se fatu

Mo lenei auala, o kosi masani kesi, e moni, e le falai, e talafeagai. Talu ai o le atigi fatu o le saito e faigata ma faigata tele, ua faʻaumatia e faʻaaoga ai le hydrochloric poʻo le sulfuric acid. Afai e le mafai, o le fatu e mafai ona faʻavae pe failaina.

Ma, o le saito ua susunuina i se vaifofo faapitoa o le potassium mo le tele o itula ma totoina i ni atigipusa laiti. I totonu oi latou taʻitasi e tatau ona faʻavaivai ma vavae palapala. Pots o loʻo faʻaalia i se la, o loʻo ufiufi i le polyethylene ma le vevela potu vevela. E le sili atu i le 20 tikeri. E tasi i le aso, e gaosia le laau ma faʻafeinu pe a mu le palapala.

Tausiga tatau ma tausiga alofa

E moni lava, o se fiafia moni lava le totoina o se laau i le fale e fua mai ai fua lelei. I le faaopoopo atu i ai, ua manatu o le uluai teuteuga o se fale nofomau poʻo le ofisa i totonu.

Tausia i le fale mo se kofe e aofia ai mea taua taua:

  1. Lila talafeagai. E fiafia tele le laau i se nofoaga lelei, ae aunoa ma le susulu o le la. O le mea aupito sili ona lelei o le tuʻuina lea o se laau tele i tafatafa o se faamalama e feagai ma le itu i saute. I le taumafanafana e mafai ona ave i totonu o le faapaologa pe a faasaga atu i matu, poʻo se loggia. O le mea autu lava e le tatau ona i ai ni pepa.
  2. Lelei microclimate. I le taimi mafanafana, e le sili atu i le 25 tikeri le vevela o le potu. I le taumalulu - e le laʻititi ifo nai lo le 15 ° C. O le solia o le puleaina o le vevela e tau atu ai i le faamaligiina o pulu ma le lanu samasama.
  3. Totogi. Talu ai o le kofe e masani lava i le vevela, e fiafia i le maualuga o le susu. Ina ia ausia lenei sini i totonu o se potu malolo, e tatau ona faafouina le laau i taimi uma ma se fagu moli.
  4. Faʻatau inu. A oʻo i le tautotogo po o le mafanafana o fafo i fafo o le faamalama, e fiafia le laau e lava le susu e manuia ai ma fua mai. I le tau malulu, ua lava le vai i le tasi aso mo le 7 aso.
  5. Laʻei pito i luga. E pei o so o se laau, e tatau ona fafagaina le kofe. E faia i le amataga o le tautotogo ma seia oʻo i le tautoulu. E le sili atu i le 1 taimi i le 14 aso e faʻaaoga ai le faʻamaʻi ile eleele. O le mea taua, o le tuufaatasiga o laʻei pito i luga e aofia ai suauu ma le suka. I le taumalulu, e le manaʻomia le fafagaina o le laau.
  6. Faʻasologa masani. O le kofe mamalu e mafai ona ola e tusa ma le 5 mita le maualuga, o le mea lea, e manaʻomia ai le totoina o taimi. O le faʻatinoga e faia i le amataga o le tautotogo. Afai e lei atoa le 3 tausaga le fale, o le suʻega e fai i tausaga taʻitasi. Tupulaga matutua atu - taʻitasi i le lua tausaga.

Ina ia le tumu le laau i le vai, e fautuaina e pulea le loloto o le eleele mago. E le tatau ona sili atu i le 1 cm.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tausia o le matagofie o le vevela e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa. Ae mulimuli i nei tulafono, e mafai ona e fiafia i taimi uma i se mea manogi lelei mai se faletusi i totonu.