Laʻau

Faʻamatalaga - o se tulaga masani, e le o se mea masani

Faʻamatalaga - o se laau e faigofie ona faʻavasegaina e pei o meaʻai i totonu o fale. Laʻau lafoaʻi ma vevela lauiloa, e faʻafefe ai vao mai fugalaau ma e ono foliga mai e le fiafia. Ae na o oe pe afai e te le mafaufau i lenei matagofie e latalata. A uma mea uma, o le uiga tulaga ese o laulaau, ma le matagofie o le taulaga, ma mamanu ofoofogia o veins e mafai ona mafaufau e le gata. Ma i le taimi o le fugalaau, o le faʻamatalaga e matua fesuisuiai, lalafi i le faataapeapeina o fugalaau pupula. O le mea e leaga ai, o lenei laau e le o tele na faʻaalia i fugalaau ma faleoloa. Ae o le faʻamatalaga e mafai ona mitamitavale i se tausiga e le faʻaleagaina.

Episcia copper poʻo Episcia cupreata.

O le matagofie o le lalelei o se tagata e le o ni tulaga masani o Kolumna ma Achimenes

O le faʻamatalaga, lea e faatatau i sui pito sili ona matagofie o le aiga Gesneriev, ua taua o se aganuu matagofie. O le mea moni, o le laau o loʻo maua i luga o le faʻatau atu i totonu o fagu fugalaau ma potopotoga masani: o ona lala e umi, ae le o se mea e le mafai ai ona tupu se tusi i luga o windowsills. I luga o tane, o le faʻamatalaga o loʻo faʻapupulaina ai vaovao, e pei o le faʻasalalauina o laau i le itu ma foliga matagofie i luga o le 'aiga, laulau umukuka poʻo le faamalama sill, sina mea e puʻeina ai le mea o loʻo siomia ai le ulo. I le natura, o lenei lalelei o se meaola lauolaola lauolaola, ma o leo o le "vao" tuanaʻi ua lagona i le potu masani.

E ui lava i le mea moni e faapea, o le a tupu aʻe aʻa e le gata i ampels poʻo ato tautau, o lenei laau e le tupu aʻe i foliga o se togavao. O laau laiti e ola saʻo, ae o loʻo taoto i lalo vao, faʻataʻapeʻapeina le totoina o fuifui ma tamaʻi teine ​​i itu uma. O fualaau o le faʻamatalaga o loʻo fetolofi pe paʻu, mafiafia ma malosi, e umi le umi e oʻo mai i le 30 i le 50 cm. O le rhizome e gasegase, fetolofi, mafiafia, ma le faʻaleleiina o le fana, ma o nisi taimi i lalo o laina eletise.

O laulaau e toʻatasi pe faʻafeagai, oval, lautele lautele, ma le matua mafiafia. O lauʻau matagofie o le essences e foliga mai o le ie, lanu, ma lanu e sili atu nai lo le eseesega. O le lanu meamata o le laau e mafai ona pogisa ma se lanu grayish po o le siliva, ma lanu lanumeamata, ma enaena, lanu violē, apamemea, apamemea, lanu lanu meamata, mumu. Sini poʻo le matte, faʻatasi ai ma moli mama e tu i fafo, lea e foliga mai e faʻaleleia ai le paʻu o le lanu o pepa laulaʻau, o laulaau o lenei aganuʻu e foliga mai e manaia tele, ae e masani ona masani.

O le faamatalaga e lanu-lanu.

Mai ia Iuni e oo i le faaiuga o Setema, ua suia ai se tusi mataga. Laiti laiti, ae sili ona puʻeina fugalaau lanu mumu ma se mea e le mafai ona vaaia i luga o le laau ma ni fetu susulu. O ponuncles e puupuu, o foliga o fugalaau e fulafula-fulu. O tusi tala faʻasolopito e vali mūmū, ae o le aso e mafai ona e mauaina i luga o le faʻatau ma faʻamatalaga faʻamaʻi moli, ma kopi muamua i lanu paepae, lanumoana ma lanu piniki.

Ituaiga ma ituaiga o faʻamatalaga

I totonu o le potu aganuu, e tasi le ituaiga o faʻamatalaga e masani ona maua - "violet violet" Faʻatasi Copper, po o le uila mumu (episcia cupreata) O ona lauʻau fetolofi e faigofie ona maua aʻa i le palapala, o lau e toetoe lava o le fatu, oval, tele, e oo i le 15 cm le umi. O le ogatotonu ma le itu lanu lanu e maua ai e le laau se foliga e le taugofie nai lo lanu lanu ese o le pito i luga o papatusi. O fugalaau lanumumu mumu ma le pharynx samasama e oo lava i le 2 cm le uumi, ae e matua teuteu lava.

O le faʻamatalaga o le kopa.

Na o le amata ona tosina mai le gauai o le au fai togalaau e sili atu le alofa fuga fugalaau (episcia dianthiflora) E lua ituaiga o tipi - umi, musele, pei o le afaina o tama teine ​​ma faʻapuʻupuʻu laʻau laʻau e fai ai fafie. O laulaau o lenei faʻamatalaga e oʻo atu i le umi o le 3 cm, ma le matagofie o le taulaga, lanu uliuli, laina lanu viole i le ogatotonu ma le mafiafia. O fugalaau e paʻepaʻe le kiona, faatasi ai ma se lala ua vaneina ma ua matagofie lanu violē i luga o le faai. Faafetai i le lanu susulu ma lanu o laulaau laititi, e foliga mai e sili atu le alofa ma le matagofie.

Faʻailoga (Episcia dianthiflora).

E oʻo lava i tagata e sili atu i ai e mafai ona maua i luga o le faʻatau e faʻateleina i ampels foliga fetolofi (episcia reptans) ma laʻau uumi umi e oo atu i le 10 cm, faʻatasi ai ma le siliva o le siliva, olive-lanumeamata poʻo le lanu enaena, teuteuina i sasa ma mea lanu. O lenei ituaiga o fugalaau mumu. O se mea fetolofi ua manatu o se ituaiga o mea e sili atu ona fesuiaʻi.

Folau (Episcia reptans).

Ae i le asō, o le tele o le gauai e le maua i faʻamatalaga ituaiga, ae i ituaiga eseese ma hybrids. O faiga sili ona lelei e aofia ai:

  • se faʻamatalaga apamemea-lanumeamata faʻamatalaga o le ituaiga "Ember Lace";
  • le tulaga ese o le "Pink Brocade", lea na toetoe lava a suia uma ai le paolo o le olive autu e se tuaoi paʻepaʻe "paʻepaʻe" ma togitogi lanu piniki;
  • vaʻaia le lanu o Cleopatra ma se lanu uliuli lanu meamata ma lanu piniki māmā, e masani ona ufitia le tele o laulaau lau;
  • teuteuina i fasi lanu piniki i luga o le pito o lau ma fugalaau piniki o se leo tumu, le ituaiga "Pink Smoke"
  • ituaiga "Cantons De L'est" ma lanu mumu ma se paʻu apamemea;
  • teuteuina i laumei paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, lanu meamata-lanu meamata "Chocolate Cream";
  • lanu piniki, ma lau lanu matagofie e susulu atu i le ogatotonu ma veli paʻepaʻe; faʻamatalaga o le ituaiga Flame Violet;
  • se faʻamatalaga aupito sili ona lelei ma le masani ai "Pink Panther" faʻatasi ma fugalaau piniki mālū ma se tala faʻasolo;
  • o se tuufaatasiga o lanu paʻepaʻe ma lanu meamata i se lanu mumu, le faʻamatalaga "Moonlight Valley";
  • o se foliga foliga mai o se mea vaivai, lanu lanumeamata lanumeamata o le atunuu o loo i ai fugalaau lalac malamalama.

Faamatalaga o le vasega "Ember Lace".

Faamatalaga o le ituaiga "Pink Brocade".

Faamatalaga o le ituaiga "Pink Panther".

Fesoasoani i le fale i le fale

O faʻamatalaga o se tasi o aganuu e le masani ai i totonu o fale e masani lava e le manaʻomia ai le faʻasaʻoina o tulaga i le taumalulu. Mo i latou, na o sina fetuutuunaiga fetuunai ma le laʻei pito i luga. O faigata i le totoina o laau e fesoʻotaʻi faʻatasi ma lona alofa i le maualuga maualuga.

Malamalama mo se fata

Faatasi ai ma le filifiliga o se nofoaga talafeagai mo le faʻamatalaga, e le faigofie mea uma. O lenei laau e maua mai ai le itiiti ifo o le matagofie, e ui lava o nisi taimi e leiloloa la latou laulaʻau ma i totonu o le paolo, ma i se malamalama lelei. Ae e tusa lava pe o le uila, o le a totogo vave le laau. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻamatalaga e le taliaina ai le susulu o le la, e le o se lagona lelei i luga o sulu o le faamalama i saute. O le mea lea, faʻasalalau, moli moli e filifilia mo le laau.

Mo lenei aganuu, o faʻamalama o sasaʻe ma sisifo faʻatasi ai ma le faʻasalaga e sili atu ona lelei.

Faʻamafanafana mafanafana

O le faʻamatalaga e mafai ona mafua mai i le vevela i totonu ole fale. O lenei lalelei e le mafai ona faapalepale le malulu o le ea i lalo ifo o le 18 tikeri, ae i le taimi e tasi e le fiafia i le vevela. O faʻamatalaga aupito sili ona lelei i totonu o le va o le 20 i le 24 tikeri Celsius, i lalo o tulaga mautu i le gasologa o le tausaga. Afai e maualuga le vevela, e sili atu ma le 25 tikeri, ona fai lea mo le laau e te manaʻomia e faʻafefe faʻafefe ma faʻateleina le maualuga o le ea.

O le faʻamatalaga e fiafia i le ea fou, ae naʻo le foliga mai o le leleina o potu. O ata i le taimi mafanafana, o lenei matagofie uigaese o le a le fefe, ae i le autumn ma le taumalulu, latou te ono mafatia mai ia i latou e le itiiti ifo nai lo le susulu o le la ma le suavai o le masini.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O le mea autu i le faʻalauteleina o le faʻamatalaga, o le tausia lea o se toniga tutusa o le mea e sui ai. E le mafai e le laau ona faʻafeiloaʻi le vai i totonu o le apa ma faʻamaʻa uma le masini. Ae o le tele o le fafaga e matua faigofie lava ona fetuunai, e mafai ai e le maualuga 1-2 cm o le palapala ona faʻagogo i totonu o le suʻavaʻava aʻo leʻi faʻasusu. I le tautotogo ma le tau mafanafana, o le epithet ua fafaguina i le 2 taimi i le vaiaso. Suavai mai pallets e tatau ona faʻaulu i le taimi lava e uma ai le suāsusu. Ole faʻaleleia ole tau malulu e faʻalagolago i le vevela ma le fua o le faʻagogoina o le mea e sui ai: o le palapala i totonu o le ulo e tatau foi ona faʻamamago mo le 1-2 cm. Pe a faʻafeinu, faʻafefe malie le palapala, e aunoa ma le sasaʻaina o le vai tuusaʻo mai aʻa po o aʻa, ma e itiiti lava le galo o laulaau o le mea. E fetaui lelei mo lenei fua ma le auala o le faaitiitia o le suavai.

Faamatalaga o le ituaiga "La Soledad Bronze".

Faʻafofoga i le lelei o le vai: e tatau ona faʻamalulu, faʻalelei, i le vevela e tasi e pei o le ea.

E manaʻomia foi le faʻamaoniga mo le malulu o le ea. O lenei lalelei e fautuaina ina ia tupu i luga o fualaau lanu po o greenhouses, ae e mafai ona maua ni tulaga mafanafana i se fale masani. Ua lava le faʻapipiʻiina o mea faʻapitoa faapitoa mo le meaola - fale gaosi oloa ma le fale, i foliga o papuipui ma laʻau susu, moa, eleele teuteu, mafolafola lautele. E le mafai ona sosolo ia epithets, e pei o isi ituaiga laau toto.

Laei mo se faʻamatalaga

E ui lava i lau lapopoa lapopoa ma mea e le mafaamatalaina, e le manaʻomia e le epistmy se laei sili. Ae talu ai e fiafia o ia i le faʻatupulaia o le tulaga, e sili atu mo le laau toto le faia o laei laei, e oʻo lava i le taimi malolo, faʻaitiitia le fua o le faʻamaʻi. I le vaitau o togavao malosi, mai ia Mati ia Oketopa, o faʻamatalaga e fafagaina le afa afa o le faʻaaogaina i le 2 vaiaso. I le taumalulu, e faalua ona fafagaina le fale i le faaitiitia o le dose 1 taimi i le masina.

O faʻamafanafanaga lelei mo totonu o laau e talafeagai mo le faʻamatalaga. E lelei foi le tali a le laau ile laei pito i luga, ae le o taimi o le fugalaau.

Totogi

Mo se faʻaosooso faʻaosooso e tupu ai le "feoaʻi solo" i itu eseese, e tatau ona faia le faʻatulagaga. A aunoa ma lea, o le laau e faigofie lava ona leiloa, e foliga ua le amanaiaina. O le teuteuga e faia pe'ā maeʻa le fugalaau, faʻapuʻupuʻu puʻu uma e faʻaleleia atili ai vao. Oti ese ia le tama teine ​​mo le faamoemoega lava lea e mauaʻa i totonu o le ipu e tasi lea e tupu aʻe ai le tinā epithet.

E tatau ona mataʻituina le totoina o le laau: o laʻau felafoaʻi o le faʻamatalaga e faigofie lava ona maua i totonu o tane o loʻo vavalalata.

Faʻamatalaga o le vasega "Jim's Patches".

Suiga, atigipusa ma meaʻai

E sili le lelei o le fesuiaiga e oʻo lava i laʻititi talavou e pei ona tatau ai, pe afai o le laau e pule lelei uma i le ipu muamua ma ua liu. E mafai ona faia se gaioiga e le gata i faaupuga masani, ia Fepuari-Mati, ae faapena foi i le taimi o le tautotogo ma Iuni. A o tuputupu ae vave, e masani ona totoina i tausaga taʻitasi. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e tatau ona faataatia i lalo le maualuga o le alavai. A maeʻa le faʻavasegaga, ona fetaui lelei lea o le epithets i ni tulaga fou ile faapaologa, faʻaleleia le maualuga o le ea ma faatoa maeʻa ona toe faʻafoʻi laau i se nofoaga tumau.

Mo suʻega taʻitasi, e tatau ona faʻateleina le maualuga o le koneteina i le tele o senitimita mo laau talavou, ma taofi i potopotoga e tele i le 18 i le 20 cm le lautele. E tele mea e sili ona talafeagai mo le faʻamatalaga.

Mo le faʻamatalaga, e sili atu le filifilia o se meaʻai e faʻavae i luga o le eleele lauusiusi ma le afa afa ma le paʻu o mea. Mo lenei mea totino, e tatau ona i ai i le paluga eleele le gaʻo gaʻo ma le malala. Vaʻalati violetiti talafeagai mo faʻamatalaga (pH 5.5 i le 6.5 sili ona fiafia)

Faamatalaga o le vasega "Filifiliga a Jim's Hall".

Maʻi ma faʻamaʻi

O Episcia e seasea ona tosina mai meaola faʻasao. E na o se tulaga ua matua le amanaiaina ma i le malulu vevela pe i lalo o le tulaga o le faʻaaogaina o se mea le lelei, o le mea na afaina ai le siama e mafai ona pagatia mai i mealybugs, aphids ma aʻa matamata. E tatau ona tau ia i latou ma le fesoasoani a iniseti. Ae o le fesuiaʻiga o le tala e tupu pe a le faʻaaoga lelei le vai, ma pe a faʻafefe le eleele. E faigata ona e tau ma i latou, e manaʻomia ona e faia se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻapipiʻi paina ua afaina. Ae e sili atu le vave vavaeina o le vavae ma toto laau fou, lafoai le mea tuai.

O faafitauli masani i le tuputupu ae o se epistmia:

  • lanu samasama o laulaau i le susulu o le la, faatasi ai ma le tele o fuluʻiisa po o le ea vevela;
  • o foliga vaaia o lanu enaena i laulaau pe a faʻafeinu i vai malulu;
  • faʻamago faʻamafanafana laʻau i le ea malulu;
  • leiloa o lanu taua i le le talafeagai;
  • felafolafoaiga o lau laau ona o le le lelei o le suavai, lamala;
  • leai se fugalaau i lalo ole moli le talafeagai, faʻafefe, solia o le faiga o le fafagaina poʻo le faʻaaogaina o fomaʻi e le faʻalavelave.

Episcia copper poʻo Episcia cupreata.

Faamatalaga o le gaosia

E ui lava i nisi uiga mataʻutia, o le faʻamatalaga e faatatau lea i totonu ole vaomatua e faigofie ona faʻalauteleina. E mafai ona e mauaina ni kopi fou e ala i le tuueseeseina o auala mai le vao vao e pei ole chlorophytum. O aʻa o le afafine e vave ona maua aʻa i totonu o le eleele i totonu o se isi ipu, ona mafai ai lea ona vavae ese mai le tina.

O le auala e faʻaleleia ai e ala i apical cuttings e aoga foi. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga lapoʻa, lauʻau ua atiaʻe ma le 3-4 lanu o laʻau e leai ni lala. I le faatofuina o le tipi i le vai i le 3-4 cm, e mafai ona e maua se laau totō i totonu o le masina.

O le faʻaleleia o faʻamatalaga mai fatu e manatu o se faʻalavelave faʻalavelave, e masani ona oʻo atu ai i le leiloloa o uiga eseese. O fatu e totoina i sina vaega susu susu ile tulaga o le maualuga ma le maualuga o le vevela. A o faasolo ina matutua le pupu, e sili ona lelei le tuʻuina atu i pusa taʻitasi i se vave vave, ma tuʻuina atu i ai laau ma le maualuga ma lelei le tausiga.

E le gata i lea, o le faʻamatalaga e mafai ona faʻaleleia e laulaau taʻitasi ma faʻapipiʻi mea e 'ai.