O le togalaau

Lakonos totoina ma tausi ile togalaau togafitiga

Lakonos poʻo, e pei foi ona taua o le phytolac, o se mea faʻaleleia o le lakonosny ma le numera e tusa ma le 40 ituaiga.

Faamatalaga lautele

E ui i le mea moni o le aganuu o se tagata e nofo i le vaomatua, e tupu lelei i totonu o togalaau o lo tatou atunuu. O le mafuaʻaga e filifili ai e le toʻatele o faifaatoaga, o lona susulu, teuteu ma le le lelei, lea e mafai ai ona tatou totoina se laau i la tatou tau.

O le aganuu e faʻafefe ai le lamala, e le faʻafefeteina i le eleele, ae i le taimi lava e tasi e iai sana lava mea e le masani ai. O le laau e umi lava ona manaia, e talitutusa ma le sana, ma o loʻo i ai ni lanu paʻepaʻe paʻepaʻe po o le piniki.

O Fitolaka e faʻamatalaina i se laʻau umi, ma i le amataga o le autumn, lanumumu mumu, vine susulu ua aliali mai i luga o le site o inflorescences, lea e maua ai le aganuu e sili atu le tulaga ese.

Afai e te manaʻo e teuteu lau 'upega tafaʻilagi ma lenei lanu lanu, ia mautinoa e totō se varnish ma o le a tuʻuina atu ai lau togalaau o se faʻapitoa faapitoa ma le faʻamuamua.

Meaola ma ituaiga

Lakonos Amerika - o se sui masani o lona aiga. E oʻo i le maualuga o le 2.5 mita le ogaoga o laau. O loʻo i ai ni moli lanu lanumeamata lanumeamata ma paʻepaʻe paʻepaʻe i foliga o uʻamea maoaʻe. O le taimi o fugalaau e pau i le ogatotonu o le taumafanafana. A maeʻa ona tupu, e foliga mai o lanu manulele matagofie e teuteuina le laau seia oʻo i le ogatotonu o le tau.

Lakonos Berry poʻo Lakonos Kostyankovy - O le nofoaga na fanau mai ai lenei laau o Asia. E pulapula lanu lauusiusi lauusiusi ma vine, o loʻo i ai foliga foliga tutusa i fugalaau po o vine. O inflorescences e lapopoa, ituaiga o foliga, e iai se paʻepaʻe po o se piniki. I le fale, o laau e faʻaaogaina ona lala, lala, ma lau e saunia ai ipu a le atunuu.

Lakonos Edible - vavao vaovao e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 2.5 mita. E i ai lau laʻau lanu meamata lanu meamata. E tele naua mea e foliga mai e tele, e foliga tutusa ma le sana ma fugalaau fugalaau paʻepaʻe. Mamoe i le ogatotonu o le taumafanafana. O fua o le lac ua pogisa faʻatasi ma le faʻalauiloaina o le matagofie. I Asia, o lenei laau toto e faʻaaogaina e fai ma meaʻai, saunia o ipu lauiloa o meaai a le atunuu mai ia mea.

Lakonos vine

O le laau e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 2 mita. E i ai ni laumei lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma le faʻaolaina o le gaioiga. Inflorescences e tele, sosolo le kulimi mafiafia. A maeʻa, e aliali mai vine paʻu i le mea o fugalaau, tumau i luga o le vao seia oʻo i le faaiuga o Oketopa. E faʻaaoga lelei le laau i vailaʻau Saina.

Lakonos Multifruit - o se ituaiga sili atu ona lelei, e oʻo atu i se maualuga e oʻo atu i le 2 mita. O lapisi o le laau e tetele ma umi le lanumeamata lanumeamata i le lanu. Inflorescences e maualuga, sosoʻo le lanu violisa. A maeʻa ona laʻau, e leai ni lanu lanumoana e foliga mai e tumau pea i luga o le laau seia oʻo i le ogatotonu o le autumn.

Fitolakka Kostyankovaya - o le laau e oʻo i le maualuga e oo atu i le 2.5 mita ma o se ogalaau lapoa tele. E i ai lau laʻau lauolaola lanu meamata ma lanu paʻepaʻei luga o le lanu paʻepaʻe, lea, pe a oʻo i le fugalaau, e ufiufi i vine lanumoana lanu e tumau pea seia oʻo i le ogatotonu o le autumn.

Fitolakka Edible - O le nofoaga na fanau mai ai le laau o Saina, lea e faʻaaogaina mo meaai, ma faʻaaoga foi i vailaʻau. O le aganuu e maualuga tele, o le lanu lanumeamata o laulaau lauolaola ma fuga o foliga o le fuga lanumoana. E fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana, ma pe a uma ona tupu mai vine lanu uliuli i luga o le laau, tuu atu ia teuteu seia oo i le ogatotonu o le autumn.

Lakonos totoina ma tausi ile eleele

O lenei aganuu e lagona le mafanafana i tulaga i le latalata atu ia i latou e tupu ai i le vao. Talu ai o le laau toto e tupu i se tau vevela, e fiafia tele i le vevela.

Lakonos e le taliaina le malulu, matagi malulu ma faʻataʻitaʻiga. O le mea lea, e tatau ona e filifilia se nofoaga mo lona tulaueleele ina ia le taufaamatau ia te ia mea uma. E le gata i lea, o le vaega o le a tupu ai le phytoluca e tatau ona susulu lelei, e pei o le la e taua tele mo le tuputupu ae masani o le fua.

E tusa ai ma le filifiliga o le fanua, e le mafai ona e popole i ai iinei, talu ai o le a lagona e le laau le manaia i le lauʻeleʻele o togalaau aina, o le mea sili lava ia faʻafefe. Ona o le mea moni o le lakonos e tele lava le alofa i le vai, e tatau ona matuai suavai, ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona aloese mai le tafe mai e ono afaina ai aʻa.

O le tele o taimi, mo le totoina o laau toto, o fatu e faʻaaogaina o loʻo toto i le eleele i le tautotogo poʻo le taimi o le taumalulu. O meaʻai e le tanumia i totonu o le eleele, ae na o le fufuluina ile palapala ma faʻafeinu seia oʻo ina amata mai le uluaʻi fua. O laau laiti e tatau ona veleina muamua, ona le tatau lea ona veleina. A maeʻa ona totōina, e fuga le phytoluca i ni nai tausaga.

O le Aconite o se vailaau faʻamaʻi ma i le taimi lava e tasi oona. Ua tupu i le taimi o le totoina ma le tausia lelei i le eleele e aunoa ma le tele o le gaogao, pe afai o tulafono o faiga faatekonolosi ua matauina. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le tuputupu ae ma le tausiga o lenei laau, faapea foi ma le faʻaaogaina o vailaau masani i lenei tusiga.

Faʻasaʻo le Laconicus

Talu ai o le laau e faʻaleagaina, e manaʻomia ai le fafagaina masani i lalo o le aʻa ma e le taliaina le lamala.

Ae peitaʻi, e tatau ona faʻamautinoa e leai se vevela, a leai o le aʻa o le aganuu e mafai ona pala, lea o le a oʻo ai i lona oti. E tatau ona faʻataʻavaleina pe a faʻamago le pito i luga.

Laconic Soil

Afai tatou te talanoa e uiga i le eleele, e mafai ona ola le laau i soo se eleele.

Malamalama ma meaʻai lelei, o laʻau oneone ma loams e fetaui lelei mo ia, ae peitaʻi pe a fai e lelei se alavai lelei mo le laau.

Lokiaos totoina i le taumafanafana

O le suʻegaina e faʻatinoina e ala i le totoina ma le totoa o le laau faʻatasi ma le eli i totonu o se lua fou, i le pito i lalo e tatau ona faʻapipiʻiina ai le faʻavaivai o le eletise ole lafoaʻi. O le palapala e tatau ona i ai le eletise ma le mama.

A maeʻa ona faʻapipiʻiina, e tatau ona faʻafefe le laau ma faʻafefe i se eleele laitiiti. E sili le faʻaalu i le taumafanafana.

E tatau ona maitauina o le aganuu o loʻo i ai se aʻa ma o le mea lea e mafai ona faigofie ona faaleagaina i le taimi o le gaosiga, o le mea lea e fautuaina e le fai togalaau e aua nei paʻi atu i le laau, na muamua totoina i se nofoaga o le a mafai ai ona faia e aunoa ma le toe totoina mo se taimi umi.

Laconic fatịlaʻi

E manaʻomia e fugalaau laau toto na o ni nai vaitau talu ona totoina. E tatau ona fafagaina i le vaitau atoa o le vegetative, faʻafefe i le povi i le vai.

I le vaitau muamua ina ua uma ona totō fatu i le laufanua, e tatau ona fafaga faalua faalua i le masina. Afai e le faia lenei mea, ona tupu lemu lea o le vao, fuga lauulu, ma o ona lau o le a laiti ma e le mafaamatalaina.

O le matua o le phytoluca ua avea, o le tele foi lea o le aʻa o lona aʻa ma o le itiiti foi o le a manaomia ai le fesuiaiga.

Fuga mai le mamaweed

O le phytodactyl inflorescences ua tuʻuina mai i foliga o fugalaau fugalaau o loʻo i ai se paʻu paʻu. E i ai a latou foliga e pei o le aū ma o loʻo faʻapotopotoina i pulumu papa. I le amataga o le fuga, o le a le paʻepaʻe, ma i se taimi mulimuli ane, latou te suia ai lo latou malu i le paʻu.

Aganuʻu e amata ona fuga i le vaeluaga o le taumafanafana ma faaiʻu i le amataga o le tautotogo. A maeʻa ona tupu, o le pogisa, o lanu manogi e aliali mai i luga o le varnish, lea e faʻaaogaina e le au fai togalaau e pei o se fatu.

Laconic Trimming

I le taimi atoa o le taumafanafana, e le manaʻomia le teuteuina o le mea e gaosia. Pau lava le mea e mafai ona faia e le fai togalaau e faʻasaoina ai lona malosi teuteu o le aveeseina o moli mamago.

O le teuteuga e faia i le tautoulu, aʻo leʻi saunia le aganuu mo le taumalulu, e toetoe lava o lalo o le aʻa.

Saunia o mea mo le taumalulu

A o lei amataina le kiona, e tatau ona e tipi ese le vaega o le laau eleelea e ala i le aveeseina o papatusi laupepa ma pu. Ona tatau loa lea ona taʻe le moega ma le laau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave le peat ma faataapeapeina i se mea malulu i luga o le eria ma laʻau o laconi. E tatau ona liligi ifo se lau o lau lauʻeleʻele ile peat. O sea malutaga o le a fesoasoani i le phytolacca e sao mai le taumalulu e aunoa ma se mea leaga.

I le tautotogo, pe a leʻa le tau o le kiona, e tatau ona aveese le fale ina ia mafai ai e le laau ona tupu ma atiina ae e aunoa ma ni faalavelave.

Totoina o laʻau

O le phytolac e faʻalauteleina e ala i metotia o fatu ma le vavaega o vao. Ina ia maua mai laau laiti, e mafai ona e faʻatau fatu i totonu o se faleoloa, ae o lenei metotia e le faʻamautinoa ai lo latou maualuga maualuga. E sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaau filifilia mai le togavao pe a maeʻa.

E tatau ona salalau fatu i luga o le moega sauniuni e aunoa ma le totoina ile eleele. I le tautotogo, pe a mavae atu gutu, o le a amata ona aliaʻe fua muamua. O le tuputupu ae o le talavou e mafai ona gaosia e ala i le eliina i se mea eli ma feaveaʻi i se nofoaga tumau. O laau talavou e tutupu vave vave ma a uma ona latou togi le aū, latou amata ona fuga.

Mo le vaeluaina o vao, e faʻaaogaina ai se tina, o lona matua e tatau ona oʻo ile lima tausaga. Vaevaega o le vaomatua e tatau ona faia i le tautotogo. O le taunuuga o le delenki e vave ona totoina i luga o moega fou, ma mafaufau i le mamao manaomia i le va o vao.

Maʻi ma meaʻai

Talu ai ona o lona aʻafiaga o meaola, o le laau e puipuia e le gata i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Le fefe i laau ma maʻi o le natura.

E le gata i lea, e puipuia e lakonos fualaau vavalalata mai meaola faalafua ma faʻamaʻi. O le mea lea, e masani ona totoina i autafa o vao ma fualaau aina suamalie.

Lakonos togafitiga faafomai

O Lakonos e tele mea aoga. E faʻaaogaina i le faʻamaloloina o manuʻa, faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, ma faʻasaʻo le faʻaogaina o le maʻi. E le gata i lea, o le aganuu ei ai se mea sili ona lelei, faʻamoemoe, aoga o le anthelmintic ma le diuretic.

O le aoga o le phytolacci e fuafua i le mea moni e faapea o le tamaoaiga i vitamini eseese (C, PP, B1), elemene o eletise, suauu taua, gaʻo gaʻo, sucrose, flavonoids ma le vailaʻau.

O le miamine, o se vaega o le laau, e aofia ai i le hematopoietic process of the body. O se faʻamaʻi malosi foi lea e avea ma vaega i faiga faʻavaomalo.

Tincture application

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le togafitiga o le rūmāmati ma le faʻamaʻi faʻamaʻi, o le rhizomes o le pacifier e faʻaaogaina. E faʻaaogaina mea uma mago ma meaʻai fou, lea e tatau ona nutimomoia, sasaa i le ava malosi ma tuʻu ai mo le lua vaiaso i se nofoaga pogisa. A maeʻa le taimi, e faʻapipiʻi le mea e faʻaaogaina ma teuina i totonu o le pusaaisa. Faʻaaogaina e avea o se faʻamalosi, e faʻaaogaina i sooga mumu.

Fitolakkovy tincture e faʻaaogaina mo le tonsillitis, pharyngitis ma le laryngitis, e faʻaogaina i totonu mo le masina. E fesoasoani foi i le feagai ma faʻafitauli o le neurology na tupu pe a mavae faʻamaʻi o se faʻalapotopotoga faʻapitoa.

O le tincture o le laconia i luga o le ava malosi ua avea e faamalosia ai puipui a le tino, e faʻaaogaina ai i totonu ma foliga o lotions. O lenei laau aoga e faʻaaogaina foi e faʻamalo ai maʻi o le paʻu o le fomaʻi o le tino, o loʻo faʻatusalia mai i le paʻu, lichens ma le eczema.

Rhizome ma le suamalie ua patipati mai le phytolacchus o se vailaau lelei ile homeopathic lea ei ai le aoga aoga i le tino o le lymphatic system, o le osiga o le ponaivi ma le maso system. Faatasi ai ma le maualuga o le toto, e faʻaaogaina ai teuteuga o fua o le olive. Malosiaga po o ni mea e maua mai lenei fualaau lelei e mafai ona fesoasoani i gaioiga o le manava.

Contraindications i le faʻaaogaina o le suka

E ui lava i le mea moni o le eleelea e aoga tele, o le mea oona. O le mea lea, e tele naua le faʻamaonia i lona faʻaaoga, lea e tatau ona amanaia pe a faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi.

O tagata mamaʻi, tamaiti laiti, maʻitaga ma tina lacting e tatau ona lafoaia le faʻaaogaina o tupe mai le laka. O vailaʻau e aofia ai le phytolac e mafai ona mafua ai le le mautonu. Aʻo fai susu, e tatau i le fafine ona faʻafesoʻotaʻi le fomai aʻo leʻi faʻaaogaina se oloa e faʻavae i luga o le pacifier.

Mo le faaaogaina i fafo, e leai lava se faʻamaʻi, sei vagana ai se allergy e totoina vaega. E le mafai e tagata uma ona faʻafeiloaʻi le fatu o le sua o le aganuʻu i luga o le paʻu, o lea ae e leʻi faia se puʻu poʻo se kulimi, e tatau ona muamua faia se allergoprobe.

Lamonic formula recipes

I Asia, lakonos ua faʻaaogaina e saunia ai ipu a le atunuu, ae e masani ona faʻaaogaina i vailaau. O vailaau faafomaʻi, lea e aofia ai mea e maua mai le tino, e mafai ona faʻatau i le fale talavai. E masani lava o nei togafitiga o le homeopathic mo le togafitiga o faamaʻi ENT, o sooga ma gastrointestinal tract.

O Lakonos o loʻo faʻaaogaina foʻi i vailaau faʻapitoa, e saunia ai mai le tele o togafitiga lelei. O le tele o taimi, o teuteuga ma meaʻai e saunia mai aʻa ma vine, e faʻatagaina ai oe e faʻateʻa ese faʻamaʻi eseese.

Tincture mo le soona fefiloi

Mai pepa laulaʻau, e mafai ona e saunia se vaifofo lelei mo le tiga ma le mumu o sooga. Mo lenei faamoemoe, e tatau ona e tago i se lima o pusi lapisi o le laau ma faatumu i le afa lita o vai mafanafana.

E tatau ona ufiufi ma aveʻesea i totonu o se nofoaga pogisa mo vaiaso e lua. A maeʻa le taimi, e tatau ona fufulu ma faʻaaoga le tincture e fai ma fulufulu poʻo ni faʻamau i luga o sooga.

Lafoni susu mo le malosi

Ina ia feagai ma le malosi, o le a fesoasoani le teuteuina o tipu ile lagolagosua, mo sauniuniga e mafai ona e faʻaaogaina e le gata aʻa, ae faʻapea foi lau laulau. Mo le tasi vaega o le susu, e tatau ona e aveina le 5 kalama o meaola mata ma sasaa atu i le 500 milliliters o le vai kuka.

O le mea e tatau ona tatau ona faʻafefiloi mo le 5 minute i luga o le vevela vevela ma tuʻu i le infuse mo se itula. O le togafitiga e lima aso. Ave se teuteuga e talafeagai e tusa ai ma le Art. sipuni faatolu i le aso.

I le faʻaopoopoga, o lenei mea faigaluega o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa ma le faʻamoemoe, o lea e mafai ona faʻaaogaina mo maʻi malulu ma maʻi bronchopulmonary, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le fulafula.

Faaiuga

E tatau ona manatuaina o tupe uma e faʻavae i luga o laconic e tatau ona faʻaumatia faʻamalosi i le fua o loʻo faʻasinoina i le fua.

Afai e ave se fualaau i luga aʻe o le faʻamaʻotiina, e mafai ona tupu se mea maualuga, o lona faʻamaoniga o loʻo faʻatusalia i le vevesi, vomiting, faʻaleagaina le faʻamaopoopoina, manava ma le ulu.

Ina ia aloese mai soʻo se gaioiga le lelei mai le tino, o sauniuniga e faʻavae i luga o le meaʻai e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa.