Laʻau

Lelei lelei le tausiga o pama i le fale

O se teuteuga matagofie o totonu o laau i totonu. Faatasi ai ma le tele o fualaau aina, o ituaiga meaola e pei o pama e lauiloa. O lona lauʻeleʻele ua taʻua o vailaʻau ma vailaau oona. Ae ui i lea, i totonu o fale mautotogi, e mafai ona e fatuina ni tulaga mo togavao masani. Manatunatu i faʻavae o le tausia o fale.

O mataupu faavae lautele mo le tausiga o pama

Faʻasologa autuia o loʻo amanaia pe a fatuina tulaga mo le galueaiina o pama fale, ua mafaufauina:

  • tulaga vevela (16 ° -24 °);
  • moli (malamalama o le la);
  • fafaga (agavaʻa).
Malamalama mo le pama e tatau ona faasalalauina

E taua foi le filifilia o le mea saʻo, lea o le ai ai le lelei atoatoa o le vai. O le fufuluina o fafo o le a le gata ina faia ai se microclimate lelei, ae o le a avea foi ma se puipuiga e faasaga i meaola faalafua.

Mo faamoemoega puipuia, o laʻau o le pama e tatau ona fufulu ese i se taimi ma se omomi pamu. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le osofaia o aphids, thrips ma isi meaola faalafua.

Afai e laʻititi le laau, e fautuaina e fai le gaioiga, aveese lanu i totonu o se teuteuga o le persian chamomile. A maeʻa le 30 minute, ona fufulu lea o laʻau i le vai mafanafana.

Afai e ola pusi i totonu o le fale, e taua le mafaufau o laʻau pama mo i latou e manatu o se meaʻai lanu meamata. Avanoa i le laau e tatau ona tapulaa, a le o lea o le a leai se aoga o lau lalelei.

Manatu taua i le tupuina o pama i le potu aganuu

O le tausiga o le pama e le faigata tele, ua lava lea e maua ai ni tulaga mafanafana mo atinae masani ma le tuputupu ae.

Malamalama

O le tuputupu ae o le pama e manaomia tele avanoa, o le mea lea, e tatau ona e faʻagalo e uiga i le faamalama. O le vasa e le mafai ona faʻaaogaina o le potu tele poʻo le potu malolo e sili atu ona talafeagai. O se laau ua manatu na o ia lava, e tusa lava pe laitiiti lona lapoa.

O lea fagafao o le a manaʻomia ai le tele o avanoa i totonu o le fale

O le vaʻavaʻai ma isi mea totō i totonu e mafai ona faʻalavelave i le gaosiga o laʻau. E mafai ona e faʻapipiʻi le fagu i luga o le fola poʻo le luga. O le mea e sili ona taua, o le faʻamalama e tatau ona lava mo se gaosiga masani o togalaau.

O le faʻatulagaga o le tulimanu e faʻatapulaʻa ai le tufatufaina atu o le malamalama i vaega uma o le fugalaau, ma atonu e itiiti se avanoa mo le tuputupu ae.

Taofi le susulu o le la i le va o Mati ma Aokuso e le manaomia, malamalama lelei o se mea lelei. Afai o le ipu e latalata i le faamalama, e mafai e se pusa tulle ona fatuina se ata. Ma mai le faaiuga o Aukuso ia Fepuari, o le manaomia mo le malu e masani ona mou atu.

Afai e tu ese le pama mai le faamalama ma leai se malamalama o le la, e mafai ona e faatulagaina le moli uila e faʻaaoga ai moli susulu.

Tulaga o le suavai

O le mea sili ona lelei o le suavai mo laau toto e 40-50%. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona e suʻeina taimi, aemaise i le vevela o le taumafanafana. Faatasi ai ma le faaaofiaina o masini faʻavevela e tupu foi manaomia mo le susu, o le ea i totonu o le potu ua malogo.

O le pulumuina o loʻo faia e ala i le faʻamautuina o vai mafanafana (poʻo le faʻavaivaia). Laua susu i itu uma e lua.

O le pama e fiafia e susulu le ea, ae e le o lona uiga e tatau ona e faateleina le faasusu. Ua lava le faʻapipiʻiina o se fagu ma se laau i totonu o se fata ua tumu i moa sphagnum poʻo le susu susu.

Faʻasa

Laʻau o Paama, e ui o se tagatanuʻu o nofoaga papaʻe, ae manaomia le fausiaina i aso uma i le tau vevela ma faʻalelei i le taumalulu. O se vaega taua i le fatuina o tulaga lelei e faia i le palapala; e tatau ona taʻe ese i le alavai i le pito i lalo o le ulo.

O lenei mea o le a faʻatagaina ai le vai i le taimi o le faʻavaivai e le o le faʻamoemoe i le aʻa. I le tulaga o le pala, o aʻa e ono pala.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Laʻau o Paama, afai e faʻamalosi, e faasino i le tuufaatasiga o le eleele. Aganuʻu fiafia i se mea o loʻo i ai i le tutusa tutusa eleele eleʻele ma-susu ma le humus-leafy. E mafai foi ona e faaopoopo i ai oneone ma malala.

Faʻatoʻa Faʻatoʻa Faʻateleina
Faʻatauga lelei
Fertilizer Giant
E faʻafeiloaʻi faʻamaʻi i le eleele mai ia Aperila ia Oketopa. I masina na totoe, o se setete o le malologa e amata, ma e le manaʻomia le fafagaina o le aganuu. E le gata i lea, aua le faʻamaua le eleele i masina muamua ina ua uma ona totoina.

Faatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi e lauiloa:

  • Lautele Uniflor;
  • "Lelei";
  • "Le lapoa";
  • Tsniflor-micro, etc.

Le taua o le faʻasolo

O le teuteuina o se faʻatagaga faʻatagaina o teuteuga. Laʻau tipi e tatau ona aveese mai le pama. A e selesele, aua nei paʻi atu i le ogalaau ma lau lanu meamata. E le fautuaina foi e aveese nisi pepa nai lo le matutua o le tausaga.

O le teuteu e fesoasoani e faʻaumatia ai faiga e le manaʻomialea e tosina ai meaʻai.

Faʻafefea ona faʻaleleia ma faʻafeiloaʻi

O se fua e mafai ona faʻaleleia e le fatu, ae o se faʻalavelave tele lea. E le gata i lea, o le a vave ona le mafai e le fatu ona gafatia ona fana, o le mea lea pe a faʻatau mai e taua le mafaufau i le fou o le mea faigaluega.

O le luluina e faia i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo.
Fatuina o se laʻasaga masani umi

Mo lenei fatu aʻo lei saunia:

  • taloina malie le atigi maʻa;
  • soga mo le 2-4 aso i le vai mafanafana (30 ° C).

O se ipu papaʻu (15 cm) ua filifilia e avea ma gafatia. Faʻamau i le alavai, o le faʻafefiloi o le oneone ma le oneone (1: 3), faia se pito i luga o le oneone oneone (4 cm) luga. A uma le susu o le meaʻai, toto le fatu, faʻalautele i le 2 cm.

Pe a uma ona faʻaalia se tasi laupepa ua toe totoina le laau i se isi ipu.

O nisi o ituaiga o pama (vao) e totoina fatu aʻa. A uma ona maua, e totoina le fatu i totonu o se ipu.

E mafai foi ona e tipiina se vaega o le pito i luga ma se naifi malosi, ma puʻeina se vaega o le au. A maeʻa lenei mea, o le faʻaopoopoga na o fanua i luga o le sui.

Lanu lava ia leai ni aʻa. E vavaeese ma le faaeteete mai le laau autu ma totō i le eleele mo le aʻafia. A maeʻa le atinaʻeina o aʻa, e totoina le fuʻa i totonu o se isi ipu.

O tagata e gaosi fesuiaiga e fautuaina i le tautotogo. O se laau laʻitiiti (e oʻo atu i le 3 tausaga le matua) e faʻasolosolo faʻatasi i le tausaga. Mo palu matutua, e tasi le suiga o le nofoaga masani ile 4-5 tausaga e lava.

E matua afaina le aʻa, o lea e tatau ai ona e filifilia se ipu ina ia lava le avanoa mo le alualu i luma.

A o le toe gafa, suʻesuʻe ma le totoa aʻa. E tatau ona aveese ma le faaeteete ia vaega ua faaleagaina e saili ai le leona.

Pests ma le taua faasaga ia i latou

O fualaau vao o loʻo aʻafia ai iniseti, o lea e manaʻomia ai ona e asiasia taimi taʻitasi ma lau o le pama. Pe a tupu se laau, e tatau i se tasi ona taulimaina ia meaola faalafua:

  • faʻailoga;
  • vaʻavave mite;
  • mealybugs.
Faʻamatalaga muamua o arthropods e mafai ai ona e filifilia le filifiliga sili e taulimaina ai.
Shield
Spider mite
Mealybug

Shield e mafai ona iloa i lanu enaena o loʻo i luga o le ogalaau ma lau. Iniseti e mimiti ese le suasusu, ma o le a mafua ai ona paʻu le lau, mago ma ua pauu ese foi.

E tele auala e faʻaaoga mo le tau. Muamua e tatau ona e aveese ia pusa ma se omomi ma vai inu. Ona sosoo ai lea ma le pulupulu o loo i ai se vaifofo o Actellik (0.15%). O le isi auala saogalemu o le faʻaaoga lea o le fualaau faasaina "Aktara", lea e faʻaaogaina e gaosia ai le eleele.

E mafai e le ea vevela ona tupu spider mite foliga. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma se vaega o acaricides e manatu o le taimi e alu ai, aemaise lava laʻau pama tetele. O pepa uma e tatau ona lueina i itu uma e lua.

Mealybugs e masani lava ona natia i lalo o le vaega eleele i lalo o le fua. E faigofie lava ona iloa i latou, pe a foliga mai e foliga tutusa ma paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. Ina ia faʻapipiʻiina le laau, o le a muamua ona e aoina mai meaola uma e faʻaaogāina e faʻaaogaina ai le sipuni o le sipuni o loʻo tuʻuina i le ava malosi.

A maeʻa lena, ona faʻafeinuina lea o le pama ma se vailaau o le iniseti e faʻamamaina i le vai e tusa ai ma faatonuga.
O se peti ola maloloina e le o se taunuuga o le soifua maloloina lelei, ae o le galuega a le tagata e tausia ia lava

Afai ua faia se faaiuga ia tupu se ituaiga o pama i le fale, ua fautuaina oe muamua faamasani oe lava i tulaga o le taofia ma uiga o le laau. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le tele o mea sese ma faafitauli.