Laʻau

Oxalis, poʻo Oxalis - faʻapitoa "butterfly" i luga o windowsill

O se tasi o mea sili ona faigofie e ola ai, ae o mea e sili ona manaia i totonu o le fale e manaia, po o oxalis. Faatasi ai ma foliga manino uma o lenei tauagafau, o lenei laau e tali lelei i suiga suiga ma oʻo lava i le taimi o le aso e te manaʻo e matamata i ai. O le susulu i le emo o mata, ma le gaugau o laulaʻau, o le vevesi ma le olaola, e pei o se lafu mamoe mimiti, oxos i aso nei ua toe foi mai i lisi o laau sili ona taugofie. Ma e sili atu le taua o se vaaiga vavalalata: ituaiga fou e iai ni lanu tulaga ese ma ituaiga o ituaiga e maua ai se filifiliga mo soʻo se totonu. Ma o le foliga susulu o le vao e faamanatu mai ai vaitau o togalaau teuteuina nai lo fale masani masani.

Oxalis, poʻo Oxalis - faʻapitoa "butterfly" i luga o windowsill.

Soʻo-mataʻisia ma mataʻitusi - faʻamatalaga laau

O tiga o laau ia e mafai ona maua i luga o konetineta uma. E tutusa lava le lelei i le vaʻaia, faʻapitoa, ma le vevela. O laau faʻasaʻi i totonu o laau ia o le filifiliga e afua mai i fafo atu o le vevela. O ituaiga o Europa e mafua ai le toe foʻi mai - o le lafoaʻi o laʻau mo le taumalulu, ae e mafai foi ona latou mauaina a latou tagata faʻamaoni faamaoni.

Kislitsy e fai ma sui o le aiga o le igoa e tasi Sour (Oxalidaceae) O nisi ituaiga o meaola o loʻo totoina ai laau toto, o isi e mama lava faletala ma totonu o meaola i totonu.

O le igoa o le laau na maua mai mo le tofoina o lau, lea e manino le lagona o le acidity o le oxalic acid (mai le Latina "lemu" - "oxys"). E i ai le matou lauiloa lauiloa o faanoanoaga sili atu ona lauiloa nai lo le igoa tau fatu. Mo lapatai laulaau laʻau, o laau e masani ona taʻua o le pata.

Kislitsy - vao vao ma tausaga, ola aʻe i vao tetele, o le mea moni, o kolone i vaega o le tele o laau taʻitasi. O le tele o fuamoa oona e fausia ai ni mea e leai ni mea, e le tele tele, ae o ni vao laiti o tamai puluvao ma lala o le eleele ma lala o laʻau matagofie, e aoina i vaega e 4-20.

Ae o loʻo i ai laau i totonu ia i latou ma rhizomes masani, faʻatasi ai ma faʻamafanafanaga, ma pulou e mafai ona faapuupuu ma fetolofi, ma o nisi taimi e tetele, tuusaʻo i luga aʻe. Pulufiti e laʻititi, paʻuuli enaena, faʻaloloa, o aʻa i luga o laʻau e le manaia i le tele ma le voluma.

O le oxygen leaves e faigata ona fenumiai ma isi laau i totonu. O latou o ni ata, e pei o se faamalu i le amataga o le pogisa, faatasi ai ma le fesoʻotaʻiga faʻafefe poʻo le leaga o le tau ma toe faʻafouina i se aso vevela. E faʻamalosi, e aofia ai le tolu poʻo le sili atu o le itu tafatafa tafatafa poʻo le fesuiaʻi o vaega o le cardiac, o le gaugau i totonu o se faʻamafolafola faigofie.

I foliga vaaia, o laʻau elemene e masani ona faʻatusatusa i faʻala. O le lanu lanu o laʻau oxos e matua ese lava. O le lanu uliuli, lanumoana-lalac lanumoana, lanu eseese e lua-lanu ma le lanu sukalati eseese o vailaʻau oona eseese e soofaatasi ma se moli, e peiseai o loʻo afifiina i luga ole laulamu lanumoana i le pito i tua. O le fua o laupepa o le oona o se mea e manaia tele, e foliga mai e le mautonu ona o le faapitoa faapitoa.

Ameliki sikoliki (Oxalis rosea).

Fugalaau acidic

O le fuga mai o le faʻamaʻafe o le acidic e le itiiti ifo lona faʻaaloalo ma paʻi nai lo ona laʻau. O fugalaau laiti e foliga mai e faigofie tele, ae matagofie tele. Faatasi ai ma le lautele o le 2 cm, i luga o laupepa uumi ma le umi, latou te faasalalauina solo i totonu o se faamaluga o meaola ma faatagaina oe e te faamemelo i le phamenx samasama ma le matagofie o foliga o pene e lima o le corolla. Fugalaau e tali atu i le leaga o le tau, po, ma le faʻanatinatiina o masini, lemu lemu.

O le paleni o fualaau oona e aofia ai paʻepaʻe, samasama, piniki, ma ituaiga lilac, e ui o le tele o ituaiga o faʻalauiloa faʻapenei e iai foi ni lanu eseese. O lanu uma e mamā, "acel", latou foliga matagofie ma ofoofogia. O le fuga mai o faʻamaʻi pipisi e sili atu ona pupula nai lo lau, lea e mafua ai le aafiaga o le susulu. A uma ona tupu, o fualaau aina suamalie e aina ma fatu laiti.

O nisi oxalys e mafai ona olaola toetoe o tausaga uma, sei vagana ai le taumalulu. 25-40 aso pe a uma ona totoina, o fugalaau muamua e aliali mai, ona oʻo lea mo le 8-9 masina, faʻaputu mai luga o le laʻau paʻu i luga o laʻau uumi uumi.

Oxygen Ortgisa (Oxalis ortgiesii).

Kislitsa Depp, poʻo le Deppey (Oxalis deppei).

Triangular acid (Oxalis triangularis).

Ituaiga ituaiga elemene mo le aganuu

O le teuteuina o potu, e le o le tele o sui o le ituaiga o Oxalis e faʻaaogaina, e ui lava i le natura e mafai ona e mauaina le sili atu ma le 800 ituaiga o faʻamaʻi inu. O tagata e sili ona lauiloa, faʻataʻitaʻiga e faʻafouina pea le aoina o ituaiga o loʻo faʻaaogaina i ituaiga o meaola - Oxalis Deppe ma Ortgisa. Ae o isi ituaiga o vailaʻau oona, aemaise lava, o laau muamua na faʻapipiʻiina totonu o fale ma togalaau, e tatau foi ona gauai.

Kislitsa Ortgisa (Oxalis ortgiesii) - se vaaiga i se potu mamā ma pupu vine, faapaleina o se rosette poʻo se olo o laulaʻau. Ternate, faatasi ai ma le fatu o foliga o le fatu ma le logo i le apex, lau lanu mumu-lanu enaena e fai ai se fafie. Ma o fugalaau lanu samasama i faamalu o mea e foliga mai e sili atu le alofa nai lo isi siama.

Kislitsa Depp, po o le Deppey (Oxalis deppei) o se ituaiga o gaʻo elemene o le atunuʻu i Europa i Saute. O le mea lenei e masani lava o se mea teuteu faʻapitoa o laau toto. O le maualuga e oo atu i le 35 cm e le puipuia ai le laau mai le faatumauina o le mama ma le maualuga. O pulufana e maua mai ai ni lauʻau fetolofi, mai le tele, i luga o laulaau mūmū laʻau felafolafoaʻi ma le feliuliuaʻi o le fatu, e tupu aʻe lobes, i luga o le pogisa o foliga lanu violē e foliga mai e le talafeagai, sili ona vavalalata i le ogatotonu.

O le tele o fugalaau lanu piniki ma le lanu viole i siama laititi o mea e foliga mai e foliga matagofie ma sili atu ona faamamafaina le matagofie o laulaau. E mafai ona fuga mai lenei aisa mai ia Aperila ia Novema. Pau lava le toe faafoi o lenei laau o le paʻu o laulaau mo se taimi malolo.

I le aso, o le isi ituaiga o oxos ua sili atu ona lauiloa - o Beauvais, po o Bowie (Oxalis bowiei) Ua tupu i luga o le laufanua, e ui lava o le laau e sili ona lelei lona matagofie o se teuteuga umi o fugalaau o potu ma faapaologa. O se laʻau faʻalelei lenei e oʻo i le 30 cm le maualuga, ma o loʻo tumu ai vao. O pulu pipisi e iʻu i le 2 cm le maualuga e oʻo atu i le 2 cm e mafai ona tuʻuina pe tusa ma le luaselau laulaau.

I lenei ituaiga o acids, e toatolu, faatasi ai ma fulufulu-toe-foliga, lanu lanumeamata, o nonofo i luga o petioles umi lava. O ponuncles e sili atu nai lo laulaau i ni nai taimi, faapaleina i ni paʻu mafiafia o mea e paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo fugalaau lanu piniki. O lenei meaola e alofagia mo lona matagofie, lapopoa, lalelei ma le mafai ona fuga e toetoe o le tausaga atoa - e oo atu i le 9 masina.

Purple acid (Oxalis purpurea) o se tasi o ituaiga e sili ona iloagofie o le aquega. O le laau e ese le eseesega o lobes o laulaau, ae faapena foi i se tamaoaiga e mama ai le lanu mumu. A oʻo i le 7 inisi le lautele, o lau o lenei vailaʻau o loʻo aoina i laulau o 6-8 vaega ma i totonu o le kulupu e fatuina se vaalele matagofie. Fugalaau paʻepaʻe po o fugalaau mama e faamamafaina le matagofie o le laau.

Faatasi ai ma ona pogisa, lanu meamata-lanu viole ma se lanu susulu i le ogatotonu, o se isi lanu vali lanu lanu na lauiloa - tafatafa o le oxalis (Oxalis triangularis) Paʻepaʻe, lanu violē poʻo fugalaau lanu piniki e foliga mai e toetoe lava o le paina e le o le tala o se vao vao vao.

Ferruginous acid (Oxalis adenophylla) - o se vaaiga matagofie i le togalaau, lea o totonu o potu e fai ai pillows e oʻo i le 10 cm le maualuga mai laulaʻau lanu-lanumeamata e aoina mai i le taʻavale ma le pito i tua o le fatu. O ona fugalaau e le talafeagai, faatasi ai ma se fesuiaiga mai le lilac ma le lanu piniki o petals i le paʻepaʻe paʻepaʻe, ma paʻu vevela ma mamanu.

Faʻapipiʻi (Oxalis spiralislea sa masani ona iloa o le volcanoic acidOxalis vulcanicola) - o se laʻau faʻamalosi, o se aluga mamafa o lanu meamata, sikuea sikuea ma le tele o laʻau uaua ma le fatu-ovale lobes. Faʻapitoa mo ona lanu lanumeamata lanumeamata-lanumoana, o le laau e masani ona tupu i le lautele, ma faia ai se aluga e tatala ai. O fugalaau e samasama, laitiiti, e faasaga i tua o lanu uliuli e foliga mai susulu, faia o se eseesega mataʻina.

E alofaina e le toatele, o le ampel type of acidic acid, na maua ai le igoa tauvalaau o le fafaguina o le fiafia - lanu piniki (Oxalis rosea) - e le gata i le gafatia, umi o petioles ma se lanu susulu o lauusiusi, ae faapena foi ma le tutusa o laulaau tolu i le clover. Laʻau lanu vela, lea e maua ai ni meaʻai faʻalelei i le tautau o ato, e feteenaʻi ma piniki mālū, fugalaau e fa.

Toa tele (Oxalis gigantea) o se laʻau telē tele ma malosi, o fufulu ulu e mafai ona ola e oʻo i le 2 m. O laʻau e tolu-lobed in thells e foliga mai e laʻititi i tua o lala saʻo. Fugalaau lanu samasama e tetele tele, foliga matagofie.

Na o le amataina o lona aganuu i totonu e iva iva lauulu (Oxalis enneaphylla) - o se kulimi suamalie matagofie, o loʻo fausia ai ni aluga pupula e oo atu i le 10 cm le maualuga mai le taamilosaga o le silver-grayish, e umi ona uʻuina, ma ni laulaau laulaau umi. O fugalaau e foliga mai e tele naua i laufanua, e mafai ona valiina i le paʻepaʻe po o le piniki, latou te manatuaina o petunias ma mallow.

O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa i aso nei lanu lanu (Oxalis versicolor) Na avea o ia ma tagata taʻutaʻua e le gata mo pupuʻu vavalalata ole vaega o laulaʻau e susulu ai le lanu e pei o le rosemary, ae faʻapea foʻi ona aʻafiaga o le paʻu. A uma ona fuga, e maofa fugalaau i lanu e lua-mumu i fafo atu o le corolla ma paʻepaʻe i totonu.

O isi ituaiga o mea manogi suamalie - e lua o laʻau mumu ma mutia - ua faʻalauiloa atili i luga o le faʻatau, ona o lenei mea totino ei ai se mea e mitamita ai ma tagata tauva. Toeitiiti lava o ituaiga uma o loʻo i ai se "seti" o ituaiga eseese ma lau lanu ma fugalaau, lea e mafai ai ona e suʻeina le elemene e ala i le teuteuina o uiga ma lanu. Ae o le tele o vailaau oona oona nei, lea e le o faailoa mai ai foi le amataga po o ituaiga o meaola e maua mai ai. O nei mea matagofie o loʻo i ai auro, fesuisuiai, laʻau vane ma ituaiga lanu eseese o fugalaau e filifilia lelei i lou tofo.

Purple Oxalis (Oxalis purpurea).

Ferruginous Oxide (Oxalis adenophylla).

sorrel Beauvais, poʻo Bowie (Oxalis bowiei).

Tuutuuga mo le ola i totonu o le sami

E le na o le malamalama-alofa, ae o le malamalama-faalagolago, o le oona o se tasi lea o mea e sili ona mataʻutia i totonu o fale. E ui lava i le mea moni o le tele o ituaiga meaola e fiafia i le taumalulu malulu, o le tuputupu ae i potu masani masani e le faigata tele. O le laau e faaalia atoa lona matagofie i le vevela vevela, ae e foliga matagofie e pei o taumafanafana i le togalaau tusa lava pe i ai tulaga e mamao ese mai le lelei.

Malamalama ma tuʻuina i totonu

O le tutoatasi o le la o le mumū e taʻu saʻo mai ai le moli e manaʻomia. O se laʻau sili lea e fiafia i le la e le fiafia i le ufiufi ma e le mafai ona tupu mamao mai faʻamalama. O le aoauli i le aoauli i luga o laʻau laʻau o le laau e mumu ai, ma o foliga vaaia, faʻavaveina o le fugalaau ma le faʻavaivai o laʻau ma laulaau e le o se taui pito sili lea mo lona nofoaga i saute. Ae o le taeao ma le afiafi o le a le afaina ai mea leaga.

O le nofoaga sili mo le le fiafia o faamalama i sasae. E oʻo lava i le itu i sisifo e sili atu le faʻasalalauina o le malamalama, ae le o le mea e teu ai i luga o le windowsill, ae lata i le itu i sisifo poʻo faʻasasaʻe faʻasa. O le aveeseina o le laau mai le faamalama o le faamalama, e taua le mataʻituina o lana tali: afai e le lava le malamalama, o le a vave ona faailoga lenei mea i ona laʻau gaugau i le ogatotonu o le aso.

Giant Oxalis (Oxalis gigantea).

Laititi ma le ea

E ui lava i le afaina o le vevela, o le oona suamalie e le o se vailaʻau vevela. I le ea maualuga, o lona atinaʻe faʻavavevave, e vave lava ona leiloa lana mea teuteu, ma sili atu ona nofouta i le fausiaina ma le faʻaleleia. O le maualuga o le taumafanafana mo mea inu elemene e taua o le vevela o potu i le taumafanafana (e oo i le 25 tikeri).

O tuutuuga mo le taumaluluina o le oona e tuusaʻoina e le ituaiga o laau. Mo le oona, e le o le paʻu o laʻau, aemaise ituaiga o Ortgis oona, e manaʻomia le faʻaitiitia o le faʻatinoga e le itiiti ifo i le tikeri - to + 16 ... +18 tikeri o le vevela. O le faʻamafanafanaina o le taumalulu o le a manaʻomia ai le maualuga o le malulu o le ea

Ae o le suamalie a Depp, lea e laulauina ona lau, e tatau ona malulu i le malulu. A maeʻa le leai o lau laʻau, ona tuʻuina atu lea i se mea malulu ma malulu faatasi ai ma le vevela e tusa ma le + 10 ... +12 tikeri (o le tau maualalo maualuga e valu +8 tikeri). O le taimi faʻaalia i le malulu e lava lea e faʻagata i le 6 vaiaso. O isi ituaiga o acidic e mafai ona taumalulu i soo se vevela mai le +12 i le +18 tikeri.

O le taimi malolo o le le fiafia e le tatau ona paʻu i le taumalulu: e ala i le suia o le taimi, e mafai foi ona maua le fugalaau i le taumalulu. E faʻalagolago lava pe mafai ona e faʻaititia le vevela ma pe ae manaʻo e maua le fuga (i le fua faatatau o le 6-8 vaiaso o le taimi malolo ma pe a ma le 30-40 aso aʻo lei oʻo i le vaʻaiga).

Laʻau e toe faʻafoʻi i tulaga mafanafana pe a oʻo mai faailoga muamua o le tuputupu aʻe o tipu ma laʻau e amata mai, faʻapea foi ma le toe gaosia.

Kislitsa o se laʻau e faʻafeiloaʻi le la, e le mafai ona tupu mamao mai faʻamalama.

Aiga Tausi

E leai se mea e manatu ai kislitsa o se tasi o mea aupito sili ona faigofie e ola ai. E le gata mo le amataina o faifaatoaga, ae mo le aoaoina o fanau pe faapefea ona tausia laau, aua e manaia le matauina o suiga o amioga ma tali maaleale i suiga o le siosiomaga ma le tausiga.

O le okesene e faigofie lava ona faʻamagalo mea sese i le tuʻuina (e le ogaoga le solia ma e leai ni aʻafiaga mo le teuteuina), ae o le laau foi ua lelei ona faʻaleleia ma e vave ona aʻafia ma aʻafiaga o soʻo se faafitauli.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E ui i le mea moni e faapea o le aukesi o le mea moni lava o se laau o le bulbous, e manaʻomia ai le tele o faʻamafa. O le tuputupu ae malosi ma le fugalaau e manaomia ai le masani ai o vai masani. E le tatau ona faʻatagaina le faʻaleleia o le eleele, ae naʻo le pito i luga o le eleele e tatau ona faʻamago i le va o vaʻai. O le mamafa o le susu e mafai ai e oe ona ausia le fua o le tuputupu ae sili ona lelei ma sili atu le tele o fugalaau. Suavai i pallets e le tatau ona faʻavaivai.

I le taumalulu, o le suavai mo le Depp acidic ua uma ona taofia (pe a manaia). Ae mo Ortgis acid ma isi ituaiga, faʻaauau pea vai, ae faʻaeteete. O le eleele i le va o nei auala ua faʻamago i le ogatotonu, ma tumau pea le susulu o le susulu o le meaʻai ma faʻaitiitia le faʻasaina i le afa i le afa faʻatusatusa i le taumafanafana. O le suiga mai le malosi i le suāsusu e sili atu ona lelei le lelei, faʻaitiitia le taimi o nei taualumaga faʻagasolo malie.

E le manaʻomia le faʻaleleia o le kulimi, ae o lanu e sili atu ona susulu i le faateleina o le vevela o le ea, o le a tuputupu ae malosi ma sili atu le matagofie o le laau. Mo lenei aganuu, e mafai ona faʻatapulaaina oe lava i se faʻavaveina faigofie, faʻaaluina i le tautotogo ma le taumafanafana. O le maualuga o le vevela, o le tele lava o nei taualumaga e tatau ona. E le fefe le laau i le maua o laʻau susu, ae sili atu le faʻaaogaina o mea laiti.

Oxygen supplementation ma le tuufaatasiga

O le faʻaopoopoga mo mea inu eletise e le tatau ona faʻafouina i le taimi lava e amata ai ona ola le laau, ma tuʻuina atu ni nai vaiaso mo le fetuunaiga ma le faʻaaogaina o punaoa eleele. Fafagaina e le amata ia Mati, ae ia Aperila, faʻaalu i latou i le masani masani ile 1 taimi ile 2-3 vaiaso. E tatau ona e faʻatumu le fafaga i le faaiuga o Aukuso.

Mo le faʻamaʻaina, o faʻamaʻi faʻasaina lautele e sili atu ona lelei. O le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa mo le fugalaau poʻo le teuteuina o laau totō o le a faʻaleagaina le paleni o meaʻai. Mo le inu, latou te le mulimuli i faatonuga a le kamupanī i luga o le vailaau o le vailaʻau, faʻamavae le maualuga o le faʻamalolo.

Ole Oxalis spiralis (Oxalis spiralis).

Teu ma le ula

Oxalis e le manaʻomia ona faia, ae o le faʻamamaina lelei o nei laau e tatau ona faia e le aunoa. O le fufuluina o laulaʻau, ma fugalaau i ulugalu paʻu o lenei laau e matua maitauina lava. Ina ia faafaigofie le faamamaina o laau mai laau toto, e aoga le tuu o laulaau mamago - i lenei tulaga e faigofie lava ona aveeseina lima.

Suiga ma sui

O Kislitsa e aofia ai le faleplanti, vave faʻaleleia nuʻu ma manaʻomia ai le gaosiga o le tausaga. E masani ona faia i le faaiuga o Fepuari po o Mati, ae e mafai ona e suia le taimi e faalagolago i le taimi e te manaʻo ai e faʻaleleia atili (e amata pe a ma le masina talu ona totoina).

O le gaioiga e faʻatinoina, e tatau ona suia le sui ma taumafai e taulimaina lelei ia corms pe a mafai ai. A oʻo i le totoina, e tatau ona faʻamamaina lelei ia laau mai fatu laau ma lau vevela.

Mo le gaʻo, e tatau ona e filifilia mea e sili ona māmā. O se mea faʻapitoa ma le faʻaopoopoga o le oneone, o se faʻafefiloi mo fualaau vavalaʻau poʻo se faʻafefiloi o le palapala mo fofusi e lelei. Afai o le eleele e fatuina tutoatasi, e sili atu le tuʻuina o laupepa, sod, humus ma le peat soil with sand in the ratio of 1: 1: 1: 2: 1. Mo le acid Beauvais, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga faigofie o le eleele e aofia ai vaega tutusa o le palapala, oneone ma le peat, ma mo le Depp acid, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o vaega tutusa o le oneone, laupepa ma le eleʻele eleʻele poʻo se mea faʻapipiʻi.

E le mafai ona totoina se tasi o le suka i le tiga: ua tupu le laau i ni mea tetele, o vaega tetele. E masani lava ona totoina mai le 8-10 togi i totonu o le pusa e tasi. Pe a totoina, e tanumia ni nodules i le eleele 1 cm i le laina palapala. E tatau ona faataatia se alavai faʻavai i le pito i lalo o pusa (faʻalauteleina le oneone mo vailaʻau oona o le filifiliga sili lea). A maeʻa ona totoina, e fautuaina e tausia lelei laau mama, faʻapulaʻaina i latou i le faʻamautu lelei.

Oxalis Deppe e sili atu pe a tupu aʻe i le hydroponically. O ituaiga o mea inu oona e mafai ona tupu e le gata i ipu masani, ae i totonu foi o ampels, ato tautau, faʻaogaina mo togalaau faʻasaina ma faia ni puipui puipui.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe

O mafatiaga e matua tetee lava i meaola faalafua, e na o mafatiaga i tuaoi ole afaina o fualaau o iniseti poo aphids. Iniseti e sili ona togafitia i iniseti. O le faʻavaivaia, o le faʻavaivaia o vai i totonu o pusa e taʻitaʻia ai e le rot ma fusarium. E lelei tele le taulimaina o le faʻafitauli e le gata i togafitiga o le fungicide, ae faʻapea foi ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le toinaina o pusa i le fofo o le fualaau faasaina ma le aveeseina o vaega ua faaleagaina.

O faʻafitauli i le tuputupu aʻe o le acetic acid e sili ona fesoʻotai ma matilatila leaga. I le malulu, aemaise lava pe afai e le lava le malamalama i taimi uma, e faʻalauteleina le laau, faʻaleagaina, e foliga mai, o lau e taoto i lalo, mai le matagofie o laʻau e avea ma se mea e le mautonu.

E faigofie lava ona faʻaleleia le faʻamalosia o fanau e fanau teine.

Faʻapenaina o le Ita

O se laau e ola vave ma foaʻiina atu ma le limafoai tamaiti fou e faʻaleleia e faigofie lava i le tama nodules. O le vaeluaina o ni ogāga i le taimi o le gaosiga, e faʻapipiʻiina i vaega e 8-15 ma totoina i ni atigi pusa eseese, matauina tulafono taʻitasi taliaina.

E mafai ona ola le laau mai fatu. O fualaau o le a tupu atoatoa i le tausaga lona lua, i le tausaga muamua e fatuina ai le rotele se tasi o laulaau ma faʻalauteleina ai vaovao lalo ifo (ae i le lumanaʻi, e vave vave ona pipiʻi pamu). O fatu e totoina i luga, e aunoa ma le ufiufiina o le palapala, i se mea e masani ai mo oxygens ma susu mai se fagu sulu. O le tioata poʻo le ata e aveeseina ao tuputupu aʻe le toto. I le tausaga muamua, o susu e susu susu, ua tolopoina le suavai seia oʻo ina totogo laau.

O le faʻavauvau e faʻapipiʻiina totoga, e aofia ai le Ortgis, e faʻalauteleina e ala i le vaʻaia. Laʻu aʻa i le vevela, i le vevela o le tusa ma le 25 tikeri, i le oneone mama ma le malūlū mama.