Fugalaau

Meli pelesi i luga o se laufanua fugalaau fugalaau - alissum perennial

O laau toto o se mea taua o se fugalaau mananaia. Faatasi ai ma i latou, o le umi umi o le paʻu e tu i fafo ona o lona le lelei ma le umi o le fuga. O isi igoa o alyssum, faʻapipii, mason. O se manogi malosi o le meli mai le alissum e tosina ai iniseti pollinating.

Faʻamatalaga o le faʻaogaina o mea

Alyssum e aʻafia i le aiga kapisi. E tusa ma le 40 ituaiga o meaʻai e ola i luga o le teritori o Rusia, e aofia uma i tausaga taʻitasi ma faʻalauiloa. E leai ni laʻau, e fa-fugalaau fugalaau paʻepaʻe, lanu samasama po o le lanu violē ua aoina i se pulumu. O le fua o se pusa o loʻo i ai se tele o fatu laʻitiiti. O le aʻa o le mea e afaina ai, pepelo le papaʻu.

E ese le taua o ituaiga eseese - e na o le 20-40 cm. Alyssum e amata ona tupu i le amataga o le tautotogo ma vave ona fuga. O le fanau mai o le fugalaau o mauga ia o Europa i saute. O le mea lea, e manaia tele i luga o mauga maumaututu, i le vaeluaina, ma le tau. I luga o fugalaau e fai ai se kapeta faifai pea o lanu lanu ma lanu. Ata o le alissum i le mamanu:

Faatasi ai ma sui iloga o le ituaiga, o meaola nei e lauiloa: papa, mauga ma le gataifale.

Alyssum e papa

O le laʻau tele ma le paʻi malosi e oʻo atu i le 30 cm le maualuga. I le matua, e manaʻomia e le laau le vevela o le matua, pei ona faʻaalia le 'au. O ituaiga eseese o papa alissum:

  1. O le galu auro - faʻalauteleina vao e oo i le 20 cm le maualuga. I lenei faatoaga o le alissum, o se ao auro o mea e tutupu mai e foliga mai i le tautotogo - amataga o le taumafanafana. Fuga i le tausaga lona lua talu ona totoina. Fusi fua o le siliva-lanu meamata. E faʻafefeteina lelei e le laau le lāmala ma e le lelei i le tausiga.
  2. Aphrodite - laʻau vavalalata laʻititi ma lanu violē. E fuga mai i le amataga o Iuni. Manaomia sina paolo i le vevela i le aoauli ma faʻafeinu faʻamafanafana. E sili atu le lelei o eleele. E tali lelei i luga o laʻei ma fomaʻi masani. Fafaga i se pakete vai 20-40 g.
  3. Plenum - o le eseesega e iloga e le tele o mea o le lanu auro.

Alissum mauga

E le sili atu i le 20 cm le maualuga o le aisa ma le fuefuga o laʻau ma laʻau o loʻo gaosia, ma e foliga mai o le grayish. O le fugalaau e amata i le faaiuga o Aperila. Inflorescences o samasama, ma se manogi malosi.

Alissum sea

O lenei ituaiga o alyssum e oʻo atu i se maualuga e le sili atu i le 20 cm. I le avea ai o se laau faʻalauiloa, ua na o totonu lava o le latalia latina. I le totonugalemu o Rusia, e lauiloa i se aganuu faaletausaga. E mausali, toetoe lava o loʻo taoto. Fugalaau ma sina manogi itiiti o le moli e aoina i le tele o pulumu. E fuga mai ia Iuni e oʻo i le amataga o le kiona i le paʻepaʻe, piniki, lilac ma le lanu violē. Alyssum marine - o se mauga, faigofie ona faʻaleleia. Mo le tele o le fugalaau, e manaʻomia e ia se la susulu ma eleele paleni ma se faʻafeeseeseaiga.

O lenei ituaiga o upu e matua aoga tele i lipine lautele, telefoni, tuaoi. E le mafai ona suia e pei o le pito i lalo o le tele o fugalaau fugalaau.

Taina tim ituaiga - fugalaau paʻepaʻe e ufitia ai laau e pei o se pulou. O lenei ituaiga fugalaau e le sili atu ma le 8 cm le maualuga e mafua ai le le malamalama atoa o le sami i totonu o papa i togalaau.

Violet Coning - ituaiga o ampelite e fausia ai le afaina o le lilac i le taina o laau toto.

Princess i Purple o le isi ituaiga o ampeli. I totonu o se pusa, o lenei ituaiga e fai ai pine uumi o le lanu viole. I le fugalaau, o le a pei o se kapeta faifai pea.

Toe faʻaleleia o le mea faʻapitoa

O lenei laau ua faʻaleleia i auala e tolu:

  • fatu
  • toso
  • vaevaeina o le vao.

O fatu e totoina i le eleele avanoa i le amataga o le tautotogo, pe a uma le taufaamatau o le kiona e pasia.

Ina ia faʻaleleia le fatu o le alissum perennial, e manaʻomia le la, o le mea lea e salalau fatu i luga o le palapala ma faʻapalapalaina e lima.

Ina ia faʻaleleia le germination, e sili atu ona lelei le ufiufi o le mea e lulu ai le paʻu pepa. I ni nai aso mulimuli ane na latou faamamaina. O fualaau e le faʻafefe, o lea e le manaʻomia ai ona totoina i latou. O isi fualaʻau e vevela, tuʻu ai le itiiti ifo i le 10 cm i le va o pana.

Faʻapenaina e ala i laʻau e talafeagai mo se tagata matutua matua. O lenei faiga e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le teuteuina mai le amataga po o le faaiuga o le taumafanafana. Faatasi ai ma se aufaitolosi mata, o isi lala ua vavae ese ma ua maua i le eleele. O aʻafiaga o laau talavou e totoina i se nofoaga tumau e le sili atu nai lo le 30 cm le tasi i le isi.

O le vaevaega o le vao ua faia ia Aperila. O le vao ua eliina ma tipi i se suo. I vaega taʻitasi e tatau ona iai ni laʻau. Sa totō Delenki i le auala lava e tasi e pei o ni aʻa. A uma ona totōina, e faʻafeinu le alissum.

E faʻafefea ona tipi alissum

O ituaiga uma ma ituaiga o lobularia e manaʻomia le teuteuina masani. E faʻamalosia ai le tuputupu aʻe malosi ma sili atu ona lelei le fugalaau.

Bushes e le tipiina, i le aluga o taimi, ua amata ona le toe fiafia. O latou gaʻo ua faʻaalia ma ua faʻaititia le numera o inflorescences. I le faaopoopo atu i le teuteuina o pulumu ua uma ona solo, o le eletise ua toe faapuupuu i le 7-10 cm, aʻo avea ma ni laau matagofie, lapoa ma le talafeagai. O teuteuga lelei e faʻaleleia ai le matagofie ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona paʻu i le palapala. O le papa alissum pe a uma le vaʻaiga ua faapuupuuina e le tolu o le umi.

Pests ma faʻamaʻi o alissum

E pei o laau uma i totonu o le aiga kapisi, o le pua o le alissum e afaina mai se fusi tui. Ina ia puipuia mai vaʻa, e sosolo i le fua o le kalaka, vao vao, le pefu tapaa. I tulaga ogaoga, o vailaʻau faʻamalositino e faʻaogaina: Aktaru, Aktellik, Fitoverm.

Faatasi ai ma le faateleina o le vevela ma le mafiafia, o le alyssum e afua mai i le pala ma le pala. O le Rot e faʻaalia i le samasamaina o lau. O faʻataʻitaʻiga mamaʻi ua eliina, fufulu i aʻa i se vai lanu piniki o le potassium ma e totoina i se isi nofoaga.

Faatasi ai ma le pala, o laulaau e ufiufiina i se ie paʻepaʻe ma iu ai ina avea ma mea e pala ma pala. Ua afaina ai laau toto, o le isi o loʻo togafitia i se vaifofo o le fungicide. I le lumanaʻi, e tatau ona mataituina le puleaina o le vai ma taumafai e aua nei faʻamalosi le totoina.

Alyssum mo le tele o tausaga i le mamanu fausaga

E filifilia e le au faifaʻatasiga le tuʻufaʻatasiga o alissums faʻatasi ma le faʻalelei o le petunias, le pelargonium, ma le cloak turō.

O se nofoaga e sili ona fiafia mo alissums o le alpine slides. O le vaeluaina mafiafia o fugalaau teuteu e teuteuina ai maa, e ufiufi ai mea uma i se kapeta mafolafola.

O ituaiga maualuga e masani lava ona tipiina, faaopoopo i ai le meli i le manogi o teu. I totonu o moega fugalaau latou te tuʻufaʻatasia ma irises, tulip, begonias.

Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o le fatu, e tatau ona amanaʻia lona manogi manogi manaia. E le tatau ona faʻalavelave le vaʻaiga o laau.

I le faʻaopopo atu i faʻalauiloa, ituaiga taʻitasi o le paʻu paepae papaʻe Snow Carpet ma Esther Bonnet e sili ona taʻutaʻua i le va o tagata nonofo i le taumafanafana.

O lauʻeleʻele i le fale mafanafana o se alissum umi umi o le a mafai ai e oe ona fiafia i lau vaomatua ma se manogi manaia mai le amataga o le tautotogo i le malulu.