Fualaau aina

E faʻafefea ona fafagaina le pepa i le taimi o le fuga o le ovary ma fua mai i totonu o se fale lauʻeleʻele ma le eleele avanoa

E faʻafefea ona fafagaina pepa i le taimi o le fualaau aina faʻasolosolo tagata

O vaega taua o le tausiga o soʻo se mea totō o le fafagaina ma le faʻamalosi. Ina ia maua se fua lelei o pepa, e tatau ona e iloa le tele o le vai ma le auala e fafagaina ai i lalo o nisi tulaga.

Faiga faʻavaivai i le taimi e ola ai i totonu o se kativa ma avanoa avanoa

O le pepa e mai i le itu i saute, ole suavai i le vai mafanafana. Ina ia faia lenei mea, seti se palu i luga o le ea - sasaa vai ia oe pe aoina mai le timu. Suavai e iai le vai vevela.

Ina ia ola lelei le pepa, ia faʻaauau pea le vai:

  1. A o leʻi amataina le vaitau o le fuga ma fuga atoa, vai i vaitau o le 7 aso, faʻaopoopo 5-6 lita o le vai i le 1 mita o le fanua.
  2. A fua le fua, e manaʻomia le tele o susu. Vai i aso uma 4, e faʻaaoga ai le 6 lita o le vai mo le lava vaega e tasi o le eria. O le tele o vaiinu e le masani ai e mafua ai le pa'ū o fua. Afai e te le maua le malosi e faʻafefeteina ai (mamao mai le fale mafanafana), e puipuia ai le susu, eleele e faʻataʻamilo i laau mulch ma vaovao vaovao (laulau e tusa ma le 10 cm).

A maeʻa vai inu, faʻamaʻalo le falemafa e aloese mai le atinaʻeina o siama faʻaleaga. A tupu aʻe i fafo i le vaʻaia, ia taulai atu i timuga masani.

O le faʻaleleia e tatau ona faia i le vaveao po o le afiafi i le goto o le la. Faʻaopopo le vai i lalo o le aʻa, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma laʻau ma, aemaise lava, le ovary ma fua o fua.

E faʻafefea ona fafaga pepa i totonu o se fale koli

E faʻafefea ona fafaga pepa i Aokuso i totonu o se fualaau 'aina

E mafai ona fafagaina le pepa i paʻu moa?

E faigofie le tali: e le gata e mafai, ae tatau ai! Lua vaiaso talu ona totoina laau toto i totonu o le fale lauʻeleʻele, e tatau ona fafagaina i se vaifofo o le faʻafefeteina o le moa moa (i le taimi lea, e tatau ona tuʻuina atu laau i le vailaʻau). Faʻasusu le faʻafefeteina i le vai i le fua faatatau o le 0.5 l i le 10 l le vai, faʻaopoopo le 20 g o le superphosphate i le fofo ma liligi i lalo o le pepa.

Fafaga meaai i luma o le kuka

E faʻafefea ona fafaga pepa suamalie i le taimi o le fugalaau ma fualaau aina? O se ofutalaloa pito sili ona lelei o le a taua i lalo:

Ina ia saunia se fofo galue mo le 10 lita o le vai, matou te aveina le 30 g o le superphosphate, 20 g o le potassium sulfate ma le 10 g o le ammonium nitrate.

Aʻo leʻi amataina le fuaina mai, fafagaina pepa ma le 15 aso.

E faʻafefea ona fafaga pepa i le taimi o le fuaina

I le taimi o le fualaau aina, ia fafaga i le vaifofo nei: 10 g o le ammonium nitrate ma le 200 g o fafie laupapa i le 10 lita o le vai.

E lelei tele le fesuisuiai o fugalaʻau faʻatasi ai ma mea faʻapitoa faʻamalaʻau ma mea faʻalaʻau. Fufulu le povi paʻu fou i le vai i le ratio e 1 i le 3 ma faʻamalosi mo aso e tolu. A maeʻa le faʻamalosi, matou te faʻavasegaina le faʻasolosolo i le vai 1 i le 10, faʻaopopo 1 lita o le faʻamalo i lalo o laau taʻitasi.

Laʻau e fafagaina i le avanoa avanoa

E faʻafefea ona fafaga le pepa ia lautele

A oʻo ina totoina luga o luga o le moega i luga o le eleele, e lua le maualuga o laei i le taimi o le a manaʻomia.

E faʻafefea ona fafaga pepa pe a uma ona totoina le eleele

Ia mautinoa e fafagaina le pepa i ni nai vaiaso pe a uma ona totoina i le eleele avanoa:

  • Faʻaaoga se vaifofo o le faʻafefete o le moa moa i le faʻatonuga o le 1 i le 20.
  • O se vaifofo o le faʻaaogaina o faʻamalaʻau e talafeagai: faʻatumu se pakete e sefulu lita i le vai ma faʻaitiitia le 30 g o le superphosphate, 25 g o le sulfate sulfate (e tatau ai le potassium, ae o le aganuʻu e le mafai ona faʻafeiloaʻi chlorine, e le mafai ona faʻaaogaina le chloride) ma 15 g o le ammonium nitrate.
  • E mafai ona e faʻaaogaina mea faʻapitoa o meaʻai minerale, lea e aofia ai nei elemene.

E faʻafefea ona fafaga pepa i le taimi o le ovary

Pe a faʻapipiʻi fua, ia faʻaaoga uma lava faʻamalaʻau o minerale, ae i se isi faʻatoʻaga: mo le 10 l o le vai matou te ave le 25 g o le sulfate sulfate ma le 10 g o le ammonium nitrate ma superphosphate.

Isi laʻei pito i luga e pei ona tatau ai:

  • Afai o le laʻau e faʻasusu ma faʻagogo i tafatafa o pito, e tatau ona fafaga faʻamaʻi;
  • Na ma matauina se lanu violē i tua o laulaau - faʻaaoga le phosphorus i le palapala;
  • Faatasi ai ma le le lava o le nitrogen, o le a fai si laʻititi o laupepa ma maua ai se lanu enaena;
  • Le leai o le magnesium o loʻo faʻaalia e foliga vaaia i luga o laulaau o se paʻu paʻu.
  • Afai o le faasolosolo malie o le tuputupu ae e masani ona matauina, fafaga faatasi ai ma fualaau oona ma mea taua (Agricola, Uniflor-Rost, Gomel).

Aʻo leʻi faʻaaoga soʻo se mea faʻapena i le aso na muamua atu, faʻafefe le eleele ile vai mama e puipuia mai aʻa.

Auala e fafagaina ai le pepa i le taimi o fualaau aina ia Aokuso ma Setema faatasi ai ma togafitiga faa-tagata

E faʻafefea ona fafaga pepa talo i Aokuso Setema

E le gata i lea, o le mea lea e tautala ai, o meaola masani (o se vaifofo o le afu o mullein poo le moa), o isi laei pito i luga e faaaoga, saunia e tusa ai ma fualaau a tagata.

E faʻafefea ona fafaga pepa logo i le fefete

E masani ona faʻafefete le lafete i le tuputupu ae ma faateleina le faʻafefeteina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Pe a faʻafefiloi le eleele, o le fefete e fesoasoani i le faʻafouina o meaola ninii e aʻafia ai fua. Ae ui i lea, latou te ave le potassium mai le eleele, o lea e tatau ona faaopoopoina le pefu laupapa i le tutusa.

  1. Ave le 1 kilokalama o le fefete fou ma tumau i le 5 lita o le vai mafanafana i le aso atoa, ona oso lea i totonu o le 50 lita o le vai ma sasaa ai le pepa.
  2. I le i ai o le fefete vevela, o mea o loʻo i totonu o le pepa se tasi ua faʻasese i le 10 lita o le vai mafanafana, faaopoopo le 2 sipuni tele o le suka, mo le faʻamagaina ua lava lea e faʻaauau ai mo le 2 itula. Mo le 10 lita o le vai o le ae manaomia ai le 0.5 lita o le vaifofo, vai. O lenei fafagaina e faia i le taimi e tasi.

E faʻafefea ona togafiti iodine mai maʻi

O le fofo Iodine o le a fesoasoani i le puipuia o le toto mai fatuga. O le ava malosi iodine e faigofie lava ona maua i totonu o soʻo se vailaʻau vailaʻau. E naʻo le 2 mataʻu o le iodine e faʻasaʻa i totonu o le 2 lira o le vai poʻo le serum, faʻamamaina ma le faaeteete ia laau totő, aloese mai le faʻamalosi e faʻapipiʻi i luga o laʻau ma lau. Fai le togafitiga i le taimi lava e totogo ai laau i le toe totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

E faʻafefea ona fafagaina le pepa ma le pefu mo se seleselega mauoa

Ona o le le lava o le pesala, o le fafagaina ile fafie o le a fesoasoani. E mafai ona e fufuluina se lima lima o lalo o lalo o laau taʻitasi. E faʻaaogaina le fofo: matou te faʻafefe 1 le sipunipuni ole fafie i le 2 lita o le vai vevela ma le vai ma le vai mo le aso. O le laʻei pito i luga e aoga tele i le taimi o fualaau aina, faʻaleleia le palata.

Fafagaina Faʻatoʻa Faʻatoʻa

O fua o le togavao o se mea e ese ai i mullein poʻo le moa moa, e faʻaaogaina e faʻamamaina ai le palapala ile nitrogen. O le mutia o le mutia (mutilions, vao, vao vao pe o vao mai le saite). Faatumu se pakete i le silo ma faatumu i le vai i le pito i luga, o le paluga faʻamalosi mo le tusa o le vaiaso pe lua, seia oʻo mai se manogi le lelei. Ona faʻasolosolo lea o le ipu e tasi i le 5 lita o le vai ma sasaa le 1 lita o le vai i lalo o laau taʻitasi.

Faʻi talo

O le fala falai o loʻo mauʻoa i le potassium, e masani ona faʻaaoga i fualaau faisua. Fuʻu mama poʻo le paʻu paʻu mai ni faʻi lapoa se lua ma faʻatumu i le 3 lita o vai. A maeʻa aso e tolu, faʻaaogaina le faʻafefe ma le suavai i laau.

Uu atigipusa

O laumei o manu o se puna o le kesi ma, i se vaega itiiti, fuamoa. Tunu fuamoa mai 3-4 fua ma fuʻu i le 3 lita o vai. Faʻafesoʻotaʻi le fofo mo aso e tolu, faʻaosooso ai, o le a le mafiafia ma amata ona 'alofia se "manogi" faapitoa. Manua muamua aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefe se ipu tioata e tasi i le 3 lita o le vai ma sasaʻa. Ona o le mea o loʻo iai i le tele o microelements, o laʻei pito i luga e matua talafeagai lava mo laau toto ma laau laiti.

O le mea lea, o le tuputupu aʻe pepa e oʻo lava i totonu o se fale kiona, e oʻo lava i le avanoa tatala, e le mafai ona e faia e aunoa ma le faʻasusu. E mafai ona latou saunia saʻo mai auala e faʻaleleia ai pe faʻaaogaina fugalaʻau faʻapitoa. E taua tele le tausisia o le fuainumera ma faʻafefiloi i se taimi talafeagai.