Fale taumafanafana

Nuances o le totoina ma le tausiga o le Woods thuja i le togalaau

Faʻafeiloaʻi faʻasalalau faʻapitoa e avea ma nofoaga tutotonu o le kalave i soʻo se mea oi ai. O Thuja Woodwardi o se tasi o mea tuai ma lelei ona tofotofoina ma se pale paleni, o se uiga lelei ma se foliga vaaia e liliu ai le vao i totonu o se "fetu" susulu o vaega ma nofoaga tuufua.

Thuja i sisifo - o le taʻitaʻi i le lauiloa i conifers e talafeagai mo le totoina o togalaau totō, i totonu o faʻatoʻaga lautele ma pusa. O aganuu a Rusia e taua tele:

  • mo mea teuteu maualuga;
  • mo se siitaga laiti faaletausaga, lea e teu ai le taimi i luga o se lauulu;
  • faafetai i le tausiga faigofie;
  • mo le lelei tele o le taumalulu;
  • mo le faatumauina o le matagofie i le taumafanafana ma i le taumalulu.

Thuja Western Woodwardi o le a fiafia ia i latou oe mananao e vaai i lea aso ma lea aso o se laau malosi matagofie i luga o le fasi fanua ma se palealii palepale tutusa, paleni, mafiafia le lala laau ma nila ma se uiga malie.

I le ogatotonu o le ogatotonu, o le conifer ua faʻatuina o ia lava e pei o le umi o le uumi, tumau i puluʻu, vevela vevela ma le eleelea eleelea i megacities.

Faamatalaga o thuja woodwardi

I le taimi nei i le lafoaia o tagata e ona fanua laufanua o loʻo i ai le tele o ituaiga o conifers. Thuja Woodwardi poʻo le Thuja occidentalis Woodwardii e faasino i ituaiga e mafai ona faʻamaonia lo latou taua i le mamanu. O le mea muamua na taʻua ai ituaiga eseese o Kanata na amata mai i le 20 o le seneturi mulimuli.

I le taimi lava lea i le Lalolagi Tuai, na vave ona manumalo ai le falesa i le amanaiaina o le faatoaga a Europa. E tele mafuaʻaga mo lenei mea, ae o mea autu e mafai ona lisiina i le tele o itu:

  • pulu tioata, ma le lanu;
  • pale paleni, lea i totonu o laau talavou ei ai sona foliga lapopoa, ma i tagata matutua, ona o sina tamai fua laau, ua sili atu ona mafiafia;
  • sili atu ona mafai ona tali atu i tulaga sili ona le lelei;
  • e le faʻaupuina pe a uma ona totoina, lea e taua uma i paka tetele ma i totonu o fanua tumaoti.

O se togavao na totō i le eleele ile tausaga e 2-3 tausaga e oʻo i le maualuga ma le tasi mita ma le afa mita na o le 10 tausaga. Mulimuli ane, faʻaauau pea le alualu i luma, ae o lona saoasaoa e sili atu lona maualalo.

O le maualuga maualuga na maua e Woodward thuja o le 2-2.5 mita ma le pale paleni e tusa ma le tolu mita.

O laʻau o le vao e faʻamafolaina, ma le tele o lanu lanumeamata e ufiufi i matala scaly. O lona lanu e mafai ona eseese mai le malamalama i le lanumeamata lanumeamata ma e faalagolago i le tuputupu ae o tulaga, tausaga o lala ma vaitau. I luga o tagata matutua, o fua e foliga mai - lanu enaena-enaena enaena o loʻo aoina mai i vaʻavaʻa.

E tusa ai ma le faʻamatalaga o le thuja Woodwardi, e pei o ona aiga aupito vavalalata, o se faʻatautaia tele lea o le agavaʻa e fiafia i eleele faʻalelei. Mo le tuputupu ae lelei ma le tausisia o mea teuteu, e le gata i le malamalama, ae o le vai foi e manaomia ai. Ae ui i lea, o le pala o le susu i lalo o aʻa e matua faateleina ai le mafai ona pala ma le sigi i le pito i lalo o le ogalaau ma le loloto o le pale.

Toeitiiti lava a oʻo i Rusia, o le vaʻaiga o lenei ituaiga e tulaʻi mai ile malulu malulu. O le fale malulu e lava lea mo laau matutua, ma o laau talavou i le 2-3 tausaga muamua e faaopoopoina i le afu ina ia latou le mafatia i le malulu ma malulu punavai susulu.

Vaega o le totoina ma le tausiga o le Woodward thuja

I le nofoaga e filifilia mo le totōina, lua eli ai lua po o le vaʻaiga 60-80 cm Afai o loʻo e totoina se fatu tele po o se tagata matutua matutua, faʻaleleia le maualuga ma le loloto, e taulai atu i le tele o ona aʻa.

E manaʻomia e Thuja se eleele faʻaleagaina ma le faʻaleleia lelei. O le mea lea, o fanua togalaau, humus ma peat ua faaopoopo i le oneone. O le mamafa ma le manogi o eleele e fefiloi ma le oneone ma le peat. I vaipanoa e lolovaia poʻo le faʻavaivaia o le vai i totonu o le eleele, o le a le afaina le lavea ma le oti. I ia tulaga, o le maualuga ma le faʻamautuina o le suavai ua maeʻa ona faia e aveese ai le tele o le susu. O se oneone oneone, brick piliki po o le faalauteleina o le oneone e tusa ma le 15 cm le loloto o le a fesoasoani i le pito i lalo o le toto toto. 50-60 karamu o le faʻalavelave faʻalavelave mo faʻatoʻaga faʻasalalau e faʻapipiʻiina i le eleele e faʻafefiloi ai le lua.

I le avea ai ma se pito i luga, aua le faʻaogaina ni okeni fou, lea e mafai ona susunuina ai aʻa ma faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o maʻi faʻaleaga.

Ina ia faafaigofie le togafitiga mulimuli o le thwja Woodward, e totoina laau toto i le amataga o le tautotogo po o le autumn, pe afai e leai se taufaamataʻu i le malulu o le tau. O le tausiga o togalaau o:

  • i le faʻavaivai, lea mo talavou, o le gaugau o le gauga e tatau ona lelei ma masani;
  • i le tatalaina o le eleele e le sili atu i le 10 cm;
  • i le lūlūina o le vaituloto latalata ane;
  • i le pusa o le tautotogo puna.

I le vevela vevela, latou te tali lelei i le faʻasusu. O le faʻaleleia o le nofoaga i lalo o palealii e le gata e puipuia ai le taua o le susu, ae puipuia foi le laau mai osofaiga o vao.

Thuja Woodwardi i le ata: ata ma metotia o talosaga

Thuja Woodwardi e lautele. E foliga tutusa lelei o ia i luga o le laufanua papa ma i le taulaga i autafa o le alatanu. O le faʻatusatusa o le aganuu e mafai ai ona e ola i totonu o pusa ua filifilia.

Thuja Woodwardi i le ata, e pei o le ata, e faʻaaoga uma i le tasi ma le tele o faʻatoʻaga. O se togavao e iai le pale paleni e mafai ona avea ma faavae o se ola, e faasolosolo malie le tuputupu ae ma e le manaʻomia ai le taina e masani ai o le puipui. Ma o le faapalepale o le aganuu e mafai ai e oe ona toto conifers i nofoaga mafolafola ma i lalo o palealii o vao tetele.

Afai o le vao e tatau ona avea ma se vaega o le lauusiusi lanu meamata, e totoina ina ia mafai ai ona fesoʻotaʻi palealii. Mai isi laau toto, ua totoina le thuja i se mamao o le itiiti ifo i le afa o le maualuga o lona lautele.