O le togalaau

Aconite toto ma togafitia i togalaau togafitiga

Aconite o se vaovao oona o le aiga ranunculaceae. Ae faʻaopopo i ona aʻafiaga, e ese foi i mea tau vailaau. Talu ai ona o le leaga o le aconite e pei o le pulou o le fitafita, na ia maua ai se isi igoa "fagatua". O le ituaiga o le laau e sili atu ma le 300 ituaiga o tutupu i Europa, Asia ma Amerika.

Faamatalaga lautele

O le Aconite e iloga ona o ona uiga teuteu matagofie e le gata ona o ona lanu matagofie, ae o loo tumau pea lona matagofie e tusa lava pe o latou tupuga ona o lanu lanu ese. O le laau o le a faʻaleleia soo se laufanua ma avea ma se mea teuteu lelei o le togalaau.

E le faigata le tuputupu ae o le laufanua, o le mea autu o le mulimuli i fautuaga a le au fai togalaau, o le a tatou fefaasoaai ma oe i lalo ifo.

Ituaiga ma ituaiga o aconite

Aconite Dzhungarsky - o se vaovao lauolaola vao e oʻo i le maualuga o le 1.5 mita. O paʻu lapisi ei ai le uliuli lanumoana ma e tu i le ogatotonu poʻo le pito i lalo o le laau. E i ai o latou foliga mafiafia ma ua vaevaeina i le 3 lobes i ni pito maamaʻai.

O le laau o loʻo i ai ni mea lanu moana lanu uliuli tele e fausia ai le pala, ma faʻamalolo mulimuli. E toto le laau i le ogatotonu o le taumafanafana. O fatu e tuʻuina atu e pei o lau lauulu e tolu e amata i le amataga o le autumn. I le vaomatua, o loʻo ola le vao i Kazakhstan, Saina ma Kashimir.

Aconite Kubuchkovy - O lenei ituaiga o fagatuaga e mafai ona tupu mai i le 30 i le 130 senetimita le maualuga. O le laau e fuga mai, e fitu laulaʻau lanu eseese o se lanu lanumeamata uliuli.

E fuga mai Aconite ia Iuni. O ona faʻailoga o le ituaiga racemose, ma fugalaau laʻitiiti o se lanu lanumoana poʻo le lanumoana. O lenei ituaiga na totoina i le seneturi sefuluiva, faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi.

Aconite Fisher - ola i Siberia ma luga o mauga mauga o Asia Tutotonu. O le laau toto e oʻo i le 2 mita ma o loʻo i ai se puʻu malosi, mafiafia faʻamaunuʻu ma ni tamai togalaau. E vaevae fasi pepa pepa i ni vaega, ia i ai se foliga taimane ma se lanu lanumeamata.

O le taimi vavalalata o le laau e pau i le ogatotonu o le taumafanafana ma e tasi le masina. O le maualuga o le faʻailoga o loʻo i ai se ituaiga taamilosaga ma se lanu violisi, ma laau e iai fugalaau paʻepaʻe e mafai foi ona maua.

Aconite pharmaceutical - o se mea faʻaleleia lelei, e oʻo atu i le maualuga e oo i le 1.5 mita. E i ai ni laulaʻau paʻu, lafoaʻi laulaʻau o se lanu lanumeamata uliuli.

O le aconite e fuga i le afa lona lua o le taumafanafana. O aʻafiaga e oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 50 simita, ia i ai le faʻataʻitaʻiga ma le lanu uliuli. Totoina fatu laau i le amataga o le tautotogo.

Aconite bicolor (lua-tone)

O lenei laau e ese mai i isi ituaiga e ala i le lanu ese o le maualuga racemose inflorescences, lea ei ai se lanu paʻepaʻe sinasina. O le oso o se tagata fagatua maualuga e mafai ona oʻo atu i le 1.5 mita. O lau o loʻo i ai se foliga taimane ma se lanu lanumeamata lanumoana. E totogo le laau i le ogatotonu o le taumafanafana, ma o ona fatu na amata i le amataga o Setema.

Aconite Karmichel - o se laʻau faʻamaina, e oʻo atu i le maualuga o le 140 centimita. O loʻo i ai se ala saʻo, vaneina, lanu lanumeamata lanu meamata ma uumi, ogaoga tetele o se ituaiga o ituaiga racemose, o se lanu moana lanu moana. O lenei ituaiga o ituaiga o meaola e fuga mai i le faaiuga o Setema - vave ia Novema. O fua e amata i le tau o le autumn.

Aconite Curly - i le natura, o le laau toto e tupu i Siberia, Mongolia, Saina ma Iapani. O laumei e manifinifi, faʻafeiloaʻi, e oʻo atu i le umi e oo atu i le 400 simita. O laulaau e manaia, pama, faʻamaʻi. O inflorescences o loʻo i ai i ni foliga lapopoa tetele, lanumoana uliuli. E fuga mai le fagatua i le faaiuga o le taumafanafana, i le masina atoa. O lenei fatu o le aconite na totoina i le 1799.

Aconite Altai - o le laau e afaina ma ola i Altai i luga o vaitafe ma laufanua. Aconite e lamolemole, umi, liʻo, sina pupuʻu. O laupepa laupepa o loʻo i luga o le ala. E i ai foliga o le pentagonal ma le vevela o nifo i pito.

O laulaau e lanu meamata lanumeamata ma luga ifo i lalo. Aconite inflorescences e maualuga, lapoa, lanumoana uliuli i lanu. E fuga mai le fagatua mai le amataga e oo i le faaiuga o Iuni. E tupu le fatu i Setema.

Aconite Maualuga - O le natura masani o le laau o Siberia ma Asia Tutotonu. O lenei ituaiga o fagatuaga o loʻo i ai se vaomatua, malosi malosi mai fafo, e oʻo atu i le 2 mita. O lapisi lapoa e lapoa, o taimane i le lanu uliuli.

Aconite inflorescences e maualuga, lapoa, ma se ituaiga racemose ma se uliuli lanumoana. O le vaitau o le fugalaau e tupu i le ogatotonu o le taumafanafana, o fatu e tupu i le amataga o le tautotogo.

Aconite Eleanor

E le pei o isi ituaiga, o lenei laau ua toto. O loʻo i ai se mea manifinifi, faigofie le susu, e oʻo atu i le umi o le 50 senitimita. Paʻu laʻau pama-vaeluaina lanu meamata. Inflorescences e tele, racemose, lanu paʻepaʻe ma se lanu uliuli uliuli i tafatafa o le pito o petals. E fuga mai le fagatua ia Iuni. Totoina o fatu i Setema.

Aconite oak - O lenei laau toto e tupu i le pito i matu o Rusia, aemaise lava i luga o le vaomatua. Aconite ei ai se mea e ola ai, o loʻo faʻaitiitia lalo o le mafiafia e oʻo i le tasi mita le maualuga. O laulaau o le laau e laʻititi le lanu, faʻafefe-faʻasalaga, lanumeamata lanumeamata i le lanu. O le inflorescences e foliga mai o pulumu uumi o se paʻu samasama. O le taimi vavave o se tagata fagatua e pau i le ogatotonu o le taumafanafana ma e tasi le masina.

Aconite Chekanovsky - i le natura, o le laau toto e ola i Siberia ma Mongolia. O le eletise o le aconite e i ai le vafiafia ma e oʻo i le maualuga o le 140 centimita. Pepa lapisi cirrus-tufatufaina, lanumeamata, laʻitiiti. O faʻalavelave faʻapitoa e lafoaʻi, telē, racemose i se paʻu paʻeli uliuli. E fuga mai le fagatua ia Iulai, ma o fatu na amataina ia Setema.

Aconite Lamarck - o le laau o loʻo i ai se mea lamolemole, faʻalautele, ma e oʻo atu i le 70 centimita le umi. O pusa lapisi ua i ai se lanu lanumeamata ma le tele o laʻau. O inflorescences e tele, vaapiapi ma umi, faatasi ai ma se ituaiga o ituaiga o lanu samasama. O le taimi vavalalata o le laau e amata mai i le faaiuga o Iulai e oʻo atu i le faaiuga o Aukuso.

Aconite Carmichel Arendsi - o le laau o loʻo i ai le saʻo, o le fale e ola ai, e oʻo atu i le maualuga 100 centimita. O lau o le aconite e vaeluaina. E i ai la latou lanu lanumeamata lanumoana ma e manaia. Inflorescences e lapopoa, lapoa, lanumoana. O lenei ituaiga e fuga mai le ogatotonu o le autumn seia oʻo i le muamua kiona.

Aconite totoina i fafo ma le tausiga

Aconite e mafai ona totō i le togalaau i lalo o le paolo ma le la. Ae peitaʻi, afai na filifili le fai togalaau e toto le ituaiga o aconite, ona tatau lea ona totō i le paolo, pe a faʻapea e susunuina i luga o lau pepa, o le a matauina oe, ma o le taunuuga o le a oti le fagatua. Mo ituaiga o totoe, o le filifiliga o le nofoaga e le taua tele, o le a tutupu tutusa lelei.

O le totōina e tatau ona faia i nofoaga e le faʻaputuina ai le susu, aua e mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa. Aconite e le fiafia i eleele papa ma oneone, o lona uiga, o le eleele mo ia e tatau ona mama ma vaeluaina.

A o le totoina se laau, e tatau ona saunia le eleele aʻo lei amataina. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona eli se nofoaga, faʻaopoopo mea faʻalaʻau ma peʻa i le fanua o le togalaau. O le fufuluina o loʻo faʻatinoina i le tautotogo, pe a maeʻa lelei le palapala. O le tele o le lua e tulaʻi ai e sili atu nai lo le tele o le aʻa. I le pito i lalo o le lua, e tatau ona fausiaina se alavai o le eletise ua faateleina ma le mafiafia o maamaa. Mai i luga, e tatau ai ona sasaa se palapala laitiiti po o ni mineral fertilizers.

E tatau ona tuu le fatu i totonu o se lua ina ia le tanumia loloto le ua i le eleele, o lea e tatau ai ona tanumia e le silia ma le lua sene mai le eleele. A uma ona totō le palapala, e tatau ona fai sina paluga o le supasifi, faʻafeinu tele ma mulimulitaʻi ma nilani pine ma le vao ina ia tumau ai le susu ma le vevela. Afai o le a toto e le fai togalaau le tele o laau, ona vaelua lea o le 70 sene o avanoa avanoa.

O lenei laau e le masani ai e mafai ona faʻaaoga faʻatasi ma lili, peonies, dolphins ma rudbeckia. Faʻatasi, o le a latou fatufatuina se tulaga tulaga ese o le laufanua o le a avea ma se mea moni o se togalaau togalaau.

O le Witch Hazel o se togalaau togafitiga, lea e faigofie ona tupu i le taimi o le totoina ma le tausiga ile eleele. Faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina e pei o tinctures. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Faʻasaina o le aconite

E amataina togafitiga i togafitiga talafeagai. E le mafai ona taʻua le Aconite o se laau toto, e le fiafia o ia i le suavai, ona e matautia tele mo ia.

Afai e vevela le taumafanafana, ona tatau loa lea ona faʻafefeteina le fagatua faalua i le masina, ma ia mautinoa e le mago le pito i luga. E le gata i lea, o le eleele o loo siomia ai le laau e tatau ona tatalaina ina ia i ai pea le avanoa i luga i le aʻa. E le tatau ona galo ia i tatou le aveeseina o vao ina ia latou le "toso" meaʻai e talafeagai mo le laau mai le eleele.

Sogi mo le eletise

E pei ona taʻua i luga, o le laau e sili ona fiafia i le malamalama ma le matala. O le mea lea, ao le i totoina, e tatau ona e eliina se nofoaga, faʻaopoopo mea faʻamaʻi faʻasisi e faʻafefiloi ma le paʻu i le palapala.

O sea ituaiga eleele o le a lelei mo se laau toto.

Faʻafeiloaʻi Aconite

O le masani lava, o se mea faʻapipiʻiina e faia i le tautotogo, pe a uma ona saunia se nofoaga fou mo le totoina. Ae ui i lea, o nisi o fai togalaau latou te faʻaaluina i le tautoulu. Aʻo leʻi amataina se mea e gaoioi ai, e tatau ona eliina le eleele togalaau, faaopoopo i ai le peat ma le faapalaga. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le laau mai le nofoaga "tuai" ma se paluga o le eleele, ina ia le faaleagaina le aʻa.

I le pito i lalo o le lua e fofoa ai e tatau ona fausia ai se alavai faʻavaivai o le uamea lautele. O le lua e tatau ona laʻititi tele i le tele nai lo le eliina lea na faʻaaogaina ai le laau. Pe a faʻaaogaina le aconite i totonu o se lua fou, e tatau ona sasaa sina mea pito i luga o le mineral i luga o le alavai, e tusa ai ma faatonuga i le afifi.

Ona tatau lea ona e tuu le togavao i totonu o se lua ma fufulu i le eleele ua saunia, a uma lea e tatau ona faapipiiina, mulumulu ma faasusu lelei. Fetuunaiga i se nofoaga fou i le aconite e mafai ona tumau mai le 1 i le 1.5 masina. I le taimi lea, e tatau ona mautinoa le tausiga lelei.

Fafagaina o le aconite

Talu ai ona o le laau ua ola i se nofoaga e tasi mo se taimi umi ma ua le atoatoa le eleele, e tatau ona fafagaina. I le avea ai o se faʻamalaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina faʻalavelave o mineral poʻo organics.

Laʻei pito i luga e faʻafeiloai i le tautotogo. Mo lenei faamoemoe, faʻaaogaina le faapalaʻau, lea e sasaa i lalo o laau taʻitasi. Na te avatua le lumanaʻi o le lumanaʻi, ma le tumau o le laau. E masani lava o se tasi o laʻei pito i luga e lava, ae e mafai ona e toe faia, saʻo ao leʻi fugaina le lau.

Fugalaau oona

O le taimi vavalalata o se laau e faalagolago i lona ituaiga. O le tele o ituaiga o fagatua e fuga i le ogatotonu o le taumafanafana. Mo nisi, o le taimi o le fugalaau e pau i Aokuso, ae o loʻo i ai foi ituaiga eseese e teuteu ai le 'upega tafaʻilagi ma o latou lanu e le masani ai mai le ogatotonu o le autumn i le muamua gutu.

Agraite inflorescences ua i ai i foliga o ni uumi uumi, lapoa ma le gaogao o lanu eseese: mai le pogisa lanumoana ma le sinasina. E lua ituaiga fatu.

A teuteu vine

Ina ia mafai e le vao o le aconite ona faatumauina le matagofie ma foliga teuteu, e tatau ona aveese mea e faaleagaina. Talu ai ona e le totogo le laau mo le umi tele, o le teuteuina o le a avatu ai le fagatua se faailoilo mo le toe fai soo.

Ina ia maua le fatu, e tatau ona e tuua ni nai faʻaogaina e aunoa ma le tipiina. Ona e manaʻomia lea ona faʻatali seʻia oʻo ina matutua ma aoina fatu.

Aconite sauniuniga mo le taumalulu

E ui lava o toleniga a le ponesite e faʻafefe lelei ai le kiona, tapenapenaga mo le taumalulu ma o ona malutaga e faʻamalosia ai taualumaga. I le autumn, e tatau ona faapuupuu le laau, ma o aʻa e tatau ona ufiufi i le luasefululima iunite o le paʻu mamago, i luga o luga o lea laʻau e tatau ona sasaa.

I le amataga o le tautotogo, e tatau ona aveese nofoaga e faʻataga ai le eleele ona vevela, ma le laau e sauniuni mo vaomatua vave pe a maeʻa le tau mafanafana o le taumalulu.

Faʻapenaina o le aconite

O auala sili ona lauiloa o le faʻalauteleina o le faʻasalaga o le togafiti fatu ma le vaomatua, ae ui i lea, i le tulaga muamua, o le tuputupu ae talavou e le o taimi uma e taofia ai ona uiga eseese. O le mafuaʻaga lea e masani ai ona faʻateleina le faʻasalaga e le vaega o vao.

Bush division - e tatau ona faʻatino i totonu o le fa tausaga ina ia mafai ai ona taofia le tuputupu ae o le laau ma le leiloa o lona teuteuga. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona eliina ma vavae ese le vao ma aʻa. E ui i lea, e tatau ona faʻamautinoa o le seedling ei ai le itiiti ifo ma le 3 'aula.

A maeʻa ona vaʻaia, ona tuʻuina atu lea o mea totō i se vaʻa faʻaleleia muamua ma le faʻafefe ma faʻafefete i palapala. A maeʻa le faʻatoʻaga, e tatau ona faʻafilemuina le vai ma faʻafeinu.

Faiga faʻapipiʻi - O vailaʻau o Varietal e faʻateleina e fatu e tatau ona vaʻavaʻai ia Setema. E afaina muamua ia fatuvae sei vagana ua afifi, ona vaevae ai lea, ma tuu ni nai afifi, ma totōina i ni pupu i luga o le eleele.

E tatau ona faʻalauteleina vaʻesepa ina ia tumau ai pea le tuputupu ae o le tupu i luga o le eleele. O le mamao i le va o pu e tatau ona itiiti ifo i le 30 centimita. A uma ona totō, e tatau ona mulumulu ma faʻafefete fatu.

Laʻau - ia maua ni togavao, e tatau ona e aveina ni laʻau laiti o le laau. O le umi o le vavaega e le tatau ona sili atu i le 15 senitimita. E tatau ona faʻataunuʻuina i le amataga o Mei, faʻapipiʻi le tipiina o tipu i totonu o se tamai fale. A maeʻa lau laʻau ile mea totō, e mafai ona totō ile eleele.

Faiga faʻavae o fatu - masani ona faʻaaoga i le autumn. O fatu e totoina vave lava i le eleele avanoa, lea latou te maua ai le faʻamalosia o le natura, lea e mafai ai ona tuʻuina atu fualaʻau lelei i le tautotogo.

Tui le fatu laau i totonu o pupuni i le loloto e le sili atu ma le centimita, ma faatumuina i latou i se vaega mafiafia o le vao ina ia faatumauina le vevela. I le tautotogo pe a vevela le lalolagi, o le a amata ona aliali mai uluai auga talavou.

Aconite Disease

E ui lava i le mea moni e leaga le laau, o loʻo aʻafia ai pea nisi ituaiga o meaola faalafua. E faʻapitoa foi i faʻamaʻi viral ma fungal.

Powdery Mildew - e faʻaalia ai lava ia le faʻaalia o papa paepae i luga o laʻau ma le ogalaau o le laau. Afai o lona atinaʻe e le taofia i le taimi, ona oti lea.

E mafai ona e faʻateʻaina le maʻi o le natura e ala i le aveesea o vaega ua faaleagaina o le fagatua, sui le pito i luga o le palapala i lalo o le laau, faʻapea foi ma le togafitia o le aconite ma le fungicide "Vitaros" poʻo le "Fundazol".

Ringi mosaic - o lenei maʻi e foliga mai lanu enaena, lauulu ma samasama i luga o laulaau lau. O le taavale o le maʻi o le aphid. E mafai ona e foia le faʻamaʻi o loʻo tutupu mai e ala i le vaʻaia o vaega na afaina o le laau.

Vailaʻau vevela - o le faʻamaʻi e faʻaalia i totonu faʻaleagaga ma suiga i lalo o le paolo o inflorescences o le tau. Ae paga lea, e le mafai ona faʻaumatia, o le mea la pe a oʻo mai se maʻi, o le a tatau ona faʻaumatia.

Aconite Pests

Aphids - O lenei ituaiga o iniseti e masani ona afaina ai le laau. Ina ia faʻaumatia lenei meaola, e tatau ona sosolo le aconite i le iniseti o le insecticide o Aktara, e tusa ai ma faʻamatalaga i luga o le afifi.

Fugalaau Faasao - e talafeagai le taulimaina o le fugalaau e ala i le tatalaina masani o le palapala. O le mea lea, e mafai ona faʻamafunaina le meaola i le taimi o le puppeti.

Nematodes - e ui lava o le foliga mai o nei anufe e toetoe lava a le mafai ona iloa, e mafai ona latou faʻaumatia le laau i se mea o aso.Afai e maua i totonu o le eleele i lalo o le laau, e tatau ona faʻaogaina fomaʻi pei o Lidana poʻo Fosmaida.

O aʻafiaga faigata i le faʻatupulaʻia o le faʻasologa

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi ma meaola faalafua, e iai taimi e feagai ai le fai togalaau ma faʻafitauli e pei o le leai o se vaʻaiga poʻo le tuai ona tupu mai o faʻafitauli. O le leai o ni faʻalavelave, ma o le mea moni o le fugalaau, e masani ona fesoʻotaʻi ma le tausiga le talafeagai o le aconite.

O le mafuaʻaga atonu e le lava le suāsusu, e pei foi o le aqueka ma eleele eletise, leai o se ofu pito i luga, poʻo le faʻaleagaina o le laau e faʻamaʻi. A maeʻa ona faʻaumatia ia mafuaaga o loʻo i luga, e mautinoa lava le fiafia o le laau i le tele o fugalaau.

O le a le mafuaʻaga o le tuai mai o faʻafitauli? Atonu e lua mafuaʻaga. O le mafanafana o le taumafanafana po o uiga eseese (o nisi ituaiga o fuga o le aconite e le o le ogatotonu o le taumafanafana, e pei ona faamoemoeina, ae na o le ogatotonu o le autumn), lea na le suesue e le fai togalaau pe a totoina le laau.

Aconite vailaʻau ma mea faʻasaʻo

Aconite e aofia ai alkaloids, acids, resins, macro ma elemene. Faafetai i le tele o ona fatuga, o le laau e tele sona aoga mo le tino.

O alkaloids o loo i totonu o le laau i ni aofaiga tele e faʻaaogaina i vailaʻau faʻataʻitaʻi e faia ai vailaʻau eseese. O nei vailaʻau o loʻo i ai se fomaʻi lautele o le gaioiga o gaioiga. E mafai ona faʻaaogaina e avea o meaola, antispasmodics, mea faʻavevela, hormones, painkillers ma antihypertensives.

O vaega o tannin i totonu o le laau o loʻo i ai i luga o le vailaʻau le faʻamalosi o le astringent, hemostatic, bactericidal and anti-inflammatory. Aconite o loʻo faʻaaogaina foi mo faʻamaʻi o le mafaufau. Faʻafetai i faʻamaʻi pipisi, o le tuputupu aʻe o se tumutumu oona ua faʻagesegese lemu, faʻaitiitia le mumū, ua sili atu le tau o le puipuiga o le tino i totonu o sela uaua, ma ua gasegase foi tagata gasegase togafitiga o fualaau faasaina e faavae i luga o le aconite.

O vailaʻau na faia mai le mea e maua mai i lenei mea totino ei ai le vailaʻau oona, estrogen ma aʻafiaga. O loʻo faʻamatalaina mo maʻi pipisi, faʻamaʻi o vailaʻau faʻaleaganuʻu, faafitauli o le cardiovascular ma faʻamaʻi o le tino tutotonu.

O le aconite root e faʻaaogaina foi i vailaau faʻaleaganuʻu, sauniuni o tinctures ma teuteuga faʻavae i luga o faʻamaʻi eseese.

Contraindications

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le laau o ni faʻamaʻi faʻalavelave, toto maualuga, tauaveina o se tamaititi, lactation ma le tamaitiiti.

Talu ai o le aconite e matua vevela, e tatau ona faaaoga fualaau faasaina ma sauniuniga e faavae i luga i se tulaga manino ma na o lalo lava o le vaavaaiga a se fomaʻi, o isi lava vailaʻau e mafai ona oo atu ai i le oti.

Tincture o le faʻamaʻi faʻasaga i le kanesa ma le adenoma: Sauniuniga ma le faʻaaogaina

O le togafitiga o le kanesa ma le faʻaaogaina o le aconite e manaʻomia e le gata o le sauniuniga lelei o aʻa ma le tausisia o fuataga, ae o se taimi manino foi o le aʻoga o le tagofia o fualaau faasaina. Talu ai o le aconite o se vailaʻau oona ma le malosi, e le gata ina afaina ai le kanesa o le kanesa, ae o mea maloloina foi.

E ui i lea, e ui lava i lenei, o vaega laiti e faʻavaeina i togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaaogaina mo le tele o faʻamaʻi i luga o le eleele lea e mafai ai e le maʻi ona toe faʻaleleia e tusa lava pe faʻauʻuina e vailaʻau faʻaleaganuʻu.

Faʻatasi ma le kanesa, e masani ona faʻaaogaina tinctures mai aʻa. O le sauniuniga a nisi oi latou o le a faamatalaina i lalo.

Aconite tincture mo le kanesa

Mo le saunia o le tincture, ave le 50 kalama o le rhizome o le aconite, paʻu ma vili. Ona sasaa lea i totonu o se fagu ma sasaa 500 milliliters o le 40% ava malosi. A maeʻa lena, e tatau ona ufiufi le fagu ma tuʻu i se mea pogisa mo vaiaso e lua.

Faʻaaoga le faʻataunuʻuina o le faʻatonuina o le faʻatonuga. I le aso muamua, o le tasi mataua o le onā, i le aso lona lua - lua mataua, ma faʻapea ai, faʻapupula seia oʻo i le aso sefulutasi. I luga o le sefulutasi aso, e toasefulutasi laulaʻau e tatau ona ave, faʻaalu i le afa afa vai.

Ma, amata mai i le aso sefulutasi, e tatau ona faaitiitia le faʻaaogaina o le tincture i se mataua ma fualaau fou taitasi, sei oʻo ina oʻo atu le maʻi i le tasi mataua lea na ia amata ai. Ina ia faʻaumatia le maʻi, e tatau ona e alu mai le tolu i le ono vasega e faia se malologa faalemasina i le va oi latou.

Aconite tincture ma le adenoma

Ina ia saunia le tincture, e tatau ona e ave le 3 kalama o le rhizome matutu o le laau, tuu i totonu o se fagu, sasaa 100 mililiters vodka, ufiufi ma tuu i se mea pogisa mo aso e 14. O le talia o le vailaʻau e tatau ona tusa ai ma le polokalame 1-20-1. Muamua, o le numera o le 'ava e tatau ona faʻateleina i aso taitasi i le luasefulu, ona oʻo loa lea, pe a taunuu le tagata maʻi i lenei tau, e tatau ona amata faʻaitiitia i latou i aso uma, faʻaitiiti i le tasi.

Pe a faʻaaogaina tinctures i le i ai o le kanesa, e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻasalaga e le gata o se laau manaia ma mea teuteu, ae o se fesoasoani ile fale e togafitia ai le tele o faamai, o lea afai e filifili e totoina i luga o lau togalaau togalaau, o le ae manumalo.