Laʻau

E faʻafefea ona fafagaina le tau mafanafana ma le taumalulu ia Me, Iuni, Iulai ma Aokuso Fertilizing i le tautoulu aʻo lei totoina

E faʻafefea ona fafagaina le falesa ina ia tele

O le laʻau e aoga (ona o mea o loʻo iai i le tele o elemene, ua taʻua o se fofo mo faʻamaʻi uma) ma se faʻaopoopoga piquanti i ipu eseese. O le faʻalauiloaina o lelala i le taumafataga e fesoasoani e faʻamalosi ai le faʻaogaina o le tino, faʻalauteleina le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi. Aganuʻu e le lelei, o lona faʻatoʻaga ma le tausiga o loʻo i totonu o le mana o tagata uma.

Mo le atinaʻe masani ma le maualuga o le gaosiga, e le lava le na o le faʻamuamua o le faʻamaina. O le toe faʻaleleia o le le atoatoa o meaʻai i le gasologa o le vaitau e mafai ona faia i laei ma laʻau, e mafai ona faʻaaogaina faʻamalosi faʻamalaʻau, ae sili atu le faʻaogaina o mea e mafai ona faʻaogaina ma saogalemu.

E faʻaaogaina le laei o laʻau:

  1. I le faʻaaogaina o le faʻasaina faʻatasi ma se vaifofo o le faʻaaogaina o fomaʻi, e mafai foi ona e faia ni togalaau i totonu o vavae, faʻasusu fertilizers ma vai. O le auala lenei.
  2. E ala i le pulupulu o laulaau ma sauniuniga faʻapitoa, ie. togafitiga.

Lanu samasama lanu samasama O a mea e fafaga ai?

E liua samasama samasama nai lo le vai ma fafaga fua

Yellowing of garlic is a phenomenon leaga, e lamatia ai le leai o fua. Afai e amata le lanu samasama, amata muamua le mafuaaga:

  • Faʻaleagaina o faʻamaʻi faʻamaʻi (masani ona tupu pe a tupu aʻe i eleele palapala);
  • O se osofaʻiga i le totoina o meaola eletise (mo se faʻataʻitaʻiga, lele ese le aniani lapisi);
  • O suiga o lanu e mafua mai i le malulu;
  • Le lava o meaʻai.

O le a matou talanoa e uiga i le foia o le faafitauli i le tulaga o le le lava o aoga aoga. O le le lava o meaʻai i totonu o le eleele e faigofie lava ona totogi e le faʻaaogaina o vailaau oona ma mea faʻasaina.

  • Laʻei lelei pito sili ona fautuaina i se vaifofo o le sulfate sulfate. I le 1 lita o le vai, faʻamafola le 1 sipuniti o le fualaau faasaina, e mafai uma e oe ona faʻafefe ma faʻamalolo.
  • I le avea ai o ni mea tino, o loʻo faʻaogaina le pito i luga ma se vaifofo o fualaʻau. Ina ia saunia, ia faatumu le pakete lita e 1/3 faatasi ma le mutia (upega, uila, vao mai le saite, ae ave le pito i luma ao leʻi fatuina fatu), faatumu i le pito i luga ma le vai ma tuu le paluga faʻamalosi. Ona aʻafia ai lea, faʻavaivai i le vai 1 i le 10, faʻaopoopo foi se vaifofo o le pefu laupapa (10 lita o le vai, 0.5 lita o le fofo) ma sasaa pe fufulu moega.

E faʻafefea ona fafaga elemene lemonia

O le ammonia o le suavai o se punavai o le vevela vave, o se ituaiga o faʻamafanafanaga mo le samasama kalaka. Faʻamanatu pea o nei laei e faatagaina na o le tautotogo ma le amataga o Iuni, pe a oʻo ina maua e le kalama le lanu meamata.

Ina ia maua se fofo galue, ave le 60 gr. amonia ma faamama i le 10 lita o vai. Vai vai i tafatafa. E sili atu ona lelei le faia o lenei taeao i le taeao po o le afiafi, ina ia le mafai ai e ave vevela o le la ona faʻavave vave le amonia. Filifili le timu ma le toʻa. A maeʻa ona fafaga faʻatasi ma le amonia, e fautuaina e sasaa atu le togalaau siva i vai mama.

E faʻafefea ona fafaga le laufanua mafanafana ia tele

E faʻafefea ona fafaga le lauʻeleʻele totogo e tele

Aua e te faatalale i luga o laei pe afai e te manaʻo e selesele ulu tetele. E sili ona lelei le faʻaaogaina o vailaau o meaʻai faʻapitoa e fai ma faʻamala, talu ai ona o le sao o mea e manaʻomia (nitrogen, potassium, phosphorus) e saʻo lava filifilia i totonu. O le faʻaaogaina o ia fomaʻi e le gata i le aoga o le aʻafiaga o le tuputupu aʻe o le kalaiki, e faʻaleleia ai foi le malosi, ma faateleina ai le tetee atu i faʻamaʻi.

E faʻafefea ona fafagaina le laulaʻau punavai mo ulu tetele

Faatasi ai ma le tele o fugalaʻau o minerale, o iloiloga sili ona lelei o le Agricola No. 2 ma le Onion-Garlic Fertilizer, e faigofie lava ona maua i nofoaga faapitoa o le faatauina atu (faleoloa mo le au fai togalaau ma fai togalaau). Ina ia ausia le mea e manaʻo ai i nei vailaʻau, e lava le fafaga i le vaitau (vaitau o le tautotogo, mai ia Me ma Iulai). E faʻaaogaina le fuga i le susu ile palapala. Taumafai e tufatufaina atu i luga o le moega, e tusa ai ma faatonuga, mo le 1 mita o le 'upega tafaʻilagi e naʻo le 7 kalama o le faʻamaʻiina.

E faʻafefea ona fafaga le vaipuna puna i le tautotogo

  • Urea ma nitrophoska o lauiloa ma taugofie. Vaevae le tasi sipuni tele o le Ura i le 10 lita o le suavai ma sasaa ai le gaogaina o le galala, o le faʻafefiloi o le faʻafefiloi e 5 mita.
  • A maeʻa le 14-15 aso pe a uma ona faia lenei laʻei, fafaga le nitrophos. Mo le 10 lita o le vai o le ae manaomia ai 2 sipuni tele o le vailaʻau, o le faʻaaogaina e tutusa.

E faʻafefea ona fafaga le faʻamalo o punavai ia Aokuso

Mai le amataga o Iulai ia oʻo i le ogatotonu o Aokuso, e mafai ona fafaga faʻamaʻi fomaʻi. Ave 10 lita. vai i totonu o le sipuni tele o le superphosphate ma le sulfate sulfate, faatasi ai ma le vaifofo e maua ai, faʻafefe lelei le moega (se pakete e 5 sikuea mita). O le sulfate o le potassium e mafai ona suia i le fafie (o se ipu malamalama i totonu o se pakete vai, faʻamalosi ma inu vai).

I le vaitaimi lea, o le fafagaina faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina, e aofia ai fugalaʻau (fuga, manu felelei), e le aofia ai.

E faʻafefea ona fafagaina le togalaau i le tautotogo aʻo leʻi oʻo i le taumalulu

E faʻafefea ona fafaga le kela i le totoina o le totogo mo fua o le taumalulu

Laʻau na totoina i le taumalulu, fafagaina le uiga tutusa e pei o le tautotogo. O luga o laei e faia:

  1. I le taimi lava e maeʻa ai le kiona. E mafai ona e faʻaaogaina soʻo se faʻamalaʻau oona (Urea, nitrate), lea e le aofia ai le chlorine. O le fofo galue e saunia mai le faʻaaogaina o se sipuni sipuni o le 10 lita o le vai, o le togalaau e faʻafeinu vai, e le mafai ona e faʻafeinu mai luga ma vai mamā.
  2. A maeʻa le 2-3 vaiaso, fafagaina le taumalulu o le taumalulu i se fomaʻi faʻamalosi nitroammophosk, lea e aofia ai le nitrogen, phosphorus ma le potassium, e talafeagai mo le tupu tuputupu ae ma le nonoa o ulu tetele. Ave 1-2 vaimuni o fualaau faasaina i totonu o se pakete vai. O le faʻasalaga e faʻalelei foi.
  3. A amata amata ona fusi ma ulu le ulu, fai ni laʻei pito i luga ma superphosphate ma le potassium sulfate. Se sipuni tele o fualaau taʻitasi i le 10 lita. vai.

O se isi mea e faʻaaogaina i le faʻamalosi o minerale o le fafie o le laupapa, lea e aofia ai le meaʻai tatau mo le tupu aʻe o ulu. Faʻasusu se ipu malamalama i le sikuea sikuea o le eria ma faʻafefe tele le moega.

I le suia o sauniuniga oona, ia faʻaaoga le faʻafefete o mullein (lita o le suamalie i le pakete vai) poʻo le masila (o le afa o le lita o le suamalie i le 10 lita o le vai). Afai e mafai ona e maua le solofanua, e manaʻomia se afa lita (fermented) i totonu o se pakete vai - o lenei laʻei pito i luga o le a aofia uma ai vaega talafeagai.

O laʻei pito i luga e tolu o le a lava lea e maua ai le ola maloloina lelei ma le tele o laulaki taumalulu i ulu tetele.

E faʻafefea ona fafagaina le kela ma togafitiga faʻalautele

E mafai ona fautuaina tagata lagolago ole faʻamaʻi faʻasamaʻi mo le fafagaina i le pefu po o le paʻu moa.

O Ash ua aumai i se foliga vevela mai le tau o se tioata i sikuea mita, fufuluina i luga o se moega ma sasaʻe lelei.

O se aoga aoga i le tele o ulu keleni e maua mai i luga o laʻau moa. O le le lelei o lenei fafaga: o ulu e sili atu ona leaga. Faʻasusu le faʻafefeteina o le moa moa i le vai: afa le lita o le lita i le 10 lita o le vai, vai vai e faʻaaoga ai le faʻafeinu e aunoa ma se moli. E taua le matua matauina lelei, aua nei faʻaaogaina se paluga faʻapitoa i soo se tulaga.

E faʻafefea ona fafaga le kela i le tautoulu pe a totoina i le taumalulu

E le mautinoa pe faʻafefea ona fafaga le eleele aʻo lei totoina le kari?

  • Ave se pakete o le humus ma faaopoopo se sipuni sipuni o le superphosphate ma le masima masima.
  • Faʻaosooso lelei le faʻafefiloi ma faʻaalu pe a totoina le sukalati, faʻavae i le masani, se pakete o le faʻafefiloi mo le 1 sq. mita

Faatasi ai ma lenei sauniuniga, e le mafai ona fafagaina le kalama i le tautoulu i le tautotogo ma le taumafanafana.

E tatau ona ou fafagaina le vaikisi ina ia tele