Laʻau

O le a le Lychee?

Lychee o se igoa e le masani ai ma e ese le uiga ese. O lē e muamua faʻalogo i ai ma e le manatu o se fua lea e tupu i totonu o vailaʻau. Ae ui i lea, o lenei fua, e pei o le tele o isi mea e le i iloaina muamua ia i tatou, e le gata e lelei, ae aoga foi mo le tino o le tagata.

Lychee - o le a?

O le a le gaioio? O le Lychees - le mea e taʻua o le laau e pei o le laau sapinda - o se aiga tele tele, e aofia ai le 150 ituaiga, ma le tele o meaola - pe a ma le 2000. O le tele o nei meaola e ola na o vaomatua: i Asia, Aferika, Amerika, Ausetalia (e leai tele).

Lychee

O iinei o le a matou taʻuina atu ia te oe se mea itiiti e uiga i na Lychees, o latou ituaiga e ola i Asia. O lenei fualaau aina e iai isi igoa: "liji" ma le "fox", o se igoa faapena e ono mafua ai le manatu o Lychee e sau mai Saina.

Masalo o lenei manatu masalosalo e talafeagai. O le mea lea, pei o Lychee na faʻaaogaina i Saina anamua, o faʻamaumauga faʻamaumauga e lata mai i le senituri lona lua BC ua taʻu mai ai ia i tatou. Mulimuli ane, o lenei fua na maua i atunuu lata ane, lea na talisapaia ai foi ma amata ai ona ola i Asia i Saute, faapea foi i isi konetineta.

Lychee

E leʻi umi, na o le senituri lona 17 na ulufale ai Lychees i atunuu Europa. O le fiafia i le talafaasolopito o Saina, o le tusitala Sipaniolo Origin González de Mendoza na tuuina mai se auiliiliga auiliili o fua o lana tusi, lea na muamua faitau i ai tagata Europa.

O le Lychee pito i tele e tusa ma le 20 kalama, o fua e ola lelei pe leai foi, e tusa ma le 3 i le tolu inisi. O le ulu o le Lychee e pala, mumu, ma faigofie ona vavaeeseina mai le pulupulu, ma e foliga mai e pimply ma tuberous. O le paluga o fualaau aina e matua ese lava - glandular, kirimigi poʻo le paʻepaʻe, ma se laʻau enaena lanu enaena i totonu. O le pulupulu o se mea manaia ma manaia suamalie ma le manaia o le manogi ma le manogi o le fua e le o se mea itiiti ifo i le tofo, ou te manao e inu pea lava pea.

Lychee