Fugalaau

Kolquitia

Kolkvitsiya (Kolkwitzia) - o le lauolaola lauolaola lauolaola mai le aiga Honeysuckle, e sili ona fiafia i laufanua ma se tau le tumau. I le 1901, na tupu ai le laau i Europa. O le laau na maua lona igoa e faʻaaloalogia ai le tagata fomaʻi o Siamani Richard Kolkwitz.

Faamatalaga o le laau

O le ogalaau o loʻo i ai le tele o fugālaʻau ma se paʻu lamolemole pe pala, e faalagolago i le tausaga, o se lanu mumu-lanu moana, o laʻau lanumeamata lanumeamata lanu meamata e 5-8 cm le umi, o le tele o fugalaau - lanu piniki ma lanu samasama ma fualaau mamago . O le maualuga o le tuputupu ae o le olaola e 2-3.5 mita. O le vaitau o le lauolaola lauolaola tumau e tumau mo le 15-20 aso ma e tupu i le tautotogo po o le tau mafanafana. Na o le pau ia ituaiga o meaola o le lalelei matagofie. E lua ituaiga - Pink Cloud ma Rosea.

Faʻasaina o le quolquitia i luga o le eleele

Le taimi e totō ai

O fualaau e fautuaina ina ia totoina i le tautotogo o le tautotogo (i le mafanafana o le tau e aunoa ma ni pulu po) i luga o se fanua laufanua laufanua ma lava le susulu o le la ma aunoa ma ni tupe. I tulaga faʻapitoa, o le aganuu o le a atiina ae ai masani, o le mea autu o le puipuia mai faʻafuaseʻi o matagi. O se eria e tele le susu (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma le kiona i le tautotogo) e faʻasalaina. O le eleele e tatau ona le faaituau i le tali atu, tatala i le fausaga, faʻafefe ma fua.

A e faʻatau sau vine, e tatau ona e filifili na o kopi i le tausaga e tasi pe lua tausaga. O aʻa uumi e fautuaina ina ia teuteu aʻo lei totoina.

E faapefea ona toto

E tusa ma le 2 vaiaso ao le i totoina laau, latou te amata sauniuni se toga totoga. E tatau ona tumu i se faʻafefiloi o le eleele faapitoa, e aofia ai le tasi vaega o le vaitafe o le vaitafe ma vaega e lua o overripe humus ma le eleele masima. I le taimi lea, o le sui o le a faʻamalosi ma toe faʻaleleia. E tusa ma le afa o le eleele mai le lua e tatau ona faʻafefiloi ma se pakete e tasi o le fafie. Faatasi ai ma lenei paluga e faatumuina pe a uma ona faʻatūina fatu. Nai lo le paʻu, e mafai ona e faʻaopopo pe tusa ma le selau kalama o se faʻaopoopoga o mea faʻapitoa.

Fafasi le fatu ma le eleele, susunu, ma faʻaleleia tele le lio, ma a maeʻa ona susu, ia faʻaaogā se mulching layer of peat or sanddust.

O le lautele pito sili ona lelei o le lua o le 50-60 cm. O le loloto - 40 cm.

Tausia le mafuie i totonu o le togalaau

Faʻasa

E tatau ona faʻamalieina le vai inu vai i le vevela pe a ma le 25 tikeri. E le tatau ona faʻatagaina le maualuga o le susu, faʻapea foi ma le faʻamamaina o le palapala. Lelei pe a tumau pea le eleele i le palapala. E mafai e le lāmala ona faʻaumatia le laau.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O isi meaʻai faʻalelei e faʻapipiʻiina i le poloka poloka i lalo o togalaau taʻitasi i le taimi o le tautotogo-taumafanafana i le pepa vai i le aofaʻi o le pakete tele i le faʻatoʻaga. I le tautotogo, e faʻaaogaina le falu, saunia mai le sefulu vaega o le vai ma le tasi vaega o mullein. I le taumafanafana (ao lei oʻo i le iʻuga o le vaitau o le fugalaau), o le laʻei pito i luga e saunia mai le sefulu lita o vai ma le limasefulu kalama o le superphosphate e lua.

Teuteu

O ituaiga eseese o le teuteuina o le a feagai ma le vaitaimi atoa o le atinaʻeina o laau i le taimi o le taumafanafana. Kolvitsiya faʻateleina ma vave faʻavaveina i aʻa tetele, lea e fautuaina ina ia aveeseina e le aunoa, e le faʻatagaina ia maua ai le malosi. O le teuteuina o teuteuga e tatau ona faia i le maeʻa o le fuga. E tatau ona tafiesea le vao o vine uma lava na foliga mai, o le a le toe i ai se taimi e oʻo ai i le malulu o le tau malulu. E masani lava ona faia se pulu lauulu i totonu o le lua vaiaso muamua o le tautotogo, aʻo leʻi oʻo i le afi. O lālā uma e mamago, faʻamaʻi ma mamaʻi e tatau ona aveeseina, faʻapea foʻi ma i latou e matua faʻamalosi ai le aganuu.

Suiga

Kolquitia o se tasi o laau iti e faigofie ona iloa le faagasologa o le gafa. E tatau ona aveese le aganuu mai le eleele i se suo ina ia le faaleagaina le aʻa. O se lua fou tulaʻi ua saunia muamua, faʻatumu i se kulimi o le eleele. Ua tuu le laau i se nofoaga fou, o le taimi lava lea e faia ai le suavai muamua (tele), pe a uma ona fautuaina e mulumulu le lio i le paʻu poʻo lau paʻu.

Sauniga o le taumalulu

Colquitia e lelei le taumalulu taumalulu, ae o le malulu tele ma le leai o le kiona i aso ogaoga o le taumalulu e mafai ona faʻaumatia le laau. O le mafuaaga lena e manaomia ai sina sauniuniga mo le maualalo o le vevela. O laau matutua o le a puipuia e se faaputuga mulutulu faatuatuaina i totonu o le poloka i le 10-12 cm le mafiafia. E mafai ona faʻaaoga peʻa, paʻu paʻu, faʻavao laupapa poʻo fafie laau e pei o le mulch. E fautuaina e faapea o togalaau laiti e leʻi atoa le 5 tausaga e totoina i le fogaeleele ma ufiufi i se vaega o lala laau, ma i le taumalulu ma se papa o le kiona. O se fale e sili atu ona faʻalagolago ma faʻamaonia o le afifiina o laau totō ma le lutrasil poʻo isi mea e ufiufi ai e puipuia ai vao vao seia oʻo i le ogatotonu o le tautotogo.

Kolquitia i le Moscow Region

O le tuputupu ae i le tau malulu o le Moscow Moscow, o sauniuniga mo le vaitau taumalulu ei ai ona lava uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa ona fuga, e faʻaitiitia le faʻafeinuina i se mea maualalo, faʻaiʻuina le fafaga, ma o le pito i luga o le poloka poloka e ufiufi i se sefulu senetimita o le faapalaga poo le peat i le vao. O lea mulch e le gata o se puipuiga mo le aʻa o le vao, ae o loʻo galue foi e pei o se faʻamalo. I le maeʻa o le autumn, e tatau ai ona tipi le tele o laʻau mama.

Tofiga

Fanauina o fatu

O lenei metotia e le lauiloa, aua e manatu e le aoga ma faʻalavelave. I totonu o le ivasefulu aso, o le faʻamalosiina o fatu e faia. O lenei faagasologa e masani lava ona tupu i le pito i lalo o se pusaaisa. O le luluina o fatu e faia i le ogatotonu o Aperila i totonu o se pusa e totoina ai ma eleele elemene, e aofia ai vaega tutusa o le oneone, eleele solo ma togalaau aina. E teuina le pusa i lalo o le afifi palasitika poʻo le tioata i totonu o se potu mafanafana seia oʻo ina tupu mai laau. O fua o loʻo ola i le gasologa o le tausaga.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O seleselega e seleseleina i le tautotogo (ia Me) e totoina i totonu o se atigipusa laupapa poo le ogaumu ma tupu aʻe i fafo i le taimi mafanafana. Mo taimi o le taumalulu, o loʻo faʻapipiʻi ai pusa i totonu o le pulou poʻo lalo ifo.

O seleselega na tipiina ia Oketopa ua fautuaina ina ia tuʻuina i totonu o se pusa paʻu ma tuʻuina i se nofoaga malulu seia oʻo i le tautotogo (mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se pulou). Ia Aperila, o le toesea ua tuʻuina atu mo le tele o itula i totonu o se vaa faatasi ma Kornevin, mulimuli ane ua totoina i totonu o se fale koli. E na o le tasi le tausaga e mafai ai ona faʻavasegaina i le laufanua.

Faʻapenaina e tufatufaga

I le faagasologa o le toe totoina o le vaomatua, e mafai ona vaevaeina i ni vaega ina ia i ai i luga oi latou uma ia aʻa maloloina ma malolosi ma aʻa. O nofoaga e tipiina ai le faʻafefeteina i le pefu o le afi poʻo le carbon activated ma o le delenki e totoina i totonu o lua toto.

Faʻapenaina e ala i le taoto

I le amataga o le tautotogo, o le pito i lalo o le tautotogo e tipiina, totoina, faapipii i le eleele i se uaea uaea, fufuluina i le palapala, ma tuua na o le vaega pito i luga o le ata i luga o le eleele. O le tausiga autu o le faʻasusu masani. E mafai ona vavae ese lauulu mai le matua matua vao i vaiaso mulimuli o le vaitau o le tautotogo e sosoo ai. O le totōina o tanu i luga o se nofoaga tumau e talitutusa ma le totōina o laau e lua tausaga.

Maʻi ma meaʻai

O le laau e sili ona puipuia i faʻamaʻi eseese. I tulaga e le masani ai, o le faʻafitauli e pei o chlorosis e mafai ona tupu.

O meaola faalafua, o se apogaleveleve mite, thrips, aphids, caterpillars e mafai ona afaina ai se laau totogo. O tulaga lelei mo o latou foliga mai o se vevela faaumiumi. O sauniuniga e pei o le Actara ma le Actellic e sili ona lelei i le pulea o iniseti o loʻo fafagaina i luga o laau. E fautuaina e pulupulu mea totō 2-3 taimi ma le va o le 7-10 aso. O lau o le anufe anufe o le anufe o le a oti pe a uma togafitiga ma iniseti faapitoa.