Laʻau

E faʻapefea ona tupu fatuwoodwood i totonu o se potu?

E tele atu ma sili atu faʻatoʻaga togalaau faʻatoʻaga o loʻo gaoioi i totonu o potu. Faatasi ai ma taumafataga aupito sili ona lelei ma fualaau faisua, o le tele o "soo se tasi" o le togalaau, e pei o laupapa, e maua foi le tulaga o "laau i totonu". E ui lava i le tulaga tauleleia o se togalaau e sili ona tele o togalaau, o pusa laupapa i totonu o ipu e mafai ona teuteuina e le gata o eleele. E le o se mea e sili ona mataga, ae manaia, e ui lava o mea oona, boxwoods e ofoina atu e faalautele faalautelega ma teuteuina totonu ma se mea e leʻi mafaufauina o le lelei atoatoa o la latou paleni. O se tasi lenei o mea aupito lata mai fou i le lisi o mea e fiafia i ai togalaau. E faʻapefea ona tupu fatuwoodwood i le fale, matou te taʻuina atu i le tusiga.

Boxwood i le mamanu o totonu.

Fale laupapa i le natura ma totonu o le potu - eseesega ma foliga

Boxwood o se tasi lea o laau e sili ona lauiloa. O lenei laau ua leva ona "faamalosia" e le gata i le taulaga i le taulaga, ae faapena foi i le togalaau togalaau. O Boxwood o le fetu autu o togalaau masani ma fulufulu lauulu. E faigofie ona iloa uma e ala i le natura o le tuputupu ae ma le matagofie o laau matala. Ae afai i totonu o togalaau poʻo paka parkwood ua leva ona iloa o se tulaga masani, ona i ai lea i totonu o le potu e mafua ai, o le mea e sili ai, le maofa.

Boxwood o se togalaau "togalaau" e matua faigata lava ona mafaufauina i totonu o le avanoa o se potu. Ae i tausaga talu ai nei, faatasi ai ma conifers sili ona lelei, boxwoods ua amata ona manumalo i tulaga fou e pei o laau i totonu. I lo tatou atunuu, latou te foliga mai o se fiailoa ma se mea fou, ae i Sisifo ua leva ona avea i latou ma se tasi o auala sili ona matagofie i le masani ai o teuteuga ma laumei masani.

O tagata faʻataʻitaʻiga o loʻo fefaʻasoaʻi ma faʻataʻitaʻiga faʻavae e muamua ona faʻapipiʻi boxwood i totonu o potu. O aso nei o boxwood o le fetu autu lea o falemaʻi Saina ma Iapani, o se faamamafa faʻamafaʻailoga i totonu o nei ona po ma le taulaʻi i mea laiti.

I le natura, o lo o maua boxwoods i le Itulagi i Matu, e masani lava ona taatele i Aferika i Matu, Metitirani, ma Asia i Sisifo. Boxwood o se tasi o laau lauiloa i luga o la tatou paneta o se fale teuteu. O sui nei o le aiga boxwood o le igoa e tasi.

O foliga vaaia o fale laupapa boxwood e mafai ona iloa e pei o togalaau masani masani. E ui lava i le maualuga o le taʻutinoga maualuga o le 1 m, e masani lava ona faʻatapulaʻaina i totonu o potu le 30-60 cm. O poloaʻi faʻapitoa o loʻo faʻapipiiina i laulaʻau. Laititi, e oʻo atu i le 3 cm, faʻalelei, faʻatasi ai ma se vevela tutotonu, o laʻau faʻafefeteina o boxwood e faigofie ona iloa e le gata i le ata lafoia o le lanu uliuli lanu meamata, sui i le tua i se moli, ae o se manogi manaia.

O laupapa laupapa e foliga mai e lelei atoatoa i le tele o le pale. O le mea totino e masani ona maua i le tele o vailaʻau, ae o totonu o boxwoods, e pei o togalaau, ua tupu na o le fatuina o ni silhouettes. O Boxwood e mafai ona tuʻuina atu i ai soʻo se taʻiala o le tuputupu ae ma soʻo se ala. E le fugalaau laupapa i totonu o potu.

O le matagofie o lanu lauusiusi o laupapa laupapa i totonu e taulimaina e paʻi. Ae e tatau ona e faʻaeteete i le laau. O vaega uma o boxwood o mea inu, o loʻo aofia ai palaloids matautia. Ole aʻafiaga o le laau e tatau ona amanaʻia e le gata i le teuteuina, ae faʻapea foi pe a filifilia se nofoaga, aua o lenei laau e le talafeagai mo le galueaina i fale ma tamaiti laiti po o fagafao.

O fale laupapa laupapa e faʻaalia atoa ai a latou taleni vaivai. O le laau ua manatu o se tasi o laau sili ona aoga e mafai ona faamama le ea o siama ma toxins.

Fale laupapa i totonu o ipu.

Ituaiga ituaiga laupapa laupapa

O ituaiga o laupapa e le masani ona iloagofie i latou lava. O le tele o taimi, pe a faʻatau se fale e faia i totonu o le fale, e mafai ona e vaʻai i le makaina o "boxwood ordinary" poʻo na o le igoa foi o le laau. Ae ia mafaufau i totonu o potu latou te ola ai i le tasi ituaiga o ituaiga ituaiga boxwood - o loʻo taatele i le faʻasologa o le laufanua - o se mea sese tele.

Fale laupapa vao poʻo faʻaaloalo (Buxus sempervirens) - o se pepa asiasi o boxwoods, o se ituaiga meaola e mafai ona faʻafeiloaʻi i le aganuʻu o le pot ma ola aʻe i totonu. Ae i totonu o le aganuu, lua ituaiga ituaiga boxwood, o loʻo i ai lau laʻau mananaia ma se pale mafiafia e tutusa ma le tele o lapisi, faʻaalia lelei o latou meatotino. O vao masani a Boxwood e sili atu ona faʻamalosi, e masani lava ona pa'ū laʻau, e le faʻamagalo mea sese i le tausiga.

Boxwood laʻitiiti-faʻafefe (Buxus microphylla) - felafolafoaʻi lauulu, ma le ofoofogia o laʻau vao. Faatasi ai ma le umi o le laulaau e na o le 2.5 cm, o lenei fatu laau e faʻailoaina i le faʻavaveina o le tuputupu ae, e tumau lelei lona foliga ma le ata, e aunoa ma le manaʻomia o le teuteuina vave. Ona o le maualuga o le palealii, ua manatu ai o se laupapa laupapa lelei mo le aganuu o le pot, o le filifiliga aupito sili lea pe afai e te manao e fatu se ata manino "le atoatoa".

Boxwood Bolear (Buxus balearica) - o se laau lalelei sili ona lalelei ma lau lapopoa, laʻau ovalu, lauiloa mo ona foliga teuteu, foliga vaaia o le sauniga, susulu, mauoa, lau-lanumeamata. O laʻau e mafai ona sili atu i le 4 cm le umi. Ona o lona vave tuputupu ae, o se tasi lea o laau aupito sili ona lelei mo faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga pito i luga.

Boxwood masani poʻo le faʻaaloalo (Buxus sempervirens).

Boxwood laʻititi-faʻafefeteina (Buxus microphylla).

Boxwood Bolear (Buxus balearica).

Tuutuuga mo le tuputupu aʻe o laupapa laupapa

E ui lava i le tulaga o se tasi o laau taatele, o le boxwood e le faigofie ona ola e tusa lava pe i totonu o se togalaau faʻatoʻaga. E masani lava ona tulai mai le toilalo i le galueaina o lenei laau, talu ai e le fiafia le boxwood i matagi, ma le lagona lelei i le afaina o le tautotogo, ma le faalagolago i le mautu o le malulu ma le maualuga o le kiona e le masani ona amanaia. I le va o le aganuu, o le filifilia o tuutuuga mo boxwood e taua tele mo ona tagata fai togalaau.

E i ai a matou laupapa laupapa i totonu o faleoloa o faleoloa fugalaau e fai si faigata. Mo le tuputupu aʻe i se aganuʻu potu, e mafai ona e faʻatau uma fale laupapa boxwood ma potwood boxwood i nofoaga faʻatau. O lenei fale e taugofie ma taatele. Afai e manaʻomia, e mafai ona e totoina se atigipusa laupapa ma mai se aʻa, e faʻatau atu mo le togalaau, poʻo le vaʻaia oe.

Malamalama ma tuʻuina i totonu

E le pei o pusa fafie vine, ma e mafai ona tuʻu uma i le moli susulu ma le vaeluaga o le paolo, o le fale inu box needs more stable lighting. I totonu o le potu mo le laau toto, ua filifilia ai nofoaga susulu, puipuia o laulaau mai le la o le aoauli. I le faʻamalamalamaina o le malamalama, o le fafieina o potu e ausia ai le maualuga o le fiafia.

E le fiafia afi laupapa i totonu o le moli uila, ma o le taui mo le le lava o le malamalama mo i latou o le a le manuia. Toto laau e tatau ona faʻaalia i luga o le faamalama o le faamalama - sasaʻe, sisifo poʻo le itu i saute.

Filifilia o se nofoaga mo boxwoods i totonu o se potu, e taua le manatua pe aisea ua faʻaalia ai lenei togalaau togavao i totonu o aganuu i totonu. O Boxwood o se faʻalogo faʻalogo, o se tamai tupua ola i totonu o se ulo, lea e tatau ona faʻaaoga e pei o se leo e tasi.

O lenei mea totino o se tutusa o mea teuteu tetele, o se ata vali lanu, lea e faʻaalia o se nofoaga e faatulaga ai le leo ma le laʻau o le teuteuga i nofoaga sili ona lauiloa. I totonu o vaega, e le o se mea e leiloa ai boxwoods, ae o totonu o boxwoods i totonu e sili atu ona faʻaalia ai lo latou matagofie moni i le mitamita faamaualuga.

Laititi ma le ea

Mo laupapa laupapa i totonu, o tulaga lelei e sili ona lelei. I totonu, o lenei laau e le taliaina le vevela lelei, ae e tali lelei i le maualalo o le vevela. I le taumafanafana, afai e sili atu le maualuga o le vevela o le ea + 23 ° C, e tatau ona ave ni fua e faʻavave ai pea ma faʻalauteleina ai le manogi. I le tautotogo ma le autumn, o le mafanafana e le fefe i boxwood, ae o le tau aupito maualalo i soo se vaitau, sei vagana ai le taumalulu, e sili atu le faatapulaʻa + 12 ° i le taeao.

O totonu o boxwoods totonu e tatau ona taumalulu i le maualalo o le vevela. E le pei o laau toto, latou te le faatagaina le faʻaitiitia o le malulu o le ea i lalo ifo o le 5 ° C. O le suiga o le mode mai le +5 i le 10 ° C ua manatu lelei e lelei mo lenei laau toto, ae afai e leai se avanoa e faia ai ia tulaga, ona tatau lea ona e tuu i lalo le faailo i le taumalulu i le itiiti ifo i le 12 ... + 16 ° С.

Boxwood fiafia i le ea fou. E le naʻo le mafai, ae e manaʻomia foi le alu i le taumafanafana i le togalaau, i le faletusi matala, matafaga. I le ea fou, o le laau e itiiti ifo le taua nai lo le windowsill. Ae i le masani ai i le vaʻaia masani, e le mafatia le boxwood i totonu o le potu.

Pe a tuʻuina laupapa i totonu o le ea, e manaʻomia ona latou suʻeina ni nofoaga i le paolo: o se paʻu mataʻutia i le malosi o le susulu i nofoaga lafulafu atonu e ono afaina ai le laau.

O le boxwood e laʻititi-faʻaleleia.

Fale tausi falewood

O laupapa i totonu o fale e mamao ese mai laau e sili ona mautu ma le leai o ni meaʻai. O laau masani laupapa e mafai ona avea o se tasi o mea aupito sili ona matagofie i totonu o laau, ae o isi ituaiga e lua o se galuega sili ona lelei i le fesuiaiga o tuutuuga.

O le misia i le tausiga mo boxwood o le a pasi e aunoa ma ni aʻafiaga, pe afai tatou te talanoa e uiga i mea laiti laiti mai le masani. Ina ia mafai e le pusa boxwood ona tausia le maualuga o meaʻai, e tatau ona e tausia lelei le maualuga o le maualuga, ma matau sina mea itiiti i lona tuputupu ae, ma mautinoa le tafe mai o le ea fou.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O totonu o boxwoods i totonu o le vai e faʻafefe ai suavai mama, ma tausia sina sina malulu o le masini. O le tele o nei taualumaga ua seti ina ia mimiti le pito i lalo o le vai. Laititi ae le o le suavai e sili ona lelei. I le taumalulu, pe a malulu, e faʻaitiitia le suavai, puipuia aʻa ma lau mai le faʻamamago. O laau laupapa e gafatia lelei le lāmala, ae na o sina pupuu. O le faʻamago umi o le meaʻai e aafia ai le teuteuina o le lanu meamata.

O se mea e le maofa ai le toatele oe mananao e fai se laupapa laupapa i totonu o le potu o lona fiafia lea i le maualuga o le suavai. Fale laupapa, aemaise i le vevela, e manaʻomia togafitiga vai masani. Mo lenei ogalaau, e leai se mea e manaʻomia e faʻapipiʻi ai mea faʻapitoa fale faʻapitoa poʻo ni paga papa. O lenei togalaau togalaau e le gata ina fefefe i le susu, ae e fiafia foi i le pulupulu.

Vaitaimi poʻo masani i le taumafanafana, o le faʻaleleia masani e faʻaleleia ai le teuteuina o laʻau ma faʻateleina ai le tuputupu ae o se pale matagofie matagofie.

E lua mo le faʻaleleia o vai ma mo le faʻaleleia o laupapa laupapa i totonu o le aganuu, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o vai. O le vevela o le vai mo le fufuluina e le afaina tele, ae mo le faʻaleleia o vai e fautuaina e faʻaaoga sina vai inu.

Fertilizing ma le faʻafefiloi

Mo totonu o laupapa laupapa i luga o laʻei pito i luga, e taua le sailia o le paleni i le va o le tausia o se eleele mautu lelei ma le le lava o meaʻai. Mo lenei mea, ua lava le faʻaaogaina o fomaʻi ma le taimi e tasi i le masina mo tagata matutua ma 1 le taimi i le 2 vaiaso mo le tuputupu aʻe ma le olaola o vinewoods. I le tulaga masani o laʻei pito i luga i le tasi taimi i le 2 vaiaso, ua vaeluaina le fua o le faʻamaʻi. Ole laʻei pito i luga mo fafie laupapa e naʻo Mati e oʻo atu ia Aokuso.

Mo totonu o boxwoods, o le masani masani o le faʻaaogaina o mea uma e talafeagai. Ae o taunuuga sili ona lelei e maua mai i le faʻaaogaina o fomaʻi faapitoa mo rhododendrons. O le paleni o meaʻai, macro-ma micronutrients i totonu o ia fugalaau e maua ai le laʻau ma se lanu sili atu ona tumu ma se foliga lelei.

Trimming ma teuteu laupapa laupapa

O le taimi sili ona lelei mo le teuina o soʻo se boxwood e taʻua saʻo o le amataga o le taumafanafana. Afai e leʻi faia le boxwood ao lumanaʻi lenei taimi, ona faia lea o le teuteuga i le afa lona lua o Iuni poʻo le amataga o Iulai. Mo togavao ua fatuina, e mafai ona faia le teuteuina mai le tautotogo i le amataga o le tautoulu, tausia o tau, e fuafua i le tuputupu ae ma le manaomia e taofia le laau.

O laupapa laupapa e tuʻuina atu ai le malamalama ma le malosi. ◊Otiʻai i luga o le tele o le manaʻoga ma taʻavale. E mafai ona teuteuina i se mamanu patino poʻo le faʻaleleia. E le itiiti ifo i le lua paʻu laulaʻau e tatau ona tuʻu i lālā. Mo puʻupu talavou, faʻapipiʻi poʻo le faʻapuupuuina o luga e mafai ona faʻaaogaina.

Afai e manaʻomia, e mafai ona fausia le talo mai le boxwood, e faʻaoga ai faʻataʻitaʻiga ma isi metotia o le fausia o se ata ma se sitaili. O le uaea i luga o le laau e mafai ona tausia mo se taimi umi, faatulaga ma taialaina le ogalaau ma lala. O le tapulaa maualuga mo le faʻamalosia o pupuu e tusa ma le 7 masina. Trimming small shoots and forming a crown is always carried out e tusa ai ma se ata lafoia.

Suiga ma sui

E pei lava o soʻo se isi mea i totonu o le fale, boxwood e fiafia i se mea faʻapipiʻi i le amataga o le tuputupu aʻe ola, i le tautotogo. Afai e tatau ai, o boxwood e mafai ona toe totoina i se aso mulimuli ane, ae le o le taimi e moe ai. O le taimi o le totoina o loʻo faʻatulagaina taʻitoʻatasi, e taulai atu i le tuputupu aʻe o le laau. Mo laupapa laupapa, o se faʻaopoopoga faaletausaga o loʻo manatu pea o se mea faigata.

O le laau e faʻafeiloaʻi i atigi pusa lapoa pe a oʻo ina aʻafia uma e le aʻa le meaʻai, ma le tutusa o le 1 taimi i le 3 tausaga. E le fautuaina ni laupapa laupapa e pei o ni pusa laupapa mo le toe suia.

O le eleele mo laupapa i totonu e tatau ona manava, vavalalata ma lelei. Mo laupapa laupapa, o se mea laugatasia lautele ma faʻapalapala faʻapitoa o palapala mo mea teuteu ma faʻatoʻaga e talafeagai. I le puleaina o mea mama o le palapala, e mafai ona e faʻatapulaaina le tuputupu ae o le laau ma faʻafefeteina le pale: i totonu o laufanua laupapa palapala leaga e maua ai le vevela ma le pupuʻu puʻupuʻu ma laʻau faatulagaina.

Afai o le tuufaatasiga o le eleele e fatuina tutoatasi, e sili atu le faʻafefiloi o le sodoma, laʻau palapala ma le oneone i le fua faatatau o le 4: 2: 1. O le faaopoopoina o peat mo lenei laau e le manaomia.

Mo laupapa laupapa, e le mafai ona faateleina le tele o ipu: e na o le lua senetimita e faaopoopo i le lautele o le koneteina muamua. O laupapa laupapa e sili atu i pusa masani ma se maualuga e sili atu nai lo le lautele.

O laupapa laupapa i totonu e tuʻuina atu i pusa fou. E le mafai ona faʻamafuna le eleʻele, sei vagana ai le aveeseina o le vaega pito i luga ua faaleagaina.

Faʻasologa o faʻailoga.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe

O totonu o boxwoods i totonu o se tasi lea o togafitiga e sili ona puipuia i vaovao faʻamaʻi. E naʻo le faʻalauleʻaina o le setete e mafai ona aʻafia ai nei tagata e le apogaleveleve. E i ai foi le iniseti oniseti i luga oi latou. E lelei tele le taulimaina o meaola faalafua e ala i le fufuluina o ni soa soa solutions. Insecticides e faʻaaogaina mo na o faʻafitauli ogaoga le amanaiaina.

Faʻafouina o laupapa i totonu

Fale laupapa ua faʻalauteleina e ala i le tipi. E mafai ona faʻaaogaina vaovao i totonu o le fale, tautotogo ma le mafanafana, ae le na o le lignified vine: e mafai ona vavaeina lala i lena tulaga seia oʻo lava ina faʻamaonia le faavae. O faʻamavaega mulimuli mai boxwoods i totonu o loʻo vavaeina i le amataga o Iulai.

Faʻasologa masani i lenei ogalaau e oo i le 7 cm le umi (faatasi ma le itiiti ifo i le lua internodes). E mafai ona aveese laʻau pito i lalo, ma tuʻu ai na o le pito i luga luga. Faʻasologa o vaega i lalo ifo o le nonoa - o se filifiliga masani. O aʻafiaga e aʻafia i le vai masani, ae tele lava latou te manaʻo i se auala e sili atu ona faʻalagolago: ua tanumia i se itu i le oneone oneone poʻo le mea masani masani, ma tausia i lalo o se faʻaoga. I le noatia ma le fai fuafua i le faʻavaeina o le maualuga o le faʻamafanafana ma le faʻaauau o le ea, e mafai ona aʻafia le vavae i totonu o le masina talu ona totoina. Tuiina i latou i koneteina tetele. O le mafanafana ma le togafitiga faʻatasi ai ma mea faʻaleleia o le tuputupu ae e faʻaleleia le saoasaoa ma faʻaleleia ai aʻafiaga.

E mafai ona faʻaaogaina le metotia o le fatu mo laupapa i totonu, ae faʻaaogaina lava e seasea ona o le umi o le tuputupu ae mulimuli ane o laau ina ia ausia ai le maualuga o le teuteuina.

Atonu o se tasi o le aufaitau o "Botanychki" ua uma ona totoina laupapa i tulaga o potu. Matou te faʻafetai pe afai e te faʻamatalaina lou poto masani i faʻamatalaga i luga o lenei tusiga poʻo le matou Fono.