Laʻau

Faʻapitoa phlox: ituaiga ma ituaiga o fugalaau ma ata, igoa

I le toetoe lava o nofoaga uma o loʻo nonofo ai, e mafai ona e vaʻaia ni fugalaau mananaia matagofie e tupu ai le phlox. Latou te fiafia i lo latou lalelei pupula mai le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn. O le aiga phlox e tusa ma le 60 ituaiga o ituaiga e eseese le maualuga, foliga, lanu lanu. O le mafuaaga lena ma la latou fesoasoani i le togalaau e faigofie ai ona e faia soʻo se tuufaatasiga, e aʻafia ai le fuga mai pea. I lenei tusiga o le a tatou faamatalaina auiliili le ituaiga o meaola ma ituaiga sili ona taatele o fugalaau matagofie ma matagofie. O se ata mai la matou tafaoga o le a fesoasoani i le au fai togalaau e filifili ai foliga ma lanu o le phlox, e manaʻomia mo le faʻaputuina o latou moega.

Panloled phlox - ituaiga lauiloa ma ata

O le tele o taimi, o ituaiga eseese o panloled phlox ua tupu i togalaau. O lenei meaola na atiaʻe e tagata faʻatoʻaga mai ituaiga eseese ma ituaiga o phlox. O le taunuuga o ituaiga vao 60-70 cm poʻo le 80-100 cm maualuga.

O le maualuga o le phlox panicled ma lona paʻu lanu e afaina i le susulu o le vaega o loʻo ola ai. I totonu o le paolo, e tafe atu ai vao, ma i le la latou te ola ai sikuea. O fugalaau susulu o fugalaau i le goto o le la ua mou atu i le paepae. O le mea lea, pe a tulaʻi mai phloxes, e tatau ona manatuaina lenei faafitauli.

O ituaiga uma o le phlox panicled i le taimi o le vavao ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu. E faigofie tele, aua e mafai ona e filifilia le filifiliga e talafeagai mo le matagofie o le togalaau i le gasologa o le vaitau.

Ullox vave fuā

O nei ituaiga o laau e aofia ai fugalaau e amata tupu mai le afa lona lua o Iuni:

  1. Eseesega "Alexander Immer" e iloga e fugalaau fugalaau manino ma le tolu mita le 3.5 cm, lea e aoina i se tulaga eleelea, mataga. E fuga mai i le luasefulu o Iuni ma fuga mo le 29-35 aso.
  2. O Phlox "Henry Gertz" e fuga mai i le amataga o Iulai, fugalaau paʻepaʻe ma se lilac-piniki. O fua saʻo o le laau toto e ola i le 50-55 cm. O le faʻaaogaina o le telefoni e mafai ona tupu i le 15x12 cm. E fuga mai mo le 30-35 aso.
  3. Eseese "Iris" o se togavao e oo i le 45-50 cm le maualuga. I luga o se mea e le mafai ai ona maua mai ai ni fugalaau ei ai se lanu violet-lilac ma se mata o le carmine. E amata ona fuga i le amataga o Iulai ma fuga mo le 29-35 aso.
  4. O le Vaitafe o Elizabeth Kembel o se laau tele ma le tele o vao. O laufanua manaia tele e ola e oʻo i le 16 cm. O petals ei ai le lanu-lanu piniki, ma o le totonugalemu o le fugalaau e papaʻe. Tutu uma Iulai. E talafeagai mo le faʻavaeina o vaega ma le tipi.

Vaitaimi taimi laau toto

O lenei ituaiga e aofia ai le phlox, fuga i le lua tausaga o Iulai:

  1. Eseesega "Le Madi" e iloga i luga o le fausiaina e oo i le 40-50 cm le maualuga. Mai le ogatotonu o Iulai e amata ona fuga mai i fugalaau lanumoana uliuli ma fugalaau lanu. O le tele o le taamilosaga e oʻo i le 11 cm. O le umi o le fugalaau e 25-38 aso.
  2. Eseese "Malamalama o le Malamalama" o se laau umi 80 cm le umi. I luga o lona telefoni o meaola, e fuga mai fugalaau fugalaau ma se nofoaga autu. E fuga mai i le ogatotonu o Iulai mo le 30-35 aso.
  3. O le manu feʻai o le afi e tupu i le 60-65 cm. O lona tele o le pyramidal inflorescence o loo i ai le lapoa o le 17x12 cm. O fugalaau e mumu mūmū ma se fugalaau mata mai le aso 17 Iulai 17 ma fuga mo le silia ma le 30 aso.
  4. O ituaiga o Othello e iloga i fugalaau e lanu uliuli i le aoauli ma le lanumoana i le afiafi. O fugalaau taʻitasi e tolu mita le 3.5 cm ma o loʻo i luga o le faʻalelei, e le mafai ona maua. E fuga mai i le ogatotonu o Iulai ia oʻo i le ogatotonu o Aukuso. O le maualuga o le vao e mafai ona oʻo i le 80-90 cm.
  5. O le ituaiga Snegurochka e aofia ai ogalaau uumi e fausia e oo atu i le 80-90 cm le maualuga. O fugalaau lanu paʻepaʻe e 3.7 cm o loʻo i luga o le eletise tetele. O le a fuga i le ogatotonu o Iulai ma fuga mo le 30-35 aso.
  6. O le ituaiga "Apple Blossom" o se togavao laititi-umi faatasi ai ma fugalaau lanu piniki e oo i le 4 cm le lautele. E fuga mai pe a ma le 40 aso mai le ogatotonu o Iulai.
  7. O le ituaiga o le Schneeberg e iloga i laʻau, ma le maualuga e mafai ona oʻo atu i le 75-80 cm. Faʻalēlūlūina fatulaʻau e oʻo atu i le 20 cm ma o loʻo iai fugalaau paʻepaʻe e tolu mita le 3.2 cm.
  8. Eseese Ernst Immer o se togavao 60-65 cm i le lapopoa. O fugalaau paʻepaʻe ma se piniki piniki i le ogatotonu o loʻo i ai i luga o se taamilosaga, faʻalavelave eleelea. E fuga mai mo le 30 aso mai le ogatotonu o Iulai.

Lisi-fugalaau fufusi phlox

O lenei vaega o laau toto e fuga mai ia Aokuso e oo lava ia Setema:

  1. Eseese "Lilac tuai" e amata ona fuga mai i le amataga o Setema. I luga o lona uiga sili ona leaga, o fugalaau lanu-piniki, o lona maualuga e oʻo atu i le 3.8 cm. O ogalaau e maualuga tele - e oo i le 110 cm.
  2. O le ituaiga "Pink Hydrangea" o se tamai laau vao e oo atu i le 55-60 cm le maualuga. O ona fugalaau laniki piniki ma se mata o le minoi e fausia ai se eleelea, o le oval e oʻo i le 16x12 cm le lapopoa. E amata ona fuga i le faaiuga o Iulai ma fuga mo le 20-30 aso.
  3. Eseese "Ostankino" o se ogalaau umi e maualuga lona 85-90 cm. O laau ele, o pyramidal o loo i ai i luga o le togavao tutotonu ma luga o le itu itu i le taimi e tasi. I le amataga o Aokuso, e fuga mai i fugalaau fugalaau e 4 cm le lautele. E faaauau pea le faʻalauga seia oʻo ia Setema.
  4. Eseesega "Frau Antoine Buchner" e iloga i luga o le totoina o ogalaau e oʻo atu i le 100-120 cm. Fugalaau paʻepaʻe ma se lauulu lanu piniki-ulu e tupu i luga o se avanoa lautele lautele. E fuga mai i le ogatotonu o Aokuso i le malulu. E talafeagai mo le faʻavaeina o vaega ma le tipi.
  5. O le ituaiga "Aʻoga" o se togavao e oʻo i le 70 cm le maualuga. O ona laʻau eleelea e aofia ai lanu violē lanu violē e foliga mai e le o mamao mai le mamao. E amata ona fuga i le tau faaiuiuga o Iulai.
  6. O le ituaiga "Autalavou" o se laau umi, o lona maualuga e oʻo atu i le 80-85 cm. O ona fuga lanu piniki ma le diamita o le 4.2 cm e aoina i totonu o le vaʻalele, o le faʻafefe o le fua. E amata ona fuga mai i le amataga o Aukuso, e fua mai.

Faʻaauau le faʻafefeteina o phlox - ata

O fugalaau fetolofi e fufusiina e fuga mai ia Me. O o latou uiga lelei e aofia ai laʻititi laʻititi e oo i le 20 cm, faapalepale lauʻeleʻele ma faigofie faigofie ona faʻaleleia.

Faatasi ai ma le au fai togalaau, o ituaiga nei o phlox e sili ona lauiloa:

  1. Plofx Bifurcated o se laau totō ma fatu laʻau ma laʻau faigata. O le totoina o fugalaau ua vavaeeseina, lea e maua ai le manatu e lua faalua fugalaau fugalaau. Lanu e mafai ona mai le lanumoana i le paepae.
  2. O le ituaiga Douglas e na o le 10 cm le maualuga. O le taimi muamua e fuga mai ia Me, ona oʻo lea i le faaiuga o Aokuso. E foliga mai o se paʻu uʻamea o puʻu ma fugalaau eseese o lanu eseese. O latou lanu e mafai ona mai i le paʻepaʻe po o le lanu violē i le paauli
  3. O le foliga o le phlox e foliga mai e pei o le moa ma e sili ona lauiloa i le au fai togalaau.
  4. O le phlox snow e ese mai i fugalaau mai le piniki ma le moli. O se vaʻaiga tele ma vaʻa-malulu.

Lafoaʻi phlox - ata

Loto saʻo le phlox i le taimi lava e maeʻa ai le palapala. O fualaau vaomatua ia e puipuia mai suiga o le vevela ma le tele o fugalaau. O ituaiga sili ona lauiloa:

  1. O le phlox lautele o se togavao ma fugalaau lanu moana ma le paʻepaʻe, lea e tutusa lelei lava ma le ao. O le laau toto e tupu lelei i luga o soʻo se eleele palapala.
  2. Eseese "Adsurgens" e iloga i fugalaau tetele, o lea la i le taimi o le fugālaau e foliga mai e mataʻina. E fiafia o ia i eleele lelei, suamalie.
  3. Eseese "Faʻasolo" o se togavao 30 cm le maualuga, e fuga mai i fugalaau piniki. E tupu lelei i luga o laʻau palamole.

Stolonosny phlox - ata

O fualaau le lelei ia, o le, faafetai i stolons ua totoina i ni manoa, vave ona tupu. E i ai la latou vaovao mafiafia, ma o latou tupuaga e tupu ina ia oo lava i vao e le tupu mai ia i latou. Latou te aʻafia moni lava mai le tasi fesootaiga ma le eleele. O le iʻuga, o loʻo tutupu aʻe ni laʻau fou, ma ua fausiaina uila, matagofie kapeta. Latou te manaʻomia ona totōina ile eleele lelei ma susu ma nofoaga malulu.

O ituaiga sili ona lauiloa o:

  1. O le ituaiga Blue Rig e tupu i le 25 cm ma fuga mai i fugalaau lanumoana-lanu enaena ma se samasama samasama. E sili le fiafia e ola i luga o eleele palapala ma penumbra. Alofa e tele le suavai.
  2. O le maualuga o le "Purpurea" e tupu lelei i le paolo. O ona gaʻo e oʻo atu i le 25 cm le umi ma e aofia ai fugalaau lanu piniki ma samame samasama.
  3. O le ituaiga "Fullers White" o se mea e fesuisuiai, fetolofi, o lona maualuga e tusa ma le 30 cm. Mo se taimi umi, e fuga mai i fugalaau paʻepaʻe e aunoa ma ni mea le mama ma ata. E talafeagai mo le faia o paʻu alpine ma teuteu puipui. E fetaui mo le tipi.
  4. Eseesega "Queen Queen" e oʻo atu i le 40 cm ma fuga i fugalaau lanumoana ma se lilac hue. O le fugalaau e le sili atu i le tolusefulu aso, mulimuli ane ona vavae ese ai lea o fugalaau. E fetaui mo le tipi.

Phlox i le faʻasologa o ata - faʻataʻitaʻiga ata

O fugalaau fugalaau o le a sili ona lelei i laau taʻitasi ma faʻatasi ai ma isi laau totō. I le faʻaaogaina o ni meaʻai faʻafefe, e mafai ona e puipui le puipui, palo, sese o le puipui, tuaoi tuaoi i luga o le site. E ala ia i latou e mafai ona vaeluaina le togalaau i ni fausaga.

O mauga laugatasi, fugalaau, laʻau, togalaau matagofie e teuteu i phlox foliga. O se kapeta lanu lanu moana e mafai ona tupu mai i le tele o ituaiga o laʻau e ala i le totoina ae le o vao mutia.

O le a foliga lelei Phlox i isi lanu. La latou Roses e mafai ona avea ma tuaoi, sunlilyies po o le siliva siliva. O le a foliga mai e sili atu le manaia o rosa moli e faasaga i le tala o le phlox paʻepaʻe paʻepaʻe. O se "kapeta" manaia e mafai ona fatuina mai se vaega o laau o le lanu e tutusa, ae i eseese lanu.

E ui i le faigofie o pupuʻu ma laina tuusao, faatasi ai ma le fesoasoani o phloxes e mafai ona e matagofie teuteu se fale mafanafana, togalaau, togalaau poʻo le faletalimalo. Ma i le tele o meaola eseese, e oʻo lava i tagata e sili ona teuteu le fugalaau feʻai o le a latou maua se eseesega i lona fiafia.

Faʻalauiloa phlox