Laʻau

Spacifilus i le fale: mataʻituina pe aisea e malogo ai le laʻau o lau

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o laau laau, o le spathiphyllum e matua lauiloa lava. O lenei fugalaau manogi e alofagia e le tele o faletua. O le tausiga o lea mea e faigofie, ae a oʻo mai le tau malulu, e gaoioi malosi le laau i le malulu i le potu malolo. O faʻamatalaga o laʻau e amata faʻagogo ma paʻuuli. Mo le a le mafuaaga e maʻi ai le fale i totonu ma pe faʻapefea ona fesoasoani i lau laau e sili ona e fiafia i ai?

Faamatalaga faʻatau

O le tele o fai togalaau e iloa Spacifilus i lalo o le isi igoa masani - "fiafia tamaitai". O se fugalaau matagofie e manatu e le lelei i le tausiga ma e sili ona lauiloa. E mafai ona vaaia i toetoe o fale uma. Faatasi ai ma le tausiga lelei, e fiafia i lona uluai laʻau ma matagofie.

O totonu o le fugalaau e aofia ai le Spathiphyllum ma e 45 ituaiga o laau. O nisi o nei ituaiga meaola e foliga matagofie. Homeland o se mea tau vaomatua - Amerika i Saute, vailaʻau o le tele o atunuu:

  • Pasila
  • Kolomupia
  • Venezuela
  • Filipaina Filipo.

O mea e le masani ai o se laau paʻepaʻe e pei o se veli paʻepaʻe. Faaliliu mai le Eleni, o le igoa o le fugalaau ei ai upu e lua - "lapoʻa" ma "papaʻe".

O lau o loʻo i ai ni pito mausali e leaga, ma i le ogatotonu vevela tutotonu e tu i fafo. Fagu vevela e sosoo ma ia. O fuga o le fugalaau e faʻalautele i le faavae. O meaola e paʻepaʻe paʻepaʻe e tele lava ina taatele, e ui lava e le o se mea e le o se mea e tupu ai se ituaiga laumei lanumeamata.

O le umi o le spathiphyllum o le ulu e tusa ma le 2-3 vaiaso i le tautotogo. Afai e siakiina lelei, ona fuga lea o le fugalaau i ona fua i le taumafanafana ma le tautoulu. A oʻo mai le taimi o le vavalalata ma ua maeʻa le pala, e tatau ona aveeseina.

Tausia Tulaga

E tusa lava pe faigofie ile tausiga ole fale ole fale e manaomia le tausia ma le gauai e le aunoa. Aʻo le lanu uliuli i le spathiphyllum poʻo le amata ona liu samasama, o pito o lau e faʻamago, o faailoga ia e tatau ona avea ma faailo o le faailo. O le laau e tali atu i le tausiga le talafeagai, faʻamaʻi. E tatau i le taimi lava e uma ai le faʻaalia o nei faailoga fai tagaa le o lea o le a faaauau pea ona tiga le laau ma atonu e vave ona oti.

O le Spathiphyllum e patino i na laau e manaʻomia le mafanafana, ona e sau mai le vailaʻau. E fautuaina i le taimi mafanafana e fatu ai le fugalaau e faʻalauteleina ai le manogi i le potu. I le taumalulu, e tatau ona faatapulaaina le spathiphyllum i le suāsusu, e le gafatia le sili atu o le susu. E tatau ona aveese le vai mai le pusa pe a iai.

O le fuga i totonu e le faʻafefeina le la. E sili atu le talafeagai mo le faʻaleleia masani o le lisiina o penumbra. O le vevela i le taumafanafana e tatau ona i le va o le 22-23e uiga iC, ma i le tau malulu e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 18e uiga iMa. O le fugalaau e matua nofouta lava i taga i totonu o le potu. Afai e te le iloa nei foliga, o le spathiphyllum o le a faigata ona tupu e aunoa ma ni faafitauli.

Aisea e paʻu ai laulaau o le spathiphyllum?

Atonu ei ai ni mafuaʻaga e mafua ai ona i ai faafitauli i lenei laau. O le tele lava o taimi, e iloa ai e le au faifaatoaga lauusiusi e amata ona liuliu le lau o le lau i le fugalaau. E aʻafia lenei mea i le tele o tulaga leaga mo le galueaina o le "fiafia tamaitai." O le faailoga autu o le soifua maloloina ma le tausiga lelei o le spathiphyllum o ona foliga matagofie. E masani lava, e matauina e le au faifaatoʻaga o pito o laʻau mamago i le spathiphyllum. E foliga mai, o nei faailoga e fesoʻotaʻi ma le solia o le fausiaina o se fale.

O le aufaatoʻaga na latou iloa mafuaaga e lua o le fautuaga o lau o le laau ua liu uliuli:

  • vai inu tele;
  • le lava le fafaga.

A tele taimi e toto ai le laau, e matua suamalie ma o loʻo i totonu o se potu malulu, o aʻa e amata ona pala. E faasolosolo lava, e aafia ai laulaau o le spathiphyllum - o le lapataiga o laulaau malogo, o lanu uliuli e aliali i luga ia i latou. Afai e iloa o le a amata le pogisa o le basal, ona avea lea o se faailoga manino o le leaga o le pala. E tatau ona vave togafitia le palapala ile fuluʻi, ma tuu le laau i totonu o se potu faʻasalaga ma le vevela o le itiiti ifo ma le 16e uiga iC. I le vaitau taumalulu, e sili ona lelei le totoina o le laau i luga o se windowsill e feagai ma le itu i saute. O le laau e tatau ona faʻafeinuina na o vai inu ma faʻaitiitia le aofaʻi o vai.

O le mafuaaga lona lua o le leai o meaʻai. Atonu e mafua mai ona o le le lava o le eletise po o le molikalama i le paluga palapala. Afai o le mafuaaga lenei, ona e manaʻomia lea ona faʻaaogaina le faʻala, lea e aofia ai:

  • fuamoa;
  • paluka;
  • gaʻo

O le vailaʻau pito i luga e tatau ona faʻaalia i luga o le afifi. I le taimi vevela, e faʻaaogaina le faʻaaogaina i le 2-3 vaiaso. I le tau malulu, e le manaʻomia e le spathiphyllum le faʻaleleia, talu ai ua malolo.

Aisea e sui ai lau lanu samasama i le spathiphyllum?

E ui lava o le spathiphyllum e manatu o se fale e faigofie ile tausiga, o faafitauli e mafai ona aliali i le faagasologa o lona atinaʻe. E masani lava e tatau ona matauina o le fugalaau i totonu e liu pe mimiti ma e vave ona tulaʻi mai le fesili, aisea ua tupu ai lenei mea? Ua talitonu tagata popoto o le mafuaaga mo lenei mea maualalo maualalo i le potu. Pe a vevela le ea, e amata ona valivali pito o lau o le fugalaau lanu samasama pe malogo i pito.

E tele taimi e mafai ai ona e pipiʻi le laau i le fale, ae e le o taimi uma e maua ai ni taunuuga lelei. E mafai ona faateleina le suavai i isi auala:

  • e tatau ona tuu le ulo i totonu o se fata ma susu susu;
  • ufiufi le eleele i totonu o se fagu masini susu;
  • tuu se fagu vai i autafa o le ulo.

Lanu samasama poʻo lau mamago atonu e mafua mai i eleele maso maso poʻo le inu tele. O le mafuaaga lona lua e laʻititi tele le gafatia; o le fugalaau e manaʻomia se ipu e leai se mea.

O le mafuaʻaga autu o le mago ma le samasama o laulaʻau e mafai ona tu saʻo le la pe sili atu le susulu o le la. Mo se faʻataʻitaʻiga susulu malamalama o le la o le a mafua ai mumu i lau o le laau.

Afai o le laau e matuai feinu, e mafai foi ona mafua ai le matutu ma le samasama o le vaega o le palapala. E fautuaina le vai e pei o le suavai. E sili ona lelei le felafoaʻiina o lau o le "fiafia tamaitai" i le tele o taimi, e taofia ai le faaleagaina o le suavai, e faʻafefe ai le suavai ina ia faʻafefeteina le eleele, ae le faʻagogo.

O le mulimuli i tulafono faigofie mo le tausiga o le spathiphyllum i le fale, e mafai ona ausia fugalaau masani. O se laau maloloina lelei o le a fiafia i mata i se laʻau lanu meamata lanu meamata, fugalaau paʻepaʻe matagofie.