Isi

Onionele mo le togalaau: faʻaaoga e pei o le faʻamalosia ma le tafega o manu

O le oniono o se laau aoga fualaʻau aoga ma le aoga, lea e faʻaaogaina ma le manuia tele e le gata i le kuka ma togafitiga faʻale-aganuʻu, ae o loʻo galue foi e avea o se ofu taua pito i luga. O le teuteu o le sipisi o se vailaau matautia mo le tele o meaola faalafua lea e aumaia ai le tele o faafitauli i togalaau ma totonu o togalaau. I le taimi lava lea, mo laau totō o se fuālaʻau sili lea e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaosiga.

Mea aoga o le sipisi

O meaola e masani ona galue malosi ma minerale o vaega ia o le sipuni o loʻo i ai meaʻai, meaʻai ma faʻamaʻi tino. E moni lenei mea mo le aniani mumu. O le tele o vitamini, suauu o le mineral, carotene, volatile, quercetin - o nei vaega e aoga tele i le tele o fualaʻau lanumeamata ma luga o le tuufaatasiga o le eleele. Faatasi ai ma le fesoasoani a se paluga fou, e mafai ona e togafitia le aʻa o laau mai le tele o faamai, faʻavevesi le aʻa, toe faʻafou vaega o maʻi ma faʻamalosia le puipuiga. Onion peel e pei o se mea faʻaleleia o le a fesoasoani e faʻaleleia le tuufaatasiga ma le fausaga o le eleele, faʻapea foʻi ma le faʻafefe ese o se numera tele o iniseti leaga ma isi faʻamaʻi faʻatoʻaga.

O se togalaau poʻo se fanua fanua i le atunuʻu e totoina ma totō i tausaga taʻitasi ma fualaau aina suamalie ma teuina fua, e leai se taimi e malolo ai le fanua. O le mea lea e sau ai le sisi sipuni i le laveai, lea o le a avea ma se mea moni moni faaopoopo mo togalaau aina ma fesoasoani lelei mo le eleele. O pepa suamalie, tamato, pateta, zucchini, strawberries ma strawberries, o le totoina o fua o le a maua ai le malosi faaopoopo mai decoctions ma infusions o le sipisi aisi.

O lenei "mea tioata" e mafai ona faʻaaogaina ai le sipuni e avea o se fofo faʻafou mo togalaau teuteu ma totonu o laau, lea na amata ona mumu pe samasama na amata mai luga o laulaau. O le tele o fualaʻau lanumeamata, pe a faʻaaogaina i le eleele pe togafitia i le teuteu o le sipisi, o le a malosi, maloloina ma toe tupu. O le otaota masani o lapisi, lea e sili ona matauina o otaota o fale i aso taʻitasi, e mafai ona taua i le faʻatoʻaga ma le faʻatoʻaga. Faʻaaogaina na o le suamalie fou (o se mea muamua lea e manaʻomia!) E mafai ona e faʻasaoina se laau toto.

Le faʻaaogaina o le teuteu o le sipisi i totonu o le fale ma le togalaau

O taumafanafana uma e nofo ma le fai togalaau e sili atu ma le tasi na feagai ma faafitauli pe a tupu fua mai fualaau faisua mai laau toto ma puleaina o manu (i luga o le eleele avanoa ma greenhouses). I le faʻaaogaina o se keke o le sipisi i totonu o oe, e mafai ona foia nei faafitauli. Pau lava lou manaʻo e filifili le auala sao. E mafai ona faʻaaogaina meaʻai e le gata mo faʻamoemoega "togafitiga," ae faʻapena foi o se mea faʻapitoa, aemaise lava i totonu o se lau.

Laʻau mo fatu

O lenei metotia e faʻaaogaina e puipuia ai fualaau o fualaau aina mai fualaau faʻasaʻi ma faʻamaʻi, faʻapea foi ma le faʻapupulaina o gaʻo i le lumanaʻi. E mafai ona e faʻaaogaina le paʻu mago o le riki ma le teuteu.

Pe a totoina ni fatu, e fautuaina ia paʻu i le palapala i le va o laau totō e pei o se eleele e faʻaleagaina ma faʻaleagaina ai meaola faalafua. O se teuteuga e faʻaaogaina e fufulu ai fualaʻau. E aʻafia lelei ai kukama, zucini, pateta, kāloti ma tamato, taofi le samasama o lālā ma faʻaleleia tulaga masani o laau.

O le saunia o se teuteuga e faigofie tele. E tatau ona maeʻa maeʻaeʻa paʻu o le alumini. O le a ave le 10 lita o le vai (1 le pakete lapoa) ma e tusa ma le 4 ipu tioata. O le otaota otaota ua sasaa i totonu o le vai, oso, vevela i se vevela, ona tuu ai lea e toe lelei. O le faʻafefeteina o le a matua tumu, o le mea lea, ao le i faaaogaina e fautuaina e faʻafefeina i le vai mafanafana (i le fua ile 1 i le 5).

O se teuteuga o moli vavave ma totoa

O se teuteuga ua saunia e tusa ai ma lenei fua ua fautuaina mo le tetee atu i faamaʻi afaina (mo se faataitaiga, faatasi ai ma le "lanu uliuli"), faapea foi ma le faatamaiaina o vaovao ma vaʻavave. E tatau ona ave se fagu 1 lita ma sasaa i le 2 lita o le vai mafanafana, ma tuʻu ai mo le 48 itula e faʻauu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua uma ona faʻamamaina le faʻafefeteina, ua faʻaopopoina le vai (o le aofaiga o le afu ma le vai e tutusa lava) ma se fasi fasimoli vai.

O le totoina e tatau ona faia i le 2-3 taimi faatasi ma se vaitaimi ile 6-7 aso.

Faʻatauga mai aphids

Aphids o se mea matautia ma salalau solo, o le osofaia lea e mafai ona afaina tele ai laau i se taimi puupuu. E tatau ona vave faʻatinoina ma faʻamalosi. O se faʻasolosolo faʻavaveina ua saunia mo nei faʻamoemoega. I luga o se pakete e sefulu lita o le vai mafanafana, e tatau ona e faaopoopo atu i le 200m kalama o le sipisi ma tuu e tuu i totonu o se nofoaga mafanafana mo le tusa o le 14-15 itula, pe a maeʻa ona saunia le fofo mo le faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o le sipisi aisa mo totonu o laau

O aganuu i totonu e tali lelei foi i le lalaga o luga o le aniani ma, i totonu o se taimi puupuu pe a uma ona faʻafeinu pe faʻaleleia, e liua ma "toe ola". O le broth e maua ai meaʻai i totonu ole vitamini, meaʻai taua ma puipuia ai le faʻaalia o faʻamaʻi ma meaola faalafua. E afaina ai le matagofie o fugalaau, lo latou tuputupu ae ma le atinaʻe atoatoa.

E faʻamalosia le faʻamaʻi mai le kulisi pepelu e faʻaaogā faʻatasi ma vai faʻavaivai poʻo le faʻaogaina o ni vailaʻau. I taimi taʻitasi, e manaʻomia ona e sosogi e le gata o le laau, ae o le pito i luga o le meaʻai i totonu o le fagu.

O le saunia o se teuteuga o lapisi o le sipuni e le tele se taimi ma taumafaiga. E tatau ona e uuina se tasi lima lima o le paʻu ma sasaa i le vai mafanafana i le aofaiga o le tasi ma le afa lita. O le fusi e aumai i se vevela ma tumau i luga o le vevela vevela mo le 5-10 minute. A maeʻa maeʻaeʻa le oloa, e mafai ona e faʻaaogaina mo lona faamoemoega faamoemoeina.

O le oniono o se oloa e sili ona taua i taumafa i aso uma, lea o loʻo i tua o se mea taua ma le soifua maloloina lelei. O lenei meaalofa o le natura, lea e toatele e manatu o otaota, e le manaomia ai nisi mea faaopoopo ma le tele o le taimi mo le saunia o le mea e tasi. E matua faigofie lava le teu o le sipisi, lea o aso uma e tumau pea i soo se faletua pe a uma ona kuka. E tatau ona maeʻa maeʻa, ma e mafai ona teu i totonu o se taga pepa poʻo se pusa kata mo se taimi umi. O se auala sili atu ona faigofie ma toetoe lava leai se totogi e faʻamalo ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻatupulaia o le gaosiga ma e mafai ona e mafaufau i ai.