Fugalaau

Matou te tuputupu ae i le punavai punavai galanthus i le fale

O le taimi lava e faʻamafanafana ai le la i le amataga o le tautotogo, sina tamai laau lanumeamata ma logo papaʻe maamaʻe e amata ona tilotilo atu mai le ufimata o le kiona. O nei galanthus taʻu mai ia i tatou o le malulu malulu o le a toe faaolaola, e le o toe mamao ae faʻaleleia le natura ma o mea uma o le a liu lauusiusi.

O laau laiti mai le aiga matua e sili ona lauiloa o "snowdrops" ma e masani lava ona maua i luga o le vaomatua, i laufanua po o luga o papa papa. Ae o la latou fugalaau matagofie ma le manogi manaia e sili ona manaia ma amata ai ona latou ola i se aganuu o le uamea i le fale. Aiseā e le mafua ai, talu ai e leai se mea e manaʻomia e le agi o le kiona, e le gata i lea, o le a latou teuteu le saite i le taimi o loʻo i ai pea isi fugalaau i se tulaga o le taotoga loloto.

O fea e sili ona lelei e totoina ai se laau e taʻua o le "galanthus" ma o le a le mea e tatau ona faia ina ia fatuina ai ni tulaga vavalalata i le natura pe a mafai? Sei o tatou talanoa i lenei aso.

Filifili se moega mo galanthus

Snowdrops e fiafia tele i le la ma e nofouta i lona mafanafana: o le mea lea e uunaia ai i latou e ala mai i le falemaʻi i le vave e mafai ai. Mo le totoina o mea muamua, e sili atu le tuʻuina atu o se la o le la i le pito i luma o le fugalaau - o le a manino manino ai logo papaʻe. Ae ui i lea, i le malulu o le paolo, o galanthus foi e mafai ona ola, ae o le malosi o le malulu i totonu o le nofoaga e mautinoa e le talafeagai mo i latou.

I le malu malu, o le eleele e masani ona susu ma e le malolo mo se taimi umi, lea e afaina ai le atinaʻeina o le laau. Pulu mai le tele o le susu e mafai ona amata ona afaina ma pala, ma le isi, o le fugalaau lava ia o le a le vave ma tele.

Ae o le eleele, snowdrops, poʻo galanthus, e manaʻo ai i le malamalama, eleele le mama. O le mativa vaivai ma le mamafa o palapala e manaomia ai le sauniuniga muamua, e pei o le faʻaofiina o:

  • oneone;
  • humus po o isi fugalaʻau.

O afea e mafai ai ona ou totō galanthus?

O le tele lava o taimi, e faʻaleleia ai le kiona i luga o pulu. E lua auala e totoina ai:

  • i le amataga o le tautotogo;
  • mai le faaiuga o le taumafanafana seia oo i le ogatotonu o le tautoulu (pe afai e mafanafana).

A e faʻatau le galanthus, e tatau ona e filifili lapopoa ma ola maloloina, e aunoa ma ni faʻailoga o le faʻaleagaina ma le pala.

Afai e tatau ai, o le meaʻai faʻatau e talafeagai mo le faʻapipiʻi mo taimi pupuu i totonu o le paʻu mafiafia, ae le sili atu ma le 1 masina, a leai o le a faʻamamago pulu. Ina ia faalautele le ola ola i le 3 masina, ia galanthus e tatau ona tuu i totonu o peatusi poo le galu ma tausia susu i le taimi atoa seia oʻo ina totoina pupu.

Afai e iai se laau ua leva ona fuga ma fuga laau, e mafai foi ona totō, ae o se fua talafeagai lea nai lo le tulafono. E le fautuaina le faʻaleleia o le fugahus fugalaau i lenei auala, talu ai ua uma ona tuʻuina atu le tele o lona malosi i le fua o le fuga. O se pulu ua vaivai o le a le mafai ona maua ni meaai lelei, ma o se taunuuga, o le vaega atoa o le ea o le a vave ona mou atu. E le gata i lea, o le tautotogo e sosoo ai o se togavao e le mafai ona fuga, ae o le a vaeluaina.

E i ai le isi auala e faʻaleleia ai snowdrops - fatu. E faʻaaogaina foi i le fale, ao fatuina fatu i le eleele tatala i le amataga o le tautotogo, faʻamalo le tulaga o le totoina o fatu.

Talu ai ona o le fatu vave o fatu, e le o teuina, ae ua totoina vave i le vave e mafai ai.

O le tele o vailaʻau o galanthus, o ata o loʻo tuʻuina atu i lalo, faʻaleleia atoatoa i le fatuina o le tagata lava ia.

E tumau pea le na o le faʻavasegaina o vao e latalata ane i le tina e totoina i se isi fugalaau fugalaau ina ia aua neʻi faʻamalosi le totoga.

E faʻapefea ona toto fopuni?

E foliga mai e manaia le suavai i le totoina o laau, o le mea lea e lelei ai le totoina o pulu i "kamupani" laiti, ma tuu ai se mamao o le 3 cm i le va oi latou.

Aua nei faʻalolotoina malosi le tumutumu. Ae afai o loʻo tupu pea lenei mea - e le lelei, o le galanthus o le a fetuʻunaʻi le vaʻaia oi latou lava ma o teineiti tamaʻitaʻi o le a faia muamua i le loloto o le loloto mo i latou.

A totoina palu, o le a fuga mai le galanthus i le tausaga lona lua, ma o le laau na maua mai fatu o le a totogo mo na o le 4 tausaga o le ola.

E faʻapefea ona tausia le primroses?

O le totoina o fugalaau ma le tausiga o galanthus i le malae vaalele e le faigata tele, ma o le a le laveaiina e le au fai togalaau le tele o faafitauli. Faʻasagaga o le moega fugalaau e tatau ona na o le taumalulu e le o le kiona, ma o le punavai e le faʻafefe ai timuga. O le taimi atoa, e na o le pau o le kiona e manaʻomia ai le susu o loʻo i luga o le moega pe a uma ona liusuavai le kiona.

Snowdrops e tatau ona fafagaina i na o le vaitau o lo latou tuputupu aʻe ola, e faʻaaoga ai le potassium phosphate fertilizers. E tatau ona faʻaaogaina le Nitrogen-o loʻo aofia ai i ni nai laasaga, talu mai ia i latou o loʻo ola faʻateleina ai e le laau a latou 'au. E le gata ina "galo" se vao laau e uiga i le fugalaau, ae mafai foi ona amata ona tiga.

I le faʻamatalaga o galanthus i soʻo se suʻesuʻega faasaienisi, o le tasi o latou tulaga sili ona lelei o le maualuga maualuga o le malulu o le aganuʻu, ma o le mea moni lava lenei: o le taumalulu o le kiona e lelei lava e aunoa ma se malutaga faaopoopo.

I le lona lima o tausaga o le olaga, galanthus e manaʻomia se mea e gafa. E masani lava i le taimi lea o le vao e aofia ai le tele o matūaʻau, o le mea lea i le taimi lava e tasi e vavae ese ma totō ai tamaʻi vaovao.

Masalo o mea uma nei e tatau ona e iloa e uiga i le fuafuaina o se tulaueleele ma le tausiga o galanthus. Tuputupu ae uluai avefeau o le tautotogo i le fale ma fiafia i la latou lanu matagofie ma le manaia matagofie!