Fugalaau

Laulelei o le laufanua manaia Matagofie: totoina, tausiga ma le ata

A oʻo mai le taimi e toto ai laau totō, ona liliu lea o le togalaau ma avea ma nofoaga tulaga ese o le fiafia. Ae maise lava pe afai e tupu aʻe i totonu o se laau laʻau - calcium. O le laau e mafua mai i le aiga o le heather. Na maua muamua i Amerika i Matu. O loʻo i ai iina, o mea manogi e maua i nofoaga o le eleele, vaomatua po o vao vao.

I lalo o le natura masani, o le calcium e oʻo atu i le tasi ma le afa mita, e ui lava o loʻo i ai meaola laiti-e tusa ma le 30 cm. O lona igoa na tuʻuina atu i le vao i le maeʻa ai o le tagata suʻesuʻe Finnish e igoa ia Pierre Kalma.

I aso nei, e teuteuina e le palasia togalaau e le gata i Amerika ae o Europa atoa. Faafetai i le maelega ma le galue malosi o nerds, o le laau na vaaia i tuafanua.

Shrub Vaaiga Aoao

O le vao laʻau matagofie o loʻo iai ni laʻau e le masani ai. O lo latou umi e oʻo i le 6 cm. I le pito i luga latou lanu meamata i le lanu, ma o se lanu vaivai e iloa mai lalo. O loʻo faʻamautu le fautuaga, lea e foliga tutusa ma le laurel.

Faatasi ai ma le amataga o le taumafanafana, e foliga mai ai fugalaau foliga matagofie i le tele o pine. O latou nei:

  • solo;
  • lanu piniki;
  • papaʻe
  • kulimi;
  • paʻu;
  • mamanu.

O le mea e mataʻina ai, o le a faʻapipiʻi puʻamea i fasi laʻau laiti e pei o le faamalu. E tofu i latou ma le maualuga e oo i le 1 cm. Pe a fuga laau, o le a tele naua mea faʻapitoa e faʻaalia i luga. I lenei ata, o le kesi e oso i lona matagofie ma le matagofie.

E tele ituaiga o ituaiga eseese o vaomatua o loʻo ola lelei i Lusia. O le tele oi latou e taumalulu-faigata, o le mea lea ua faʻaaogaina ai i latou i fale mafanafana ma i le faʻatoaga. O se tasi o nei ituaiga o le tele o le calcium lautele.

Faʻaaliga o le lauiloa lauiloa

O lenei ituaiga o calcium o se laʻau lautele lautele, e oʻo atu i se maualuga e tusa ma le 3 mita.

I le siosiomaga masani, o loʻo i ai laau calcium e oʻo ile 12 mita le maualuga. E le gata i lea, o loʻo lauiloa i latou i se pale lautele ma le paleni. O laau e masani ona faʻaaogaina i totonu o fale mafanafana.

O le maualuga o le calcium lautele lautele i le laufanua e latalata i le 80 cm. Mo le tausaga, e tupu ile 2 cm.

O laulaau o le laau e elliptical, le faʻamalosi. I fafo, e foliga mai o lau o le la lal laau. O latou umi, i le averesi, e amata mai i le 10 cm i le 50. O le pito i luga e vali lanumeamata, o le pito i lalo ma se lanu samasama.

O fugalaau e pei o le sau, e aoina mai i le faamalu, e faapitoa le iloga. O le lanu o lanu vaivai e masani lava ona sinasina. Totonu o fugalaau taʻitasi o loʻo i ai ni pogisa e aofia ai le faʻalauteleina o le laau. I le taimi o le vavao o le vaomatua, e ufiufi e tumutumu le pale atoa o le calcium.

Afai e te mafaufau ma le totoa i fugalaau taʻitasi, latou te foliga mai o ipu laulaʻau.

O le umi o sea galuega taulima e na o le 2.5 cm. E amata ona fuga le laau i le masina mulimuli o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. A maeʻa lenei mea, o fua e aliali mai i foliga o capsules matagofie i luga o le calcium, e tumu i fatu. E oʻo atu i le ogatotonu o le autumn, latou matua.

E pei ona faʻaalia i suʻesuʻega faʻapitoa, o fugalaau e amataina i le tausaga aʻo lei amataina le vaʻaiga. O le mea lea, e le tatau i se tasi ona popole fua pe afai e le totogo le laau talavou i le taimi lava e uma ona totoina.

E i ai nisi o vaega o le totoina o le calcium lautele ma tausia.

Afai e te manao e vave toto se laau i luga o se togafiti a le tagata lava ia, e fautuaina e totoina i le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻatauina ni fua o loʻo ola i totonu o ipu.

O laau toto e tatau ona lanu lanumeamata lanumeamata, lea e taʻu mai ai lona taua. Afai e naʻo le pito i luga o le moto, o lona uiga o le calcium ua i ai se mea ua faaleagaina, poo ua pauu i aʻa.

O le nofoaga e sili ona talafeagai mo laau toto o se nofoaga e faʻafefiloi i totonu o le atunuʻu. E mafai ona toto i tafatafa o se laau umi, lea o le a maua ai le laau ma tulaga lelei mo le tuputupu ae.

O eleele faʻamalolo ma le lelei atoatoa e talafeagai mo le totoina o le calcium lautele. E mafai ona avea ma oneone papaʻu ma le humus.

I le taimi lava lea ao le i totoina se fatu, e fautuaina e tuu le paʻu i totonu o se pu. O lea o le a maua ai e le laau se aofaʻi tele o minerale aoga mo le tuputupu aʻe.

Ona o le mea moni e faapea o le aʻa o le calcium e latalata i luga o le eleele, e le talafeagai le totoina o isi laau lata ane. E mafai ona latou malelemo, lea o le a mafua ai ona gasegase pe maeʻa faʻamago.

A e tausia le vao, e tatau ona e tausisia nei tulafono:

  1. Laʻei pito sili. E tolu taimi i se vaitau, e tatau ona fafagaina le palapala o loʻo siomia ai le laau. I le tautotogo, e mafai ona e faʻaaoga se vailaʻau urea (30 kalama i le 8 lita o le vai). I le tau o le autumn, e faʻamaʻapeʻa ai faʻamalaʻau o minerale i lalo o le vao. Aʻo faʻatupulaʻia lelei le faʻasolosolo, o le aʻa e mafai ona faʻamaʻiina i le paʻu. Mo lenei mea, o se tasi o vaega o le manure ua faʻamaluluina i le 15 vaega o le vai. Ona faʻafeinuina lea o vao i lenei vaifofo.
  1. Faʻasa. Mo le togavao ia atiaʻe lelei, e tatau ona tuʻuina atu ma le faʻamautu lelei. E aofia ai le tufatufaina lelei o le susu i lalo o le vaomatua. E taua le mimiti ese o le palapala i luma o le isi vaiinu. Pe a sauniuni le vao mo le taumalulu, e tatau ona sasaa tele i le vai ma mulimulitaʻi ma paʻu laau ma peat.
  1. Faʻamaumauga masani a le lālā. O le taimi lava e oʻo mai ai le tautotogo, e tatau ona fufulu laau o le calcium o lala matutu ma mea e le maua. Trimming e le talafeagai le laau, talu ai ei ai pea lona pale matagofie.
  1. Tatalo le eleele. O se taunuuga o le mamafa o le tautotogo, o le palapala i lalo o le ogalaau e faigata. O le mea lea, e tatau ona e faʻafefeteina lelei le palapala. Faʻafetai i lenei mea, e maua ai aʻa i le okesene, ma o le a tupu lelei le fale.

I le faaopoopo atu i le calcium lautele, o loʻo i ai isi ituaiga o vao. Sei o tatou mafaufau i nisi oi latou.

Faiga lauiloa o laau matagofie

O le tele o le calcium o loʻo i ai e tusa ma le 8 ituaiga, lea e lauiloa i Amerika ma Europa. O nei, na o ni nai togi na maua aʻa i Rusia. Mo le tele o tagata nonofo i le mafanafana o loʻo nonofo i laufanua tuʻufua, o le calcium ua avea ma teuteuga teuteu teuteu o le togalaau.

O le calcium lapopoa

O lenei ituaiga laau toto e ola i le 1.5 mita le maualuga. O ituaiga eseese e oo atu i le 40 cm e lauiloa foi.

O laulaau o le laau e le mafai ona vavalalata, e tusa ma le 6 cm le umi. O latou pito i luga e lanu lanu meamata, ma o le pito i lalo e lanu malie.

O le calcium lapopoa e ese mai i mea ofoofogia e le o se ipu. Toeitiiti lava o taimi uma, latou te piniki, ma na o sina taimi - papaʻe. E faʻapipiʻi tumutumu i le faʻaogaina o le faʻafefe o le malu. E tofu le pu ma le lautele e tusa ma le 1 lekiona. I le tulaga lautele, o foliga mai e foliga mai o foliga vaaia, aemaise lava pe a fuga i le taimi e tasi. O le mea lea, e mafai ona tatou faʻapea atu ma le saogalemu, o le calcium o se mea moni faanatura masani i totonu o se fale mafanafana.

Na amata ona faʻaleleia se laʻau teuteu lauolaola talu mai le 1736 i fafo atu o Rusia. E na o le seneturi mulimuli ane, na aumai ai se laau vao i Moscow. Talu mai le 1988, o loʻo ola le laau i le togalaau vao. O iina e fuga i tausaga taʻitasi ma fiafia ai mata mo se masina atoa.

O le konupini e tele-sheeted

O lenei eseesega o se laau toto e ese mai i se pale paleni na siitia aʻe. O le uluai laʻau faʻamalosi o le calcium lapopoa e valiina i le lanu lanumoana lanumoana.

Buds faʻaalia i luga o pine i le amataga o Aperila poʻo le amataga o Me. I foliga vaaia, latou foliga mai o logo laiti, lea o loʻo aoina i ni meaʻai suamalie. O fugalaau e vali lanu piniki, lea e foliga muamua mai i tala o lau lanu meamata.

Laʻau faʻatoʻaga

O le totoina lelei o le pata ma le tausiga o laau e manaʻomia ai tulaga nei:

  • totoina i na o le eleele mamago;
  • puipuia le faaleagaina o le suavai;
  • i le taimi o se lamala, vai 1 taimi i le 2 vaiaso ma le tele o vai (e oʻo i le 10 lita i le vao);
  • pe afai e talafeagai, vai i le taeao po o le afiafi;
  • taimi faʻasolosolo fesoasoani e fesoasoani i le saoasaoa o le tuputupu ae o laau toto.

Tofiga

O nei ituaiga o calcium e faʻalauteleina i ni auala se lua: faʻaaogaina o fatu ma le vavaeina o aʻa mai le fale autu. Pe a filifilia le filifiliga talafeagai, e tatau ona e mafaufau i au gafatia.

O se tasi auala sili ona faigofie e faʻaalu ai le calcium o le faʻaaogaina o aʻa. Ina ia faia lenei mea, o le a totoina le fatu i totonu o koneteina, lea latou te atiina ae ai i luga o le 3 tausaga. A oʻo ina liliu le laau i se fatuga, e tuʻuina atu i le togalaau. O iina na te ave ai lona tulaga mamalu mamalu, lea o le a ia galue ai mo le tele o tausaga o se teuteuga o le togalaau i luma.

Ina ia totoina le calcium mai fatu, e tatau ona e aoina mea totō ile taimi. O le vaitaimi sili ona talafeagai o le ogatotonu o le autumn. A maeʻa ona aoina fatu, e tatau ona faʻagogo ma teuina i totonu o se potu malulu.

Mo le lelei o le germination, o fatu e teu i le malulu mo le tusa ma le 2.5 masina, ma na o le totoina.

Lafoaia i pusa faapitoa o le calcium, o le a totogo pe a uma le 30 aso. I le taimi muamua latou te tutupu lemu, ae o le faaalia o le onosai, o le a tatou maua se taui. Pe a latou tuputupu ae i le 4 cm, e mafai ona suamalie laau, pe a tatau ai.

A maeʻa le 2 tausaga, ona amata lea ona fafagaina fualaʻau faʻasusu. Faafetai i lenei mea, o le a amata ona latou ola vave. Pe a amata ona amata le paranesi o tamaiti laiti, e sili atu ona lelei le gaosia i totonu o koneteina fou, lea o le a oo atu i le 5 tausaga o le olaga. Ona totōina lea o fualaau aina i se nofoaga tumau i le togalaau. Ma o le a avea i latou ma se tagata agamalu o se fale vevela i le tuafanua.