O le togalaau

E faʻafefea ona faʻapipiʻi currants i se taimi puupuu lava

E ui lava i le mea moni e faapea o le totoina o fualaau aina e faatau atu i fale tausimai, e toatele tagata e filifili e toe gaosia na oi latou lava. E moni lava lenei mea i faʻamatalaga sili ona taua. Pe a faʻapipiʻi i le tausaga e tasi, latou te maua le numera talafeagai o togavao fou ei ai mea lelei uma o se tina. E tele auala lelei e faʻasalalau ai lenei fualaau aina:

  1. aʻafiaga o faʻamaʻaloga;
  2. faʻalauteleina e ala i lanu meamata;
  3. laʻau faʻasolo.

Faʻapupulaina o tagata suʻavaʻai ma faʻapipiʻi faʻamalosi

O lenei metotia o se tasi lea o sili ona aoga ma aoga. Pe a faʻaaogaina mai se paranesi faaletausaga, e mafai ona maua ni vaʻaiga lelei tele. O le umi e tusa ma le 20-30 cm le umi o le 'au e 6-8 mm. O fatuga o loʻo i ai e tatau ona faʻaauau. O le vaega apical e faia i se mea maoaʻe (secateurs, naifi) 1 cm luga aʻe o le fatugaʻo. I lenei tulaga, o le apee e le o le lignified apex ua uma ona aveese. O se vaega e le faʻaaogaina e faia i lalo o le fatuga maualalo. O aʻa e faia i lalo o fatugaʻo ma le va o tautau o le aʻa. O le totoina o laʻau e mafai ona faia i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, o le seleseleina o mea totō e masani ona tuʻufaʻatasia ma le taina o vao.

O seleni e vavae ese mai faʻataʻitaʻiga maloloina o le fua. E totoina i latou i le mea e taʻua o le "cuticle" (e masani lava ona foliga tutusa ma le v) e pei o se vailaʻau o le V e aofia ai eleele lauusiusi, palasua, moa fasia. O le loloto o le taʻele e tusa ma le 15 cm. E lua gaʻo fatuga i luga o le eleele. O ia vaʻai ua saunia mai le pau.

I le amataga o le tautotogo, pe a tumu le palapala i le susu, o le a faʻamalamalamaina ni mea e selesele ai. O le eleele i le tagata tipi e tatau ona eliina i luga o le kesi o se suo. O le palapala palapala e fesoasoani i le vave ona fausia o aʻa. Pe a toto i le eleele, o le va o vaeluaga e tatau ona 10-15 cm. A faʻaleleia le totoina o mea totō e manatua ai o le vave ona gaosia, o le saoasaoa lea o le taunuʻuga. O le fogaeleele e mulimulu ma peat pe palau humus. O lenei faiga e puipuia ai le leiloa o le susu mai le eleele. O le mulch layer e tatau ona 3-5 cm. E mafai foi ona e ufiufi le eleele i se ata vevela, lea e le gata na te taofia ai le susu, ae puipuia foi le veleina o vao.

O nisi o fai togalaau e totoina ni mea e tosoina i ni tamai fagu. E mafai e tagata uma ona filifili le metotia o le totōina o mea totino taʻitasi. O nisi taimi e maua ai e tagata fai togalaau le fua o le currants i le taumalulu. I lenei tulaga, e le tatau i se tasi ona misia le taimi e ulu ai fatuga i le taimi malolo. O le toe gaosia o le autumn i le blackcurrant e faia i le faaiuga o Setema - i le amataga o Oketopa. O le totoina o le taina o isi ituaiga o lenei aganuu e amata tele muamua - i le faaiuga o Aokuso. Afai o le toe gaosia o currants mumu ua maeʻa mulimuli ane, o le a matua faʻaitiitia le aofaʻi o mea totō e totoina. I le taimi o le tautotogo o le tautotogo, e maua ai vao vao lelei seia oo i le autumn, ua totoina i se nofoaga tumau. O loʻo afaina ai le totoina o laau i le cuticle seia oʻo i le isi vaitau.

E faʻapefea ona faʻapipiʻi currants i ni lanu meamata

Afai e leai se taimi na teu ai le togalaau i le faʻaleleia o le tautotogo e ala i le faʻapipiʻiina o laʻau, ona mafai loa lea ona ia faʻapipiʻi i le mauaina mai o laʻau laiti faatasi ai ma le fesoasoani a laʻau lanumeamata lanumeamata. E le tatau ona malepe le mea totino e totoina pe a paʻu. O le toe gaosia o currants i lenei auala e tupu i laasaga:

  • O seleselega e seleseleina i le taeao i aso sili ona malulu. I timuga timuga, e mafai ona tipi mea e totoina i soo se taimi o le aso. O le umi o le tipi e tusa ma le 15 cm. E tatau ona i ai ni leaflets e 3-4. O le vaega apical e faia i luga aʻe o le fatuga maualuga (1 cm mai le), ma le pito i lalo - i lalo o le fatuga (0.5-1 cm i lalo ifo o le fatu). Pe a toto i le eleele, o le lau laulaau o laulaau maualalo e vaeluaina.
  • A o lei totoina le vavae i le palapala, ua latou susu i se vaifofo o se stimulator tuputupu aʻe mo le 12-24 itula. O iuga sili ona lelei e maua mai i fualaau faasaina e pei o le heteroauxin ma le indoline-butyric acid.
  • O mea e seleseleina e totoina i totonu o greenhouses poʻo lalo o se ata tifaga i totonu o se kiona. O loʻo tanumia i le 2.5-3 cm i le palapala, e aofia ai le faʻafefiloi o palaponi tuai, peʻa ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 1: 1.
  • Mo aʻafiaga vave, e manaʻomia e currants le maualuga o le susu. Pe a totoina ni nai afifi, e mafai ona ufiufi i fagu tioata pe tipi ni fagu palasitika. I totonu o greenhouses ma greenhouses, e tatau ai ona gaosia le 4-5 taimi i aso uma e fufulu ai aso. O lenei faiga e tatau ona faia mo 2-3 vaiaso.
  • E masani ona faʻamaʻaina ia seleni ina ia susu ai le palapala.
  • Aʻo faʻatupulaʻia mea totino mai mea e le o faʻamalamalamaina i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se fale kiona, e puipuia mai le la susulu i soo se auala talafeagai. O lenei faʻatonuga e mafai ai e oe ona faʻaauau le faʻamamafa tatau.
  • E seleseleina seleselega pe a uma le 2-3 vaiaso. A maeʻa lena, ona faʻaititia lea o le numera. O laau laiti e manaomia ona fafagaina i fugalaisa o loʻo i ai le vailaʻau.
  • O tamaiti laiti e faʻaalia ma le manino i le tasi le masina talu ona faʻasolo. O aso uma lava, o le taimi na faʻaalu i le ea e faʻaleleia.
  • O seleni mo le totoina o loʻo totō i vaitau i le isi tautotogo, ma i se nofoaga tumau - i le tautoulu.

O lenei metotia o le toe gaosia e faʻaaogaina mo ituaiga uma o currants.

Faʻaleleia o fualaau aina e ala i le taoto

O lenei metotia e fetaui mo ituaiga uma o lenei faatoaga. I le faʻagasologa o le faʻaleleia, o le tuʻuina atu lelei o vaovao maloloina i le tautotogo e faʻataʻaina i le eleele. Mo le mauaina o mea lelei e totoina ai, e taʻi 2-3-tausaga le taoto i tamai togalaau eli i tafatafa o le togavao i le loloto o le 10-15 cm. O le faʻafefiloi o compost, peat, ma le rotum humus ua sasaa atu ia i latou. O faʻamau e faʻapipiʻi i le eleele e faʻaaoga ai le uamea poʻo le laupapa, pe a uma ona fufuluina i le palapala o meaʻai. O le mea na maua mai ai le faaputuga.

E oʻo atu i le tautoulu, o le tuʻuina o foliga o aʻa talavou. E vavae ese i latou mai le vao vao, ona totoina lea i se nofoaga tumau. Mo le tausaga e maua ai togalaau matagofie o le currant currant. Atonu e 2-3 tausaga e aʻa ai laʻau paʻepaʻe ma mumu. O le gaosiga o le vaomatua e faalagolago i le ituaiga ma ituaiga o laau. Mo le tasi le tausaga mai le tasi laau e mafai ona e oʻo i le 12 tuʻuina atu lelei.

Faitau e uiga i currants auro!