Laʻau

Pachyphytum

Pachyphytum (Pachyphytum) - o se mea lauiloa, matagofie, o se laulaau lauolaola ma o se vaega o le aiga Crassulaceae. Pachyphytum e sau mai vaega eleele papaʻe o le itu i saute o le konetineta o Amerika i Matu. Faaliliu mai le Latina, o le igoa o le laau o lona uiga o le "lau laau lapopoa.

Pachyphytum o se mea faʻapitoa. E i ai se faʻapuʻupuʻuga o le fatu ma fuga lau o le tino ma se lanu paʻeʻeʻe poʻo lanu lanumeamata i lalo o le paʻu-pei o le ufiufi ma faia ai se rosette. I le taimi o le fugalaau, o le laau e maua ai le uumi umi o le mumu po o le papaʻe.

Pachyphytum tausi ile fale

Malamalama

Pachyphytum e fiafia i ave susulu malamalama, ae e lagona lelei lelei i le susulu o le la. I le taumalulu, e manaʻomia le faʻamalamalamaga faaopoopo.

Lulu

I le taumafanafana, o le faigamalo lelei o le vevela mo le pachyphytum e tatau ona 20-24 tikeri, i le taumalulu - 11-14 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

E le gata i lea, e le manaʻomia le faʻamamaina o le ea i luga o le laau, talu ai ona ua fanau mai i se tau vevela, o le pachyphytum e faʻafefe lelei ai le mago.

Faʻasa

I le tau mafanafana, e tatau ona faʻafeinu vai masani, ma e le tatau ona matua maelega. I le taumalulu, o le vai e faʻaititia i se mea maualalo.

Soo

Pe a sauni le meaʻai mo le fugalaau, latou te faʻaaogaina le palapala, oneone, peʻa, humus - o vaega taʻitasi e tutusa tutusa. Afai e leai se manaʻoga e totō ile palapala ia oe lava, o le a sili atu ona lelei le faʻatauina o se paluga faʻapipiʻi gaosi.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Pachyphytum e na o le taumafanafana e faʻamaʻaina, faʻaaogaina mineral composition mo le cacti, faʻatasi ma le faalua o faalua i le masina.

Suiga

Pachyphytum e tatau ona totoina i le lua tausaga, sili atu i le tautotogo. Ia mautinoa ia tuu se alavai i le pito i lalo o le ulo.

Faʻapenaina o le pachyphytum

Pachyphytum e tatau ona faʻaleleia i le tautotogo-taumafanafana. Mo lenei mea, o lau o le laʻau po o laulaau laugatasi ua ave, o fatu e seasea faaaogaina.

O le laau e aʻafia ma le faigata tele. A o leʻi totoina, e fautuaina e faamama le tipi mo le vaiaso. O le mea moni e faapea o laulaʻau mafiafia o loʻo i ai le tele o vai e mafai ona pala, aua o fasi pepa e manaʻomia ai le faʻamago ma le vevela o le manua. O le masini e tanumia i totonu o le eleele ma na o le pito i luga, faʻamalosi faʻamalosi i se mea e lagolago ai. Latou te taumafai e aua neʻi faʻafefeina le meaʻai, ae ia puipuia ai foi le masini.

Maʻi ma meaʻai

Pachyphytum e toetoe lava a le afaina i meaola faalafua ma e puipuia i faʻamaʻi eseese.

Foliga masani o pachyphytum

Pachyphytum faʻanofo - faʻapitoa, o loʻo iai se mea e oʻo i le 2 inisi le lautele le lautele ma faʻamalamalama manino ai lau laupepa. E mafai ona oʻo atu i le tolusefulu minute le maualuga. O laʻau o le obovate poʻo le scapular, o loʻo aoina i se rosette i le pito i luga o le ala, e oo atu i le 10 inisi le umi, e oo atu i le 5 le lautele ma le mafiafia e oʻo atu i le 1 centimita. E i ai le malosi o le vevela. O fugalaau e mumu.

Pachyphytum compact - sogi solo. O laʻau e maualalo - e oʻo i le 10 centimita - ma tino. O pepa e tosina i se mamanu mamanu na faia e se paʻu papaʻe. O le umi o laulaau e 2-3 senitimita, o le paʻu, ma se pito mafolafola ma faʻaigoa pito. Masalo pe lanumoana pe sinasina ma lanu paʻepaʻe. I le tautotogo, e fai ai se mea e le mafai ai ona maua mai i le tolu i le sefulu fugalaau fugalaau e oo atu i le tasi le centimita le umi. O le siakiina o le foliga o le logo, e faia i ni moli lanu mumu-mumu ma faʻamatalaga faʻailoa.

Ovarian pachyphytum - laʻititi (e oʻo i le 15 cm) faʻasolosolo malie. O le fatu o le tino o le tino. Pepa lanu pepa, lanu moana-lanumoana ma le piniki, e ufiufi i se ufiufi, e oo i le 4 le umi, e oo i le 2-3 inisi le lautele, e aoina i luga o le ala. E fuga mai i fuga lanumumu lanumumu ma fuga lanu piniki, paʻu'ū ma ufiufi i paʻu papaʻe-paʻepaʻe.