Laʻau

Tusi a Epikopo

Tusi a Epikopo (Epikopo) - laʻau o le aiga o Aisov e lafoaia le lamala. Latou te tuputupu ae i le tele o toafa o le itu i saute o le konetineta o Aferika. I fafo atu, o nei tagata suavai e matua faataʻitaʻi lelei i maa ia latou te ola ai, ma o le mea lea ua latou maua ai lo latou igoa Latina.

Epikopo o ni laau iti, e aofia ai ni ie vafiafia e felafolafoaʻi ma le tasi ma le isi, e foliga tutusa ma ni seevae natia i foliga ma lanu. O nei laau laiti. O le maualuga aupito maualuga o le aofaʻi o Epikopo e le mafai ona oʻo i le 4 cm. Ona o le mea moni e ola lenei laau i le toafa, o ona aʻa e loloto i totonu o le eleele, lea e faigofie ai ona maua le vai i nofoaga maulalo. A oʻo mai se lamala faʻafuaseʻi, o le a osofaʻia e le au epikopo le palapala ma faʻatali ai.

O le tino o le laau, o ona laulaau foʻi, o se faʻasolosolo, faʻalelei poʻo le faʻaleleia, e faʻalagolago i le ituaiga. O le lanu e sili ona eseese: mai le lanu uliuli ma le beige i le lanu piniki, e matua afaina i fasi ma moli.
I le aʻa, o laulaau o le au Epikopo ua fetogi, o lea ua avea ai i latou ma foliga o le dice ua vaevaeina i ni vaega, lea e tafe ai fugalaau. O ituaiga eseese o lenei laau ua i ai se vaeluaina o loloto loloto, lea e mafai ona amata mai le aʻa poʻo ua i luga tonu lava.

E malie lava o loʻo i ai se suiga o lālā. E le masani ona tupu lenei mea. I le "paʻu" o laʻau, o le lautusi tuai ma mūmū, o le faʻaitiitia o le tele o taimi i le tele, ma o se lau laʻau fou e tupu aʻe mai le pito i lalo i lona tulaga, e tumu i le susu mai totonu.

I le taufaaiuiuga o le taumafanafana, e amata ona tupu fugalaau i le va i le va o lau. E mafai ona lapoa i le lautele, mai le tasi i le tolu mai le tasi tipi e ono foliga mai o ni mailei. Fugalaau e oʻo atu i le 10 aso. O nisi taimi, pollinated, e mafai ona fua mai.

E tausia e Epikopo i le fale

Nofoaga ma moli

Talu ai ona o nei fugalaau matagofie na sau mai latitudes ma le taumafanafana e faʻavavau ma le la susulu, latou te mananao foi ia i ai i le vavalalata le tumau i totonu o potu malamalama poʻo luga o le itu i saute.

Lulu

O le vevela aupito sili ona vevela mo le mafanafana mo le vaʻalele mai le 22 i le 25 tikeri Celsius. I le malologa, pe a le fuga le fugalaau, e mafai ona teuina i le 12-15 tikeri, ae le o lalo ifo i le 7 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

Epikopo e le lelei i le tausiga ma e le manaʻomia se faʻapipiʻi faaopoopo i le vai. Lagona lelei i totonu o potu malulu mago. Ae o le ea e tatau lava ona fou, o lea e manaʻomia ai le faʻaalia soo o le potu.

Faʻasa

E le manaʻomia e Epikopo le fafagaina masani. I le tautotogo latou te faʻafeinuina ma le faʻaeteete, e aunoa ma le lolovaia. Le silia ma le tasi i le 2 vaiaso. E faasolosolo malie ona faʻaitiitia le suavai, ma mai ia Ianuari ia Mati, i le taimi sili ona umi o le malologa, latou te leʻi faʻafeinuina uma lava.

Le palapala

Mo le totoina o tusi pese, e tatau ona e faʻatau le eleele mo le cacti pe e te faia mai le oneone humus-oneone ma le oneone paʻu tutusa tutusa ma le faʻaopoopoga o le afa afa o le galu o le vaitafe.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O le laau e mafai ona fafagaina i soʻo se faʻalaina mo le cacti. Ae e tatau ona e faia lenei mea e le silia ma le faatasi i le masina. E na o le afa o le fua fautuaina ua fautuaina.

Suiga

E manaʻomia e Epikopo se mea e toe faʻaaogaina pe a oʻo ina faʻafefeteina i totonu o se fagu. O le pito i lalo o le ulo e tatau ona ufiufi i ni iliili, o loʻo i luga se paluga o le eleele, pe a uma ona faʻapipiʻi ia tusi pese, o le palapala e faʻasalaina i tamai laumei po o iliili ili e fatu ai se siosiomaga e masani ai le laau.

Epelu e totoina i totonu o se ulo i lalo ifo, ae lautele lava. Latou te manaʻomia ona totōina i ni vaega o nisi, ioe, talu ai o nei tagata totō e tupu le lelei ma toetoe lava e le fuga.

Taimi e malolo ai

I faʻasalalau, o lenei vaitau e faalua ona tupu. Muamua e tupu i le taimi o suiga o laulaau. O le lona lua - pe a uma ona faʻagasolo le tumutumu o le fatu. I nei vaitau, e le tatau ona faʻafefe pe faʻauluina ia Epikopo. E tatau ona tuʻu i totonu o se mea susulu, lelei ma vaʻavaʻa ma mago.

Faʻapenaina o tusi pese

O lomiga e faʻasalalau e fatu. Muamua, e tuu i totonu o le vai mafanafana mo le 6 itula, ona totoina lea i luga o le eleele e aunoa ma le eli i totonu ma ufiufi i se ata tifaga. I le vaitau o le germination, e tatau ona sosolo le eleele i aso uma i le vai ma alu ese le ata e tatala mo le lele mo le 5 minute. A maeʻa pe a ma le 10 aso, ona tupu lea o le laau, ma ua tupu mai foi pine. Mai lenei vaitau, e tatau ona faaitiitia le faʻafeinu ma faʻalauteleina le taimi o le faʻamalolo i aso taitasi.

Maʻi ma meaʻai

I le vaitaimi o le taumalulu i le taumalulu, e masani lava ona tupu laulaau o le laau i le mealybug. I lenei tulaga, e tatau ona soloia i taimi uma ia Epikopo ma se vaifofo o le kalakeke, suauu tagamea ma le vai seia maeʻa faamalolo le liona.