Fugalaau

Faʻapenaina o le dracaena i le fale e le faigata tele.

O Dracaena ma se puʻupuʻu ma se pulou uumi o laʻau uumi uumi e talitutusa lava ma se isi toga i saute - o le pama. I le vaomatua, o le tasi ma le lua aganuu e iloga i le maualuga. Ae afai e leai se mea e faatapulaa le pama e tupu aʻe i luga, ona avea ai lea o le fugalaau i totonu ma se faafitauli ogaoga.

E le gata i lena, o le tele o ituaiga o fale e mafai ona oʻo atu i le maualuga e oo i le 2-3 mita. A aunoa ma ni tapulaa faasaina, o le a leiloa e le tovine a latou mea teuteu. O ogalaau o dracaena e faʻaalia, faʻalauteleina, ma o se vaega itiiti o laulaau e tumau pea i luga o tumutumu o le lalaina o le laulauina o vine.

E faʻapefea ona faʻaleleia dracaena i le fale?

I le feagai ai ma lenei tulaga, o le amataina o fugalaau e masani ona saili e aveese se fagafao e sili atu. Ae aiseā e faʻatau ai se fale fou pe'ā uma ona i ai se faʻataʻitaʻiga e faigofie ona toe mauaina muamua lona matagofie? E le gata i lea, o se punavai sili lea o le totoina o mea mo le faʻaleleia o dracaena i le fale!

Ae faʻapefea ona faʻalauiloa le dracaena? I totonu o le eleele tapunia, e toetoe lava a le fuga, e matua faigata lava ona ausia le foliga mai o laʻau tuai, ma o laau fou mai aʻa e na o ni tulaga tulaga ese.

E foliga mai e tele auala e maua mai ai le fanau mai le dracaena, ma o le tele o ia mea o le a le manaʻomia se poto faapitoa ma taumafaiga sili mai le tagata faʻatau. I totonu o se falemautotogi, e mafai ona faʻaleleia se laau e faʻaaoga:

  • faʻasolosolo apical;
  • toso faʻasolo;
  • vaalele i luga o le ea;
  • fatu.

O auala muamua e lua o le faʻasiliina o dracaena i le fale e sili ona fiafia i ai. Latou te mama ma tuʻuina atu se faʻamaonia mautinoa.

O afea e sili ona lelei e faʻaleleia ai dracaena i le fale, ma faʻapefea ona saunia lelei mea e toto ai? E mafai ona e siaki le faiga faigofie o le toe gaosia o le dracaena i le tautotogo. I lenei taimi, e le na o le tuputupu ae o faagasologa ua faʻaaogaina, ae faʻapea foi ma puipuiga o laau. O le mea lea, e oʻo lava i le tele o le taimi e faʻaaoga ai taimi e mautinoa o le a vave ona maua ai. Ae o le taumafai e aʻafia le taina i le taumalulu po o le autumn e tele lava ina toilalo.

Faʻapenaina o le dracaena e ala i le faʻaogaina

Afai oi ai se tamaloa tamaʻitaʻi i le fale ua le toe maua lona fiafiaga, ua oʻo i le taimi e faʻafouina ai ma ola ai i se tamaʻi tamaʻi talavou.

O le pito i luga o le pupuni e ufiufi i laulaau faatasi ai ma se vaega o le aʻa e tipi i se naifi malosi. E sili lava, pe afai o se mama mama e faʻatasi i le ogalaau e mamao atu i le 15-18 cm mai le pepa mulimuli. O laulaau uma ma laʻau tuai ua aveeseina mai le aʻa. A maeʻa lena, o le fatuga o le dracaena i le lumanaʻi e faʻamago mo le 2-3 itula i le vevela vevela.

E mafai ona e aʻafia se fasi laau na ave mo le gaosia o dracaena i le fale:

  • i le vai masani ma sina faaopoopoga o se aʻafiaga ma se malala;
  • i totonu o le faʻafefiloi o koala palu, oneone ma peʻa;
  • i le vermiculite poʻo le perlite i le filifiliga a le tagata e teu vine;
  • i totonu o le eleele vevela mo dracaena po o ituaiga teuteu o pama.

E tatau ona i ai i totonu o se fale kiona poʻo lalo o se ata tifaga, e faʻapipiʻi ai le mea e mafai ona faia e ala i le faʻalelei. Mo lenei mea, e tatalaina faalua i le aso mo le 15-20 minute.

E tatau ona manatuaina o dracaena, faʻaleleia i le fale e ala i le vavae ese, e le fiafia i le tele o le eleele.

O le puipuia o aʻa mai le faaleagaina po o le vevela, masani, ae faʻaleleia ma le faaeteete ma tausia le vevela ile 20-22 ° C e manaʻomia. O fualaau lelei e lelei mo le susunuina. E naʻo le vai e sili atu le mafanafana ma e mafai ona puipuia. I le auala lava e tasi, faatasi ai ma le fesoasoani a se fana fana, e mafai e laau ona maua muamua le meaʻai i le olaga.

O se auiliiliga auiliili o le faagasologa ma tali i fesili o le fiafia o le a fesoasoani i le vitio pe faapefea ona faalauiloa dracaena i le fale.

O le aʻa ma le aʻa o loʻo tumau pea pe a uma le seleseleina e le tatau ona lafoina! Afai e te ufiufi le pito i luga ma se ato, ma tuu le laau i totonu o se ulo i le vevela ma vai i se auala talafeagai, ona tusa lea o le masina mulimuli ane o le a mafai ona iloa ai le lala laau talatala i luga o le ala. O le a latou maua se olaga i le lumanaʻi i se faafouga, ua leva ona faʻaalia.

Faʻapenaina o le dracaena e ala i le vavae ese mai le aʻa

Afai e umi tele le uʻu e tusa lava pe a uma ona teuteu ma o se mea alofa le lafoai, e mafai ona e faʻalauteleina le vacaena i le fale, e le maua mai le pito i luga, ae mai le ogatotonu o le fana. O le auala lava lea e tasi e aoga pe afai, i aʻa maloloina, o le tumutumu o le laau ua mamago pe pala.

Ina ia maua mai ni mea e selesele ai, o le a vavaeina se mea ola maloloina i ni fasi vaega o le 10-15 cm ina ia oʻo saʻo lava le tipi i le nofoaga o le paʻu muamua o le laulaau. O nofoaga e tipi ai e tatau ona mama ma mama, e aunoa ma le pupuʻu poʻo le paʻu o fusi.

O le faʻataʻitaʻiga e faʻataunuʻu tutusa ma le auala muamua o le faʻaleleia o le dracaena e ala i tipi. Ae o le tuʻuina o ni fasi tila i le mea o loʻo i ai i lenei tulaga, e le gata i luga, ae faʻapupulaina se lua senetimita, ae faʻapipii foi i luga, ma pipiʻi i totonu o le faʻafefiloi o le eleele.

Afai o aʻa e maua i le aʻafia o le aʻa, o le a tupu pe a tupu aʻe le dracaena mai le aʻa, sei vagana ai aʻa, e totogo mai foʻi lala mai le tumutumu o le tumutumu. O le masani lava, o le aʻa e amataina pe a mavae le 1-1.5 masina, ma o pine muamua i luga o le oti e foliga mai i le isi 2-4 vaiaso.

Dracaena faʻaleleia i luga o le ea

A o laʻititi le laau, ma e le mafai ona maua ni mea e vavae ai ina ia faʻaleleia le dracaena i le fale, faaaoga se isi metotia:

  1. I luga o le ogalaau o le laau, i lalo o le laupepa muamua, o le nofoaga o le fausia o aʻa i le lumanai ua faailogaina ma o se felafolafoaiga laititi e faia i le ogatotonu o le ogalaau.
  2. Ina ia aloese mai le fueina, o le togi po o le tootoo ua faʻaofiina i totonu o le va.
  3. I totonu o le vaitusi, o le ogalaau e afifi i sphagnum ma ufiufi i se ato
  4. E taua tele e le malogo le galu i lalo o le ata, e faʻamamaina i se pamu moli.
  5. Pe a tupu mai aʻa i totonu o le sphagnum, ona aveeseina lea o le pa ma o se fatuga tutoatasi e vavae ese mai le tina.

E masani lava i le nofoaga o loʻo i lalo o le tipi i le taimi ua tuanaʻi, ua faʻavaeina ai le taua o le tipi, lea ua avea ma vaʻaiga fou o dracaena.

O le totogo vavae ese ua totoina i totonu o le eleele mo laau matutua, ma mo se vaiaso e aoga tele le tuu i totonu o se fale kiona pe ufiufi foi i se fagu lapoa mo le faatelevaveina o le faatumu.

O lenei metotia e sili atu ona faigata nai lo le faʻalauteleina o le dracaena e ala i tiʻetiʻe mai le aʻa poʻo mai le pito i luga o le fana, ae o le tausiga lelei, o le fatugaina talavou e aʻafia ma tupu tele vave.

Dracaena faʻalauteleina e fatu

I le fale, e matua faigata lava ona tupu fua, ma sili atu foi ina ia maua ni fatu. Afai o se mea e le masani ai le totoina o mea o loʻo i le tuʻuina atu o le fafie, aua le faatuai.

O laʻau Dracaena e faʻapipiʻi i totonu o le eleele i se foliga fou, ae muamua o le fufulu mama o toega o le fetus ma faʻauʻuina i se vaifofo o se stimulator tuputupu aʻe mo le 10-15 minute:

  1. O fatu ua mamago ua totoina i luga o se paʻu manogi susu, paluga faʻamaʻi.
  2. Uʻu sina palapala laitiiti, ufiufi i se ata tifaga pe tuʻu i totonu o se kiona mo le faʻamalosia. O fualaau e manaʻomia ai le malamalama ma le vevela tumau e tusa ma le 25 ° C.
  3. Seia vagana ua totogo fatu, e masani ona gaoioi le fale koli, ma taumafai e aua nei faʻafefe le malulu ma le tau faʻaalu i fafo o le ata.
  4. E le tatau ona faʻamoemoeina fua o laau toto pe a maeʻa le 25-30 aso.

Laititi vacaenas e faigofie lava ona faʻaaogaina i le ea. Ona togi ai lea o laau ma tuu i totonu o ipu eseese.

O le auala aupito sili lea ona faigata ma le le masani ai le fuaina o dracaena i le fale, ae e mafai foi ona fua mai ma toe faafou le malamalama o le tagata fai fuilalaʻau i se aganuu matagofie.