O le togalaau

Azarina e totoina togalaau ma tausi le totoina o fatu laau

O Azarina o se laau e te le masani ai i le taimi nei i se tasi i le togalaau, e le gata i lea, o lona igoa e le o fai atu se mea i le tele o fai togalaau.

Ma i le ala, e mafai ona avea o se elemene teuteu sili ona lelei mo arbors, faʻatoʻaga o togalaau ma taʻavale. I totonu o le ogatotonu o le Rusia, o nei laʻau o aʻea, o lona atunuʻu o Amerika i Matu, ua tupu i tausaga taʻitasi.

Eseese ma ituaiga

Aseta e alu aʻe - O le taatele masani ma lau laʻau felafolafoaʻi mea uma latou te paʻi i ai. O lona laʻau faʻapipiʻilaʻau e oʻo i le maualuga o le 3-3.5 mita. O lau laititi lanu lanu meamata lanu meamata, ma fugalaau pupula, o lona uumi e sili atu i le 3 cm, o loo i totonu o paʻepaʻe, piniki ma isi lanu (faalagolago i le ituaiga).

Azarina ulaula e 3 mita le maualuga, ae o le vaega pito i lalo o le upega ua faʻamaonia. O laulaau e tolu tafatafa poʻo le fatu-foliga, faʻatasi ai ma le tele o vailaau faʻasolosolo ma le palauga, e pei o tigā. O le foliga o fugalaau e lautele-tubular, e faʻalauteleina i le 5-7 cm.

O le lanu paʻepaʻe o le masini ia lava e faʻapipiʻiina e le piniki i le lala. O lenei azarin e fiafia tele i se maualuga maualuga o le susu, ma e oo lava i le mauaina o se atemosifia, ua fautuaina ina ia faatulaga se malamalama faaopoopo.

Azarina antirrilotsvetkovaya - itiiti ifo le maualuga - e oo i le 1.2-1.5 mita i le averesi (o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le 2.5-mita faʻataʻitaʻiga). Faatasi ai ma ni faʻavalaʻau malosi, e pipii atu ai i mea faitino ma le fesoasoani o le fesuisuiai, foliga faʻalelei-fatu, ae le o lau laʻau.

O fugalaau e faʻapitoaina i se foliga e pei o le logo-logo ma le umi o le 1.5-3 cm. Faʻatasi (i fuga laulaʻau) pe aoina i ni fuifui (i pito i luga o 'au) latou te faʻaalia foliga mumu, lanumoana, paʻepaʻe ma isi lanu.

Azarina Barclay - o se mea olaola vave, ausia le umi o le 3.5 mita ma faʻalautele le lautele o le vaalele e oo i le 2.5 mita. Laʻau e aunoa ma le gasologa ma le foliga tutusa e pei o le ituaiga muamua.

Fugalaau - fua o le tino 6-7 cm le umi, valiina i le lanu piniki, lanu violē poʻo le lanu violē (pharynx - paʻepaʻe). O ituaiga meaola e sili atu ona masani ona totoina e pei o se lua tausaga le matutua, i totonu o le togalaau ma i le fale.

Atinaina totoina ma togafiti

I le teuteuga o luga i luga, o azarines e lelei tele. Latou te le manaʻomia ni taugata taugata, o faʻamaumauga o le a amataina i le amataga o le taumafanafana o le a natia i lalo o le tele o palapala.

O le matafaioi o se fualaau matagofie, mo se faataitaiga, o le azarin antirinocflowers, o ona fatu laau ua faamautu mo lenei faamoemoe i luga o le 50-centimita support, e talafeagai lelei mo nisi ituaiga. A maeʻa le tele o vine e amata ona sili atu nai lo na o le fausaga, e mafai ona aveeseina le mea mulimuli, o le mea lea e mafai ai ona faʻatagaina paʻu e tautau.

O Osini ua tupu i luga o le eleele, i totonu o pusa, fale, ae mo mea e le talafeagai, o le tipi.

O le totōina o azarina i le lauʻeleʻele avanoa e faia i totonu o se nofoaga e malamalama lelei, puipuia mai le matagi. Ole lagolagosua mo le laau e tatau ona filifilia muamua, ina ia oʻo i le taimi na totoina ai ia laau, ua uma ona maua.

Kobeya o se laau laʻau matagofie, lea e fetaui lelei mo le totoina o lau togalaau. Ua tupu i le taimi o le totoina ma le tausiga i le eleele e aunoa ma le tele o le afaina, ae o nisi o aiaiga o le taofiga e tatau ona iloa. Fautuaga mo le totoina ma le tausiga o lenei laau e mafai ona maua i lenei tusiga.

Faʻasalaina o azarini

O ituaiga uma lava e masani ona faʻafeinu. A oʻo mai le lāmala, e tatau ona faʻaleleia le susu o le eleele, ae i le tau malulu, i se isi itu, faʻaitiitia.

Azarin eleele

I luga o le fasi fanua, o le tele o le lafoaʻi, o meaʻai paleni-eleele suamalie ma lelei le eletise e sili ona lelei.

I nisi tulaga, e tatau foi ona mulch e faʻaaoga ai peat.

Azarin totoina

O le faʻaaogaina o azarini talavou e faia faʻatasi ma se eleʻele eleʻele - o aʻa e le afaina.

I lenei tulaga, e taua le mafaufau i mea e tolu: totoina o laau e le tatau ona sili atu nai lo le 50 cm mai le tasi ma le isi, ona e manaʻomia lea e faʻaleleia le palapala ma mulumulu.

Azarin teuteuina

I le faʻaopopo atu i le faʻamalolo, o le pineina o le mama e afaina ai le fugalaau ma le teuteuina o foliga o le laau.

O le mea lautele, o lala azarina e mafai ona afifiina se fesoasoani i soo se itu, ae mafai ona fausia ni foliga eseese, e pei o fao po o arbors. O le tele o vine, e fautuaina e nonoa le faʻapipiʻi i nonoa ina ia le afaina ai le muamua i se matagi malosi.

Fugalaau azarina

O le tele o fuālaʻau e maua e ala i le faʻaaogaina o le fuakalama-potassium faʻamalolo ma le faʻafefete o le moa moa i le palapala i aso uma 7-10.

O le vaitau o le vavalalata i ituaiga eseese e amata i taimi eseese ma e ese le taimi. Asina e alu, e fuga mai ia Iuni e oʻo atu i le tautoulu, i le va o le luluina muamua (oʻo mai i le fuga 4-5 masina talu ona totoina).

O Azarina e mumu mai i le ogatotonu o le taumafanafana i le tautoulu ina ua totoina ia Fepuari ma Mati.

E sili atu le totoina o le anti-rhino-azarin i le ogatotonu o Fepuari, ona fuga mai lea i vaiaso muamua o Iuni ma o le a fiafia i ou mata i lanu matagofie seia oʻo i le amataga o le afu o le autumn.

I le azarin a Barclay, e umi foi le taimi o le vavalalala - e tupu i le ogatotonu o le taumafanafana ma tumau seia oʻo i le afu o le taumalulu.

Azarina i le taumalulu

Mo le taumalulu masani o laau e lua tausaga le matua, latou te manaʻomia le tuʻuina atu o ni lauʻeleʻele poʻo le tuʻuina atu oi latou i se faapaologa po o se loggia.

I le taimi malolo, o le a amata ona faʻaloloa ia upega, ma o le mea lea e mafai ai ona maua ni faʻasologa mo le faʻaleleia.

Azarina o aʻe i le totoina o fatu

O le tuputupu ae o le azarina e ala i le aʻe i luga o se fatu fatu, o se faagasologa taimi e alu ai le taimi. O le a sili atu ma le tasi le vaiaso, ma e tatau ona amata sauniuniga ia Ianuari-Fepuari. E pei ona taʻua i luga, i lenei tulaga, e mafai ona fuga mai ia Iuni, ae afai o le taimi lava e tasi e faia ai le germination ma sina mea itiiti, e tatau ona e faʻatali sei aulia le isi tausaga.

O fualaau toto e manaomia ai le palapala palapala e aofia ai le peʻa, oneone, eleele ma le humus, faʻafefiloi mo ni nai minute i le microwave i le vevela aupito maualuga. E tatau ona faʻamafanafana le masini, ona sasaa lea i totonu o tamai pusa poʻo ipu, sasaa ma lolomi fatu i totonu.

O le vevela i totonu o le potu o le a latou ola ai e tatau ona 18-20 ℃, i le aofaʻiga o lenei gaioiga e 14 aso, ae i nisi o ituaiga e tumau i le masina. I le taimi lava e tasi, e tatau ona totogi le mafaufau i le susulu ma le luluina o le manogi (e sili ona lelei le lulu o fatu taitasi i totonu o se isi ipu), ona o le le lava o le muamua ma le tele naua e mafai ona oo atu ai i faamaʻi ma le oti o fualaau.

O pamu ina ia tausia ai se tulaga mautu o le susu e ufiufi i se ata tifaga pe tuu i totonu o atigipusa ma se ipu tioata. A maeʻa foliga o laulaau muamua, e tatau ona e faʻapipiʻi fualaau i ni atigi pusa eseese ma togi luga, ma saofaga i le salalau ma le matagofie o le laau i le lumanaʻi.

Totoina o fatu o azarin i le eleele

E mafai ona faia le taʻavale i le faaiuga o Me, pe a maeʻa le taufaʻataʻu o fulufulu afu mulimuli, ma aʻo lumanaʻi e fautuaina e ave le laau i fafo mo ni nai aso i le taimi mafanafana o le aso.

Faʻaaogaina o ipu ua faia i le peat poo le foil mo le faʻamaina, e mafai ona e puipuia le laau mai le faaleagaina i le aʻa i le taimi e te alu ai i le nofoaga o le togalaau, aemaise lava talu ai e le manaʻomia le aveeseina o le ipu.

O le aʻeina o Azarina e sili atu lona atinaʻe i nofoaga e tapunia mai ave o le vevela o le la i aso sili ona manaia. I le faaopoopo atu i tulafono o le suia o loʻo faʻamatalaina i luga, i lenei tulaga, e le afaina foi le fafagaina o le vine talavou ma le humus.

I le ala, e sili atu le filifili e le o se pou mafiafia e avea o se lagolago poʻo le tosoina o se uaea, faʻapipiʻi luga i luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o le laina. I se nofoaga fou, o le a totogo le laau pe a ma le 14 aso.

Faʻapenaina e ala i le vavaeina o le azarin

I le faaopoopo atu i fatu, o le aʻe aʻe azarin e faʻapipiʻiina e le oti. Ina ia faia lenei mea, faaaoga ni fasi tila e tipiina i le taumalulu, lea ua totoina mo le aʻafia i se paluga o oneone.

Pe a oʻo mai aʻa, e tatau ona totō le tuputupu aʻe o tama talavou i potopotoga eseese, o lea, faʻatasi ai ma le faʻamautuina o tulaga mafanafana o le tau, ua tuʻuina atu i le avanoa e tatala ai. A toe fai, pe a fai e suia pusa tulaga i fualaau, o le a sili atu ona faigofie ona maua e tamaiti laiti le faagasologa o le gafa.

Maʻi ma meaʻai

O Azarines e masani lava ona faigata ma tetee i osofaiga o manu, peitai aphids latou te mauaina lava. Afai o le liana e laitiiti sona aʻafia, e mafai ona faʻafefe le osofaia o iniseti e ala i le faʻaaogaina o anufe sipisi, kalani ma nila i foliga o mea faʻaleaga. I mataupu ma le tele o liona, o togalaau e togafitia ma iniseti.

O nisi taimi, pe afai e le mulimulitaia tulafono faʻavae (faʻamatalaina muamua) e le o mulimulitaʻia, o le a mamaʻi fua lanu uliuli. Ona faʻaaogaina lea o laʻau faʻaupuga ogaoga, ma isi vaega o le laau e togafitia i le paʻu kesi sulʻamea poʻo le potassium.