O le togalaau

10 mea sese autu pe a fausiaina le togalaau

A aunoa ma le susu, e le mafai ona ola le ola. Faʻafetai i le susu, e mafai ona latou 'ai, faʻafefe mea ua solo i totonu o le palapala e ala i le aʻa, ma e latou te inu ai foi le vai mama. Naʻo le lava le susu i totonu o le palapala e mafai ona saofagā i se fua maualuga, faʻamautinoa le ola masani o le ola, faʻateleina le taimi vavalaʻau, ma isi. Ae o le tele o le vai i le eleele ma le ea mo le tele o laau totő, faapea foi ma le tele o le faisualaʻau, e tau atu i taunuuga le lelei, e oʻo atu i le afaina o le afaina o le tino poʻo le fesuiaʻiina o aʻa, lea e mafua ai le oti. O le a tatou talanoa e uiga i mea sese autu pe a fausiaina le togalaau, o le taimi ma masani o le suāsusu mo fua eseese i totonu o le tusiga.

O mea sese i le taimi o le faʻafeinuina e mafai foʻi ona oʻo atu ai i le oti o laau toto.

1. Faʻaauau i le vevela

Aua le faʻaaogaina se laau fualaʻau i le ogatotonu o se aso vevela, pe a iai se vevela moni, seoli. O se faʻasesega atonu e na o laau totō e ola i le paolo, ae masani lava e iai ni laau faapena i le togalaau. Pe a faʻamaligiina i le vevela, muamua, o le susu e vave faʻavave mai le eleele, ma lona lua, e tusa lava pe faʻapefea ona e suamalieina, o tamai laʻau vai o le a paʻu i luga o laulaau, o le a osofaʻi lelei i luga o laʻau, i lalo o le malosi o le la mu. O nei mu o se faitotoa tatala mo faʻamaʻi.

2. Gutu (aisa) vai

O le tele lava o taimi, o le togalaau e faʻasūlūina mai i le vai, lea e avea ai le vai ma aisa i le maeʻa ai o ni lua sekone e fainu ai. O se mea faateʻia tele lea mo laau totō, ae afai o le "paʻu o le paʻu" o laau ma laau laʻau e faapalepale i le faʻafeinu, ona mafai lea e fualaʻau mataʻutia ona faʻafeiloaʻi laupepa, e peiseai mai sina malulu.

Taumafai e faʻafeinu le togalaau i le vai faʻamafanafana i le vevela vevela, ae le vevela, e saʻo. E leai se mea faigata e uiga i ai: e mafai ona e faʻapipiʻi se paʻu lapoa (poʻo nisi) i luga o le 'upega tafaʻilagi i le maualuga o le itiiti ifo i le afa mita, valivali (latou) i le uliuli, faʻafesoʻotaʻi le maea i le tapuni ma faʻatumu paʻu i le vai. O le vai e vevela i le ao, ma e mafai ona faʻafeinu i le afiafi.

E le gata i lea, o le ae maua foi vai inu, ma afai e te tuu le fala i lalo o le alavai mai luga o le taualuga ma ufiufi i se upega ina ia le ulu atu ai le otaota, o le ae maua se timu, lelei lelei mo le fausiaina o le togalaau (aerated) ma le saoloto!

3. Vaalele malosi

O le isi mea sesē: e le gata ina faʻamafa e le au fai togalaau le togalaau mai se pulupulu, ae latou te faia foi se vaalele malosi. O nisi e taua lenei mea i le mea moni o le suavai e vave ona ulu i le eleele e aunoa ma le salalau i luga o le fogaeleele. Ae o le fafaga i lenei auala e sili atu le leaga nai lo le lelei. O le vai i lalo o le mamafa e matua faaleagaina ai le eleele, faʻaalia aʻa. I le lumanaʻi, afai latou te le ufiufi ile eleele, o le a latou matutu, ma o le a mafatia laau (e ono oti lava). O le filifiliga aupito sili ona lelei o le suāsusu, pe a tatou talanoa faapitoa e uiga i le faʻamamaina mai se pulupulu - ina ia tafe mai le vai mai le kalave, ae le o le mamafa, o le a le faʻaumatia aʻa.

Faʻasaga i se vai malulu ma mamana vai mai se pulupulu o se mea sese faalua.

4. Faʻasalaina le faʻaleleia o laʻau

O le mea moni, e sili atu le le faʻaleagaina o le faʻafeinuina ma faʻatatau i luga e tusa ai ma le tau. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e maualalo le timu, e le lelei le lagi, ona sili lea e le o le suavai i laau i luga o le lau, pe a vevela i le aoauli, ona mafai lea e oe i le taeao ona toe faaolaola laau e ala i le "timu".

I le auala, e sili atu le suavai i le fufuluina e le o le afiafi, ae i le vaveao. A faʻamaligiina i le faʻafefeteina i le afiafi, susu i luga o laulaau lauulu mo se taimi umi lava, fatuina le siosiomaga sili ona lelei mo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. Afai e te inu i le taeao, na o le vave lava, o le itula i le fa o le taeao, ona faʻamafanafanaina lea o le ea e le sun osoʻe, o le a faʻagasolo lemu le vai e aunoa ma le afaina o laulaau.

5. Faʻasagaina o le tagata pala i le palapala

Aʻo leʻi amataina le suavai i le togalaau, pe afai e leʻi faʻamaina mo le tele o aso, ma o se mea e faʻapipiʻi ua faia i luga o le palapala, e taua tele le talepe i le pito o se meaʻai. Afai e le faia lenei mea, ona le mafai loa lea ona ave le suavai i totonu o le palapala, o le tele o le vai o le a salalau solo i luga o le fogaeleele. O le a taʻitaʻia, muamua, i le leiloa o le tele o le susu, ma lona lua, e mafai ona mafua ai le faʻaleleia o le eleele i nofoaga o le atuatuvale, ma i isi nofoaga e ono i ai le le lava o le susu.

6. Totogi po o le tele o vai

E pei ona tatou tusia soo, e manaʻomia e mea uma le masani. O le faʻasalaga i se tasi o sina vai poʻo se mea telē e mafai ona mafua ai le le lava o le susu ma se lamala pa'ū, matelaina o laau poʻo, i se isi itu, o le sili atu ma le fesuiaiga o aʻa ma le faʻaleleia o maʻi faʻaleaga.

Vai le togalaau ina ia susu ai le eleele pe a ma le 10-15 cm - o le vaega lea e ola ai aʻa o le tele o fualaau faisua. E tusa ai ma le ituaiga eleele, e tatau ona e sasaa mai se pakete e oʻo i le tolu i le sikuea mita, e manino lava o le vaʻaia o le eleele, o le itiiti ifo o le suavai e te manaʻomia i le taimi, ae o le tele o le susu e faʻaalu mai le eleele, o lea e tatau ai ona sili atu lau suāvai (ma le isi itu).

O le suavai o se vaifofo lelei mo na tagata o le taumafanafana o loʻo le mafai ona faʻafeinuina le togalaau ile taimi.

7. Faateleina vaiinu ma se malologa umi

E masani lava ona matauina lenei mea i totonu o taulaga. Matou te o mai i le taumafanafana i lea vaiaso i lea vaiaso, ma le agalelei e faatumuina le togalaau atoa, liliu ia pei o se taufusi, ma tuu ai mo le vaiaso, ma tuu loa e aunoa ma se vai mo lenei taimi. O le susu i le aso e sosoo ai poʻo le lua aso mulimuli ane e faʻaaluina i meaai ma vavave, ma faʻamalo le togalaau mo le fa pe lima aso. O lenei mea leaga, o le mea moni e mafua ai le le mautonu i laau toto: a le o le tele o meaʻai ma le susu, ona leai lea; mai lenei mea ua i ai se faaitiitia o le puipuiga o laau, afaina o faamaʻi, fua o fua le lelei, ma isi.

A o faagasolo taimi o fualaau aina, e masani lava ona matautia le faʻaogaina o le suavai: pe a uma le tele o vaiinu na e filifili e fai pe a maeʻa le lamala, o le susu e ulu atu i fua i le tele o mea, ma e latou te oso. Ina ia aloese mai nei mea ofoofogia uma, e sili atu le faʻaaogaina o le suavai.

E faigofie ma aoga - na latou ave se fala, faʻaputu i luga o piliki i le afa mita, faʻapipiʻi ni pata (puʻu i pupu), sasaa le vai i totonu o le paʻu ma tuʻu ai ni meaola i le togalaau, ma aumai i latou i laau. A maeʻa lena mea, e mafai ona e alu saogalemu i le fale, pe tusa ma le selau lita palesi atonu e lava mo le vaiaso i luga o se togalaau o le ono eka, ma o le faasusuina o le a laugatasia ma maeʻa. E mafai ona e faʻaleleia le togalaau i le faasolosolo malie i le faaiuga o le vaiaso, sasaa vai i le taeao ma sina mea itiiti i le afiafi ina ia oʻo ai le susu i le palapala.

8. Fafaga e aunoa ma le mulching

E masani ona sasaa e le Faatoaga vai i le taeao ma galo ai le togalaau. I le taeao, e amata le malosi o le suavai ma e tupu ai o laau totino e masani ona oʻo i le lamala aʻo leʻi toe faʻafeinu. Ina ia faʻamamaina lelei le eleele lelei ma le faʻavaivai i lalo o le aʻa, matou te fautuaina e faasusu i le afiafi, ma pe a uma le faʻamaʻa, mulch le eleele. E pei o le mulch, e mafai ona e faʻaaogaina se mea lamolemole o le humus, se centimeta le mafiafia, pe, afai e leai, o le eleele masani, e nago. O sea ituaiga o mulch o le a faasaoina ai le susu mai le faʻamaʻaloga, ma o le a umi se umi i aʻa, o le a leai se susu o le vao seia oʻo i le isi vaiinu.

9. Le lava o le suāsusu pe a uma ona faʻamalosi

A maeʻa ona faʻaaoga pe faʻapipiʻi meaʻai pe a vevela, e tatau ona faʻaleleia le eleele ina ia le faʻafefeteina vaega o nei fugalaau i le ao, ae vave ona ulu i le palapala. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea: muamua ona faʻamalo le palapala, ona faʻafeinu ai lea, ia faʻamaluluina, ona faʻaaoga lea o le fuluʻi, toe faʻafefete, sasaina le lua lita i lalo o laau taʻitasi, ma i le pito faʻasalalau le fuālaʻau i le palapala, faʻapena ona faatumuina i le palapala susu.

10. Faʻasalaga e aunoa ma ni faʻatapulaʻaina o fono ma masani

E masani lava ona faia e le faifaatoaga lenei mea sese ona o le valea, fufuluina o fualaau faisua i le auala lava e tasi ma pe a mananao i latou (fai togalaau). Ina ia faatumuina le va i le malamalama e uiga i le faʻamamaina, ua matou saunia se ipu mafolafola matou te talanoa auiliili ai e uiga i le taimi ma tulaga masani o le faʻamalosia o fualaʻau masani masani.

Faʻamalo le afaina o tamato.

Vaitaimi o aso ma fua mo fua eseese

Toto muamua

  • Malosi malosi - averesi;
  • Vaitaimi taimi - Me-Iulai;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 5;
  • Taimi faʻatau - pe a tulaʻi mai, pe a mavae aso e tolu, ona - pe a maeʻa le vaiaso, faʻalagolago i le i ai o le vaʻaia;
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 30-32;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 9.

Pelu laititi

  • Malosi malosi - averesi;
  • Vaitaimi taimi - Me-Aukuso;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 10;
  • Taimi faʻatau - o le muamua faʻasusu i le totoina o fatu i luga o le fasi fanua, o le lona lua faʻasusu i le vaiaso talu mai le muamua, mai le lona tolu i le lima faʻamafanafana - i le taimi o le fausiaina o le rosette o laulaau, mai le ono i le lona fa - i le taimi o le faʻapipiʻi o le ulu,
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 35-45;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 11.

Tama kukama

  • Malosi malosi - malosi ma faʻalauteleina;
  • Vaitaimi taimi - Me-Aukuso;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 7;
  • Taimi faʻatau - muamua faʻamaua - faʻatasi ai ma le fausiaina o laʻau moni e lua pe tolu, o le lona lua ma le tolu faʻasusu - i le taimi o le fuga ma se vaeluaga o le vaiaso, le fa ma le lima - i le taimi o le fugaina ma se vaeluaga lima aso, le ono ma le fitu - i le fua o fualaau aina faatasi ai ma se vaeluaga o aso e ono ;
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 25-30;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 12.

Kama kukata

  • Malosi malosi - malosi ma faʻalauteleina;
  • Vaitaimi taimi - Me-Setema;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 9;
  • Taimi faʻatau - muamua faʻamaua - i le taimi o le fausiaina o le lua poʻo le tolu laʻau, o le lona lua ma le tolu faʻasusu - i le taimi o le fuga ma se vaitaimi o aso e lima, le fa ma le lima faʻainu - i le taimi o le vavalalata ma le va o aso e fa, mai le ono i le iva - i le fua o fualaau aina faʻatasi ma se vaitaimi lima aso e fuafua i le i ai o le vaʻaia;
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 25-35;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 15.

Aluga (fatu i le eleele)

  • Malosi malosi - vaivai;
  • Vaitaimi taimi - Me-Aukuso;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 9;
  • Taimi faʻatau - o le taimi muamua - i le taimi o le muamua muamua (thinning), le fausua lona lua - pe a maeʻa le vaiaso, le tolu faʻamaʻa - i le taimi o le lua lona lua, mai le fa i le iva - i le taimi o le vaitau o le tuputupu ae ma se vaeluaga lima aso, e fuafua i le i ai o le vaʻaia;
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 25-35;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 13.

Tato Tomatoes

  • Malosi malosi - malosi;
  • Vaitaimi taimi - Iuni-Aukuso;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 8;
  • Taimi faʻatau - o le fausua muamua e tatau ona faia i le totoina o fatu, le fausua lona lua - i le vaega o le fuga, le lona tolu ma le fa - i le vaitaimi o le vavao ma se vaeluaga o aso e tolu, le lima - i le amataga o le faia o fua, mai le ono i le valu - i le amataga o le matua ma le seleseleina mai se vaeluaga o le tolu po o le fa aso, e fuafua i le i ai o le vaʻaia;
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 35-40;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 14.

Tomatoless seedlings

  • Malosi malosi - malosi;
  • Vaitaimi taimi - Me-Aukuso;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 7;
  • Taimi faʻatau - o le fausua muamua - pe a maeʻa le pala, o le lona lua ma le fa - i le vaitaimi o le vavao ma se vaeluaga o aso e tolu, le lona lima - i le vaitaimi o le fualaau aina, le ono ma le fitu - i le taimi o le matua ma le amataga o le seleselega;
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 30-35;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 12.

Pepa

  • Malosi malosi - averesi;
  • Vaitaimi taimi - Me-Setema;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 10;
  • Taimi faʻatau - o le fausua muamua - pe a totoina ni fatu, o le fausua lona lua - i le taimi o le taamilosaga, mai le tolu i le lima - i le taimi o le vavave ma se vaeluaga o aso e fa, le ono ma le fitu vai inu - i le taimi o le fatuina o fualaau aina faatasi ai ma se vaeluaga o le vaiaso, mai le valu i le sefulu - i le vaitau fualaau aina i se vaitaimi o aso e tolu;
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 30-35;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 20.

Eggplant

  • Malosi malosi - malosi ma faʻalauteleina;
  • Vaitaimi taimi - Me-Setema;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 10;
  • Taimi faʻatau - o le fausua muamua - pe a totoina ni fatu, o le fausua lona lua - i le taimi o le fuga, mai le tolu i le lima - i le taimi o le vavave ma se vaeluaga lima aso, lona ono ma le fitu vaiinu - i le taimi o le fatuina o fualaau aina faatasi ai ma le vaeluaga o le vaiaso, mai le valu i le sefulu - i le vaitau fua mai i se va o le fa aso;
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 35-40;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 22.

Kāreti

  • Malosi malosi - malosi;
  • Vaitaimi taimi - Me-Setema;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 5;
  • Taimi faʻatau - o le suavai muamua e talafeagai pe a maeʻa le vevela (thinning), mai le lona lua i le lima - i le taimi o le faʻavaeina ma le tuputupu aʻe o aʻa aʻa ma le umi o le lima aso, e fuafua i le i ai o le vaʻaia;
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 30;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 8.

Beetroot

  • Malosi malosi - vaivai;
  • Vaitaimi taimi - Me-Aukuso;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 5;
  • Taimi faʻatau - o le muamua faʻasusu e talafeagai pe a maeʻa, mai le lona lua i le lima - i le taimi o le faʻavaeina ma le tupu aʻe o aʻa aʻa ma se vaeluaga o aso e fa, faʻalagolago i le i ai o le vaʻaia;
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 35;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 9.

Poto toto totogo

  • Malosi malosi - vaivai;
  • Vaitaimi taimi - Me-Setema;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 4;
  • Taimi faʻatau - o le faʻamausua muamua - i le vaega o le fuga, le faʻalua faʻaluaina - i le vaitau o le vavave, o le lona tolu ma le fa - i le vaitau o le tuberization ma se vaeluaga o le vaiaso e faalagolago i le i ai o le vaʻaia;
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 35-40;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 8.

O le totoina o le taumafanafana

  • Malosi malosi - vaivai;
  • Vaitaimi taimi - Me-Setema;
  • Aofaʻi o faʻamatalaga - 6;
  • Taimi faʻatau - o le muamua, lona lua ma le lona tolu - pe a maeʻa le totoina o laau toto i le va o aso e fa, le fa fa - i le vaega o le fuga, o le lona lima ma le ono - i le vaega o le tuberization faatasi ai ma le vaeluaga o le vaiaso e faalagolago i le i ai o vaitau;
  • Fua o vaʻaia, l / m2 - 40-45;
  • Vai suavai i le kilokalama o le seleselega, l - 10.

Ioe, e tatau lava ona e taulai i le tau. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ua uma le mamafa o timuga, ma ua oʻo mai le taimi e te faʻafeinu ai laau, e le tatau ona faia lenei mea; i se isi itu, pe a iai se timu pupuu ma le timu, ona tatau lea ona faʻaleleia le suavai, talu ai ona o le timu e mafai ona susu naʻo le pito i luga o le palapala, ma o le aʻa o le eleele o le a tumau mago.