Laʻau

Charming Corydalis: faʻamatalaga, ituaiga ma ata o fugalaau

I le amataga o le tautotogo, pe a pau le kiona, e amata ona mafanafana le la, o laulaau lanu lanumeamata muamua e aliali mai i luga o laau, amata ona fuga mai i le vao. Ua i ai i le amataga o Aperila, o se chistyok, anemone, paʻu, olani nila, ma, ioe, o se fugalaau matagofie ma fugalaau fiafia e fiafia i lo latou fua. I le pau ai o le alofa i luga o le la, ua tupu atoatoa Corydalis i vao, vaomatua o vaomatua, togalaau papa ma tafatafa ane o vaituloto.

Fugalaau Corydalis - ata ma ituaiga

O se mea totino laau toto i le ogatotonu ma sisifo o Saina e maua mai i laau toto. O vaʻaiga o ni aʻa e lautele e lautele.

Tele o ituaiga laau ola i le 20-30 cm. O laulaʻau lanu meamata poʻo le lanu ua vaevaeina i ni vaega. I luga o tumutumu ei ai fugalaau uumi e aoina i totonu o le pulumu, e aofia ai falafa e fa ma oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 2 cm. E oo atu i le 30 fugalaau e mafai ona fuga i luga o le tasi vae i le taimi e tasi. O lanu i fafo ma totonu o fugalaau fugalaau e eseese lanu, ma e foliga mai o fugalaau o Corydalis ei ai "mata".

Ituaiga lauiloa o Corydalis

I totonu o vaomatua o le totonugalemu o Rusia ua tupu le tele o ituaiga laau totoe lagona lelei i luga o le malamalama ma mamafa mamafa masani togalaau aina.

  1. O le laumei o le laumei e faʻailoaina e se tamai puʻu o foliga le lelei ma tupu e oʻo atu i le 25 cm. I le pito i luga o lona laʻau faʻaputu o laʻau laʻau, ma pito i lalo i le laʻau - scaly leaves. O fugalaau lanumoana ma se corolla samasama ua aoina i totonu o se pulumu mafiafia ma faia i nifo o le nifo. E faʻaleleia lelei i le vegetatively ma fatu. E fuga mai i le tautotogo o le tautotogo.
  2. Corydalis e le masalosalo pe taufaasese - o se tamai laau e ola i vaitafe, i luga o le sami, i vao maualuluga ma vaomatua e fiafia i le lanumoana. O le aʻa, e oʻo atu i le maualuga o le 10-15 cm, o loʻo faʻapipiʻi i laʻau lua-ternate. O le faʻaogaina o le mea e le o se mea e gaosi. Fuga e amata i le amataga o Aperila. Fua o fatu i Me.
  3. E tufatufa atu tufuga i vao ma vaomatua o Mongolia ma Siberia. Ole lapoa lapoa e matua loloto lona faʻaleleia. Fugalaau i le uumi mai le 2.5-4 cm e faʻapipiiina ma maua se lanu samasama samasama. E i ai se tulaga o le tamoʻega o le racemose i luga o le au. E fuga mai i le amataga o Me, ma fuga mo le tusa o le masina.
  4. O Galler Corydalis o se fatuga tele tele. Faʻailoaina ma se 'eleʻele 10 i le 25 cm le maualuga ma e fuga mai i luga o fuga lanu piniki ma le paʻukeke, o loʻo i ai i luga o le faʻavaveina o fuga. E fuga mai ia Aperila ma fuga mo le tolu vaiaso.
  5. O loʻo maua i totonu o vaomatua ni vailaʻau vavalalata poʻo ni mea faʻapitoa. E ese mai i se mea lapopoa lautele, lea e paʻu i le matua i lalo ma tupu i le pito i luga. I luga o se paʻu uumi umi o le laau o se fugalaau fugalaau ma fugalaau o se'ie violisa. Paʻepaʻe, violiki-lanu piniki po o le uliuli o le nimbus e tusa ma le 2.5 cm le umi. Fuga mai ia Aperila ia Me.

I eleele laugatasi ma i toafa o Asia Tutotonu, o isi ituaiga o pato piʻo e ola aʻe:

  1. Ryast Popova o se laau Asian e lanu violē-lanu piniki ma lanu papaʻe papae. O le umi o le fugalaau e oʻo i le 4.5 cm.
  2. Corydalis Ledebour e iloga i se pulumu e tele-flowered, o loʻo i ai fugalaau lanu eseese ma foliga. E mafai ona lanu piniki mumu, lanu samasama pe papaʻe, ae i ai ni lala susulu.
  3. Darvaz Ryast o se laau totoa ma se ogalaau tele, tanumia loloto, lea e tupu mai ai ni fatu. O laʻau vaivai o le laau e taoto i luga o le eleele. O fugalaau o loʻo i luga o se pulumu vavalalata ma taofi i luga o pedicels mafiafia. Yellowsis po o piniki piniki i luga o le lapisi pito i lalo e mafai ona faʻasalaga i ni paʻu paʻu po o lanu enaena.
  4. Corydalis Corydalis e iloga e se tamai puʻu ma lau lanu lanumeamata o loʻo faʻapipiʻiina ai se mea e tasi. Na ia faʻaputuina i totonu o se paʻu lanu violē ulaula lanu violē. E fiafia tele le laau i vaovao susu, o le mea lea e masani ona maua i vaitafe i lalo o laau toto ma le faʻafefeina o kiona.

Corydalis faʻatoʻaga

Ina ia tupu lauolaola matagofie i lau moega fugalaau, e mafai kili, fesiitai ma toto se laau mai le vaomatua.

Pe a eliina se pu, e tatau ona e manatua o ona aʻa e loloto. O le mea lea, o le 'aina eli e tatau ona i ai se fasi fanua tele.

I le vaevaeina o fatu, naʻo nisi o ituaiga o ituaiga corydalis. Naʻo le Kashmir ma le Bush Bush o loʻo faʻaaogaina ni fatuga laiti. O ogalaau tetele e eli i le loloto o le 10-15 cm, ma tamaiti laiti - 5-7 cm.

E mafai foi ona faʻaleleia le laau i fatu e manaʻomia ona totoina vave i le taimi o le seleselega. E tatau ona faanatinati ona e mafai ona galo le fatuina o fatu i le vaiaso. A e faʻaleleia mea totō, e tatau ona e mautinoa o le eleele e le mago. I le totoina o fatu Corydalis, o fugalaau e fuga mai na o le tolu po o le fa tausaga o le tuputupu ae.

O fea e totō ai Corydalis i le togalaau?

O le filifiliga o le nofoaga e faalagolago ile ituaiga o laau:

  • O ituaiga o Asia e fiafia i luga o sitaili ma slides o loo i totonu o se nofoaga lelei;
  • O le Caucasian ma le vaomatua corydalis e sili ona totōina i lalo o le paolo po o le vaeluaga o vao po o laau.

O se fofo lelei o le totoina o Corydalis i luga o le mutia. O le a ia maua le taimi e fuga ai ma tuʻuina fatu aʻo leʻi amataina le moa muamua.

I fugalaau mo togalaau, e mafai ona totoina se laau i le va o le tuai o le tuputupu ae o le tele o taloni (au pe o ni peonies).

E mafai ona e totoina se corydalis e oʻo lava i nofoaga le talafeagai. Mo se faataitaiga, i lalo o laau po o vao ma lala o loʻo taatia i le palapala.

Pe a filifilia se nofoaga, e le tatau i se tasi ona galo le tuufaatasiga o le palapala. O ituaiga o laau Asia e talafeagai lelei ma eleele palapala. Lafoaia eleele palapala i mea tau meaola e alofagia e ituaiga vao o Corydalis.

Lagolagoina Muamua

Ina ia maua mai fugalaau i le taimi o le vaitau, e mafai ona e faʻaaogaina na o le paluga. Pe a manaʻomia le faʻasalalauga mulimuli i fautuaga:

  • faʻaaogā na o fualaʻau maʻoti;
  • o le totoina i totonu o le fagu laau mo le iva vaiaso ua tuʻuina i totonu o se potu malulu, malulu ma se vevela i le ea i totonu -5C;
  • i le toesea o sea potu, e mafai ona tuʻu se atigipusa ma aniani i totonu o le pusaaisa, na ufiufi muamua i se ato pogisa;
  • i le taimi saʻo, o le fagu fugalaau e faʻaalia i se nofoaga e susulu lelei;
  • faʻalogo faapitoa ile totogiina ole tulaga o le vevela ma faʻamalosia le eleele;
  • pe a uma le fuga, e faʻaauau le suāsusu seia oʻo ina lanu samasama.

Vailaʻau i le Corydalis Faʻatasi faguina seia oʻo i le tautotogo.

Meatotino aoga o Corydalis

O laʻau o Rowa e lauiloa mo a latou vailaʻau faʻaleagaina. O sauniuniga na faia mai ia i latou e maua ai le faʻaaogaina o visepikic, analgesic, anti-inflammatory, hypnotic and atioxidant effects.

O meaʻai ma teuteuga na saunia mai le Corydalis tubers e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi, faʻavevesi, totoga maualuga, faʻamaʻi, gasegase, ma manuaga tuga. O le masini e faia mai aʻa o le ryasta e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi gynecological, faʻaleagaina o le tino, maʻi o le ate, ma le le lava.

Catherdalis tubers e seleseleina pe a uma ona fua. E laulauina ma faʻamago. O le vaega o totoe o le laau e aofia ai mea oona, o le mea lea, e le faʻaaogaina.

O laau toto i totonu o se togalaau vao o le a tutupu i le tele o taimi, ma faia ai se kapeta kapeta i tautotogo uma. Soo se mea e te vaʻaia i le amataga o le tautotogo - i lalo o laau, i luga o le papa papa poʻo le lawn - primroses e fuga mai i soo se mea, lea e tele naua i lenei taimi o le tausaga.

Charming Corydalis