Laʻau

7 auala lelei e fanauina ai yucca i le fale

O lenei fugalaau matagofie e mafai ona maua i totonu ma luga o auala o aai i saute. O nisi taimi e i ai i le fai togalaau se fesili e uiga i le toe gaosia o Yuka i le fale. O mafuaaga mo le faia o lenei mea e matua ese lava:

  • Faʻateleina ma le fuga o fuga
  • Aʻa palafaaleagaina le aʻa o le laau
  • Tau lava naunau e faasoa atu lenei laau matagofie

Metotia ma le faʻatonuina o le faʻaleleia o se fugalaau

E tele ala eseese e talafeagai mo Jukka e fuaina i le fale, o nisi nei o auala masani. O metotia uma e maua ai taunuuga lelei., o le mea autu o le filifilia lea o le a fetaui ma se tasi e fiafia i fugalaau.

Fatu

E mafai ona faʻatauina fua i luga o le tau e faʻatau atu ai fugalaau masani. I ia ituaiga pusa, e faalagolago i le kamupanī kamupani, o loʻo i ai mai le 3 i le 5 fatu tetele e lanu uliuli ma lanu foliga.

Ina ia faʻavaveina le fatuina o fatu manaomia e puipui, mo i latou e le iloa o le mea lea e faaleagaina ai le pele o fatu. Ona tuʻuina lea mo le totoina o meaʻai ma le palapala. 5 mm e le lava e eli loloto.

Yucca fatu mo le totoina
Yucor fatu fatu i le fale

O le vevela i totonu o le potu o loʻo ola ai Yucca mai fatu e tatau ona iai le vevela o le 25 tikeri Celsius. O le mea lea, e toʻatele e fautuaina le lūlūina o fatu pe a oʻo mai le vevela. O lea o le pesini ma fatu e le malogo mai le vevela maualuga, ua tuʻuina i totonu o se pusa palasitika palama pe ufiufi i le tioata.

O le maualuga o le vevela ma le vevela e le mafua ai le pala, o le pan o loʻo faʻagasolo i aso uma e ala i le aveeseina o le condensate mai le tioata ona o le sili atu o le susu.

Pe a oʻo mai ni pusa lapisi se lua mai le eleele, e tatau ona totoina laʻau o le Yucca i papatusi eseese, o lona tele e tatau ona fetaui ma le tele o aʻa o le fatu.

E TATAU ONA ILOA, ina ia mafai ai ona tupu Yucca i lenei auala, e tatau ona i ai i se tasi le onosai tele, aua o le a tupu le tagata matutua pe a mavae ni nai tausaga.

E faʻafefea ona faʻasolo i luga yucca

O le le auala sili ona taatele e gaosia ai laau toto. Mo lenei metotia, o soʻo se laupepa o loʻo i le pito i luga poʻo se lala paʻu ua maeʻa ona faia. Afai e umi tele le paranesi ua paʻu, ona ave lea o se vaega o le ogalaau, naʻo se vaega itiiti o le mulivae e totoe. O lea ituaiga o laau ua mamago mo ni nai itula ma ua aveeseina ia laulaau pito i lalo.

Toa o Yucca

A maeʻa lena mea, e totōina le aʻa i eleele mama, ma ufiufi i se fagu tioata, fatuina ai se siosiomaga faʻafefe. E tatau ona faʻamautinoa o le lalolagi e masani ona susu ma e le faʻamago. Ae o le sasaaina o le vai e le aoga, aua o le a mafai ai ona aliali i luga o le tipiina o le lauulu enaena.

O le eleele i lalo o se fagu po o se ato e muʻamuʻu malie, o lea e tatau ai ona faʻaeteete e faʻafeinu.

Po o le tipi ua tuu i le vai e fausia ai le aʻa. O lea e le pala le 'au i totonu o le vai, faʻapipiʻu fafie poʻo 3 papa o gaʻo faʻamalosia ua faaopoopo i ai.

O lenei metotia e lelei mo le faʻaleleia, pe a fuga le fugalaau mo le tasi mafuaaga poʻo le isi ua leai se aʻa.

Laʻau i le fale

Ua maeʻa ona faʻaaogaina laasaga a Yucca pe o le taumalulu po o le amataga o le tautotogope a ala mai le laau ma amata ona ola. O le mea masani, o le tipi e faia e se matua matua pe a latou fausia lona pale, ma aveesea ai isi totogo-tipi. Talu mai le maeʻaina o le vaega pito i lalo o le a le toe tupu, ma e foliga mai e le tupu le laau.

Yucca Shank mo Suiga

O le teuteuina o le pama e faia e le aufaʻilautusi, pe a maeʻa ona faʻagogo le vavae mo le itula ma totoina i ni lanu-greenhouses ma eleele mama. A maeʻa pe a ma le masina ma le afa, o aʻa talavou e aliali mai, ona mafai lea ona faʻasaʻoloto le 'au mai i le fale lauʻeleʻele, ma faasolosolo malie ona masani i tulaga masani.

O le faʻavaeina ma le faʻaopoopoga o aʻa o le a manino le iloa pe afai e totō le fatu i se ipu manino.

Faʻasalaga vave

I le mea e faaleagaina ai le paʻu, taoto se vaega o moss susu, ma afifi le masi ma le polyethylene e puipuia ai le faʻavaveina o le susu. . A maeʻa se taimi faapitoa, o loʻo momoe aʻe aʻa i totonu o lenei nofoaga, lea, tuputupu ae, fai ni mea e vavae ese ai.

A oʻo ina tupu tele aʻa, e mafai ona e mautinoa o le paʻu o le a ola na o ia lava, e tipiina i se naifi malosi po o se faʻatemo. O le talo e togafitia i le gaʻo ua gaosia ma totōina i se mea e talafeagai mo Yucca.

Faʻagasologa masani o le yucca aʻo leʻi faʻataʻoto

Lanu

O lenei auala e maua ai le iai o aʻa poʻo aʻa poʻo aʻa. O le vavaeeseina o isi vaovao faʻamafanafanaina o le tina o se mea e tatau ai. O le mea moni, mo le matagofie o le faʻasologa o se laau poʻo se vao, e lima togi o le tausaga tutusa e lava.

O le mea lea, ua aveeseina ai tiliva e sili atu ma sapalai i ni malala uma e taofia ai le pala. Ona totōina lea o totogo i totonu o le oneone laititi ma tuu i totonu o se fale e fai ai sina fale-mumu e puipui ai. E tatau ona faia le suavai ina ia na o le oneone e le mago. I le taimi lava lea e tasi, e faʻamaʻaina ai se fale lauʻeleʻele ma e aveeseina le condensate i aso uma.

Ma le tausiga lelei, o aʻa muamua e aliali mai pe a uma le masina ma le afa. A maeʻa lena, o le totogo e totoina e avea o se laau tutoʻatasi i totonu o se pusa faʻatasi ma eleele elemene.
Young Yucca Escape

Laʻu vavae

O lenei auala faʻaleleia e talafeagai. mo faʻatoaga fai togafiti. A uma ona vavae ese pito i luga o le Yucca, o le a le toe i ai ni ogalaau e aunoa ma ni laupepa. O le ogalaau lava ia e tatau ona le itiiti ifo ma le 25 cm le umi. Ma o ona vaega uma e tatau ona togafitia i ituaiga togalaau, pe afai e leai, ona nutililiiina lea i le gaʻo galue.

A maeʻa lenei togafitiga, ona faia lea o le lona lua i soo se aʻafiaga o aʻafiaga. A maeʻa uma nei faʻatonuga, e tatau ona totoina le pusa i totonu o le eleele mama.

E taua le totoina, e pei ona sa i ai ao le i oti le pale, o lona uiga, le nofoaga na tupu ai. O le mea lea, e tasi le pito e tatau ona faailogaina ina ia aua le fenumiai ia pito ma toto i le itu saʻo.

E masani lava, faatasi ai ma lenei metotia o le toe gaosia, e seasea lava ona ala mai ni pu se lua. Ina ia faʻaleleia le foliga mai o nei faʻaʻau, e mafai ona e pamu le laau i fualaau faʻamaʻi:

  1. Zircon
  2. Epin
  3. Pipiʻi Cytokinin
Auala e totoina ai se pusa Yucca pe a suia
O le mea muamua na tupu e toetoe lava o le iva ina ua maeʻa ona totoina

A maeʻa foliga o le tuputupu aʻe o fatu, e manaʻomia le amata ona fafagaina o le vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi. Ua faia lenei mea ina ia maua ai e le laau le malosi e tupu ai le ulu po o nisi ulu. I le taimi lava e tasi, o se atigipusa e iai se laau faapena e tatau ona tu i se mea manaia, ae aunoa ma le susulu o le la. Ma afai e tatau ai, e tatau ona liua i le malamalama ina ia tupu maualuga le pito i luga o Yucca.

Vaalele i luga o le ea

Faʻaaoga lenei metotia pe a toe faʻaleleia Yucca pe a mavae se gasegase. Mo le toe gaosia, na o nofoaga mausali e aunoa ma le lapisi ua filifilia ma o le pito i lalo o loʻo faʻamamaina mai le paʻu, aveese 5 mm. taʻavale.

E taua le i ai o le sphagnum moss i luga o le lima, lea e siʻosiʻomia ai vaega pito i lalo.

O Moss o le a manaʻomia i taimi taʻitasi le susu ina ia i ai se microclimate talafeagai i totonu o le au. A maeʻa pe a ma le masina, o aʻa laiti muamua e aliali mai, lea e tatau ona tupu i se umi o le 5 cm.

A uma ona ola aʻa i se auala, e totoina Yucca i se eleele fou e talafeagai mo ia ma mataʻituina ma le faaeteete mo le suāina ina ia aua nei toe amataina le pala.

Yucca Transplant Metotia

Mo Yucca ia tupu lelei, e manaʻomia e ia se mea e faʻafeiloaʻi ai, o laau laiti e toe totoina i tausaga taʻitasi, i totonu o laau tuai na o le pito i luga e mafai ona faafouina.

Yucca ao le i toe totoina

Faʻaleleia o fanua

E mafai ona faʻatau mai le eleele i totonu o nofoaga faʻatoʻaga po o le tuufaatasia oe. O le mea autu o le avea ai o ia e lelei ma e leai se afainaina ia oʻo atu le ea i aʻa. E mafai ona e faia se paluga, ave mea uma ile vaega tutusa:

  1. Chernozem
  2. Peat
  3. Turf eleele
  4. Sand

Faʻatoʻa Faʻatoʻaina Faʻamatalaga

1.Malosiaga mo YuccaMalosiaga e talafeagai mo soʻo se mea taua, ina ia fetaui ma le tele o aʻa o le laau. E tatau ona i ai alavai faʻavaivai e faʻafefe ai le vai.
2.AlavaiE tatau ona faʻaleleia alavai ina ia aloese mai le pala o aʻa. E masani lava, e faʻaaogaina le claydite mo lenei faʻamoemoe, faʻatau atu i faleoloa fugalaau i le matagaluega ma eleele. Ua sasaaina i se laulau o le 2 cm.
3.Totoina o se laauA maeʻa le alavai, o le a sasaa le lima o le fanua i luga o le mea ua seti ai Yucca. E tatau ona salalau aʻa i itu eseese. Ona sasaa loa lea o le palapala ile itu uma ma fusi e lima faataamilo i le va o le ulo e aveese ai le ea.
4.FaʻasaE sili atu ona lelei le fofo pe a uma le 24 itula, o le taimi lenei o le a mafai ai ona afaina manuʻa i aʻa ua manuʻa. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le suia o le aʻa.
Faʻavaa mo le lagolagosua i yucca pe a uma le gafa

O le a le eseesega i le va o le totōina i totonu o se fagu ma totonu o le eleele avanoa

O le mea moni, na o le pau lava le eseesega o le avanoa lea e faʻaaogaina uma ai manua na o le tautotogo ao lei amataina le vevela poʻo le amataga o le tautotogoina ia aʻafia le laau i le malulu ma pasi fetuunaiga i se nofoaga fou.

I totonu o le potu, e mafai ona faia se gaioiga ma faʻafefeteina o fugalaau toetoe lava o soo se taimi. E mafai ona matou fai atu e tusa lava pe o le taumalulu pe a manaʻomia e le fugalaau le fesoasoani ma e manaʻomia se faʻaopoopoga vave, ona ia maua lea o se avanoa e faʻafeiloaʻi ai. E naʻo le tatau ona i ai se vevela o le 25 tikeri Celsius ma faʻamalamalamaga faaopoopo mo le fugalaau.

Mea sese

O nisi taimi e toilalo ai pe a suia le Yucca, o nisi nei e mafai ona aloese pe afai e saʻo le faʻaaoga.

Fading yucca lau pe a maeʻa se gasologa le talafeagai
  1. E tatau ona i ai pea i totonu o le ulo alavai.
  2. I totonu o le koneteina o le a totoina ai Yucca, e tatau ona i ai alavai faʻavaivai e faʻafefe ai le vai.
  3. E tatau ona i ai le lalolagi saoloto ma meaʻai.
  4. O le faʻasalaga e matua faʻatonutonu.
  5. O le vevela e tatau ona e le itiiti ifo i le 25 tikeri vevela.

Seiloga e te mulimulitai i faatonuga uma o le a maua ai le manuia.

E faapefea ona totō se fugalaau

O se laau pe a uma ona totoina i se fanua fou e le manaomia ai le leai o se felafolafoaʻi ma fugalaau. O le suāsusu faʻamaʻi faʻatasi ma faʻamaʻi faʻatoʻaina e tatau ona faʻatinoina pe a amata e Yucca lona tuputupu aʻe ola ma se masina talu ona faʻavasegaina. E tatau foi ona fetuʻunaʻi le faʻasalaga, aua o le faʻaleleia faifaipea o le a le maua ai se taunuuga lelei. E tatau ona faʻamago le palapala i le va o le fausuina o le tolu o le ipu. O le nofoaga e le tatau ona sola lelei; e tatau ona faʻasalalauina le malamalama.

Yucca ina ua maeʻa le gaosiga
Afai e tasi le masina pe a uma le faʻavasegaga, e lagona e le laau le lelei, ona manuia lea o le totoina.

O Yucca e mafai ona faʻasalalau i le fale. E naʻo le faʻamalieina o fautuaga talafeagai ma o le a faʻaaogaina mea uma. O se taunuuga, o le ai ai se tasi po o le tele o vao laiti o Yucca matagofie.