O le togalaau

Aisea e le fua mai ai le pi?

O le uila ua manatu o se laau sili ona taua, e masani lava ona gaogao, o loʻo maʻi, o le mafuaaga lea e toalaiti ai ni togavao i totonu o lo tatou atunuu. E masani ona faitio le aufaifaatoaga e uiga i lenei fualaau aina, e le gata i le taua o le tau, ae faapea foi i le mea moni o le pea e le masani ona fuga ma e le fuaina ni fua mo se taimi umi pe a uma ona totoina se fatu laau, ma o nisi taimi e mafai ona vave tupu, ae le leai se fua. O le a tatou talanoa e uiga i mafuaʻaga o lenei mea matautia i le taimi nei.

Atonu e tele mafuaʻaga e le fua mai ai le pi.

Mataupu:

  • Varietal Pear Features
  • Le lava o meaʻai i le palapala
  • Mea sese i le taimi o le totoina
  • Pear - Wild
  • Paʻu malamalama
  • Faʻaleaga mea leaga
  • O se uʻu e maua ai lanu ae leai ni fua

Varietal Pear Features

O le mafuaaga sili ona taatele pe a leai se fua e le fua mai, o lona uiga lea. O se faailoga lea o meaola ma e leai se mea leaga, sei vagana ai tausaga faaopoopo o le manao, e le aumaia ai e tagata o le togalaau togalaau. I le mea e te le popole ai i le mea moni o le fatu na e faʻatauina ma totōina, e pei ona faʻamoemoeina, e le fua mai, e tatau ona e suʻeina le aso o lona ulu atu i fualaau aina ao le i faatauina mai se ituaiga o paʻu.

Toeitiiti lava o ituaiga uma o paina ei ai lona lava taimi. Atonu e le aoga le lisiina o aso o fualaau aina mo ituaiga taʻitasi, o lea o le a tatou tuʻuina mai ai aso o fualaau aina mo ituaiga sili ona taʻutaʻua ma sili ona taatele (i totonu o togalaau faʻatoʻaga ma fale tausiusi).

Eseese o pears "Moskvichka" ma le "I le manatuaina o Yakovlev" o le a maua ai le fua muamua pe a mavae le tolu pe sili atu foi ile fa tausaga; ituaiga "Larinskaya", "Tamaland" ma le "Red-side" o le a amata ona fua mai i se taimi mulimuli ane - fa pe lima tausaga talu ona totoina se fatu laau i luga o le upega tafaʻilagi; ituaiga "Leningradskaya" ma le "Beauty" o le a fiafia i fua o le lima pe ono tausaga talu ona totoina fatu i luga o le upega tafaʻilagi; ituaiga "Josephine", "Mecheln" ma le "Bereslutskaya" o le a tuuina atu fua muamua pe a maeʻa, a itiiti mai ma le sefulu tausaga talu ona totoina se fatu laau i se nofoaga tumau.

E tusa ai ma le matua o le fatu, pe a totoina laau o le pi ma le tausaga, latou te vave aʻa ma o le taimi e ulu atu ai i fualaau aina e mafai ona faaitiitia i le tausaga. Pe a totoina i totonu o le lua tausaga le matua, lea e masani ona le tupu, ona e matua faigata lava ona eli mai pears e lua tausaga le matutua mai le vasega pepe, ua maʻi umi ma o le taimi o le ulu atu i fualaau aina e mafai ona sau pe a ma le tausaga mulimuli ane.

O le mea moni, o loʻo faʻaleleia mea uma, o loʻo i ai nei ni faʻamaumauga fou e fua tele ai fua, mo se faʻataʻitaʻiga, o oloa e pei o le PG 2, PG 17-16, ma le PG 12 o le filifiliga a le Michurin Institute e oʻo mai ai le tausaga o le pi i le tauaveina mo ni nai tausaga.

Pears o ituaiga eseese e fua mai i fuainumera eseese

Le lava o meaʻai i le palapala

O le mafuaaga lona lua, afai e le fua mai le pi mo se taimi uumi, o se faaletonu i totonu o le palapala o se mea e sili ona lelei. Faatasi ai ma se tulaga le lelei, e foliga mai ua moe le pa, o mea uma e fai i le laau e tupu malie. I le taimi lea, e ui i lea, o le aʻa e mafai ona atinaʻe malosi, e faʻatupulaia le loloto ma lautele.

O aʻa e atiina ae i le sailiga o meaʻai, ma pe afai e le lava le aʻa ma meaʻai e le lava, o le a le fuaina fua. I lenei tulaga, o le pea e pe mafai ona fuga mai, pe fuga, ae le o fua, o le ovaries, ae o le a vave ona nutililii uma ovaries i le tasi.

Mo le le lava o meaʻai i lalo o le pi, e tatau ona e faia ni fomaʻi, ae tatau ona faia ma le faʻaeteete. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻamanuiaina le palapala i le suka, e mafai ona amata lelei le ola o le pi, fai se lapisi lapisi, lau, aʻa, ae le fuga.

Ina ia mafai lelei ona faʻatumu le vaivaiga paleni, e fautuaina le faia o se suʻesuʻega ile eleele i totonu ole fale suʻesuʻe talafeagai. E na o se iloiloga atoa e mafai ona faʻaali mai ai le elemene o loʻo i ai i se mea e le lava ma e sili atu.

Afai e te faʻaaogaina fomaʻi e aunoa ma le iloa o latou aofaiga i le eleele, e mafai ona e faʻaalu le palapala i se elemene e tasi ae aua le aumaia i se isi mea, e le gata ina mafai ona laveaʻiina le tulaga, ae faʻaleagaina foi.

Vaʻai faalemafaufau tatou te iloa e uiga i le tuufaatasiga o le palapala, ma e tusa lava pe le o iai ni mea taua i le tele, o lona uiga, e tatau ona faʻaopopo le nitrogen, potassium, ma le molikalama i le palapala.

E tatau ona e iloa o le faʻaofiina o le nitrogen i lalo o le pi e talafeagai lelei i le tautotogo. Talu ai ona o le pear e leai se faamaumauga o le faigata o le taumalulu, pe afai tatou te faaopoopoina le eletise i lenei seleselega i le afa lona lua o le taumafanafana, pe sili atu ona leaga, i le taimi o le tautoulu, e mafai ona faaauau pea le tuputupu ae o le pi, o le a leai se taimi e totogo ai laau mo le taumalulu. O le faʻaofiina o puluʻalama ma le potassium e mafai i le tautotogo, ma le taumafanafana, ma le autumn.

O fua faatatau talafeagai o le fugalaʻau ma le taimi o le latou talosaga o le amataga o le tautotogo (i le vaitaimi o le fugalaau), o le isi vaitau o le amataga o le taumafanafana, o le isi o le vaeluagalemu o le taumafanafana, ma o le iuga o le fafagaina o le faaiuga o le masina muamua o le tautoulu.

I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, e masani lava ona faalagolago i le taimi o le amataga o le tautotogo kalena ma e mafai ona matauina mai le amataga i le ogatotonu o Aperila, o le pear e laulauina laulaau ma e mafai ona e faaopoopo atu i ai le kilokalama o manua atoa po o humus i lalo ifo o le 300 g o le soot. E fautuaina e faʻaopopo le nitroammophoska, ma faʻamaʻi muamua i se aofaiga o le 19 g i le pakete vai (10 lita) mo paʻu taʻitasi.

I le amataga o le tau vevela, e manaʻomia ona faʻamalosia faʻatoʻaga i fualaʻau i foliga o superphosphate ma potassium - potassium sulfate. Superphosphate i se aofaiga o le 13 g i lalo o le paʻu e tatau ona faʻaaogaina i totonu o se eleele na vaʻaia muamua ma faʻamamaina, ma pe a uma ona faʻamalolo, e mafai ona ufiufi le eleele i se vaega o humus. O le sulfate o le potassium o le a faaopoopoina i totonu o le mea ua solo i se aofaiga o le 10 g i le pakete vai (10 lita).

I le ogatotonu o le taumafanafana, e fautuaina foi e faaopoopo le superphosphate ma le sulfate sulfate i le aofaiga tutusa ma i le lava lava ituaiga e pei o le amataga o le taumafanafana.

I le autumn, e fautuaina foi e faʻaaoga nei fomaʻi, faʻaititia le fua i le afa, ae i le lava lava ituaiga e pei o le taumafanafana.

E tatau ona manatua e mafai ona fuga le pi ae le o fua mai pe a paʻu le ovataʻa pe a malulu le eleele ona o timuga mamafa, tele faʻavaivai, poʻo le latalata ile vai eleele eleele (sili atu ile 2.5 m).

O le pi e le mafai ona fuga pe fuga, ae atonu e le gauai atu i luga ole eleele. Tuuina atu e faapea o le pi e sili atu i eleele le mautonu, e tatau ona faatapulaa palapala eleele, faaaoga 1m2 200 kalama o le lime. Ae o lenei masani e faalagolago i le aoga o le palapala ma lona fatuga, o lona uiga, o le a le oneone - oneone, loam pe chernozem.

E mafai ona malamalama pe mafai ona maua mai eleele palapala mai laau totō e ola ai i luga: o le offetail, nettle, sorrel horse shows altity of the soil. Afai o le eleele o loʻo faʻapalapalaina i se vao - e le mafai ona faia ma o le vao e mafai ona faʻatagaina i le va o laina, ae le o totonu o le laina -lalaʻau - pe eliina, ona mafai lea ona e faʻaaogaina se seti pepa ma se lanu lanu e fuafua ai le aoga .

E tatau ona totō Pear i totonu o nofoaga lelei.

Mea sese i le taimi o le totoina

O se pi e matua nofouta lava i le totoina le lelei: e taua tele le matauina o le loloto o le ū ma le fautuaina e totoina fatu laau e faatatau i mea taua e pei ona latou ola muamua i le vasega pepe. O le le tausisia o nei mea, o le mea moni, o tulafono laiti e mafai ona oo atu ai i le faʻatuai tele i le amataga o le fuaina o le pi.

E tatau ona tuu i totonu o le eleele ia pi totō ina ia mafai ai e le aʻa (o le mea lea e aʻa ai aʻa i totonu o le ogalaau, ae le o le nofoaga o le faapipiiina, pei o le toatele o tagata e sese le talitonu) sa i le palapala. Afai e faʻalolotoina le ua, ona mafai lea ona oʻo mai le pine i le tele o tausaga mulimuli ane nai lo le tatau. Afai e tuu le ua i luga aʻe o le palapala, e mafai e le aʻa o le peʻa ona tuai, aemaise lava i ia taumalulu, pe a uma ona i ai le kiona, ma e leai lava se kiona pe itiiti foi le kiona.

I le tele o taimi, e masani lava ona maitauina le aʻafia o le aʻa, o le tele lava o aʻa ma aupito sili ona taua mo le laau toto, lea e ui lava e toe faʻaleleia i le vaitau o vegetative, ae i lenei tulaga o le a le fua mai le pati, o le a pisi le toe faʻafouina o aʻa.

E tāua foʻi le totōina o pears e faʻatatau ai mea taua. Ua iloa lelei e tagata uma e mafua ona o le televave o le atinaʻeina o le fatu, o lona aʻa ma le eleʻele eleʻele, o le pine o loʻo faʻatau atu i le vasega pepe o le "annuals". O le tasi le tausaga i le taimi o le totoina e mafai ona maʻi mo se taimi umi ma maua aʻa i se nofoaga fou, o lea ua tolopoina ai le taimi o le ulufale atu o le pene i le fuaina mai. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona tuu le fatuga ina ia avea lona itu, lea e agai i saute, i le itu i saute. Ina ia malamalama po o le fea itu o le seedling e taulalata i saute ma le itu i matu, e mafai ona e suʻesuʻe ma le faaeteete le paʻu o le fatu - afai e pogisa, peiseai ua lago, ona o le itu i saute, ma afai e mama, ona i matu lea.

I le ala, afai ua uma ona e totoina le fua o le pi, ma ua faʻalolotoina le ua uʻu pe, i se isi itu, e maualuga maualuga aʻe i luga o le eleele, ona mafai lea ona e taumafai e faasaʻo le tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻalolotoina le ua, e mafai ona e taumafai e eli i luga le laau ma faʻaopopo le eleele i aʻa (ioe, e mafai ona faia pe afai ua totō le laau i le tausaga, sili atu i le lua tausaga talu ai), pe afai e maualuga le ua i luga o le palapala, ona mafai lea ona ufiufi le ala, malosi le uunai o ia.

Pear - Wild

O nisi taimi, aemaise lava pe a faʻatau se fatuga e le o totonu o le vasega pepe, e pei ona matou fautuaina pea, ae i luga o le maketi "i le lima", e mafai ona tupu lelei ma malosi le laʻau, ae o le a le totogo mo le tele o tausaga. E tupu lenei mea pe a fai e leʻi faʻatau atu oe e le o se popo varietal e faʻapipiʻiina i luga o se fasi fanua, ae o se fualaau masani o le pi, o lona uiga, o se mea leaga.

I lenei tulaga, e tusa lava pe e te faʻatali ma faʻatali mo le fua e maua, o le a e le fiafia - o le fua o le fua o le a laʻititi ma faʻafefe, ma o le a tupu tele lava le laau ma atonu e sili atu i le sefulu mita le maualuga. Ae paga lea, i lenei tulaga, o le fautuaina o se mea atamai e faasaʻo ai le tulaga e faigata. O nisi o fai togalaau e tipi i lalo se vaega o le laau ma faaitiitia ai lona tuputupu ae, ma o le seleseleina o ituaiga eseese o loo faapipiiina i totonu o le palealii, ae le mafai e tagata uma ona faia lenei mea ma e le o tagata uma ua i ai sea faanaunauga. E tumau pea e tipi ma tiaʻi le laau e ala ile totoina o se fatu fou.

Ina ia malamalama o le faʻatauvaʻa o loʻo faʻatau atu ia te oe e faigofie - e tatau ona e suʻeina ma le totoa le faʻavae o le fatu o le fatu i luga aʻe o le ua matua pe a ma le lima senetimita. E tatau ona iloa le nofoaga o le faapipiiina i totonu o lenei nofoaga, e le tatau ona saʻo atoatoa mai le aʻa, e le tatau ona i ai ni laau talatala i luga o le ogalaau, e masani ona masani ai mea leaga, ma o le fatuina e le tatau ona lapoa tele.

E masani lava o le peʻa tasi le tausaga le umi e lua mita, o aʻa mafiafia ma lala e lua pe tolu. O le mea moni, e tele le faʻalagolago i le eseesega, mo se faʻataʻitaʻiga, o le ituaiga Bystrinka e mafai ona i ai se maualuga e oo atu i le 2.5 mita, o aʻafia lelei ona atinaʻe ma lima poʻo le ono lala.

Paʻu malamalama

E mafai ona tupu mea sese pe a filifilia se nofoaga i luga o le saite. E masani lava, o fai togalaau, tuʻuina atu le maualuga o le pi ma le pale o le pale, totoina se laau i luga o se paʻu paʻu i le faʻamoemoe o le a ola le pi i le gasologa o taimi ma sau i lalo o le paolo ona o lona maualuga. O le mea moni, o le mea saʻo lenei, ae sese.

O le vaitaimi atoa ao tuputupu aʻe le pa ma faʻalautele, ma masani ona punou, e aluese mai le paolo, o le a foliga mai o le a le fua mai, ma o lenei vaitau e sefulu tausaga pe sili atu foi. O le mea moni o le pear e maaleale i le moli, e manaʻomia le tele o le malamalama, pe afai e le o maua, o le a le maua fua.

O le mea moni, ona o le faigata o le taumalulu o le pi, e mafai ona totoina i lalo o puipuiga, mo se faataitaiga, o puipui o se fale, o se pa po o se isi laau tele ma se pale paleni, ae vagana ai pe afai o lenei ituaiga puipuiga mai le matagi malulu malulu o loo i le itu i matu.

E mafai ona fuga mai se pi ae e le fua mai ona o le paʻu leaga

Faʻaleaga mea leaga

O le isi mafuaaga pe a le gaosia e le pi o le faatosinaga lea o meaola faalafua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e matua aʻafia ai fatuga o le paina ma e le mafai ai ona latou faʻamalosia atoatoa le pu, e mafai ona e tauina ma le fesoasoani o le fualaau faasaina "Ala". O lea ituaiga meaola e pei o le apu o le apu a le apu e mafua ai le afaina ma le pi, lea e faaalia ai lava ia i le faaleagaina tele o fugalaau. Faatasi ai ma lenei meaola e mafai ona e tau ma le fesoasoani a le fualaau faasaina "Kinmiks".

E mafai foi e le moa ona afaina ai le pi, o ona anufe e ulu atu i le ovary ma 'ai le potu o fatu, ona o le mea lea ua paʻu ai le ovary, ma ua leai ni fua. E mafai ona e faʻaumatia le moa e ala i le togafitia o fualaʻau paina ma le fualaau faasaina "Aivengo". E mafai ona faʻatinoina le faʻagasologa i le ogatotonu o Mei, pe a iai ni tausaga o le susuga, ona toe fai lea i le 2-3 vaiaso.

O se uʻu e maua ai lanu ae leai ni fua

O nisi taimi e fuga lelei le pi, ae leai se fua, e mafai ona lua mafuaʻaga - le lava o le faʻafefeteina ma o se taunuuga o le aafia i le kiona.

Ina ia foia le faafitauli o le palota, e tatau ona i ai ni ituaiga se lua o pears e fuga mai i le taimi lava e tasi i luga o le fasi fanua;

Ina ia faʻaleleia le faʻagasolo o le pollen mai pistils, e tatau ona faʻamalolo pamu o le pi ma le boric acid i le taimi o le fuaina o masini tetele, i le saunia o le 1% o le fofo.

E faigata ona foʻia le faʻafitauli o le faʻafeiloaʻi i le malulu o le tautotogo. O pulu e mafai ona faʻaumatia ai ovaries i le taimi muamua o le atinaʻe pe faia fugalaau fulafula, puipuia i le pollen. O nisi taimi o fai togalaau e fofoina le faafitauli i fulufulu i nofoaga ulaula i taimi sili ona lamatia, ae e le o taimi uma e maua ai le lelei tatau.

Afai o fagu laʻau i lau eria e faʻailoa i tausaga taʻitasi, e fautuaina e faʻatau faʻatoʻaga i le leva o le fugalaau, o le, autumn ma ituaiga taumalulu.

Faaiuga Matou te tuʻuina atu faʻataʻitaʻiga o mafuaʻaga sili ona taatele pe a le gauaʻi se pi. I le iloaina o nei mafuaaga, e mafai ona e aloese mai ai, ona fiafia ai lea o le talo ia te oe i fualaau aina uma.