Laʻau

Grey Spirea Argument ma Grefshame i le faʻafanuaina o fanua

O Grey Spirea e lauiloa foi i lalo o igoa e pei o le talo ma le alofa. E taatele e tasi ma le afa mita fale tipi teuteu ma le pa'ū pa'ū o paʻuʻepuʻe paʻepaʻe paʻepaʻe ma se samasama e fausia ai se pale paleni. E fuga mai i le amataga o Me ma faʻaauau ona fuga mo le masina ma le afa. Na manumalo o ia i le alofa lauiloa ona o lona matagofie, le mautonu ma le saoasaoa vave. O le igoa na mafua mai i le tupu aʻe o le fugalaau ile pito i fafo o laulaau lanu meamata, ma maua ai le lagona o le solo i le lefulefu. Sei o tatou nonofo i se auiliiliga auiliili o se togavao teuteu.

Ituaiga o Grey Spirea

Argut (Spiraea Arguta)

Spirea Argut

O se tasi o vaitau e sili ona mataʻutia-totogo fuga. E ese mai le umi, e oʻo i le 4 simita, lau o loʻo i ai faʻamau. O le laau e lua mita le ufiufi ua ufitia i le faamalu i le faamalu o fugalaau paʻepaʻe papaʻe lea e aofia ai lala.

Ash Grefshame (Spiraea Cinerea Grefsheim)

Spirea Ash Grefstein

O le vaomatua e sili atu le faʻatusatusa i isi meaolafaia se polo o le kapeta o fugalaau manogi paʻepaʻe.

O nei fanua e le totoina e le fatu, e pei o ituaiga eseese.

Faʻamasinoga

O lenei togavao e faigofie lava ona totō, i lalo ole tulafono faigofie.:

  • O le laau telefoni e fiafia i le la, i le ata lafoia o lona atinaʻe ua faifai malie. Faʻatagaina le sala tupe;
  • I le tuufaatasiga o le palapala, e le o faigata tele le laaupe ana fai e le o se mea e sili atu. Ae ui i lea, i luga o fanua tamaoaiga o le a sili atu ona televave ona tuputupu ae nai lo mea tutusa. Pe a toto i totonu o se lua, faʻaopopo se faʻafefiloi o le oneone, o le turf ma le peʻa i tutusa tutusa. Laʻau oneone e manaʻomia le alavai mai maʻa ma oneone;
  • E tatau ona eli se lua ile 50 inisi le loloto ma e sili atu le lautele nai lo le aʻa;
  • Autumn e fiafia i aiseia oʻo i le maeʻa o lau lau, ona o le ola sili ona ola. Maʻeu - i le ogatotonu o Setema, i le timu, timuga timuga. A oʻo i le totoina o le tautotogo, e tatau ona e filifilia le taimi ao lei tupu le pupuʻu;
  • A faia se pa puipui, o le mamao i le va o laau totō e tausia e le itiiti ifo ma le afa mita.
O le Spirea sulfur e taua ona o le tele o le tuputupu ae o le aʻa.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

I le tele lava o tulaga, faatasi ai ma le fesoasoani a le vaʻaia, o loʻo faʻataunuʻuina i luga o pa puipui poʻo le filifilia o le vaeluaina o le 'upega tafaʻilagi i totonu o pitonuʻu. E lelei Arguta i nofoaga nofofua. Faʻapotopotoina motu e vaʻavaʻai i le mea muamua e mafai ona avea ma vavalalata Iapani ma isi ituaiga faʻatoʻaga eseese. O nei laau afu o le a fiafia foi i totonu o le mamanu o moega fugalaau fefiloi.

O Spirea o se mea taua i le tele o sitaili.
I totonu o le taulaga, e faʻaaoga le laau e avea o se pa puipui i pulega ma faʻalapotopotoga a tamaiti
Grey Spirea e matua fetaui lelei lava ma le fouvalega uma o ata o Provence

Tausiga

Spirea Grey poʻo Ash e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, o mea e aofia ai ma masani masani:

  1. Faʻasa. E laititi ae tele. Faʻaauau i le tulaga o le tau vevela. A uma ona faʻasusu, e tatau ona mulimulitaʻi le eleele faʻataʻamilo i le vao;
  2. Totoina ma togavao. O nei manipasi faigofie e tumu ai le eleele ma le okesene ma aveeseina le laau o aʻafiaga le lelei o vao;
  3. Fertilizer ma le faʻamalolo. E tatau ona e fafagaina pe a uma ona selesele i le tautotogo ae leʻi leva ona tupu. Afai e le mafai ona maua ni organics, ua manatu Kemir Universal o se mea sili ona lelei.
Na o le vaivai lava o lenei laau o le fefe i se suiga tele i le vevela, o lea e sili atu ai le ufiufi mo le taumalulu, e ui lava o se tulaga lenei e filifili ai.

Totoina vine

O le teuteuina o se tasi o elemene autu o le togavao. E le faigata ona tipiina, e oʻo lava i se tagata fai togafiti poto e mafai ona tuʻuina atu i le togavao se foliga.

Ua toe faʻafouina le Spiraea Grey i le taʻitasi i le tausaga, ma vaʻaia ma le faaeteete lala lala

Trimming gray spirea e faia pe a maeʻa ona tupu - ia Iulai, tasi taimi i tausaga uma. Ua faʻapuupuuina laau matutua, ma tuʻu ai le 30 vaitaimi le maualuga, e vavaeina ai talavou i ni malosi malolosi. Mo le fausiaina o se vao fou, ua lava le alu e tusa ma le lima lala lelei, ao isi e mafai ona aveeseina. E mafai ona faʻatagaina le teuteuina o mea manogi i le vaitau atoa o le ola.

Laʻau faʻamaina e mafua ai le tele o fuālaʻau i le lumanaʻi.

Mo le fausiaina o se vao fou, o lala uma lava, sei vagana ai le lima pe ono, ua aveeseina i le vaitau muamua o le tuputupu ae. Faʻafouina o le suāsusu e faʻatinoina i le taimi e tasi i le 7 tausaga.

Nofoaga mo sikola

E le tatau ona natia i le loloto o le 'upega tafaʻilagi le fiafia, aua e fiafia le mata ma mafua ai lagona lelei. Pe a totoina lenei matagofie i le mea e te vaaia, e naʻo lou tausia lelei o le malamalama. O le fofo pito sili ona lelei o le totoina o se laau i le pa.

Maʻi ma meaʻai

Aphids

Faʻaola i luga o laau i malo atoa, e amata mai ia Iuni ia Aokuso. E 'ai le sua mai le suka, laʻau ma pedicels. O lona faatasi mai o loʻo faʻaalia mai i ni afaina e aʻafia ma lau laʻau talavou;

Rose leaflet

Rose leaflet

O le pito i luga o lana galuega e pau i le faaiuga o Me - o le amataga o Iuni. Mafai ona faaleagaina le afa o laulaau, tosoina i totonu o se vaovao ma le gaogao;

Rosy miner

Mai le faaiuga o Iuni i le ogatotonu o Iulai, e faʻaputu i fafo o laʻau, faʻaleagaina, ona laʻau ai lea ile eleele;

Spider mite

Faʻaalia se lamatiaga matuia i le laau mai ia Iulai ia Setema. O ona foliga vaaia o loʻo faʻaalia i fasi lanu papaʻe na faia ile pito i fafo ole lau. Tinaʻitaʻi, i le taʻavale i lalo o laʻau paʻu'ū, alu i lau laʻau laʻititi mai totonu, o loʻo taoto ai o latou fua ma lalagaina se upega tafaʻilagi. Tasi le laupepa e oʻo atu i le 300 tagata o augatupulaga eseese e faʻaleagaina laulaʻau seia maeʻa maeʻa.

Tele le matautia mo le pipisi
manatu o se apogaleveleve mite

E i ai auala eseese e taulimaina ai faʻamaʻi pipisi.: kemino, meaola, faʻatoaga. E sili ona lelei le tuʻufaʻatasia o meaola faʻapitoa faʻatasi ma vailaau e tineia ai manu faalafua. E maua se lelei lelei e ala ile tausiga ma le faaeteete o laau e masani ona fai, masani ona faʻafeinu i luga ole lalaga, i luga o le lamala - faʻaleleia le spiraea i le vai.

GO Reftstein e seasea ona avea ma mea e ono aʻafia ai meaola faalafua, ma e oʻo lava i faʻamaʻi pipisi ai, ae afai e tupu mai se faʻamaʻi, o le a vavalalata le vaʻa e aunoa ma le aveesea o lona malosi teuteu.

E fautuaina le tauaveina o le togafiti faʻamalosi o le vao i vailaʻau faʻasolosolo ao leʻi amataina le vaitau o le vegetative ma pe a uma ona tupu. Mo lenei, e fautuaina e faʻaaoga le meafaigaluega Fitoverm.

Faʻapenaina o Spiraea Grefshame

O le faagasologa o le toe gaosia e faia i le fesoasoani o le vavae ese o tagata matutua, moli fufulu.

  • 'Otiʻoti tipi ua aveese le pito i luga ma se vaega o laulaau;
  • O le tipitipi e vaeluaina ma o le lala laau ua faatofuina i le vai mo ni nai itula;
  • Ona e tatau ona tuu le 'au i se vaifofo o le efuefuomea ma oneone i tutusa tutusa;
  • O le lua ua faʻapipiʻiina i alavai mai le maʻa mafiafia ma oneone.

Afai e leai se avanoa e totoina ai laau laiti i totonu o eleele vevela, e tatau ona mataʻituina pea le taimi e faʻaleleia ai le palapala. E faʻaleleia le tau i le tautotogo po o le tautoulu.

Faʻaauau le faʻalauteleina o laulau papalagiMo le mea lenei, i le tautotogo, ua paʻu i lalo laʻau paʻu ma eli i totonu o le eleele mo le aʻafia, ufiufi ai lau vevela mo le taumalulu.

O le vaega faatuina o le paranesi e vavae ese mai le tina, ae o ona uiga uma ma uiga ua puipuia.

E foliga mai e ese le matagofie o Spirea i le eseese o laʻau ma fugalaau. O le laau manaia matagofie ma matagofie e faaosofia ai le faamemelo. O foliga vaaia lautele e lelei atoatoa mo le faia o soo se mea e gaosia ai le laufanua ma laʻau. Grey Spirea (cinerea Grefsheim) e mafai ona faamalieina mea e tofoina ai e le gata o se tagata fai togalaau ma se tagata tomai faapitoa.