O le togalaau

Asteriskus faʻatoʻaga ma le tausia o le totoina o laau Laʻau faʻateleina Ata

Asteriscus fugalaau ata photo Asteriscus maritimus

O fetu matagofie o le a teuteuina ai togalaau, o mauga mauga, mauga vanu. Asteriskus maua lona igoa mo laʻititi samasama samasama e pei o fetu e tele-ray. O laʻau lapopoʻa e ese le lanu ina ia avea le fugalaau pei o se fetu mumū po o se moli.

Ituaiga o Asteriskus

O le asteriskus aiga e le tele. O ona ituaiga meaola eseese e tusa ma le 15 sui, pe a fai o loʻo i ai taʻutaʻu taʻitasi ma taʻutaʻu. Atonu e eseese i le auala e tufatufa atu ai fatu, o le fatuga o le fetus, o le tele ma le paolo o mea leaga.

E tutusa lava mo tagata uma o:

  • fugalaau e masani lava samasama, e mafai ona i ai tikeri eseese o le susulu poʻo le auro;
  • o le tele o le inflorescence e laʻititi, ae e seasea lava sui e mafai ona oʻo i le 15 cm i lalo o tulaga lelei;
  • otaota leaga ma se maualuga e le sili atu ma le 30 cm, e masani ona fetolofi;
  • laulaau e vaapiapi ma lalo;
  • e tele ni tanu, e mafai ona faʻatumu se nofoaga tele.

Tupu i se vevela mafanafana, masani ona maua i luga o le talafatai Metitirani.

Asteriskus sea (sami)

Asteriscus i luga o le gataifale vaovao mo laufanua tatala Asteriscus maritimus

O se laau faʻapitoa faʻatasi ma le maualuga o le 15-20 cm. O ona aʻa o loʻo totoina, faʻamanatuina o lala o laau iti. O faʻamalosolo e tutusa lelei ma le lapisi e oʻo atu i le 3 cm. O le nofoaga tutotonu samasama susulu o loʻo faia i ni vela manifinifi i se leo mama. O laulaau e tele, tumu uma le alalaʻau ina ia faʻaauau pea le laufanua lanu meamata.

Asteriskus dwarf

Asteriskus dwarf Asteriscus pygmaeus

Sui o tausaga o se ituaiga. O le laau o le mutia, e ese mai i le tulaga o le le maua, le tufatufaina o fatu. A maeʻa ona fuga, fai se mea oona, lea e teuina mo le 10 masina. E faʻaalia i vaitau o le maualuga o le timu, masani i le tautotogo, pe a lava le susu, malamalama, vevela mo le faʻamaina o fatu.
O le natura o le vevela ma le laititi o le fugalaau na mafai ai e ia ona alu i totonu o laau. Asteriskus e mafai ona ola i totonu o ipu, fugalaau laititi ma lautele, pe a faʻatumu ai le avanoa atoa.

Faʻavae o le tausiga mo sui taʻutaʻua ma tausaga taʻitasi

Asteriskus faʻatoʻaga ma tausia ata

E pei lava o soʻo se tafaʻi, o le asteriskus e fiafia i le la susulu, tele le malamalama. Matou te manaʻomia se faʻavaʻaiga faʻaleleia, faʻaleleia o le eleele i le faʻaleleia. O le susu e afaina ai le fausia o laʻau lauolaola ma foliga vaaia atoa.

Taua! O le tele o vaiinu ma le faʻavaivai o le vai o le a taʻitaʻia ai aʻa, o le oti o le laau atoa.
E tatau ona lelei le suavai ile palapala, humus, oneone. O le oneone oneone e lelei, pei o luga o le matafaga.

Ma o lea tuputupu ae ma le fugalaau e le taofia i le taimi atoa o le mafanafana, o meaʻai o meaʻai e manaomia. O le paluga e talafeagai mo aiga uma o le astro, o le asteriskus o latou sui. Mo le tuputupu ae, filifili nofoaga ia e matala lelei i le la susulu i le gasologa o le ao. Latou te fiafia i le susulu o le lā, lea e faʻaosofia ai le tuputupu ae tuputupu aʻe, tele fualaʻau.

O le toe gaosia e faʻatinoina e ala i fatu, poʻo le tipiina ma le toe gaosia o gaioiga. Mo mea e masani ai, e sili ona lelei le seleselega pe a tupu tausaga taʻitasi e pei o ni fatu laau aʻo lei totoina i se nofoaga tumau. I le matala o le eleele, o le gaosiga e naʻo le taʻitasi tausaga ma le lūlūina o fatu. O le manumalo e faigata tele mo i latou. I le itu i saute faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o mea faʻapitoa faapitoa, e mafai ona aloese mai le maalili o meaola asteriskus.

E faʻapefea ona totoina se asteriskus seedlings

Fualaau na totoina i le 10 vaiaso aʻo leʻi totoina i le eleele. E taua le vavaeeseina o le mafanafana ma le malulu. Mo totonugalemu o Rusia, o le faaiuga o Me ma le amataga o Iuni e talafeagai. I itulagi ma se mafanafana o le tau, o aso e agai atu ia Aperila, ma i le itu i mātū latalata atu i le ogatotonu o Iuni.

Talosaga masani o le luluina:

  • E faʻaaogaina se eleele lelei mo fugalaau, lea e faʻafefete i le pito i luga o se alavai lelei oa latou tamaʻi tamaʻi laiti; e tatau ona iai ni pupu i totonu o le fagu mo vai e faʻafefe.
  • O fatu e totoina i le pito i luga o le eleele ua saunia ma na o sina mea itiiti lava e ufiufiina i se fasi manifinifi o le eleele.
  • Faʻamalalo le lalolagi i se fana fana.
  • Aʻo leʻi amata, e puipuia le fagu i se ata vevela poʻo se tioata. O le taimi lava e iloa ai fua muamua, e faʻamavae le fale lauʻeleʻele.
  • O le mamao manaomia i le va o laau toto pe a ma le 5 cm, ina ia leai se velo, e aveeseina ai isi fualaau.
  • A oʻo mai laʻau muamua muamua e lua, e amata ona faʻamalosi ina ia mafai ona faʻaogaina fualaau i le ea.
  • A mavae ni nai vaiaso, e tatau i laau ona tatalia le aso i luga o le auala, ona mafai ai lea ona totoina saogalemu i le eleele.

I le taimi o fugālaʻau, 'aua le galo e togi le tipu. O lenei mea e tatau mo le faʻavaeina o se ufiufi lau laulaau, o foliga mai o ni mea fou fou. O inflorescences ua maeʻa le fuʻaina e tatau ona aveeseina, aʻo latou faʻaleagaina le foliga mai o le fugalaau, faʻaleagaina, o foliga vaaia ma le manaia o le "kapeta star" ua leiloa

Matagofie teuteu o le laau

Asteriskus seaside Asteriscus maritimus fale faʻatupulaia fale

Laititi laʻitiiti, tele fuālaʻau, mea fetolofi e mafai ona ufiufi soʻo se nofoaga ma i latou lava ua tele ni manatu i le mamanu o le pito i fafo o le togalaau togalaau.

  • Atoatoa mo le fausiaina o moega fuga, togalaau togalaau. Aemaise lava pe afai e faʻaopoopoina le tele o vaega o laau.
  • O le aufaʻataʻaga o fanua o le paka o loʻo faʻamalosi e faʻaaogaina mo le fausiaina o fausaga: albit slides, mea e ola ai ma le le o ola. O le gaosiga masani i lalo o nisi tulaga e mafai ona fai: ipu, alavai vaʻa, eleele paleni.
  • Faʻaleleia e le tagata lava ia i le fugalaau e fai ma teuteuga o le togalaau.
  • Tuputupu ae o se fale fale i totonu o se falemaʻi poʻo fale nofo. I le leai o se malamalama talafeagai, e tatau ona faʻapipiʻi se isi faʻaoga faʻapitoa.

O le lanu o lanu ma mea fetolofi o le a maua ai e le fai togalaau le fiafia o se malo Metitirani. O le togalaau o le a avea ma mea manaia, susulu ma mafanafana.