Laʻau

Tilecodon le fale e tausia le suʻeina o luga o laei

Tilecodon o se ituaiga o laau o le aiga o Tolstyankov. O ona sui e fai ma sui, e le seasea lava i a tatou fai togalaau, aua e faigata tele ona tupu.

Faamatalaga lautele

O le nofoaga masani o le tilecodon o Aferika i Saute, ma ona o le mea moni e iai lona atunuʻu i le itu i saute, o le tausiga o lenei fale e sili atu ona faigata. E oo lava i le au faifaatoaga poto e tatau ona faia le tele o taumafaiga e tausia lelei lenei seleselega.

O lenei laau o se togavao puupuu. O le fuʻa e mamafatu, o le tino, e ufiufi i le paʻu, lea e amata le gasegase ma faʻasili, e pei o se tulafono, e iai sona lanu samasama. O laʻau e mafai ona taamilomilo, o foliga o tubules poʻo le laugatasi - e faʻalagolago lava i ituaiga, i nisi o vailaʻau o loʻo ufiufi i fulufulu poʻo lauulu.

O fugalaau lanu lanu meamata e lafoaʻi ai le lanu lanumeamata, lanu enaena, e le o se mea e sili ona manaia, o le mea lea e sili atu le taua o lelecodon e le o le fuga, ae mo lona tino.

Eseese ma ituaiga

Tilecodon paniculata (Tylecodon paniculata) - o lenei meaola e sili atu pe itiiti foi le iloa ma e sili atu ona maua nai lo isi. O loʻo i ai se ogalaau malosi ma se paʻu samasama. I le gasologa o le atinaʻeina o lenei ituaiga o meaola, e amataina le faʻalaʻau ma liua i se laʻau maualalo maualalo ma se lautele - e oʻo i le 7 cm - laʻau e ufiufi i se tai.

E i ai le manatu e sili atu le saoasaoa o lenei ituaiga meaola nai lo isi, ma e le o se mea e sili ona taua i le tausiga, ae o le mea moni e leai se eseesega tele. Ole televave o le tuai, ma e faigata le tausiga. Mo le tolu tausaga, i lalo o tulaga tonu, e tupu ile 15-20 cm.

Tilecodon Wollichi (Tylecodon wallichii) - o lenei ituaiga meaola e mafai foi ona taua o le lauiloa, aua e tele lava ina maua mai i le amateur collections. E ese mai le paniculate o le ogalaau ma le laulaau.

Tilecodon Pearson (Tylecodon pearsonii) o se laau toto ma se pusa tioata e pei o se fagu e oʻo atu i le 15cm le maualuga. O se mea e sili ona taua, faʻavave ona atiaʻe, faigofie ona maliu mai soʻo se mea sese i le tausiga.

Tilecodon Ventricose (Tylecodon ventricosus) - o lenei meaola e laʻititi lava nai lo le taimi muamua - e ola na o le 5-6 cm. E i ai se ogaumu, lala lelei ma le laʻau laititi. E le masani ai, o le fugalaau fugalaau o lenei ituaiga e maualuga - e oo i le 30 cm, o le mea lea e faia ai se eseesega i le talaaga o se pusa pupuu.

Tilecodon tausi fale

Tilecodon o se tasi o mea e sili ona faigata le tupuina o laau totō io tatou tulaga. O le faafitauli ogaoga o loʻo iai lona nuʻu i le Itulagi i Saute ma, o le iʻuga, o le taimi o le ola tuputupu ae e pau i le taumalulu, ma i le taumafanafana, e ese mai ai, o loʻo i ai se taimi malolo.

E le gata i lea, o lenei aganuu e manaomia ai le malamalama malosi, eleele o minerale, o se vaiititi laitiiti, faapea foi ma le ea faifaipea e aunoa ma ni pepa.

O lea, ina ia ausia le tulaga manaomia o le moli, o le a mautinoa lava e te manaʻomia ni moli, talu ai o le aso malamalama o lo matou taumalulu e te le manuia.

O le vevela i le vaitau o le tuputupu aʻe e tatau ona i ai ile 25 ° C. I le taumalulu, e masani ona paʻu le ea i totonu, e manaʻomia ona faʻaalia, ae lelecodon e le fiafia i faʻataʻitaʻi ma i le taimi lava e manaʻomia ai le ea fou ma le vevela maualuga, ia faʻaeteete pe a filifilia se nofoaga e tupu ai lenei fugalaau. I le isi itu, talu ai o le a tupu i lalo ifo o le malamalama, e le talafeagai le tuʻuina i autafa o faamalama.

Cotyledon o se tasi o sui o laau toto o le aiga o Crassulaceae. E tupu pe a alu i le fale ma iai ona lava faigata o le tausiga. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le tuputupu ae ma le tausiga i lenei tusiga.

Faʻasaina Tilecodone

E le manaʻomia e Tilecodon le suʻeina ma e le manaʻomia ai se vaalele faapitoa.

Ole tau e le seasea - e tasi le 14 aso i le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae e tatau ona lava. I le taumafanafana, pe a iai lava laulaau, e faʻaitiitia le suavai i se vaega o le 20-30 aso, ma a maeʻa ona paʻu ese, latou te taofi ma toe amata pe a amata ona paʻu le laititi i luga.

Tilecodone amata

I le tulaga aoao, o lenei laau e le o se mea e sili ona faigata ile palapala - e mafai ona ola i luga o papa ma oneone. Mo le galueaina, e mafai ona e suʻe kalave ma tele perlite.

O nisi faifaatoʻaga e totoina le tilecodon i le faʻafefiloi o laʻau ma eleele lafulemu faatasi ai ma le faʻaopoopoga o oneone paʻu (1: 1: 0.5), ma o nisi malala o le a fesoasoani e puipuia le pala.

Fertilizer mo Tilecodone

I le vaitau o le tuputupu aʻe, mo le 20 aso, e faʻaaogaina fugalaʻau mo le gaʻo. Pe a oʻo i le taimi o le gaoioiga ma amata ona paʻu le lau, faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻasusu, e taofi le fafaga.

E le manaʻomia e Tilecodon ni mea. Na te faʻafesoʻotaʻi le gasegase matua tigaina, o le mea lea e lelei ai le le faʻaaoga i lenei faiga.

Faaauau o Tilecodon

E matua faigata tele le faʻapipiʻiina o Tilecodon. I le avea ai o se tulafono, latou te faʻatau. E mafai ona e taumafai e faʻaaogaina fatu, ae e le maua ai ni faʻamaoniga, talu ai ua vave ona leiloloa vave le fatuina o fatu.

O le fatu mea o le tilecodone e laʻititi lava. A o le lūlūina, e le manaʻomia ona faʻafefeteina pe soʻo se mea. Mo le lūlūina, faʻafefiloi le oneone ma le oneone lapoʻa i le ratio e 1 i le 1 ma uila. A maeʻa le mafanafana, e salalau fatu i se mea susu. E le gata i lea, o le mea o loʻo aofia i le tioata ma o loʻo iai i lalo o le moli susulu ma le vevela pe a ma le 22-25 ° C.

O fatu e ola vave - i totonu o le 4 aso. Afai o le totogo e le mafai ona tupu i totonu o le vaiaso, ona mafai lea ona lafo ese le eleele. O le mea e sili ona faigata e tupu i le taimi lava e aliaʻe mai ai le totogo - e manaʻomia ona tausia lelei.

O totogo talavou e mate uma mai le mago ma fafo atu o le susu, o lea e taua ai o le eleele e na o sina mea itiiti lava. E taua foi le faia o togafitiga o le fungicide mai lea taimi i lea taimi e puipuia ai laau talavou e uiga i faamai.

Maʻi ma meaʻai

Mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e leai ni fautuaga faapitoa. O le mea autu o le taumafai lea e mataʻituina tulaga saʻo o tausiga, aua o lelecodone e agamalu ma e vave ona oti.

O nisi taimi e le mafai foi ona malamalama i le mafuaaga na avea ma folafolaga i le oti, aua o se laau toto tele ma o le mafuaʻaga lea e matua faigata ai ona faamasinoina ia tulaga.