Fale taumafanafana

Faʻafefea ona fai ni sloping mo faitotoa i totonu ma ou lava lima

I le taimi o le toe faʻaleleia pe na o le sui o se faitotoa, e tatau ona faʻapipiʻi pito i luga o ou fale i totonu o ou lava lima. O kamupani gaosi nei o loʻo ofoina atu le tele o mea e mafai ona faʻaaoga e teuteu ai lenei vaega o le potu. E tatau ona maitauina o na auala e faʻaaogaina i totonu e le talafeagai i taimi uma ona faʻaaogaina i fafo atu o laʻau poʻo slopes faatasi ai ma le faitotoʻa ulufale o le autu poʻo faalavelave faʻafuaseʻi (afi). Filifili se metotia e faʻalagolago i le mamanu o le potu, o le mafai ona faatino se galuega faapitoa ma le gafatia tau tupe.

Filifiliga o Galuega

E le itiiti ifo i le sefululua ni filifiliga i le auala e faia ai slopes i totonu o faitotoa. O nisi nei o filifiliga:

  1. Faʻatulagaina o pepa puipui.
  2. Papatusi na sosoo ai ma le putty.
  3. Faʻaaogāina o le faʻapipiʻi teuteu.
  4. I luga ole laulau, mo se faʻataʻitaʻiga, MDF.
  5. Ua maeʻa Wood.
  6. Faʻapipiʻi ma le laminate.
  7. Faʻatulagaina o laupapa laupapa.
  8. Faʻatulagaina o PVC paneli.
  9. Pepa faʻamaʻi.
  10. Faʻaiʻuina o mauga i maʻa maʻa.
  11. Faʻapipiʻiina o mea.

O filifiliga sili ona lauiloa i le taimi nei o:

  • mea faʻapipiʻi e sosoo ai ma le putty;
  • faʻapipiʻi o pusa patch;
  • Palasitika maeʻa;
  • faʻapipiʻi o pepa faʻamalo.

O nei metotia taʻitasi e iai ona lelei ma faʻafitauli. O le a le lelei ma le faʻaogaina o nei auala mo faitotoa i totonu o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo:

MetotiaO faʻamanuiagaFaʻafitauli
1Stucco sosoo ai ma le puttyE mafai ona e faʻaaogaina i luga o soʻo se auala, tusa lava po o le a le lautele o latou. E mafai ona fesuisuiai le maeʻa - pepa faalilolilo, vali ma isi.O le galuega e faia e palapala tele, ma e tatau foi ona i ai ia oe tomai faapitoa putty. O le televave o le tafe, o le sili atu foi ona faigata le faʻafetaui i le putty. E manaʻomia le taimi e faʻamago ai le palapala, ma e manaʻomia le maeʻa o le tele o meafaitino ma mea faigaluega.
2Faʻatulagaina o pusa patchO le galuega e vave ona faia, o foliga vaaia o mea e sauniuni ai e matagofie, taugata ma matagofie. A maeʻa ona faʻapipiʻi vaega, e leai se mea e manaʻomia e toe faʻafoʻi ai le tau.O pamu e taugata. Aʻo faʻapipiʻi, saʻo ma saʻo le taua.
3Faʻataʻotoga mumuO loʻo faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻamalama i luga o faitotoa, e taugofie, e umi. E faigofie lava ona mamā le filo.E manaʻomia le saʻo aʻiaʻi. Pasefika foliga e foliga taugofie.
4Faʻasalaga FaʻasalalauO Drywall o loʻo tuʻuina atu i luga se laufanua laugatasi, e le faigata ona galue i le faʻamago. O loʻo i ai se filifiliga o le mamanu mulimuli o le malulu - peʻa vali poʻo le faʻasologa o pepa.E le tatau ona faʻaaogaina le Drywall i nofoaga o le maualuga o le timuga.

Aʻo faia e oe lava ia mea e fai ai totonu o faitotoa i totonu, e tatau ona e filifilia le filifiliga e sili ona talafeagai i le faatinoina. I lalo o le ae maua ai se laasaga taʻitasi taʻiala i luga o le auala e faʻafefe ai filifiliga i luga.

O le faasologa o le galuega e faʻaaoga ai le putty

O le tele o galuega e faʻatatau i le maualuga o le pito i lalo. I le amataga e faʻapipiina i le sima poʻo le amataina o le paluga gypsum, ona tuʻuina ai lea ma se putty finishing.

I le va o vaʻaiga eseese e manaʻomia ai se mea muamua - e puipuia ai le paʻu o le isi laulau.

Pe a faʻapipiʻi i luga o faitotoʻa i le filo poʻo le putty, e taua le puipuia o puipui lata ane, fola ma faitotoa lava mai le putty mixing. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faapipiiina i se masini tape, taʻalo ata poʻo isi mea puipui.

O le faasologa o galuega e faapenei:

  1. O loʻo faʻamamaina le pito i luga o meaola uma o iai, e aofia ai le pefu. O le faʻamaeʻaina o pito i totonu o faitotoa e tatau ona aofia ai le mea muamua, o le mea lea e faʻamamaina ai le 'eleʻele faʻamamaina.
  2. I totonu o se pakete mama, ua saunia se paluga mo le faʻamamaina. E mafai ona avea o se paluga sima (pe a fai o le maualuga o le tauvaga) pe amata le gypsum. Pe a faʻafefiloi, faʻalogo i fautuaga a le kamupanī pe faʻafefea ma po o le a le tele o mea e faʻafefiloi ai le paluga.
  3. Faʻaaoga le afa-afa, pule ma tuʻu le naifi, faʻaoga ma faʻafetaui le paluga i luga o le tau. Faataga ia faʻamamago atoa, e tusa lava pe manaʻomia ni nai aso.
  4. O lenei laulau e amataina foi. A maeʻa, ona faʻaaogaina lea o le gypsum putty.
  5. A maeʻa maeʻa le faʻafefiloi ua maeʻa maeʻa, e tatau ona faʻafefe le paluga e faʻaaoga ai le nusipepa e numera 150 i le 240.

I lenei setete, o le faitotoa o le faitotoa na faia e le lima ua saunia mo le valiina poʻo le faʻavasegaina.

E faʻapefea ona faia e oe i luga o pitonuʻu i totonu o faitotoa ia oe mai le palasitika

Filifili e galue i palasitisi, e mafai ona e taofia e le gata i luga o le lanu papaʻe. Faʻalagolago i le lanu o le potu, e mafai ona e filifilia lanu palasitika lanu. E le gata i lea, o nisi eletise eletise ei ai le mamanu i laupapa, paʻu poʻo isi mea. E foliga lelei, faʻalelei ma faʻaonaponei, ma o le faʻapipiʻiina o nei fausaga e le ese mai mea masani.

Ina ia faʻatūina le pito i luga o le palama i luga o le faitotoa, e tatau ona e usitaia le faasologa o gaoioiga nei:

  1. O le pito i luga o le pa'ū i le lumanaʻi ua faʻamamāina mai mea leaga uma ma le pefu.
  2. I luga o le malifa, faʻapipiʻi faʻalauiloa taiala, o loʻo i ai foliga o fasipepa.
  3. O le tele o le manaʻomia o vaega e fuaina, aua o le mea sili lea e faʻaaoga ai se fuataga.
  4. Faʻapipiʻi le gaʻo e tusa ai ma le tele na filifilia. Afai e mafai, pe a fai ni faitotoa i luga o ou lima, e sili atu le faʻaaogaina o se jigsaw. Afai e le mafai, o se hacksaw mo le uamea e talafeagai.
  5. Muamua, o itu itu e faʻatutu, ona faʻasaʻo ai lea o le pito i luga.
  6. O sooga o le palasitika i le pito i luga e togafitia i se paʻu, mo se faataitaiga, silikoni, e fetaui ma le lanu o le palasitika. I luga o vaega ogaoga e tuʻuina i luga o paʻu i foliga o tulimanu.

A maeʻa galuega uma, e tatau ona fufuluina paneta paʻu i se mea inu susu, e tusa lava pe latou te le pala i le taimi o le taotoga. O le malologa e foliga mai e mama ma lelei.

E faʻafefea ona faʻafefe i lalo o paʻu

E mafai ona e vaʻavaʻai mo faitotoa i totonu faatasi ai ma le fesoasoani o laulau faʻatalanoa na e faataatia. O ia fausaga e mafai ona avea ma vaega MDF, PVC paneli ma isi. O le sauniuniga o slopes e tatau ona faia i le auala lava lea e tasi ma isi ituaiga o ufiufi - e faʻamamaina le eleele mai pefu uma ma palapala. E tatau ona maitauina o paʻu paʻu e fetaui lelei e le gata mo le vaapiapi, ae faʻapea foʻi mo le lautele. O lenei mea e faia ai i latou uma. E mafai ona faʻapipiʻi faʻasalalau i luga ole pito i totonu e aunoa ma ni faitotoa.

O le faasologa o le galuega e faapenei:

  1. Ua faʻamoemoeina le setete mo le faʻapipiʻi. Faatasi ai ma tumutumu, o loʻo faʻaauau ai fao i fao fagu. Afai o le paluga e faʻapipiʻiina, sima poʻo piliki - o loʻo faʻailoa panini i luga o le faʻavaa. I lenei tulaga, o le malifa i luga o le faitotoa o loʻo sii i luga o se fausaga uʻamea. O paʻu laupapa e mafai foi ona avea o se faʻavaa.
  2. Ua seti le ituaiga fausaga filifilia.
  3. Mai i vaega, o auiliiliga o le tele o loʻo manaʻomia e tipi.
  4. Ua faapipiiina paneli i le faavaa.
  5. O tulimanu o laulau e tapunia i laulau.
  6. I totonu o sooga o le fausaga, o le fagu e togafitia i le silasila o le silicone.

Sue o le Drywall

O le faia o alavai i luga o faitotoa faatasi ai ma le fesoasoani o le drywall o se filifiliga taugofie ma le faigofie lea e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa. O le pito i luga o le tafe e vave ona lamolemole ma fetaui lelei mo le toe gaosia. E mafai ona faʻapipiʻiina le Drywall i le tumutumu o faitotoa o le a leai ni faitotoa. O le mea lea, e mafai ona e faia i itu uma ma pito i luga.

Ole pito i totonu e aunoa ma ni faitotoa, faia i le foliga o le faitotoa, e le mafai ona maeʻa i le magogo - e na o se vaalele lelei lava e le mafai ona faʻauʻuina.

E faʻapefea ona fai le galuega e faʻaaoga ai fasi pepa puipui:

  1. E tele auala e faʻaleleia ai le faʻamago. O se tasi o mea pito sili ona faigofie o le faʻaputuina o le faʻamago i luga o le fugenfueller putty mixing. Muamua e te manaʻomia le fuaina o le tau, o ona tulaga manaomia. O pepa paʻu vevela ua vaeluaina i se vavao sauni.
  2. Aʻo leʻi faʻapipiʻiina, e tatau ona faʻapipiʻi le pepa tipi i luga o le mauga ina ia mautinoa ai lona sao e saʻo.
  3. Galulue ma se fugenfueller e tatau ona vave, aua o lenei putty mixga e vave ona pala. E le mafai ona palu faʻatasi ma se paluga;
  4. Ole tele ole vaʻa e faʻaaogaina i le vaega o sauniuni, ole faʻaaogaina o le eleele ile faʻaogaina ole faʻaoga ma le faʻaaogaina o se sikuea ma le maualuga.
  5. A maeʻa faʻamago faʻatasi ma se fugenfueller, e mafai ona valiina pe a uma ona vali faʻamago i le falaoamata.

E pei ona mafai ona iloa mai faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina i totonu o lenei tusiga, filifili mea e faʻapipiʻi pito i luga o faitotoa i totonu, e iai le avanoa e filifili ai le tele o auala eseese. O nei filifiliga uma o loʻo tuʻuina atu i vaega eseese o tau, o lona uiga o le filifilia o le mea e te manaʻo ai e le faigata. O lenei tusiga na faamatalaina ai tulaga lelei ma mea le lelei, faapea foi le faasologa o galuega ma ituaiga sili ona lauiloa o le faamaeaina o pito i totonu o faitotoa, e pei o le:

  • mea faʻapipiʻi e sosoo ai ma le putty;
  • faʻapipiʻi o pusa patch;
  • Palasitika maeʻa;
  • faʻapipiʻi o pepa faʻamalo i luga ole fugenfüller.

I le filifilia o se metotia, e le gata ina maua ai le manaʻoga, ae faʻapea foi i luga o le iai o meafaigaluega ma meafaigaluega talafeagai mo le faʻatinoga o se ituaiga o galuega ma le maua o tomai faʻapitoa mo le tagata o le a faia le galuega (i le leai o se tomai e faʻafaigaluegaina ai fale mo galuega faʻapitoa).

Vaitafe pito i luga o faitotoa i totonu - vitio