Fualaau aina

Faʻavae o ituaiga tuai o kāpeti

O le kapisi paepae o se tasi lea o fualaau faisua masani i Rusia. O ona ituaiga eseese e matua ese lava, lea e tosina atu ai le tele o fai togalaau. E masani lava, o le filifiliga o se ituaiga mea eseese e le o se galuega faigofie, aua e mamao mai i tagata uma ona totoina se kapeti papaʻe lelei.

Pelu laititi

Ina ia malamalama pe o le a le ituaiga kapisi e saʻo mo oe, e taua le iloa mea e faʻaaogaina ai oloa. I le avea ai o se tulafono, ei ai nisi oi latou:

  • o le seleselega e seleseleina ma vave ona 'aina le kapisi;
  • o le oloa e tuʻuina atu mo se taimi umi e teuina ai.

E tele ituaiga o kāpeti paʻepaʻe, lea, e tusa ai ma le au fai togalaau, o le sili lea. Aisea e taʻua ai le tuai o ia ituaiga meaola? E faʻasalalau lenei mea i le taimi o le tele o fualaau faisua. O nisi taimi mo se seleselega lelei e tatau ona faʻatali pe a ma le 180 aso. E faʻaaoga lenei mea i na o mea aupito lata mai o aganuu papaʻe. O ituaiga sili ona lelei o le leva o le lanu paepae e tele mea leleiae ui i lea, e le mafai ona totoina sea ituaiga fualaau aina i itu uma. O se mea e le masalomia, o le tuai o kāpeti e le mafai ona aʻafia i le malulu. O ia fualaau faisua ua lelei ona teuina, o le autu autu lea pe a totoina o ituaiga o mea e tuai.

Matagofie

O ituaiga o lea aganuu e maualuga tele, o lo latou mamafa e mai i le lua-faaopoopo i le tolu ma le afa kilokalama. Ae ui i lea, ei ai taimi e sili atu le mamafa. O le umi o le poker e tele foi: o nisi taimi e oʻo atu i le 28 cm.

Pepeti lelei iai uiga:

  • lanu uliuli-lanumumu;
  • o le pito i luga o le uaxy;
  • o le pito e masani ona laugatasi, ae i nisi itu e mafai ona iloa ai galu tetele i luga.

Faʻafetai i nei foliga, o laulaau o le aganuʻe papaʻe Amager e sili ona lamolemole ma matagofie. Manaia, e ui i le mea moni e tofo paluga tumu e manaia tele, o le tumutumu o lona tofo e pa'ū i luga o le vaitau pe a ave ese o ia i fafo pe a maeʻa ona teuina i le taumalulu.

O le mea moni o lenei ituaiga o fualaau aina e fua mai i le taimi ua leva ua i ai ona lelei. Afai tatou te talanoa e uiga i le matua matua o le oloa, ona pa'ū lea i le 177-148 aso pe a totoina ile laufanua. E ui lava i fua eseese o ulu taitasi o kapeti, e lelei uma tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le totoina o pupu paepae i luga o le teritori o le 1 hecta, o le fua e mafai ona maua mai le 35 i le 60 tone.

O lenei ituaiga o loʻo faʻatoʻa lelei ona teuina ma feaveaia. E ono le mafai e se aganuu ona tafe i le taimi o femalagaaiga, o lona avanoa e le mafaagaloina. O nofoaga sili mo le seleseleina o se seleselega lelei o le seleselega Itū i Saute ma Central o Rusia.

Faatasi ai ma nai le lelei o le kāpeti paʻepaʻe, e mafai e se tasi ona matauina ona aʻafiaga. I le tele o tulaga, o se vailaʻau vaʻaia. O mea e teuina ai mea e taua foi. I nisi o tulaga, o lenei ituaiga o aganuu e mafai ona osofaia ai le siaki, pine o le necrosis.

Kolobok F1

O le tuai o ituaiga o le ituaiga o ituaiga, lea e mafai ona iloa e foliga o le ituaiga, o lona uiga. O ia ulu o kapisi ei ai le maualuga, ma o lo latou mamafa e oʻo atu i le tolu kilokalama. E lelei foʻi le aganuʻu ona o le tino o totonu e puupuu lava, lea e mafai foi ona malamalama mai le igoa o le ituaiga.

O laulaau i fafo o se agavaʻa mafiafia o se lanu enaena, ae ui i lea, i totonu o lenei ituaiga e ono foliga mai o le paʻepaʻe. Kapeneta e lelei ona teuina, e faia ai se mea faʻafefete lelei. E maitauina lava, i totonu o se nofoaga e laitiiti lava e mafai ona e totoina le tele o kapisi, aua e mafai ona e faʻaaogaina le polokalame o le totoina o laau.

O se tasi o mea lelei o le ituaiga tuai o le "Kolobok F 1" o le mafai ona totoina i le faʻaaogaina o laau ma aloese ai.

O isi mea lelei o le ituaiga o:

  • Faʻaaloalo i le tele o faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, vailaʻau faʻavaʻa.
  • Talu mai le seleselega, e mafai ona teuina le kāpeti paʻepaʻe mo le tusa ma le 10 masina, o se vaitaimi e sili ona umi.

Faatasi ai ma le lelei o le ituaiga, e faigata tele ona faailoa mai ia faaletonu. Mai lea taimi i lea taimi, o lenei ituaiga e mafai ona osofaia e meaola faalafua, e ui i lea, e mafai ona pulea lelei i latou e faaaoga auala masani.

Totoina laʻau

O le taimi e mafai ai ona totoina ituaiga sili ona lelei o kāpeti, o le tagata lava ia ma e faalagolago, muamua lava, i le itu o loʻo e nofo ai. E tatau ona fuafuaina ina ia mavae le 30-40 aso e mafai ona totoina nei ituaiga kapisi i totonu o le eleele.

E fautuaina le togafitia o laulaau ma vai inu ma vaifofo faapitoa aʻo leʻi totoina. O le mamao sili ona lelei i le va o fatu e tusa ma le 4 cm. E le aoga le tuleia i totonu o le eleele, ua lava pa'ū i le loloto o le 1 cm. E fautuaina e amata le faʻamalosi o fatu fatuina pe a uma le 12-14 aso mai le taimi o le luluina. O le ea fou e fetaui ma lenei mea, ma i le tau talafeagai - tatala le la.

E taua le aua neʻi galo e uiga i le faʻaleleia lelei o le suāsusu ma le faʻaofuofu luga pe a uma ona toto. O le kapeti pito i tua i soo se tulaga e fiafia e alu. Mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa ona e totoina le kāpeti i luga o le eleele, e taua le faʻafeinu i le tele o taimi i le vaiaso. E tusa ma le tele o le suāsusu, pe a ma le 8 lita i sikuea mita.

I le lumanaʻi, e mafai ona e faʻaititia sina mea itiiti, ae tatau ona faateleina le voluma. Mulimuli ane ituaiga o kapisi e fiafia i fofo moa moa, togafiti. E fautuaina i lea taimi ma lea taimi ia le itiiti ifo i le tele o taimi i le masina, ia faʻaaogaina e pei o luga o laei.

Faʻaaogā faʻamalosi faʻamaʻi mo se seleselega lelei e sili atu ona faʻaeteete. E fautuaina e tagata tomai e faia lenei mea e sili atu ma le tasi i le masina. O le laasaga pito sili ona taua i le tausiga o ituaiga eseese o ia kāpeti o le puipuia lea o le maʻi. Mo lenei faamoemoe, e lelei le faʻaoga o le efuefu masani. O faʻafefiloi o lanu o le sipuni, o fofo mai le paluga e talafeagai. I nisi tulaga, o le faʻafefiloi o fualaʻau tamato atonu e talafeagai.

E taua le manatua e tusa lava po o le a le lelei o se ituaiga kapisi faapitoa, e ono foliga mai o le a maua se fualaau aina lelei e aunoa ma le tausiga lelei.